Şimdi Ara

Concorde kanatlarının içi ençok 85 m3 fakat 122 m3 yakıt alıyor? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
2
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kanat dediniz Airbus A321 XLR (eXtra Long Rage) menzili arttıkça kanatlar inceliyor mu ne Gövdeye ve motora oranla cetvel gibi ince kanat
    Concorde kanatlarının içi ençok 85 m3 fakat 122 m3 yakıt alıyor?

Üstte Boeing 737-800 gövdesinin altı kameraya yaklaşırken siyahi koyu renk, kameraya yakın konumda iken birden parlak kırmızıya dönüşmesi, uzaklaşırken yine siyahi koyu renk olması konusunda birşey demediniz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Herşey uçağın tükettiği yakıt ve maliyetler ile ilgilidir .Keşke şu yakıt konusunu sözde değil özde kavrayabilseydiniz .

Surgehubyoutube
    Neden 50 Yıl Öncesine Göre Daha Yavaş Uçuyoruz?
    https://www.youtube.com/watch?si=0ZyjF591RRxeWpmQ&v=L53nXJTX0Dk&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• vezir kullanıcısına yanıt
    1 dk'da yanıtlanabilecek bir soruyu (uçaklar günümüzde neden daha yavaş uçuyor) 13dk'ya yayan video izleyerek özü kavramış oluyoruz. Bunu da not edelim.

Tamam not ettim 🙂 ama sizden de bir youtube videosu bekliyoruz artık ,eleştiri kolaydır ana emek harcamak ayrı bir seviyedir

Video işini yabancılar iyi biliyor. Benim yapacağım video beyhude çaba olur.

Bu konuları yakında yurt dışından ilgilenenlerle paylaşmaya başlayacağım aralarında Youtube'ta video yapanlar da var, onlar konuya ilişkin video yaparlarsa al sana video.

Bu arada şöyle ilginç bir videoya rastladım. Koredeki kazanın adam video analizini yapmış, pistte kayan uçağın hızı azalmıyor sabit kalıyor, adam tespit etmiş.

Pistte motorları üstünde kayan uçağın hızı azalmalı. Sabit kalması fizik kanunlarına aykırı.

• Kore'deki kaza videosuyla ilgili olarak 2 soru:

1- Video başında uçağın altı koyu renk iken birden parlak kırmızı sonra aniden yine koyu renk olmasını açıklayabilir misiniz?
    2- İki motoru üzerinde asfalta sürtünerek giden uçağın hızı sabit (üstte linki verilen videoda analizi yapılmış) asfaltın sürtünme katsayısı oldukça yüksektir. Üstünde sürtünen cismin hızını yavaşlatır. Ancak kaza videosunda yavaşlamıyor. Hızlanmıyor. Sabit kalıyor. Bunu açıklayabilir misiniz ?

• Sanırım "Uçak kalkış yaparken" demek isteyerek şunu dediniz:

Kanatlara aşağıdan yukarıya baskı binince, yukarı doğru eğrilip düzleşiyor, bilmiyor musun ?

edilgen özne olarak da rüzgarı kast ettiniz sanırım. Bu eksik yorumu tamamladıktan sonra kanatlardaki yakıt konusunu ima ettiğinizi düşünerek buradan yanıtlıyorum. (İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederim)

A380 iniş yaparken ön çekim.
    A380 kalkışa yeni başlarken yani rüzgar kanatları yukarı doğru henüz eğirmediği sırada ön çekim.

Fotoğraflar Youtube'ta A380 iniş / kalkış videolarından alınmıştır, isterseniz video linklerden kontrol edebilirsiniz.

Kalkışa başlarken kanatlarda 253 ton, inerken 1-2 ton yakıt var. Fark 250 ton. Teknik tabiriyle o 250 ton yük kanat üzerine "distributed transverse load" Türkçesi "dağıtılmış dikey yük" olarak biniyor. Teknik tabiriyle kanat "cantilever beam" dir Türkçesi "tek noktadan sabitlenmiş kiriş" ve bu kanat az önce bahsettiğimiz "dağıtılmış dikey yük" altında 45 dereceye kadar eğilebilen, oldukça esnek bir yapı ise 250 , kanat başına 125 ton yük altında görünür biçimde aşağı eğilmeli. Fakat incelediğimizde hiç öyle eğildiğini görmüyoruz.

Bu gözlemlerden A380 kalkış yaparken kanatların içinde 253 ton yakıt olamayacağı sonucu cıkar mı, çıkmaz mı? Bir soru ile sonlandırayım.

Hani ? Gözlem nerede ?

Resimlerdeki uçakların, resimde o andaki kaldırma derecesini, flapların açısını vs bilmiyoruz ki..

125+125 ton yükün kanadı ne kadar eğmesi lazım, görüntülerde ne kadar eğilmiş bunları hep araştırmam lazım.

Seni tanıdığım için senle ilgiliyim, çok az yakıtla uçabilen bir model uçak yap lütfen.

• limbesh kullanıcısına yanıt
    Üstteki (iniş) resminin alındıgı video:
    Ships You Should Knowyoutube
    HEAD-ON VIEW of Emirates Airbus A380
    https://www.youtube.com/watch?v=WdeOnSPqRiM

Alttaki (kalkış) resminin alındığı video linkl:
    Schipholhotspotyoutube
    A380 Emirates Takeoff HEAD ON from AMS Schiphol
    https://www.youtube.com/watch?v=n3VijyZGa9E

bu videoları resimlerin üstündeki video ID'leri yazarak buldum.

Bu videoları gözlemledim. Türkiye'ye A380 inmiyor, gidip yerinde çekim yapmam olanaksız.

125 ton esnek bir kanadı hiç mi eğmez ? Soru budur.

"ne kadar eğilmiş ?" bunun yanıtı mühendislik - mukavemet derslerindeki formullerin konusu. Gerekli parametrelerde mutabakata varırsak, isterseniz onu da yanıtlarım. Ancak formul ve parametrelere girmeden

gözlem baabında ilerleyelim diyorum...

İki vidyodaki uçağı da yerde dönüş yaparken durdurup karşılaştırdım

ama yine yeterli olamadı. Kalkış yapacak uçağın kanatlarında ne kadar yakıt var bilmiyoruz,

bir de kısa mesafelerde belki sadece gövdedeki tanklara dolduruyorlar.

Ben sorayım ve kaçayım mümkünse, sen bana sorma, olmaz mı ?

• Yukardaki arkadaş A380'in iniş / kalkış videolarını inceleyerek inişte de kalkışta da kanatların aynı şekilde ve açıda olduğunu kabul etti.

1- A380 kısa mesafelerde uçuyor olabilir
    2- Kısa mesafe uçuşta sadece gövdededeki tanklara yakıt dolduruyorlardır
    3- Kalkış yapacak uçağın kanatlarında ne kadar yakıt var bilemiyoruz

Yanıtlarım şöyle:

1- Benim bildiğim A380'ler kısa mesafe uçuşlarda kullanılmıyor.
    2- A380'lerde gövde tankı opsiyonel.
    Kaynak:https://oat.aero/2023/03/17/airbus-a380-general-familiarisation-fuel-storage/
    3- A380 Londra - Singapur arasında aktarmasız uçabiliyor. Londra Singapur arası uçuş yapacak A380'in kanatları full depo (253,98ton) dolu olmalı.
    O hatta kalkış yapan A380 videoları var, o videolarda da kanatlar yine aynı açıda. Zaten, yüzlerce A380 iniş / kalkış videolarında A380'in kanatlarının aşağı doğru eğildiği görülen video yok.

Bu gözlem ve tartışmalardan, A380 in Londra dan Singapura kalkış yaparken dahi kanatlarına full depo değil hiç konulmadığı veya "kerhen" (adet yerini bulsun diye göstermelik) yakıt konuldugu gibi sonuç çıkarılabilir mı?

• Sikor Sky S-55 helikopter. Motor önde. Kabin içinde yakıt deposu yok. Üstten arka kuyruğa giden bölümde de yok.

Yakıt deposu kabin altında. Yakıt depo kapasitesi rakamı belirtilmemiş.

• Jet Uçakları çevreyi kirletmiyor derken, hiç bilmediğin kaynaklara ve gerçek fotograflara dayanarak dedim sadece bu detaydan elektrikli araç konusu altında bahsetmek istemedim.

