Şimdi Ara

Company of Heroes Serisi [CoH] S.S.S. & Taktik Paylaşım [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.621
Cevap
24
Favori
267.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GEnelde (%99) amerikan oynadım şimdiye kadar çok az alman takıldım ama tiger ı nasıl çıkartıyoruz .Wehrmact ta tiger yok mu ben mi bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

GEnelde (%99) amerikan oynadım şimdiye kadar çok az alman takıldım ama tiger ı nasıl çıkartıyoruz .Wehrmact ta tiger yok mu ben mi bulamadım

terror doctrine i seçicen ordan king tiger çağırabiliyon
  • quote:

GEnelde (%99) amerikan oynadım şimdiye kadar çok az alman takıldım ama tiger ı nasıl çıkartıyoruz .Wehrmact ta tiger yok mu ben mi bulamadım

2 tane Tiger var.Biri King Tiger.Commander varya 3 tane onun Teror kısmdan çıkıyor.Birde Normal Tigerler var.Onlarda Blitz seçersen çıkar.Ben genelde hepsini oynarım.Almanda Teror seçerim.Pek Tigerlere bakmam.Zaten oyun bitmiş oluyor onlara çıkana kadar.2-3 tane Oswind ve 4 tane Panter işlem tamamdır.
  • ben account derken oyundan açtığımız account u kastedmiştim. steam nasıl çalışır ne eder bilemiyorum.
  • http://www.gamereplays.org/companyofheroes/replays.php?game=25&show=details&id=119634

benim arkadaşın oynadığı bir oyun. izlemenizi tavsiye ederim. onlarca tank imha ediliyor. oyuna 7-8 tane tiger çağırılıyor.
  • eyw da oyunda bi dendesi<zlik VAR M26 pershing Panthere anca eit XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 14 Nisan 2010; 11:25:34 >
  • quote:

eyw da oyunda bi dendesi<zlik VAR M26 pershing Panthere anca eit XD

panter piyadelere karşı zayıf bir tank. m26 ise hem piyade hemde tanklara karşı etkili. zırh olarak bakacak olursak hemen hemen aynılar. taret hızlarıda hemen hemen aynı. max hız konusunda sanırım m26 biraz daha hızlı. genel olarak m26, panterden daha iyi bir tank.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

panter piyadelere karşı zayıf bir tank. m26 ise ...hemde tanklara karşı etkili...

• quote:

quote:

eyw da oyunda bi dendesi<zlik VAR M26 pershing Panthere anca eit XD

panter piyadelere karşı zayıf bir tank. m26 ise hem piyade hemde tanklara karşı etkili. zırh olarak bakacak olursak hemen hemen aynılar. taret hızlarıda hemen hemen aynı. max hız konusunda sanırım m26 biraz daha hızlı. genel olarak m26, panterden daha iyi bir tank.

panterden dahamı iyi tank sınıfını en son rütbeye getirdiğin zaman panterin alamıyacağı tank yok

• @siyahgözlübezelye

Yanılıyorsunuz.Panter en son rütbeyede gelse tek başına M26'yı alamaz.Sherman ve Hellcat'den bahsediyorsan onlar en çiroz tanklar zaten.Bilginiz olsun.
  • m26 dediğiniz tank destroyermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

m26 dediğiniz tank destroyermi ?

Amerika'nın Armor Doctrine'ninde çıkıyor.Pershing M26,900 manpower istiyor.Baya etkili bir tank.Tek başına her türlü Panteri alıyor.Ama 2 veya daha fazlasında elbette dayanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 14 Nisan 2010; 18:37:41 >
  • hayır amerikan ordusunu orta ve ağır sınıftaki ihtiyacını karşılamak üzere dizayn edilen piyade destek tankıdır ancak savaşın sonuna yetişebilmiştir ama tüm otoritelerce kabul edilen 2. dünya savaşının en iyi tankı panther dir m26 pershing m60 ların atası sayılır bununla beraber pershing king tiger hariç bütün alaman muadillerinden üstündür
  • arkadaşlar panter i üç rütbe niye düşünüyorsunuz. o zaman m26 yıda üç rütbe düşünün. bakın o zaman nasıl deli savaşacak. ikisini bi çok noktadan kıyasladım önceki mesajımda. m26 daha üstün bir tank panterden.

