bu gün, yeni açılan oto exper yapan bir yere aracımı götürdüm. motor gücünü merak ediyordum. aracım 98 mod. 1500 cc. 90 bg. orjinal 47 binde çok temiz kullanılmış ve bakımlı made in japan. 4 ay önce fenni muayeneden kusursuz olarak geçti. ruhsatta motor gücü57 kw yazıyor (yanlış yazılmış) aslında 66 kw olması gerekiyor. 66 kw=90 bg yapıyor. makineye ruhsattaki gücü yazmışlar. çıkan sonuç 57 kw. çalışanlar da şaşırdılar. 16 yaşında araba %100 motor performansı çıktı. yakşalaşık 100 arabadan birinde tam çıkıyor dediler. olayı ben sonradan anladım. asıl güç 66 kw. ve çıkan güç 57 kw. 47 binde bakımlı üstelik 500 km. önce yağ ve buji değişimi yapılmış gayet sakin kullanılan ve genelde 3 bin deviri geçmediğim için motorda aşınma da olduğunu düşünmüyorum. %15 lik motor kaybı beni üzdü hiç beklemiyordum. ilk defa test yaptırdım ve nasıl yapıldığını gördüm. ücretide açılış dolayısıyla 40 tl. kaporta. alt tak.lar, fren testleri, süspansiyonlar, kapsamlı bir test yapıldı. motor testini yaparken teknik eleman çok harika motoru var demişti. 4 viteste 170 km/h hıza geldi devir saati kırmızıya gelmek üzereydi, gazı bıraktı. aracın göstergedeki son hızı 180 km/h şimdi sorum şu %15 lik kaybı 47 bin km. orj. bir araba için normalmidir değilse neden kaynaklanır. lütfen konuya hakim olanlardan bilgi edinmek istiyorum. teşekkürler.
16 yıllık araçta metal yorgunluğu olur, bence normal.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Yıllar geçtikçe yıpranan motor parçaları vb nedenlerle beygir gücünün düşmesi çok normal bir olay . Bu olay mercedeslerde de bmw lerdede olabiliyor .
o motor gücünü ölçerken aktarmada kayıp varsa motor yüzdesini düşürür mü?
Kaç kere komputeste farklı araçlar soktuk hepsindede motor %80 çıktı .En son aldıgım arabada motor ölü dedi sanayideki usta %30 dedi göz kararı hemen aldım canavar gibide çekiyor yani çok takılmayın bence rakamlara.
quote:
Orijinalden alıntı: powermoon
16 yıllık araçta metal yorgunluğu olur, bence normal.
Ne alaka hacı yaa
aracın motoru % 87 çıkmış jki bence gayet başarılı, 95 model Broadway'i sokmuştuk % 77 çıkmıştı, max hız 170 yapabiliyordum bayır aşağı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme