Şimdi Ara

Company of Heroes DX10 patch Çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: superms

direcx 10 hep üfürme company of hereos un 1.7 yamasını indirdim oyun kilitlendi ayarları biraz daha kıstım yok resmen kandırıldık bu kartlar daha basit bi yamada bile çakıldıki criz mriz hiç oynatmaz 2tane gtx slı yapsan yine çöker anlayacağınız hepsi fos çıktı benim kartta 8800gts iyikide gtx si verdim

Sen bir yamadan ne bekliyorsun? Maksat DX10 süsü vermek.

Crysis gibi oyunlar çıksın o zaman belli olur.

• Beyler benim düşüncem Crysis çıkmadan Dx10'a laf atmamak... Dx 9 VS Dx 10 videosunda bariz şekilde Dx 10'un ışıklandırma üstünlüğü vardı... Ayrıca birçok arkadaşımızın dediği gibi Dx 10'un asıl nimeti müthiş grafikleri değil, ekran kartının birçok işlemi artık Dx 9'daki gibi farklı yerden değil aynı yoldan yapması... Mesela konsollarda Dx 10 yok arkadaşlar... Ama grafikleri gördüğümüzde off off diyoruz... Sadece next-gen grafiklere sahip ama Dx 9... Fuzuli fuzuli yorumlar yapıyor bazı arkadaşlar anlamış değilim... Bu arada CoH'a kimse laf atmasın üstte savunan bir arkadaşın dediği gibidir aynı şeyleri tekrar etmiyorum...
  • Ben de fark göremedim ama bence bu benim ekran kartı ve monitörden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

quote:

Orjinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

Orjinalden alıntı: The_MAD

COH'un grafikleri zaten iyi değil...Kuşbakışından iyi gözüküyor ama oyun içi videolar falan çok zayıf kalıyor...Dx10'un lazım olduğu bir oyun değil bana kalırsa...Grafikler hala berbat....

Topicki baştan sona okumaya kararlıydım; ama bunu görünce diğer hepsini atlayıp buna cevap vermeden duramadım... Baba sen ne diyorsun??? Company of Heroes şu ana kadar çıkmış gelmiş geçmiş ve gelecek her neyse; en iyi strateji oyunudur. Bu kadar gerçekci, bu kadar aşmış, bu kadar atmosfere sokan ve zamanının bu kadar ötesinde olan bir strateji oyunu oynamadım ben. Grafik olarak da çok ayıp etmişsin. Yahu kimse kızmasın ama Supreme Commander, Warcraft, C&C3 cart curt gibi çizgi film grafikli tamamen hayal ürünü olan strateji oynamaktan bıkmış bir insan olarak söylüyorum COH'un grafikleri en güzel strateji grafikleridir ve COH gibi strateji 4-5 senede bir çıkar... Age of Empires, Starcraft, Red Alert COH ile yarışabilecek tek strateji oyunlarıdır ki COH bence gene de hepsinden aşmıştır... Neyse kısaca COH'un hastasıyımmmmm!!!

Gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunu bilhassa görselliği ve oynanış tarzı açısından Medieval 2 Total War dır
    COH, AOE serisi, LOTR serisi gibi önce kaynak topla, sonra anında fabrika, karargah falan kur, ordan anında tank, top, tüfek, asker gibi şeyleri kurgusal, mantık dışı bir biçimde saniyeler içinde üret gibi son derece basit şekilde işleyen geleneksel stratejilerin aksine tamamen farklı, gerçek anlamda strateji diyebileceğimiz bir oyun motoruyla yapılmış olan, görsellik ve yapay zekayı akılcıl bir oyun işleyişinde buluşturan total war serisi Medieval 2 TW ile son şeklini bugün almıştır.
    Görsellikten ne kastettiğime gelecek olursak:
     Company of Heroes DX10 patch Çıktı

Şu görüntü, oblivionu ne kadar da anımsatıyor değil mi:

Sanırım yeterlidir

Bu oyunu son güzelliği ile oynamak da benim gibi bir insana yetiyor ve artıyor bile..Yorumuna katılıyorum ve tebrik ediyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

COH'un grafikleri zaten iyi değil...Kuşbakışından iyi gözüküyor ama oyun içi videolar falan çok zayıf kalıyor...Dx10'un lazım olduğu bir oyun değil bana kalırsa...Grafikler hala berbat....

Topicki baştan sona okumaya kararlıydım; ama bunu görünce diğer hepsini atlayıp buna cevap vermeden duramadım... Baba sen ne diyorsun??? Company of Heroes şu ana kadar çıkmış gelmiş geçmiş ve gelecek her neyse; en iyi strateji oyunudur. Bu kadar gerçekci, bu kadar aşmış, bu kadar atmosfere sokan ve zamanının bu kadar ötesinde olan bir strateji oyunu oynamadım ben. Grafik olarak da çok ayıp etmişsin. Yahu kimse kızmasın ama Supreme Commander, Warcraft, C&C3 cart curt gibi çizgi film grafikli tamamen hayal ürünü olan strateji oynamaktan bıkmış bir insan olarak söylüyorum COH'un grafikleri en güzel strateji grafikleridir ve COH gibi strateji 4-5 senede bir çıkar... Age of Empires, Starcraft, Red Alert COH ile yarışabilecek tek strateji oyunlarıdır ki COH bence gene de hepsinden aşmıştır... Neyse kısaca COH'un hastasıyımmmmm!!!

Ben zaten oyun içi videoların zayıf olduğunu kuşbakışı ekranında ise grafiklerin iyi olduğunu söyledim ama grafikleri yakınlaştırıp bakarsan öyle aşmış grafiklere sahip olmadığını görürsün...Oyunun güzelliğine ve hmen hemen her parçanın dinamik yapısına rağmen COh grafikleri ss'lerden de anlaşıldığı üzere çok iyi değil..Bende bu oyunu oynuyorum onuda belirteyim..Ayrıca en iyi strateji olup olmadığını yorumlamadım sadece grafikleri değerlendirdim...Oyun içi videolarıda iyi bulmadığımı söyledim...

Dx10 grafikleriyse hiçte iyi gelmedi bana..Hiç gerek yokmuş dx10'a bu oyun için...Askerin yüzü dış ortam benim dx10 beklentimi karşılayamadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 7 Haziran 2007; 16:14:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

quote:

direcx 10 hep üfürme company of hereos un 1.7 yamasını indirdim oyun kilitlendi ayarları biraz daha kıstım yok resmen kandırıldık bu kartlar daha basit bi yamada bile çakıldıki criz mriz hiç oynatmaz 2tane gtx slı yapsan yine çöker anlayacağınız hepsi fos çıktı benim kartta 8800gts iyikide gtx si verdim

Sen bir yamadan ne bekliyorsun? Maksat DX10 süsü vermek.

Crysis gibi oyunlar çıksın o zaman belli olur.

Zaten sorunda dx10 süsü verilmiş bir oyunun bile sistemleri ağlatması..Birde crysis'i düşünürsen daha çok dx10 kodu tam anlamıyla sistemleri duman edecek...Zaten crysiste çıkana kadar 2. nesil dx10 kartlar gelir... Oyunu bilerek geciktiriyorlar bence..Şu anda çıksa durum hiçte içacıcı olmayacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 7 Haziran 2007; 17:06:01 >

• quote:

quote:

arkadaşlar size tavsiyem direc x10 kartlarını almak için acele etmeyin kesinlikle direc10 oyunlar ancak 2008 de kendini belli eder boşuna kazıklanmayın kazıklanan biride benim direc 10 kazazadesi

Böyle açıksözlü arkadaşlara helal olsun.....Malesef her kart alan aşık olup sus pus oluyor...Kart alacak arkadaşlara her türlü artı ve eksisini en iyi anlatacak olanlar sizlersiniz...Umarım başka açıksözlü arkadaşlarda vardır...

Durdum durdum ama artık sana yorum yapmadan duramadım @superms.Diğer 8800 gts 320 mb alanlar veya alacaklar için açılan başlıkta senin kartında açıkça bir sorun(ya da sürücülerinde, çünkü büyük ihtimal bu işlerden anlamıyorsun) olduğu konuşulmuş.Önce sağa sola laf atmadan şunu bir anla...

Ardından ortada ne bir kazık var ne de boşa gitmiş bir teknoloji var, ortada dönen sadece ticaret mantığı.Size hiçbir firma çıkan dx10 kartlarıyla, dx10 oyunları full ayarlarda akıcı oynayabilirsiniz demedi, diyemezde zaten.Ama siz ne hikmetse bu kartlardan olağan üstü, hatta şimdiye dek hiçbir sektörde yaşanmamış kadar güçlü bir değişiklik beklediniz.Ama bu sizin sorununuz, burada ne nVidia ne de Ati haksız.Bu yüzden yorum yapmadan ya da kart alacakların aklına girip onları bazı şeylerden mahrum bırakmadan veya onları yanlış yönlendirmeden hatta ve hatta açıkça söylüyorum bilip bilmeden yorum yapmayın.

Ortada konuşulan ve bu işten anlayan herkesin ortak kanısı şudur:"Crysis e kadar veya adam akıllı başından beri dx10 ile yapılan oyunlar çıkmadan ne dx10 görebilirsiniz ne de performans."

Umarım herkes anlayabilmiştir, çünkü gayet açık anlattım.Şimdi firmalara laf atmayı bırakında kendinizin girdiği bir çukurdan nasıl çıkacağınızı düşünün, çünkü o çukuru kazanlarda sizlerdiniz...

Ayrıca The_MAD arkadaşım hiç duydundu bilmiyorum ama(hiç sanmıyorum) optimizasyon diye bir olgu vardır.Teknolojiler oyunlar için yapılmaz, bunun aksine oyunlar teknoloji için yapılır.Yani bir teknoloji ancak ve ancak bir oyun firmasının bu işi kendi oyunlarında tam anlamıyla(anlaşılması için her türlü şeyi kullandım) kullanmasıyla oluşur.Bu yüzden başından beri dx10 la yapılmayan bir oyun çıkmadan dx10 hakkında yorum yapmak yanlış olur.Hatta bunu bir örnekle açıklayalım;

Beni bir basketbolcu kabul edin(yani oyun), teknolojiyide bana sağlanan imkanlar olarak düşünün(dx9).Yaklaşık 2.5-3 sene boyunca en iyi basketbol sağalarında en iyi şekilde sporumu yaptım ve devam ediyorum.Ancak ne hikmetse birden futbola geçmeye karar veriyorum ve bana her türlü futbol imkanı sağlanıyor(dx10).Sizce ben bu kadar imkan karşısında ani bir değişikle(yama ya da patch) çok iyi bir oyuncu olabilirmiyim?Hele hele geçtiğim ilk zamanlarda?Umarım aydınlatıcı olmuştur.

NOT:Şunuda eklemek istedim en geç 2 hafta içinde gidip paşa paşa 8800 gts 320 mb ekran kartını alacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 7 Haziran 2007; 17:29:20 >

• Dediğin gibi herşey crysis ya da alan wake gibi oyunlar çıkınca anlaşılacak..Ama LP ve COH'da gördüklerim bana yetti...Sen hala optimizasyonla kartların bu işten yakayı sıyıracağını düşünüyorsan bence yanılıyorsun...8800 320MB şu anda 300$+KDV.Paranın nasıl zor kazanıldığını sen duydun mu birde bunu düşün bence.... Sorun şu ki artık bu kartı alan bile 2008'de kart değiştirmek zorunda hisedecek kendini...Birde orta segmentin halini bir düşün bence.Her seferinde de crysis de görecez demeye gerek yok...Coh yapımcılarıda dx10 nedir biliyor sadece crytek çözmedi bu işi..Adamlar istemez mi oyunlarını akıcı oynatmak en iyi grafiklerle oynatmak?Elden gelen bu kadar demek ki...Ben COH'un tam gösterge olmayacağına katılıyorum ama bunuda dikkate alın haybeye yapılmış bir dx10 yaması değildir bana göre...Birçok şeyi anlatıyor anlayabilene.....
  • Bu arada Crysis'de tam anlamıyla dx10 kullanılmıyor...Dx9 üstüne inşa edilmiş bir oyundur crysis..Zaten yapım çalışmaları dx10 çıkmadan başlamıştı..Dx10 çıkınca oyunu dx10 uyumlu hale getirdiler..Dx9 versiyonu bile inanılmaz grafikler sunuyordu...Crysis tamamen baştan aşağı dx10 oyunu değildir...Bu konuda crytek yapımcılarını röportajları var bulabilirsem koyarım buraya...
  • Şimdiye kadar üç tane dx10 oyun benchmark ı yapıldı:
    1-Call of Juarez
    2-Lost Planet
    3-Company of Heroes
    Bunlardan ilk ikisi demoydu sadece. Ama üçüncüsü tam sürüm oyun. Üçünde ise bir ortak nokta vardı: Hepsinde de dx9 performansı dx10 a göre oldukça yüksekti.
    Dx10 un performans artışı getireceğini söyleyen arkadaşlar, eldeki bu somut verilere göre fikirlerini gözden geçirseler iyi olacak sanırım.
  • BAKIYORUMDA HEMEN ELEŞTİRİLER BAŞLAMIŞ @dangWAR ARKADAŞ ALLAŞKINA DAHA KARTI BİLE ALMAMIŞSIN NEYE DAYANARAK BAZI TEZLER ORTAYA ATIYORSUN ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL BENİ HAKSIZ DURUMA DÜŞÜRECEK ELİNDE SOMUT Bİ VERİ VARMI ARKADAŞIM BEN KARTI KÖTÜLEMEDİM ZATEN BEĞENMEMİŞ OLSAM ALMAZDIM BUNUDA BİLESİN İKİNCİSİ BENİM BİRŞEYDEN ANLAYIP ANLAMAMA ÖNEMLİMİ NİHAYETİNDE BEN MÜHENDİSMİYİM KARTI BENMİ ÜRETECEM BU İFADE BİR HATADIR BEN KULLANICIYIM BUNU DEĞERLENDİRMEK ELBETTEKİ BANA DÜŞER KARTI ÜRETEN FİRMA MALIM KÖTÜ DİYEBİLİRMİ BİR BAŞKA HATANIZ BU KARTLARA ALTARNATİF BİR FİRMANIN ÜYESİMİYİM İNSANLARIN BU KARTI ALMASINI NİYE ENGELLEYEYİM BEN SADECE FİKİRLERİMİ BEYAN ETTİM VE SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM BENİM ELEŞTİRİM BU KARTLARIN YERE GÖĞE SIĞDIRILAMAMASI BEKLENENİ VERMEMESİDİR BUNU SÖYLEDİM BİDE BU KARTLARIN FİATINIDAN HABERİN VARMIDIR ACABA İNSANLAR BU KARTLARDAN NEKADAR FAYDALANABİLİR ŞİMDİ SİZE SORUYORUM İNSANLARI ÖZENDİREREK (GAZA GETİREREK ) YEMEYİP İÇMEYİP PARA BİRİKTİRİP BU KARTLARI ALMALARINA VESİLE OLMAK NE KADAR DOĞRUDUR VE DAHASI İLERİDE NASIL BİR PERFORMANS VERECEĞİ MEÇHUL OLAN Bİ KARTA YATIRIM YAPMASI SİZCE NE KADAR DOĞRU DİYELİMKİ ZAR ZOR PARA BİRİKTİRİP ALDILAR BU KARTI YARIN O BİRGÜN YENİ NESİL DİRECX10 KARTLARI(OTURMUŞ) BU FİATLARA SATILSA BUNU NASIL İZAH EDEBİLİRSİN ZATEN SIKINTI İLE ALINAN BU KARTLARIN YERİNE Bİ DAHA ALABİLİRLERMİ SİZ GALİBA HERKEZİ ÇOK ZENGİN ZANNEDİYORSUNUZ ANLAMAYAMADIĞINIZ Bİ ŞEY VAR ÇOK BASİT BIRAK DİREC 10 OYUNLARI BIRAK DAHA DİREC 9 OYUNLARI BİLE KASIYOR KEN NASIL DİYEBİLİRSİNKİ DİREC 10 OYUNLARI OYNAR HELE BİR ÇIKSIN OYUNLAR O ZAMAN BELLİ OLUR ALLAŞKINA BU DİREC10 OYUNLARIN FUL DETAYLARINI NASIL KALDIRIR SİZİ AKLINIZ KESİYORMU AHA DA BURDA SÖYLÜYOM BU KARTLARIN YERİNİ ALACAK KARTLAR ÇIKARACAKLAR GÖRECEKSİNİZ BUNLARI SÖYLERKEN BU KARTLAR İŞE YARAMAZ DEMİYORUM BÜTÜN OYUNLARIDA OYNARSINIZ AMA KAÇIRDIĞINIZ BİR ŞEY VAR ÖYLE SANDIĞINIZ GİBİ DİREC 10 OYUNLARI SÜPER OYNAYAMAYACAKSINIZ OLAY BU KADAR BASİT BİZ KİMSEYE BU KARTI ALMAYIN DEMİYORUZ PARASI ÇOK OLAN ALSIN BENİM ŞAHSİ KANAATİM OLANAKLARI KISITLI OLAN ARKADAŞLARADIR ACELE ETMEMELERİ ADAM GİBİ OTURMUŞ KARTLARI VE BU OYUNLARI OYNAYACAK PERFORMANSLI KARTLARI BEKLESİNLER ÇÜNKÜ O İNSANLARIN DAĞITACAK PARALARI YOKTUR EL İNSAF BİRAZ ONLARI DÜŞÜNÜN TEKNOLOJİYİ BİZMİ ÜRETİYORUZ SEN DESENDE DEMESEN ONLAR YAPIYORLAR HERHALDE O TEKNOLJİYİ BEDAVA VERMİYORLAR E OZAMAN O TEKNOLOJİYİ ÜRETME BİZİM SORUNUMUZ DEĞİLDİR NVİDİA İLE ATİNİN SORUNU BİZLER KENDİ İMKANLARIMIZA GÖRE EN İYİ VE PERFORMANSLI OLANI SAHİPLENMEK İÇİN DÜŞÜNECEĞİZ SAYGILAR