gerçekte piyade destek tankı olup olmadığını bilmiyorum ama oyuna bakarsak m26, tiger la teke tek kapışacak tek tanktır. bu durumda piyade destek tankı olarak üretildiyse o mühendislerin piyade destek anlayışı bizimkinden biraz farklı XD

ufak bi deneyim olarak yazayım; 3 rütbeli panter ime iki tane m10 birden saldırdı. biri rütbesiz diğeri 2 rütbeydi yanlış hatırlamıyorsam ve panteri harcadılar. neden? panterin taret hızı düşük. m10 ise kolay hızlanabilen ve taretini hızlı döndürebilen bir tank. adam tanklarını iyi kontrol etti. bense kötü kontrol ettim. ve kaybettim. bu oyunda dinamik çok. şu, şundan daha iyi deyip iş bitmiyor. oyuncunun kontrolü de çok önemli. 3 tane stuart (ingiliz hafif tankı) ile king tiger ın imha edildiğini gözlerimle gördüm.

kısacası, kontrol ettiğin birimin avantajı ve düşmanın dezavantajını iyi kullanırsan, neredeyse her tankla her tank imha edilebilir

• @pplhntr

Çok doğru söylüyorsun.Önemli olan birimi iyi yönetebilmek.Yoksa King gibi çok güçlü tank olsa ne yazar.Önemli olan sizin taktik ve kontrolünüz.Ben Brith,Usa,Wehrmacht,Panzer hepsini oynarım.Hepsnin bir zaafı olduğu gibi üstünlükleri var.Önemli olan bunu sizin kullanabilmeniz.

Tabi oynadığınız haritada buna başka bir önem katar ki.Siz o haritadaki önemli benzin ve cephane noktalarını ele geçirdiyseniz.Sizde iyi bir oyuncuysanız işiniz kolay olacaktır.Birden çoklu oyunlarda (2*2 , 3*3 ve 4*4 ) takım arkadaşlarınızın da ne yaptığı çok önemlidir.Her saniyeyi iyi kullanmak ve buna bağlı olarak doğru taktiklerle karşı tarafı kolayca bertaraf edebilirsiniz.Örn;Kendinize belli haritalar seçin oralarda çeşitli taktikler deneyin.Yenin ve yenilin.Ki nelerle karşılaşabileceksiniz öğrenin.Sonrası diğer haritalarda gelecektir.Ben görüyom sürekli herkes alman olmak istiyor.Ama bende almanları yenebilecek öyle taktikler var ki.Panterleri çatur çutur yerim.Bu yüzden bence benim gibi bütün ülkeleri öğrenin.Böylece karşınızdakilerin neler yapabileceğinide iyice kavramış olursunuz.

Hadi iyi oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

@pplhntr

Çok doğru söylüyorsun.Önemli olan birimi iyi yönetebilmek.Yoksa King gibi çok güçlü tank olsa ne yazar.Önemli olan sizin taktik ve kontrolünüz.Ben Brith,Usa,Wehrmacht,Panzer hepsini oynarım.Hepsnin bir zaafı olduğu gibi üstünlükleri var.Önemli olan bunu sizin kullanabilmeniz.

Tabi oynadığınız haritada buna başka bir önem katar ki.Siz o haritadaki önemli benzin ve cephane noktalarını ele geçirdiyseniz.Sizde iyi bir oyuncuysanız işiniz kolay olacaktır.Birden çoklu oyunlarda (2*2 , 3*3 ve 4*4 ) takım arkadaşlarınızın da ne yaptığı çok önemlidir.Her saniyeyi iyi kullanmak ve buna bağlı olarak doğru taktiklerle karşı tarafı kolayca bertaraf edebilirsiniz.Örn;Kendinize belli haritalar seçin oralarda çeşitli taktikler deneyin.Yenin ve yenilin.Ki nelerle karşılaşabileceksiniz öğrenin.Sonrası diğer haritalarda gelecektir.Ben görüyom sürekli herkes alman olmak istiyor.Ama bende almanları yenebilecek öyle taktikler var ki.Panterleri çatur çutur yerim.Bu yüzden bence benim gibi bütün ülkeleri öğrenin.Böylece karşınızdakilerin neler yapabileceğinide iyice kavramış olursunuz.

Hadi iyi oyunlar.

dostum alman olmak istiyor demişşinde almanlar eziliyor yaf amerikanların t34 roket atarlı tankları cok fena berteraf edior alman ordusunu tales of valor da 2 tane çıkartabiliyorsunuz compy sınırsızdı sanıırm

• quote:

gerçekte piyade destek tankı olup olmadığını bilmiyorum ama oyuna bakarsak m26, tiger la teke tek kapışacak tek tanktır. bu durumda piyade destek tankı olarak üretildiyse o mühendislerin piyade destek anlayışı bizimkinden biraz farklı XD

çok doğru
  • Bu oyunda amerikanlar gerçekten de güçlü.. Ben oyunu ilk serisinden beri takip ediyorum bazı yamalar falan geldi ama allies kuvvetler birlikte çalışınca hele çok güçlü olabiliyorlar.. Almanlarında yetenekleri var tabi ama iki tane oyuncu düşünelim ve aynı kapasitede iyi oyuncu olsunlar.. biri allies biri alman seçsin.. Allies seçen oyunu alır..Ben şuana kadar oynadığım her oyunda bunu gördüm..

Bu oyunda bazı arkadaşlarında dediği gibi her birim taktiksel stratejiye göre değişiyor.. gidip inf. stratejisine uygun haritada da tank strateji yöneltirseniz tabi ki yenilirsiniz.. zamanlama ve strateji çok önemli..Bir kuvvetin eksikliğini "+" noktanızla kat be kat kapatabilirsiniz...
    Bu oyunda bunların yanı sıra psikolojik bir savaşda gelişiyor.. Örnek veriyorum bir bölgeye girmeden önce bazne yukarıda air indirip ortalığı karıştırıyorum, point almaya çalışıp kaçırıyorum "sinek küçük ama mide bulandırır hesabı" karşıki oyuncunun gerçekten canını sıkan şeyler bunlar...

Ve şunun her zmana farkında olmalısınız.. karşınızda bir insan oynuyor ve birşeyle ilgilenirken başka birime ilgisi ister istemez azalıyor ve kabiliyeti düşürüyor..Psikolojik yönüde çok önemli oluyor ;)

• @ borealatis

psikoloji konusunda tamamen haklısın. bazen düşmana öyle bir baskı uygularsın ki düşman kendi bölgesinden burnunu çıkarmaya cesaret edemez. karşısındaki gölge dipsiz kuyu gibi gelir. bunu yaşamışlığım çoktur. hatta bazen iyi kullandığın rifle mangaları yüzünden düşmanın çok canını yaktığında karşındaki insana öyle bir korku verir ki normal şartlarda karşısına gelen rifleler ile savaşsa kazanacağı çatışmayı, kaybedeceğini düşünerek geri çekilmesine neden olur.

ally lerin bariz üstünlüğüne hiç katılmıyorum. axis in birimleri çok daha iyi savaşan askerlerdir. allis ise güçsüz birimlerden oluşur. peki denge nasıl sağlanıyor? piyade de şöyle; axis birimleri genelde 4 kişilik mangalardan oluşuyor. allies ise genelde 6 kişilik. bu çok önemli bir faktör. güçlü 4 piyadeye karşı güçsüz 6 piyade. oyun burada dengeleniyor. tanklara bakacak olursak axis in bariz üstünlüğü açık. burada da denge axis in tanklarının yavaş olması ve maliyetli olması ile dengeleniyor. allies ise ucuz ve hızlı tanklara sahip. sonuç olarak iki cephede çok zekice dengeli bir durumda. hatta uzayan savaşlarda wehrmacth ın avantajı artıyor. uzmanlık kazanan birimleri ile daha üstün oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 15 Nisan 2010; 0:36:37 >

• allıeslerın avantajı çok bence wermarchlarda askerlerın rutbeleme sıstemı çok pahalıya patlıyor bu sinir edici ve rütbelemede çeşit de çok yapılmıs ornegın snıper-muhendısler ayrı savasan asker gurubuna ayrı rutbeleme yapmıslar hem buda malıyetı yuksek duruma getırıyor. 2 ıncı konu wermachalara nıye uzun menzıllı top verılmemıs bu da onemlı bır konu ve ayrıca bu russıan (eastern front) bolumunu aynı sekılde eklerlerse oyunda çok buyuk dengesızlıgın olacagını dusunuyorum.ayrıca elıtlerde antı tank gun olsaydı çok daha çazip bır ordu olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.