Şimdi Ara

Company of Heroes Serisi [CoH] S.S.S. & Taktik Paylaşım [ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.621
Cevap
24
Favori
267.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Panzer Elite'in anti-tankı Marder'dir.

@pplhntr

Şöyle bir durum var.Alleis oyun başında axisten üstün (Oyun High Resources da başlarsa )Oyun normal ayarlarda başlarsa o zaman tersi oluyor.Axis ile her daim etkili olabilirsiniz.Sonuçta mg,sniper ve mortar çıkartıp düşmanı ekarte edebilirsiniz.Alevli piyonunuzda varsa daha iyi olur.Daha sonra hemen armored car çıkartıp bazukalı birlik veya anti-tank yoksa Axis size hiçbişi yapamıyor.Hatta ben hatırlıyom baselerine girip oyalardım.Hemen Shermanları devreye sokuyorum.Armored car ama biraz zayıf,hızlı,atak ve piyadeyi affetmeyen bir tankcık.Tabi bunlar oluyorken Wehr'in Oswind'ine ve Panzer Elitin Panzer 4 üne dikkat.Panzer elitte panzer 4 çabuk çıkıyor.2-3 kez başıma geldi.Haritanın 3'de 2'si bizde olduğu halde o tank mahfetmişti bizi.

Hiçbir zaman unutmayın alliesle savaşırken asla Axis i boş bırakmayın.Uzayan şavaşlarda başınız büyük derde girer.Axisi boş bırakırda gelişmesine izin verirseniz.Panter,Panzer 4 ve Oswind gibi silahlarını devreye sokarsa işiniz bitebilir.Tabi sizinde buna karşılık yapacağınız savunma önem taşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 15 Nisan 2010; 9:19:09 >

• Başta derdım bu oyun sonunda adil bir oyun amerikan pazarında bogulmamıs pıyasadakı çogunluk oyun amerıkaya avantaj vermıs sekılde kı bunu COH dada gordum kım ne derse desın amerıka bu oyunda avantajlı ha wermachların tankları guclu olabılır askerlerı guclu olabılır ama bunu multide kullanmak bıraz zor oluyor gerek o guclu dedıgınız tankları cıkarmak ıcın tonla yakıt ve puan harcamak gerek onun kontrolü ama americadan ordusunda maliyeti ucuz oldugundan hemen pıyasaya muharebe alanına surebılıyorsun ve rutbe gelıstırmesı ıcınde para harcamana gerek kalmıyor.Hatta muharebe gucunu de ustune arttırabılıyorsun.arkadasın bırı yazmıs.wermachlarda 4 iyi asker amerıkada 6.E adam dakıkada onlara BAR alınca o 4 asker fıs oluyor :).kısacası wermach kullanması zor bir ordu zaten soyle bır multiden kontrol ettıgınızde amerika ile oyun kazananların sayısı daha çok wermacha göre
  • @kımyasal

Yanlış düşünüyorsunuz.Bence alliesleri kullanmak daha zor.Çünkü etrafınızda axis tankları varsa hepsine çözüm bulmanız lazım.Ama allies da öyle değil.Tankları çiroz gibi ( m26 saymazsak oda çok geç çıkıyor).Piyade konusunda ise o zaman sizde wehr in eline silah verin bak o 6 askeri ne yapıyor.Yanlış karşılaştırmalar yapıyorsunuz.wehr kazananlarda baya çok.Hatta herkes wehr olmak istiyor.Usta oyuncular genelde alliesı alırlar.Herkes allies oynamayı beceremez.Çünkü az önceki postumu okursan siz axis e saldırmazsanız fişinizi çekmiş olursunuz.

Bence hiçbir ordu bariz bir şekil diğerinden üstün değil.Hepsinin ayrı bir üstünlüğü,özelliği,zayıflığı var.Siz kullanmayı bilmiyorsanız o ayrı.Biliyorsanız zaten denecek bişi yok.Verdiğiniz örnek zaten adil değil.Allies askerine bar verip axisin askerini karşılaştırmak hata olur.Ayrıca bence bar ileriki bölümlerde pek işe yaramıyor bence.Oswind ile ben air dışında tüm allies piyade birliğini dağıtırdım.Air'e temkinli yaklaşırım.Buda benim oyunda nasıl pozisyon aldığımdır.

Son olarak şu bariz üstün demek doğru değil.Önemli olan sizin yönetiminiz,stratejiniz.Gerisi çok önemli değil.Zaten oyunu biliyorsunuzdur.Karşı tarafın neler yapacağınıda biliyorsunuzdur.

İyi oyunlar

• trafalar arasında bir dengesizlik olduğunu düşünmüyorum relic bunun için çok uğraşıyor çünkü update notlarına bakarsanız bunu anlarsınız her şey size bağlı doğru zamanda doğru yerde doğru silahla bulunmak mesele budur
  • Oyuna yeni basladım strateji konusunda cokda iyi degilim genellikle almanlarla oynuyorum werchmacht ile panzer elite arasında kaldım ikisininde güçlü yanları var sizce yeni baslayan biri için hangisi daha kolay bi seçim olur
  • Aman arkadaşlar yapmayın.. bir ingiliz ve amerikanın beraber neler yapacağını tahmin edemezsiniz.. eğer ingiliz ingilizi iyi oynuyorsa ve amerikanla el ele vermişse emin olsun bariz üstünlüğü göreceksiniz..ucuz maliyete çok iş çıkartabiliyor ve yapabiliyorlar ve bunların heepsi kısa zamanda oluyor.. allies olarak sadece amerikanı düşünmeyin.. amerikan + biritish oyunun dengesiz noktasıdır bana göre..

Tabi bu oyunda herkesin düşüncesi farklı olabilir çünkü oynadığı oyunlar ve yaşadığı durumlara göre değişiyor bütün bunlar... adam King ini bir AT ile kaybetmiştir o gün bugündür Axis den nefret etmiştir :)
  • wermach ordusu saglam olabılır ama dedıgım gıbı amerıkan ordusuda ucuz malıyetlı ben katbettıgım bı mangayı almak ıcın sallıyorum 300 puan beklıyorsam amerıkan ordusunda o bıraz daha dusuk ve ayrıca pıyadelere sılahlandırma ıcın bınadan gelıstırme yaptıgında tum pıyadeler bundan yararlanıyor ama wermachda cıkaracagın her manga ıcın muhımmat harcayıp ellerıne ıyı sılah vermen gerekıyor ve en dertlı yanı rutbe vermen ıcın tonla puan ve yakıt harcaman.
  • Oyunu aldım beyler beni ekleyin

synax1337
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

@kımyasal

Yanlış düşünüyorsunuz.Bence alliesleri kullanmak daha zor.Çünkü etrafınızda axis tankları varsa hepsine çözüm bulmanız lazım.Ama allies da öyle değil.Tankları çiroz gibi ( m26 saymazsak oda çok geç çıkıyor).Piyade konusunda ise o zaman sizde wehr in eline silah verin bak o 6 askeri ne yapıyor.Yanlış karşılaştırmalar yapıyorsunuz.wehr kazananlarda baya çok.Hatta herkes wehr olmak istiyor.Usta oyuncular genelde alliesı alırlar.Herkes allies oynamayı beceremez.Çünkü az önceki postumu okursan siz axis e saldırmazsanız fişinizi çekmiş olursunuz.

Bence hiçbir ordu bariz bir şekil diğerinden üstün değil.Hepsinin ayrı bir üstünlüğü,özelliği,zayıflığı var.Siz kullanmayı bilmiyorsanız o ayrı.Biliyorsanız zaten denecek bişi yok.Verdiğiniz örnek zaten adil değil.Allies askerine bar verip axisin askerini karşılaştırmak hata olur.Ayrıca bence bar ileriki bölümlerde pek işe yaramıyor bence.Oswind ile ben air dışında tüm allies piyade birliğini dağıtırdım.Air'e temkinli yaklaşırım.Buda benim oyunda nasıl pozisyon aldığımdır.

Son olarak şu bariz üstün demek doğru değil.Önemli olan sizin yönetiminiz,stratejiniz.Gerisi çok önemli değil.Zaten oyunu biliyorsunuzdur.Karşı tarafın neler yapacağınıda biliyorsunuzdur.

sonsuz kez katılıyorum... kaç mesajdır bunu anlatmaya çalışıyorum ama wehr ile oynayan arkadaşlar durmadan adil olmayan karşılaştırmalar yapıyor :) ve allies in bariz üstünlüğü olduğunu iddaa ediyor

quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

wermach ordusu saglam olabılır ama dedıgım gıbı amerıkan ordusuda ucuz malıyetlı ben katbettıgım bı mangayı almak ıcın sallıyorum 300 puan beklıyorsam amerıkan ordusunda o bıraz daha dusuk ve ayrıca pıyadelere sılahlandırma ıcın bınadan gelıstırme yaptıgında tum pıyadeler bundan yararlanıyor ama wermachda cıkaracagın her manga ıcın muhımmat harcayıp ellerıne ıyı sılah vermen gerekıyor ve en dertlı yanı rutbe vermen ıcın tonla puan ve yakıt harcaman.

kimyasal gözünü seveyim deminden beri çok garip konuşuyorsun. allies da keşke rütbe için bir bina olsada tonla para harcasam. uzayan oyunlarda avantajı çok büyük bunun.
    silahlarda usadaki gibi binadan veriliyor olsa bariz bir dengesizlik olmaz mı? yanlı düşünüyorsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

Aman arkadaşlar yapmayın.. bir ingiliz ve amerikanın beraber neler yapacağını tahmin edemezsiniz.. eğer ingiliz ingilizi iyi oynuyorsa ve amerikanla el ele vermişse emin olsun bariz üstünlüğü göreceksiniz..ucuz maliyete çok iş çıkartabiliyor ve yapabiliyorlar ve bunların heepsi kısa zamanda oluyor.. allies olarak sadece amerikanı düşünmeyin.. amerikan + biritish oyunun dengesiz noktasıdır bana göre..

aynı şey axis için geçerli değil mi?

iyi bir pe oyuncusu ile nazi oyuncusu organize oynarsa çok güçlü olurlar. bu allies içinde geçerli. iyi bir brit oyuncusu ile usa oyuncusu organize olurlarsa çok güçlü olurlar. bu zaten olması gereken birşey :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

@kımyasal

Panzer Elite'in anti-tankı Marder'dir.

üstelik at halftrack da var. motor ve palete nişan alarak oyunda binbir sıkıntı ile ilk ürettiğiniz bir m4 ün motoru bozularak yada paleti koparak mobilize kabiletini kaybettiğini düşünün. çok sinir bozucu bir durum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

quote:

Aman arkadaşlar yapmayın.. bir ingiliz ve amerikanın beraber neler yapacağını tahmin edemezsiniz.. eğer ingiliz ingilizi iyi oynuyorsa ve amerikanla el ele vermişse emin olsun bariz üstünlüğü göreceksiniz..ucuz maliyete çok iş çıkartabiliyor ve yapabiliyorlar ve bunların heepsi kısa zamanda oluyor.. allies olarak sadece amerikanı düşünmeyin.. amerikan + biritish oyunun dengesiz noktasıdır bana göre..

aynı şey axis için geçerli değil mi?

iyi bir pe oyuncusu ile nazi oyuncusu organize oynarsa çok güçlü olurlar. bu allies içinde geçerli. iyi bir brit oyuncusu ile usa oyuncusu organize olurlarsa çok güçlü olurlar. bu zaten olması gereken birşey :)

Değil malesef.. amerikan + british ile pe + wehr kıyaslanama bu konuda..

Yukarıda demin wehr i bekletirseniz ve ya uzatırsanız oyunu wehr olduğu yerde güçleniyor demiştiniz(evet bunu bilmeyen yoktur herhalde) burada da bu seneryo tersine dönüyor.. ingiliz durduğu yerde çok güçleniyor ve maçı uzatırsanız PE ingilize hiçbirşey yapamıyor..

Dengesizlik şurada çıkıyor ingilizler ucuz maliyetli çok şey yapabiliyor hemde sağlam.. Pe eğer oyunun başlarında ingilizi durduramazsa hiçbir zaman durduramaz.. (istisnaları saymıyorum)

Açıkcası wehr * usa arasında hemen hemen tamamlayıcı şeyler olabiliyor..yani bir çok strateji oyununda zaten dengesizlikler yok değil fakat bu oyunda wehr * usa birbirini tamamlıyor fakat sonradna eklenen ingiliz ve pazner elite ler çok dengeli değiller bana göre..
    Pe nin tamalayıcı etkisi ile Britisih in tamalayıcı etkisi çok farlı..

@ pplhntr

ingiliz oynadıysanız ki sanırım oynadınız sizde bilirsiniz bu durumları..
    Fakat söylediğim herşey Standart haritalar için geçerli..

( Dengesizlik olup olmadığı yukarıda da dediğim gibi oynadığımız oyunlara göre söyleyebiliriz.. Çünkü oynadığımız ve tecrübe ettiğimiz oyunlara göre konuşuyoruz burada, benim içinde aynı şey geçerli...Herkes aynı oyunu, aynı haritada, aynı stratejiyi , aynı orduyla uygulamıyor ve sonuç itibariyle bu kadar farklı düşünce çıkmasını normal karşılıyorum. Çünkü bu oyunda o kadar çok pozisyon ve taktik /strateji var ki kesin şu diye birşey diyemeyiz açıkcası..)

Dengesizlik var ve ya yok, taktik paylaşmaya devam

• Kisa ve öz söylemek istiyorum.

Bütün bu güzel taktik paylasimi ve üstünlük oynadiginiz haritaya göre farklilik gösterebilir.Ayrica sizin ne kadar iyi oyuncu ve taktik bildiginizde önemli.
  • Ha bu arada wermachda ben bazen makınelı tufek yuvası kuruyorum ıcınede makınelı tufek tımı koyuyorum bu daha yogun ates mı olur yoksa sadece 1 namludanmı ates edılır.tekrar yazıyorum makınelı tufek kulesınede ates ozellıgı verıyorum hemde makınelı tufek tımı koyuyorum bu agır makınelı lerınden ates gucu yuksek olurmu ?
  • quote:

ingiliz oynadıysanız ki sanırım oynadınız sizde bilirsiniz bu durumları..
    Fakat söylediğim herşey Standart haritalar için geçerli..

ingilizler ile çok oynadım. ingilizlerin birimleri için nasıl çok ucuz diyebilirsin anlayamıyorum. ingilizlerin birimleri çok pahalı. sadece bunkerlar ucuz. iyi bir wehr oyuncusu ingilizleri kilitleyebilir. ingilizler güzel bir ordu ama bu kadar abartılacak birşey yok. pe de ingilizlere karşı o kadar güçsüz değil.

şu dediğine katılıyorum. haritaya göre değişir. taktiklere göre değişir. eğer köprülü bölümlerde oynuyorsan sürekli, ingilizler canını çok sıkmış olabilir. hele ki kraliyet topçu desteği... ancak köprülü bölümlerde dediklerin kabul edilebilir. pe köprülü bölümlerde ingilizlere karşı zor savaşır. zaten ranked bölümlerinde köprü yok. eğer kusursuz bir denge ile oynamak istiyorsan, mutlaka oyunu ranked kuralları ile oyna.. ranked haritalarında standart kaynak ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Ha bu arada wermachda ben bazen makınelı tufek yuvası kuruyorum ıcınede makınelı tufek tımı koyuyorum bu daha yogun ates mı olur yoksa sadece 1 namludanmı ates edılır.tekrar yazıyorum makınelı tufek kulesınede ates ozellıgı verıyorum hemde makınelı tufek tımı koyuyorum bu agır makınelı lerınden ates gucu yuksek olurmu ?

hayır. sadece bunker ın mg bulunmayan pencerelerinden yani boş pencerelerden ateş eder senin içine soktuğun mg mangası. daha güçlü filan ateş etmez. iki mg olmuş olur ve ikisi farklı pencerelerden ateş eder. biri sabittir. mg mangası ise diğer üç pencereden birinden ateş eder. düşman nereden gelirse..
  • oh be konuya renk gelmiş, birazda ss ile renklendirsek buralarıbütün bu konusmalara bende bildiğim kadarıyla ekleme yapmak istiyorum (yanlış olabilir tabi)
    Bana göre ingiliz ve amerikan birliklerinin yıkıcı bir etkisi olması için toplu hareket etmeleri gerek rangerlar olsun gerek ise komandolar yoksa hiç bişiye yaramazlar ve eğer werh isem oyunun baslarında bu askerleri yanıma yaklaştırmam bunuda terror seçeneğinde olan propaganda sayesinde yaparım bu özelliği kullandığım zaman askerler adamın üssüne kadar hiç durmadan geri çekilirler ve oyunun baslarında ingiliz olsun amerikan olsun hiç biri tank üstünlüğü kuramaz grenaderslerin 2-3 bölüğüne bazuka verdiğim zaman çerez gibi yenilirler allieslerin asıl biriliği olan yayalarda bana ayak bağı olmadığı için kaynakları hemen ele geçiririm ve maliyet olarak cok külfetli olan ingilizler direk elenir sonra rangerlerin üzerime gelmelerini sağlayrak kalan boşluktan tankları üsse gönderirim ve oyun biter...bide bunun aması vareğer propaganda için gerekli mermiyi depolamassam ingilizlerin komandosuna etkili pek i birlik olduğunu sanmıyorum almanlarda çok stratejik oynamadığımız sürece...genel olarak o ondan üstün bu bundan üstün diyemeyiz bence bu oyunu cok oynamamın sebebi grafikten cok oyunun denge sistemi herzaman herbirimin zayıf yanının olması örnek olarak baska oyunlarda olsa 88 flak lara bi sniper saldırdığında gerçekte olduğu gibi flakları kullananlrı öldürmek yerine flağa zarar vermek gibi saçma bi olay olurdu bundan eminim...ve konudaki arklardan isteğim biraz sslerle konuyu biraz renklendirmeleri

• syanx1337 ekleyn hadi
  • al o zaman bir screenshot; marder 3 ve tiger karşısında m4ler ve rifleler

• quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

al o zaman bir screenshot; marder 3 ve tiger karşısında m4ler ve rifleler

sanki o amerikan tankı hurda olcak gibi
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.