Şimdi Ara

conta değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 86 model 1600 motor doğan sahibiyim. Kısa sure önce antifiriz koymam sonucu conta çatlattım. Ust kapak ve silindir contasını temin ettim ve kendim değiştirmek istiyorum. Sizden ricam karşılaşabileceğim zorluklar neler olabilir ve illa ki subap ayarı yapmak zorunda mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Antifriz koydun diye conta yanmaz.

İllaki supab ayarı yapacaksın. kapak ve motoru iyice temizle. Yağ ve filitrede değişecek. Daha önce yapmadıysan en azından görmediysen kolayca yapabileceğin bir şey değil. Tork anahtarın olmadan kapağı kafana göre sıkamassın bile.
  • Cevap için teşekkür ederim. Conta yanmadı çatladı. 3 senedir antifiriz koyulmamış bu araca. Ben koydum ve hiç hararet yapmadan olan oldu. Şu an yağa su karıştırıyor. Yanma odasına su kaçıyor. Tork anahtarı, yağ filiresi vb. tedarik ettim. Daha önce marş motoru, triger kayışı vb. tamirleri kendim yaptım. Yani el becerim var. Youtube tanda conta değişim videoları izliyorum sürekli. Ama subap ayarı ve torkla sıkacağım alyan vidalar konusunda çok bilgi toplayamadım. Bunları ne kadar sıkmak gerek ve subap ayarı benim aracımda 1-3-4-2 mi?

• Motoru kendi çabalarımla söktüm. Silindir kapağını çıkardın ve temizledim. Şu anki aşamada herkes bana taşlatmam gerektiğini söylüyor benim mantığım almadı. Eğer hararet olsaydı kapalta bozulma olurdu ve taşlama şarttı. Ancak bende öyle bir durum söz konusu değilken taşlatmam gereklimi illaki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antifiriz Değişimi
    8 yıl önce açıldı
    Külbütör Conta Değişimi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.