Size hiçbir firma çıkan dx10 kartlarıyla, dx10 oyunları full ayarlarda akıcı oynayabilirsiniz demedi, diyemezde zaten.Ama siz ne hikmetse bu kartlardan olağan üstü, hatta şimdiye dek hiçbir sektörde yaşanmamış kadar güçlü bir değişiklik beklediniz
@Dangwar
Sana hak vermek isterdim ama olay senin söyledigin kadar basit degil... Call Of Juarez in Dx10 versiyonun nun demosu cikti ve kartlarin durumu daha da berbat....
8800GTX en düsük cözünürlügün max ayarlarinda 4FPS ye kadar düsebiliyor... Ortalamasi 21 küsür... Yani oynanamaz durumda neredeyse...
Kusura kalma ama 1024x768 de bile ben bütün ayarlari fulleyemeyeceksem niye bir karta 700$ (KDV dahil) para vereyimki?
Simdiye kadar ben hic böyle bir sey ile karsilasmamistim...
Bahsettiğim şeyde bu zaten, bu ürünler(2xxx serisi ve 8xxx serisi) dx10 un yeni ürünü ve tabiki zorlanacaklar veya berbat olacaklar.Bu bir gerçeği değiştirmez,"Çünkü dx 9 u savunanlar KOCA bir gerçeği hep göz ardı ediyor.DX 10 kartlar DX9 uda çalıştırıyor arkadaşlar. " demiş @sniper83us arkadaşım.Bunda da haklı.Sonuçta ilk çıkan dx9 high-end kartlarda bu fiyatlarda olmasada yüksek düzeyde sayılırdır.En azından bu kartı alan biri en az 1-1.5 yıl süreyle dx9 oyunları full götürebilir.Ayrıca dx9 oyun yapımı bitmedi yani siz(ya da biz) dx10 oyunlar hele bir gelsin derken 8800gts lerin açabileceği mükemmel dx9 oyunları gelmeye devam ediyor.
Açıkça söyliyeyim ilk başta bende bu karta dx10 için geçecektim ama Crysis gibi bir oyunda şu anki mevcut kartlar zaten full oynatamaz.Ama şunuda düşünmüyorum değil, Half Life gibi bir oyuna sağlanan optimizasyon Crysis de neden olmasın?Ya da Farcry gibi bir optimizasyon?Umarım hayal ettiğimiz gibi olurAma elinde sonunda ben bu kartla gelmiş geçmiş tüm dx9 oyunlarını orta düzeyde olsa en az 2 sene oynayabileceğim, buda benim için yeter açıkcası.Sonuçta kişisel seçim.
Ha bak şunda herkes haklı "dx10 için yeni kart şu anda alınmaz." doğrudur alınmaz.Ama elinde iyi bir sistem varsa alınmaz.Yeni sistem toplayanlar ne yapacak?Hele hele 2. ele hiç sıcak bakmayanlar?1950 lere o kadar para vereceklerine 8800 alırlar ve orta düzeyde de olsa dx10 oyunları oynayabilirler
Son olarak superms; işte öyle yok ben öyle düşündüm böyle yazdım sen böyle düşündün ben yazdım.Bak dikkat edersen herkes kanıtlara göre ya da olanaklı varsayımlara dayanarak konuşuyor.Eğer biri olurda senin ya da benim yaptığım yazıyı okurda yanlış yaparsa bu bizim suçumuz olur ve böyle bir şeyi ben istemem ama seni bilemeyeceğim.Bu yüzden şu mantıktan ayrıl, burada birşey paylaşıyorsak ya da konuşuyorsak, doğru olmak zorunda veya tam bilmiyorsam varsayımlar üzerinde konuşmak zorundayız.
Neyse uzun zamandır böyle tartışmamıştım, devam bir yandan beyin fırtınasıda yapıyorum
Kısacasi simdiye kadarki Dx10 demo testlerinde su sonuc ortaya cikiyor...
Dx10 destekli kart alinacaksa 8800 GTS 320MB nin altina düsülmemeli... Dx10 da sürünse bile Dx9 performansi cok iyi...
Bütcesi iyi olmayipta bu kartlara para veremeyecek olanlar ise 86xx sersine para verecegine X1950Pro veya 7900GS tarzi Dx9 kart almalilar...
İşte ortak kanı budur, demek istediğimde buydu.Tamam 8600 ve diğer alt dx10 kartlarına verilen para(Ati içinde 2600 ve altı) boşa gitmiştir, buna birşey demem,diyememde.Ama hem hd2900xt hemde 8800 serisi gerçekten dx10 da tam anlamıyla olmasa bile dx9 performansları olarak piyasaın liderleri durumunda.
"Bütcesi iyi olmayipta bu kartlara para veremeyecek olanlar ise 86xx sersine para verecegine X1950Pro veya 7900GS tarzi Dx9 kart almalilar... " bunada kesinlikle katılıyorum...
NOT:Birde şuna cevap vermek istiyorum, hani biz sürekli şu an piyasada bulunan high-end kartları savunuyoruzya(2900 olsun 8800 olsun) bunu dayandırdığımız konu şudur; bir oyunun geliştirebilmesi için en azından onu stabil çalıştıracak bir sisteme ihtiyaç vardır, ve şu an piyasada bulunan en iyi 2 seri bu olduğuna göre eğer Crysis ertelenmesse bunlarda stabil çalışmaktan başka yolu yoktur.Sonuçta bildiğim kadarıyla oyun G80 gpu su ile geliştiriliyor ve şu an kullanabilecekleri en iyi ekran kart serileri hd2900xt/xtx(eski adıyla) ve 8800gts/gtx/ultra , eğer bunlarda stabil çalışamazsa ben kartlarda değil oyunlarda sorun ararım.
quote:
Orjinalden alıntı: AteshBey
Kısacasi simdiye kadarki Dx10 demo testlerinde su sonuc ortaya cikiyor...
Dx10 destekli kart alinacaksa 8800 GTS 320MB nin altina düsülmemeli... Dx10 da sürünse bile Dx9 performansi cok iyi...
Bütcesi iyi olmayipta bu kartlara para veremeyecek olanlar ise 86xx sersine para verecegine X1950Pro veya 7900GS tarzi Dx9 kart almalilar...
+1905 ama böyle bişey var herkes 1600çözünürlikde oynamıyor çoğu herkes 1024 768 oynuyor o yüzden düşük çıkması sonuçların normal... zaten 1600çözünürlükte oynayan kişi 768mb ramli 8800gtx almalı
quote:
Orjinalden alıntı: multeci
aylar önce söyledik ama dinleyen olmadı. geçen sene bu zamanlar 2007 ocağını bekleyin kart almayın diyorlardı dx 10 cular bekleyenlere yazık oldu. ben özellikle orta seviye bi dx 10 kart için beklemek hata olur demiştim çünkü dx 10 oturduğunda o orta seviye karttlar o oyunları oynatamaz demiştim. o post larımı bulurum bile ama karşımdaki anlamaksızlar hala bekleyin diyorlardı. orta seviye bi dx10 kartla dx9 bi kart arasında pek bi fark yok açıkçası beklemeye değecek hiçbişey yokmuş dediğim gibi.
aç çok abi aç çok.insanlar ilgisiz ve blgisiz alıolar sonra yakınıolar.yok o kart kötü bu yok ati ilaç nvida krem.....
dx 7 ile nasıl dx 9 arasında fark vardı 9 ile 10 arasında da bu kadar performans düşmeleri olağan. Aynı geyik COD 2 içinde döndü aylarca. Güzel görüntü işlemci gücü gerektirir. 2 kere 2 daha 4. Directx 9 üst seviye kart alınmaz. Directx 10 ilk seviye kartta alınmaz. Bekleyeceksiniz r650 ler çıksın o zaman başlar dx 10 çağı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme