mükemmel mi :) konsollar bile oynatıyor be o cözünürlükte sanki dx9 daki 640-480 de yapılmış gibi konuşmayın cözünürlükler aynı , dx10 tam anlamıyla işin içine girmemiş hali bu bakalım fazladan full fizik oyunlarda napıcak bu kartlar esas
yav arkadaşlar biraz mantıklı düşünelim 8800 serisi kartlardan daha ii dx10 kart yokken piyasda sizce o oyunun okadar düşük fps vermesi oyundanmı karttanmı, bu oyunu 8800serisi kartlar doğru düzgün çalıştırmayacaksa hangi kartlar düzgün çalıştırcak, bu oyunu yapanlar 8800serisnin bile çalıştırmadığı oyunu kime satcaklar telaş yapmayalım bence
Slm
Aslinda bir seye dikkat etmemissiniz bu testler 64 bit Vista ile yapilmis yani 32bt bundan daha iyi sonuclar alir su an 64 bit Treiber bulmak zaten zor birde resimleri inceledim cok fark var arada cok dikkatli incelemenizi tavsiye ederim.
saygilar
emptyrean ın verdigi linkteki fotoları aldım burdan karsılastırmanız için koyuyorum...
options menüsü performans testi --------------- DX9 soldier face DX10 soldier face ------------------- DX9 soldier DX10 soldier --------------------- DX9 soldier DX10 soldier -------------------- DX9 terrain DX10 terrain
arkadaslar bu resimler yanlıs hatırlamıyorsam ara görüntü ve test bölümündeki görüntüler benim fikrim dx10 cok fazla (hayal edildigi kadar) yenilik getirmiyor.En azından bu oyun tamamen dx10 temelinde yapılmadıgı sürece diyebilirim yazılım eksikligindende olabilir ama ben bu farklar için dx10 karta gecmem sahsen. Tabi cıkmadan efsana olan CRYSiS ide görmek lazım
resimler arasında gerçekten baya fark var. özellikle bi yerde askerin arkasından göle bakarkenki bi ss var ki. suyun gerçekçiliği beni benden aldı.
COH'un grafikleri zaten iyi değil...Kuşbakışından iyi gözüküyor ama oyun içi videolar falan çok zayıf kalıyor...Dx10'un lazım olduğu bir oyun değil bana kalırsa...Grafikler hala berbat....
resimler arasında farklar var evet ama ek bir getiri detay yani nasıl denilir beklenilen bumuydu bu oyundamı böğle bilmiyorum değişiklikler göze carpıyor ama detaycılık yada yeni dx in verdiği bi gercekliğe biraz daha yakın grafik yok bu karelerde belki başka oyunlarda diyelim
resimlerde çok fark var özellikle askerin üzrindeki monttaki resimde..
gökyüzü ve su efektleri gercekten cok farklı ama diğerlerinde pek bi fark yok acıkcası...en azından gordüğüm kadarıyla öyle
dx10 dan çıktığı gibi bir devrim beklemeyin.zamanla meyvelerini yemeye başlayacağız.
gerçekten çok fark var . nasıl göremiyorsunuz. muhteşem
Bencede hemen bir pach i directx10 deyip bu ne bicim DX10 demeyelim arkadaslar oyun zaten eski cizim bu patch belirli yerlerde dx 10 görebilmenizi sagliyor ileride gercek cizim dx 10 lar tabiki böyle olmayacak bakiyorum arkadaslar resimleride tam detayli incelemiyorlar sadece netlik olarak bakiyorlar söyle askerin üzerindeki giyim ve cantaya bakin ondansonra siperdeki Taslara bir bakin DX 10 da daha belirgin görünüyorlar ondan sonra tahta evin disina bir bakin hangisi daha gercekci gibi duruyor.
Oyunu kurup "high" seviyeli ayarlarda testimi yaptım. Vista 64 altında ve dün yayınlanan 158.45 sürücüsüyle ve ondan bir önceki sürücüyle testler yapılmıştır.