• 1.Forumlarda büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelir ve bu yasaktır..Mühendis olmasan bile bir user sın ve bunu bilmek zorundasın.

2.Kartı hakkında elle tutulur yorumlar yapmak için illa karta sahip olmak gerekmez, biz bu kartı yaklaşık 7-8 aydan beri testlerde ve en önemlisi dh videosunda gördük.Bu yüzden müsade ette mühendis olmasak bile bilgi sahibi olduğumuz için bir kaç yorum yapabilelim.

3.Ben sana bilip bilmeden yorum yapmak derken(ki hala diyorum); sen bu kartın dx10 da şöyle olduğunu veya başka birşeyde şu şekilde olduğunu sadece kendi gözlemine dayandırarak söylersen senin yorumunu okuyan bazı bilgisiz arkadaşlar(kötü anlaşılmasın, bu konuda bilgisi olmayanlar) yanlış fikre katılıp bu kartı alırlar veya almazlar ama sonuçta yanlış yönde ilerlemiş olurlar.

4.Olay nedir anlamadım, bak ben ne demişim yukarıdaki yazımda "Ardından ortada ne bir kazık var ne de boşa gitmiş bir teknoloji var, ortada dönen sadece ticaret mantığı.Size hiçbir firma çıkan dx10 kartlarıyla, dx10 oyunları full ayarlarda akıcı oynayabilirsiniz demedi, diyemezde zaten.Ama siz ne hikmetse bu kartlardan olağan üstü, hatta şimdiye dek hiçbir sektörde yaşanmamış kadar güçlü bir değişiklik beklediniz.Ama bu sizin sorununuz, burada ne nVidia ne de Ati haksız".Yani bu kartlardan zaten yüksek performans veya dx10 da olağanüstü bir şey bekleyemezsiniz.Aynısını sende üst mesajında söylemişsin ama sanki bana cevap olarak demişsin olarak algıladım ve bu yorumu yapmadan edemedim.Sanırım tek ortak yol burası.

5.Zaten bu kart high-end olarak geçiyor yani yüksek seviyeye hitap ediyor, burada orta seviyeyi tartışmıyoruz.Bu yüzden bunu alacak seviyede olanlarla konuşmak ve onları düşünmek gerek.

6."NVİDİA İLE ATİNİN SORUNU BİZLER KENDİ İMKANLARIMIZA GÖRE EN İYİ VE PERFORMANSLI OLANI SAHİPLENMEK İÇİN DÜŞÜNECEĞİZ SAYGILAR" demişsin, zaten bu bahsettiğimiz 8800 gts ler high-end de Ati den adam gibi cevap gelesiye kadar f/p oranı en iyi kartlardır.

Siz birşeyi karıştırıyorsunuz, biz burada alt/orta/üst seviyeyi tartışmıyoruz, bahsettiğimiz kart high-end olduğuna göre kurallarına uymak zorundayız.Umarım derdimi anlatabilmişimdir ya da siz "Mühendis" olmasanız bile anlayabilmişsinizdir.

Saygılar...

• arkladaşım büyük yazı yazmayı hakaret olduğunu yeni öğrendim doğrusu hiç aklıma gelmemişti neyse benim amacım bağırmak değil kimseye akıl vermek hiç değil kimseyi yönlendirmek gibi bir niyetimde yok allaşkına bu kartların maliyeti hakkında bilginiz varmı acaba bu şirketler çok kısa sürede nasıl oluyorda milyar dolarlık devasa şirketler oluyor bunu düşündünüzmü bu gün 8800gts 8800gtx yok ultra yarın birbaşkası 2gün geçmesinki yeni bi şey çıkmasın bu olanları masumanemi buluyosunuz her şey ortada adamlar mükemmel bir pazarlama stratejisi uygulamıyorlarmı evet hemde alasını yapıyorlar bu kazıklanma değilmi bu acelecilik niye amaç ortada kasalarını doldurmak yoksa sana bana teknolji kazandırmak içinmi uğraşıyorlar bi daha yineliyorum kartı kötülemiyorum karttan şikayetçimiyim hayır sadece zamanlama olayını söylüyorum haberlere bi bakın isterseniz direc10.1 çıkacak diyolar şimdi soruyorum daha yeni aldığım karttan soğumayammı yani nasıl yetişeceğiz bu teknolojiye şimdi ne olacak aldığın ürün 1 ay sonra fiatı 3te bire düşecek yakında türkiye bilgisayar çöplüğüne dönecek tabi bunda benimde payım var neyse en azından sizden bi şey öğrendim büyük harfle yazmamayı şunuda belirteyim ben kart üreticilerine bişey demiyorum onların stratejisi belli onlar işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar bize bilinçli tüketici olmak düşer bide ifadenizde hata var söyleyeyim ben spiker değilim elime bi kağıt versinler okuyayım elbetteki kendi gözlemlerimi ifade edecem size göre doğru da olabilir yanlışta zaten bu iş görecelidir (NVİDİA İLE ATİNİN SORUNU BİZLER KENDİ İMKANLARIMIZA GÖRE EN İYİ VE PERFORMANSLI OLANI SAHİPLENMEK İÇİN DÜŞÜNECEĞİZ SAYGILAR" demişsin, zaten bu bahsettiğimiz 8800 gts ler high-end de Ati den adam gibi cevap gelesiye kadar f/p oranı en iyi kartlardır.) bu kart 3-5 ay sonra 100 & düştüğü zaman nasıl high-end kart olacak merak ediyom umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır saygılar

• Ortada test edecek hiç bir directx 10 oyunu yokken 3dmark07 çıkmamışken performansını hiç bir şekilde görmediğimiz direct x 10.0 kartlarını nasıl alabildiniz bilmiyorum..Ya aldığınız 8800 gts ler crysis de yerlerde sürünürse ne yapacaksınız..Hiç bir şekilde yararlanamadığınız bir malzemeye 100 lerce dolar vermiş olmayacak mısınız...?? Bence biraz sabır..Hele piyasada ciddi bir kaç (yama ile değil) direct x 10 oyunu olsun testler yayınlansın ondan sonra alalım..ATI en dogrusunu yapıyordu bence ama onlarıda acele ettirdiniz :)))
  • insanların dx10 kartlarını almasının asıl nedeni dx9da da iyi performans vermeleri yoksa neden alsınlar.(8800 serisi)
    ama mesela 8600 serisi alınmaz dx10 için.
  • @superms

Bence yazılarında noktalama işaretlerini kullan. Hem demek istediğini anlatamayabilirsin hemde yazını okumak işgence oluyor. Bu arada kart maliyetlerini sadece üretim maliyeti olarak düşünmemek lazım. Her ne kadar işin içinde TSMC de olsa o gpu ve baskılı devre kartlarını üretmek için gerekli teknolojili fabrikalar ucuz değil. Ayrıca kart geliştirecek, optimize edecek personellerin maaşını ve çalışmaların kaynaklarını da hesaba katman lazım. Tabiki fiyatlar şimdiki seviyesinden daha da aşağı çekilebilir.
  • quote:

Size hiçbir firma çıkan dx10 kartlarıyla, dx10 oyunları full ayarlarda akıcı oynayabilirsiniz demedi, diyemezde zaten.Ama siz ne hikmetse bu kartlardan olağan üstü, hatta şimdiye dek hiçbir sektörde yaşanmamış kadar güçlü bir değişiklik beklediniz

@Dangwar

Sana hak vermek isterdim ama olay senin söyledigin kadar basit degil... Call Of Juarez in Dx10 versiyonun nun demosu cikti ve kartlarin durumu daha da berbat....

8800GTX en düsük cözünürlügün max ayarlarinda 4FPS ye kadar düsebiliyor... Ortalamasi 21 küsür... Yani oynanamaz durumda neredeyse...

Kusura kalma ama 1024x768 de bile ben bütün ayarlari fulleyemeyeceksem niye bir karta 700$ (KDV dahil) para vereyimki?

Simdiye kadar ben hic böyle bir sey ile karsilasmamistim...