Kaynaklardan biri, reddit'te 24 ağustos 2023 'te cıkan "Bu Airbus A330'un merkez tankı hiç kullanılmamış" başlıklı thread, link:

reddit
    From the AircraftMechanics community on Reddit: This A330 center fuel tank is completely unused/bypassed
    https://www.reddit.com/r/AircraftMechanics/comments/160it38/this_a330_center_fuel_tank_is_completely

Adam A330 merkezi tankına girip içersinin yüksek çözünürlüklü fotolarını çekmiş. Tankın içinde uçağın üretildiği zaman basılan mürekkepler bile silinmeden duruyor. Orada kerosen yakıt dolup boşalsa o yazılar çoktan silinmişti. Zaten fotografları incelersen sen de bu merkezi tankın hiç kullanılmadığını doğrulayabilirsin.

Bir uçakta merkezi yakıt tankı içi doldurulmadan, yıllarca içi boş duruyor. Merkezi tank bile doldurulmuyorsa kanatlardaki tanklar hiçten doldurulmaz. Önce merkezi tank doldurulmalı çünkü merkezi tank daha güvenlidir, kanatlar esner, yük taşır, jet motorunun itkisini karşılar, risklidir. akıl ve mantık, öncelikle riski düşük tankın doldurulmasını sonra riski yüksek tankların doldurulmasını gerektirir.

Buradan da şöyle bir sonuç cıkar: Daha düşük riskli merkezi tanka hiç yakıt doldurulmuyorsa, daha yüksek riskli kanatlara hiçten yakıt doldurulmuyordur. Buradan da uçaklar sıvı yakıt / kerosen yakmadan uçuyor sonucu cıkar buradan da sizin çok önem verdiğiniz, çevre kirliliği olayına jet uçaklarının hiç katkıda bulunamayacağı, jet uçaklarının çevreye zarar vermeyen temiz araçlar olduğu sonucu çıkar.

@froce1903

Yüksek çözünürlüklü tank fotolarını incelemek için üstteki reddit linkine bakın.

• @pskillercheto "yapay zeka patlaması yonga endüstrisini uçurdu" başlıklı konuda

"insanlık araştırmadan farklı şeyler öğrenmeden nasıl gelişecek, evrenin sırları nasıl çözülecek" dediniz. Peki havacılık sektörünü araştırmaya ne dersiniz?

Jet uçaklarının kanatlarında tonlarca yakıt var deniliyor. O tonlarca yakıt o uçaklarda gerçekten var mı ? Üstteki mesajlara bakın.

Burada da örnek olarak Dassault Rafale. Uçak gövdesi içinde 6 m3 sıvı yakıt tankı var deniliyor.

2 jet motorlu, jilet kadar ince (gövdeye oranla) kanatlı bu cihazın içine 6m3 yakıt tankı sığabilir mi? Çok zor.

• @berkan

İddia ettiğiniz boş depolar acaba Chemtrail olayı kimyasalları ile ilgili olabilme olasılığını araştırdın mı?

Bugünlerde bu konu sıkça tartışılmakta bilgine

NYGMAyoutube
    CHEMTRAIL GERÇEKLERİ: Gökyüzünde Neler Oluyor? (Ses kaydı ve Şok Edici Kanıtlar!)
    https://www.youtube.com/watch?si=8V7urfX7LGeBfWA3&v=9q1CV_PbPg4&feature=youtu.be

Chemtrail olayı için, jet uçaklarının ardında bıraktığı su buharı kimyasal madde izi "Chemtrail" sanılıyor diye düşünüyorum.

Belki, gerçekten atmosfere iklim değişikliği veya başka bir gizli amaç için kimyasal madde boşaltılıyor olabilir fakat bunu sivil yolcu uçakları ile yapılacağını hiç sanmam.

A330 'un merkezi tankına hiç yakıt konulmadığını gösteren reddit'teki thread'in linkini verdim, depo içinin 4000 piksel çözünürlükte fotografları var.

O fotografları inceleyip bir yargı oluşturmadan olayı sadece benim iddiam olarak lanse etmeniz dolayısıyla şaşkınım.

yakıt konulmadığını düşündüğünüz yere chemtrail konulmuş olamaz mı ?

Oraya yakıt konulmadığını sadece ben değil Reddit thread'ine yorum gönderenler de düşünüyor. Sanırım çeviri yapmam gerekecek:

This A330 center fuel tank is completely unused/bypassed

Bu A330 merkez tankı hiç kullanılmamış/bypass edilmiş

Has anyone seen this? Two years tankdiving and ive never seen a whole tank bypassed, a few pumps but this is new. I took a video but respirator sounds annoying. Not a single part in there but the hydro lines.

Bunu gören oldu mu? İki yıldır tank içine giriyorum ve daha önce birkaç pompa dışında bütün bir tankın bypass edildiğini hiç görmedim ama bu yeni bir olay. Havalandırma sesi gıcık olsa da bir video çektim. Hidrolik hatlar dışında bir parça yok burada.

@nothingbutfinedining

Is it an A330-300? My airline used to fly these and we were told this was normal. I was under the impression all -300’s were like this because they couldn’t haul the extra weight in most situations anyway. Maybe that’s not the explicit case and it was an option.

Bu bir A330-330 mü? Benim eski havayolu şirketim bunlardan uçururdu ve bunun normal olduğunu söylerlerdi. Tüm 300'lerin bunun gibi olduğunu düşünürdüm çünkü birçok durumda ekstra ağırlığı zaten taşıyamazdı. Belki bu açık bir durum değildi, sadece bir opsiyondu.

@sf340b

So those conspiracy factards that say aircraft don't burn fuel but run on compressed air are true?
    Şimdi, uçakların yakıt kullanmadığını ama sıkıştırılmış hava ile uçtuğunu söyleyen o komplo teorisyenleri doğru mu?

O yere chemtrail konulmuş olamaz mı ? sorusu yanlış cunku chemtrail, sözkonusu kimyasal madde uçaktan cıktıktan sonra atmosferde oluşturduğu iz, kimyasalın adı degil.

O yere atmosfere bırakıldığı iddia edilen kimyasal madde konulmuş olamaz mı mantıklı soru olurdu.

Resme bakıp siz söyleyin uçak gövdesindeki bu boşluğa kimyasal madde doldurulmuş olabilir mi?

oradaki flex boruların bağlandığı yerlerde bağlantı gevşemiş mi, gevşememişmiyi gösteren kırmızı işaret boyaları var. onların üstüne kerosen veya chemtraile yol açan kimyasal madde hiç doldurulabilir mi?

Bunun hiç sorusu sorulur mu? (az önce sordunuz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkandinçay -- 10 Şubat 2025; 21:51:44 >

• tabii ki kimyasal madde konulmuş olabilir ,resimden yorum yapan içine ne konmadığını resimden nasıl yorumlayabiliyor ise,
    ben de acaba kimyasal madde püskürtülmesi için kullanılmış olabilir mi diyorum .

chemtrail zaten bu konunun ana başlığıdır

tr.m.wikipedia.org
    Chemtrail komplo teorisi - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_komplo_teorisi

O boşluğa kimyasal madde konulmuş olamaz çünkü o bölgede sadece makina elemanları ile uçları silikon (mastik) kaplı kaporta bağlantı vidaları (punto) var görünüyot chemtrail yapacak boyutta kimyasal maddenin bulunabileceği bir tüp, depo, hazne, havuz, vs'nin izi bile görünmüyor.

Esasında bu fotoğraflar kral çıplak olayı. Jet uçaklarının yakıtsız uçtuğunu gösterir nitelikte belgeler.

Yine de kralı giyinik görmeye çalışanlar çıkacaktır. İşte chemtrail oraya konulmuş olamaz mı gibisinden sorular ile

Airbus A380'in kanatlarında, kanat altı tekerlekten sonra dışarı doğru yakıt + 2 motor ile birlikte tam 101 ton ağırlık biniyor! Bu ağırlık 1188 ton metre moment (bükme etkisi) oluşturuyor.
    Bu rakam, ağır yük vinçlerinin maksimum moment kapasitesinden bile yüksek! Vinç'in üstünde yük kolunu tutan 2 çelik halat bağlantısı var, A380'de yok! Uçak bu yük altında kalkış yaparken kanatlar milim eğilmiyor, kalkış esnasında aşağı - yukarı sallanma salınım hareketi yapmıyor! Uçak kanatları eğer tekerden dışarı gerçekten 101 tona ağırlık taşıyor ise bu durum fizik kanunlarına aykırı.

Veriler ışığında bu olayın foto-analizi:

A380 kanat depoları fullendikten sonra, depolar boşaldıktan sonra karşılaştırmalı foto-analiz:

Bu çalışmalar, A380'in kanatlarına, speklerde sözü edilen 253 ton yakıtın konulmadığını gösterir nitelikte.

İnanmak degil, görmek, bilmek...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.