İlk test bir önceki 158.45 beta sürücüsüyle oyunun yamasız haliyle (Dx9) yapılmıştır. İkinci testte Dx10 yaması kurulu ve açık, sürücü yine bir önceki 158.45 beta sürücüsü. Son test ise dün çıkan 158.45 beta sürücüsü, gerçekten de NVidia'nın iddia ettiği gibi COH'da fps artışı yaşattı!
Yukarıda karşılaştırmalı olarak sunulan resimler gözünüzü boş yere boyamasın, görüntü akıp giderken aradaki farkı hissetmiyorsunuz bile. Bence bu oyunda Dx9 ile Dx10 arasındaki en büyük fark 3-4 katlık performans kaybı. Ya iddia edildiği gibi Dx10 grafik yeniliklerden ziyade performans getirmiyor ya da hala ortada Dx10 yok, özde değil sözde Dx10 demoları/yamaları dolanıyor ortalıkta.
var bence de fark var ama gelişme yok hatta fark bile cokaz bi patchle olmazmışmış 1 patchle farcry a hdr eklemişlerdi dx9 da kendi içindeki o gelişim bile daha fazlaydı bi farktan ziyada olmayan bişeyin yeni eklendiğini belli ediyordu , bilir bilmeyen sanki programcı gibi konuşmasın yani körmüsünüz cokfark var diyorlar göz var nizam
Dx10 un asıl getirisi performans olması lazımdı. Ancak neredeyse aynı grafiklerde düşük performans... Dx10 için kart alanlara yazık olmuş...
emptyrean@ Kart fena çakılmış dx10'da...Adamlar diyorki dx10 oynuyacaksan herşeyi medium yapacan eee o zaman dx10'dan geriye ne kalacak?Yarım dx10!!!...Yüksek kalitede dx9'mu yoksa orta seviyede dx10'mu oynamalı?Bence dx9'a devam, bu oyunlara yeni seride fayda etmez 5 sene sonra çıkacak kartlar ancak oynanabilir hale getirir bu oyunları!...Dx10'un tamamen kart aldırmak için çıkarıldığı anlaşılıyor...Bu 128bit orta seviye kartlarla dx10 oynamak imkansız.Adı dx10 olacak ama kısılan ayarlarla dx9'dan bir farkı kalmayacak....Bundan sonra çıkacak oyunlarda da daha feci sonuçlara hazır olalım...Dx10 faciası kapıda...
evet emptyrean arakdaş durağan 2 resim arasındaki farkı değil oynarken farkı burda acıklamış kareler ilerlerken hiçbişi anlaşılmıyor demiş aynı dx9 -10 fark olmadığını yine bir değerli arkadaş lost planet için belirtmişti bence en belirgin en fazla fark edebiliceğiniz fark performansın yok olması yani en pahalıları tercih etmemizi istiyorlar anladığım kadarıyla en cok bu fark edilcek
Aksine tam da bu sebeple 8600 GT aldım ya zaten. Gidip de 8800'lere, 2900XTX'lere 700-1000 ytl vereceğime aldım 230 ytl'ye 8600GT, hem Dx9 oyunlarını eski kartım olan 7600GT'ye göre çok daha performanslı oynuyorum hem de bir sonraki nesil Dx10 kartlarını çok daha rahat bekliyorum. Hatırlıyorum da neredeyse 8800 GTS alıyordum, ucundan dönmüş ve son anda 8600GT almıştım, iyi de yapmışım.
Tabii daha da kötüsü var. Yaptığım testler farklı olmasın diye high'da yaptım. Yamasız Dx9'da var mıydı bilemiyorum ama Dx10 yamasında ayarlarda high'ın dışında bir de Ultra vardı. Yani şu sürünen sonuçlar aslında en son ayarlarda bile değil. Hadi 64bit sürücüler falan pek oturmadı diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama nette yapılan benzer testlerde de 3-4 katlık bir performans düşüşü söz konusu, 8800 GTS falan hiç farketmiyor.