• quote:

arkladaşım büyük yazı yazmayı hakaret olduğunu yeni öğrendim doğrusu hiç aklıma gelmemişti neyse benim amacım bağırmak değil kimseye akıl vermek hiç değil kimseyi yönlendirmek gibi bir niyetimde yok allaşkına bu kartların maliyeti hakkında bilginiz varmı acaba bu şirketler çok kısa sürede nasıl oluyorda milyar dolarlık devasa şirketler oluyor bunu düşündünüzmü bu gün 8800gts 8800gtx yok ultra yarın birbaşkası 2gün geçmesinki yeni bi şey çıkmasın bu olanları masumanemi buluyosunuz her şey ortada adamlar mükemmel bir pazarlama stratejisi uygulamıyorlarmı evet hemde alasını yapıyorlar bu kazıklanma değilmi bu acelecilik niye amaç ortada kasalarını doldurmak yoksa sana bana teknolji kazandırmak içinmi uğraşıyorlar bi daha yineliyorum kartı kötülemiyorum karttan şikayetçimiyim hayır sadece zamanlama olayını söylüyorum haberlere bi bakın isterseniz direc10.1 çıkacak diyolar şimdi soruyorum daha yeni aldığım karttan soğumayammı yani nasıl yetişeceğiz bu teknolojiye şimdi ne olacak aldığın ürün 1 ay sonra fiatı 3te bire düşecek yakında türkiye bilgisayar çöplüğüne dönecek tabi bunda benimde payım var neyse en azından sizden bi şey öğrendim büyük harfle yazmamayı şunuda belirteyim ben kart üreticilerine bişey demiyorum onların stratejisi belli onlar işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar bize bilinçli tüketici olmak düşer bide ifadenizde hata var söyleyeyim ben spiker değilim elime bi kağıt versinler okuyayım elbetteki kendi gözlemlerimi ifade edecem size göre doğru da olabilir yanlışta zaten bu iş görecelidir (NVİDİA İLE ATİNİN SORUNU BİZLER KENDİ İMKANLARIMIZA GÖRE EN İYİ VE PERFORMANSLI OLANI SAHİPLENMEK İÇİN DÜŞÜNECEĞİZ SAYGILAR" demişsin, zaten bu bahsettiğimiz 8800 gts ler high-end de Ati den adam gibi cevap gelesiye kadar f/p oranı en iyi kartlardır.) bu kart 3-5 ay sonra 100 & düştüğü zaman nasıl high-end kart olacak merak ediyom umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır saygılar

Bak güzel kardeşim (öncelikle şiddetle noktalama işareti kullanmanı öneriyorum,işe yarıyor) ben 8800 gts aldım.Ben aldığım sırada Dx ona dair elle tutulur hiç bir bilgi yoktu.VE o zaman bu forumda dx 9 un en iyi kartlarını benim aldığım kartla aynı fiyata hemde ikinci el satan adamlar vardı..Durum o vakit belirsizdi.Dx 10 u kabul etmeliyimki daha performanslı bekliyordum (halda durum çok net değil).İşte böyle bir zamanda bu kartı aldım.Çünkü yeni bir kart alıpda dx 10 olmaması kabul edilebilr değildi.Şİmdi kişisel fikrimi söyleyip bu tartışmadaki yerimi belirleyelim.Yeni kart alcak dx10 destekli alacak bunu lamı cimi yok.Dx 9 performansı zaten iyi olanda kart satıp kendini zarara sokmayacak bu iki.Dx 10 alacak adamda mümkün mertebe en az 8800 gts alacak bu üç..Ancak maddi durumu olmaz falan o ayrı konu.Zaten Pc ye fazla para ayıramayanın üst seviye grafiklede işi olmaz.(Herkezin en iyisini hakettiğinden kuşkum yok tabi..).Şimdi gelelim bu dx 10 a para yatıran kerizdir muhabbetine.Tabi ilk dx10 destekli örenekler çıktı herkez alim oldu.BEn demiştim moduna döndü.Bilir kişiliğe büründü.DAha hiçbirşey belirli değilken sıfırdan sistem dizen ben tercihimi 8800gts den yana kullandım ve bugün ben bu dx 9 un en iyi kartı gel takas edelim deseler yine kendi kartımı seçerim.Çünkü dx 9 u savunanlar KOCA bir gerçeği hep göz ardı ediyor.DX 10 kartlar DX9 uda çalıştırıyor arkadaşlar.

Ve sen superms dx 10.1 çıkacak telaşına neden düştün.Dx 10 oyunlar çıktı oynadın hallettin bitirdinde dx10.1 mi kaldı.Hele dx 10 oyunlar bir gün yüzüne çıksın bir oynayalım sonra belki dx 10.1 e biz çıksın diye bağıracağız..

Son olarak dx10 yalan bilmem ne gibi süper ötesi kopmlo teorileri üreten ve bu üretkenliğe katılan arkadaşlara tavsiyem siz bir olun daha iyisini yapın.Yok vodoolar yok 2d leri ile aynı işler yapılabilecek gibi sözlere gülmeye bile içim elvermiyor cehaletin bukadarı diyorum.DanGWaR nickli arkadaş az çok bahsetmiş optimizastondan falan..Sözlerine katılıyorum.

Bu tartışmaları bukadar ayyuka çıkaran Crysis oyunudur.(kendiside bir çıkabilseydi iyi olacaktı).Zamanında John CAmak Doom 3 için Gforce 3 ü öneriyordu.Gforce 5 e tekabül eden kartla zor oynadık.Şİmdi orta nesil her kart Doom 3 ü tabiri mazur görün öttürür...AMa crysisde doom3 ü öttürür..VE bunun bir bedeli var.Gülü seven hesabı katlanacağız.TAbi sizleri anlıyorum ve kendimde katarak söylüyorum.En sevdiğimiz oyunları bile bir kaç ytl ye alan biz elbette teknolojiyi orjinal olarak alırken zorumuza gidecektir.Oyun oynayabilmek böylesi eylenebilmek tüm dünyada külfetli bi iş.Elin oğlu 50 dolar veriyor her oyun için.Sizce bir karta (iki yıl kullancağı bir karta).500 dolar vermekten çekinirmi..??.Bİz veremiyoruz yada vermiyoruz ama herne hikmetse en iyisinide elimizin altında istiyoruz...Belirli ölçülerde bir gelişme olmasaydı herkez alırdı bri konsol belirli grafik aralığında ynardı paşa paşa..Açıkçası ben birbirinin aynısı gibi duran oyunlardan ne zevk alırım nede gelişmeye müsait olmayan bir sistemle ve oyun sektörüyle kendimi avuturum.Saygılar..

• ya arkadaşım sizin ne söylemeye çalıştığınızı doğrusu anlayamadım direc 9 u savunan kim dX10 kartına karşı olan kim ilginç!!! niye telaşa düşeyim.... hayret !!!! altı üstü bi oyun kartı değilmi? ekran kartı benim için sadece ve sadece fantazi... isteyen istediğini alır bana ne millet aldıda bizmi koymadık noktalama işaretine gelince arif olan anlar arkadaşım @siniper83 sizin zevklerinizi bilemem zaten beni de ilgilendirmiyor sadece fikirlerimi beyan ettim siz öyle düşünün ben böyle düşünüyorum saygılar
  • yanlış yönlendirmeden bahsediliyor ama ben noktayı koyayım. yanlış yönlendirme yok. yazıları okuyanların bilmesi gereken şey şuki "dx10 çıktı elimizdeki dx9 kartlar çerez parası olmadan elden çıkarıp üstüne koyup dx 10 geçelim" düşüncesi yanlış. her zaman kart deiştiren biri iseniz düşündüğünüz şey bu deildir zaten.
    ama şu belli oldu; ne kadarda optimizasyonlu oyunlar çıkacaksada 5-6 kat kadar bi iyileşme olamaz performansta. yeni kart alanlar dx 10 kart alsınlar çünkü oyunlarda performans a göre dx 9 da seçebilecekler ve performansları şu an en iyi olan kartlar tabi dx 10 da yüksek performans ihtimalini düşünerek şanslarını denemiş olurlar bence o ihtimal çok zayıf. elinizde idare edecek bi dx9 kart varsa dx10 a geçmekte acele etmeyin çünkü anlaşıldıki, ilerde dx9 kartlar para etmeyecek ama şuanki dx10 kartlarda pek para etmeyecek.
    oturmuş dx10 kartlar dx9 kartların canını okuyacak ama eminimki bu ilk seri kartlarıda bi köşeye attıracak durum bu. sırf x10 desteği olduğu için değer kaybetmeyeceğini sananlar yanılacak testler bunu belli etti.
    "yorumun için erken" diyen gene çıkacak ama kabul edin, tam dx10 optimizasyonlu üretilecek oyunlarda hayal ettiğiniz kadar bi performans artışı olamaz bu kadar uçurum görülmüş bişey deil. crysis demeyin gene tamam dx 10 un nimeti onda anlaşılacak dx10 görüntülere denecek bişeyde yok ama oyunu bu kartlarlarla dx10 görüntüleriyle oynamak zor. gecikme sebebi çok açık bu oyunu dx10 görüntüleriyle oynatabilecek kart şuan yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 8 Haziran 2007; 2:48:26 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.