Şimdi Ara

Continental Ecocontact 5 Kullanan Arkadaşlar Buraya...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün aracımı yıkarken sol arka tekerin yanak kısmında bir aşınma gördüm.
    o kadar da dikkat ettiğim halde nasıl olmuş anlamadım.
    lastiklerle toplam 7000 km yol yaptım daha. 1 senelik lastikler.michelin marka...
    resime dikkatlice bakıp bana bir fikir verirseniz sevinirim.
    değiştirmeme gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabuda -- 15 Haziran 2014; 16:59:32 >

• Bildiğiniz gibi araç lastik yanakları üzerinde değil lastik sırtında yürüyor.
    Özellikle virajlı yollarda hıza bağlı olarak değişse de elbette yanaklara da yük bindiği oluyor.
    Sizin lastikte dış katmanda bir hasar oluşmuş.
    Uzman değilim ama sizdeki hasar derinlik olarak en derin yer 3 mm den daha derin değilse bir sorun oluşturmaz gibi duruyor.
    Ama daha derinse temkinli olmak için aynı marka model lastikten bir adet almakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Bildiğiniz gibi araç lastik yanakları üzerinde değil lastik sırtında yürüyor.
    Özellikle virajlı yollarda hıza bağlı olarak değişse de elbette yanaklara da yük bindiği oluyor.
    Sizin lastikte dış katmanda bir hasar oluşmuş.
    Uzman değilim ama sizdeki hasar derinlik olarak en derin yer 3 mm den daha derin değilse bir sorun oluşturmaz gibi duruyor.
    Ama daha derinse temkinli olmak için aynı marka model lastikten bir adet almakta fayda var.

cevabınız için teşekkürler. resmin üzerine tıkladığınızda orjinal boyutunu görebiliyorsunuz. sizce 3 mm den fazla mıdır?
    ben pek anlamam ve burada da o yerin derinliğini ölçecek lastikçi yok da.

• Bence ciddi bir durum görünmüyor...
  • Dediğim gibi uzman değilim. Lastik konusunda derin bilgi sahibi üstadlar var forumda. 3 mm ölçmeye gerek yok aslında.
    Dikkat ettiyseniz bir cisim saplanmış ve sürterek zarar vermiş gibi duruyor.
    Üretim hatası da olabilir belli olmaz, belki yüz binlerce lastik üretiliyor fabrikada, her birinin kusursuz olmasını beklemek hata olur.

Resimden incelediğim kadarıyla aynı hasar bende olsa üç beş kuruş hesabı yapmaz hemen değiştirirdim açık söyliyeyim.
    Sebebi ise can taşıyoruz bu lastikerin üzerinde, 150 km hız ile giderken buradan kaynaklanan bir problem çıkmayacağını kim garanti edebilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Dediğim gibi uzman değilim. Lastik konusunda derin bilgi sahibi üstadlar var forumda. 3 mm ölçmeye gerek yok aslında.
    Dikkat ettiyseniz bir cisim saplanmış ve sürterek zarar vermiş gibi duruyor.
    Üretim hatası da olabilir belli olmaz, belki yüz binlerce lastik üretiliyor fabrikada, her birinin kusursuz olmasını beklemek hata olur.

Resimden incelediğim kadarıyla aynı hasar bende olsa üç beş kuruş hesabı yapmaz hemen değiştirirdim açık söyliyeyim.
    Sebebi ise can taşıyoruz bu lastikerin üzerinde, 150 km hız ile giderken buradan kaynaklanan bir problem çıkmayacağını kim garanti edebilir?

arkadaşlar; lastikçiye gittim. benim michelin energy saver lastiklerin diş derinliği 6.9 mm çıktı.
    lastikçiye resimde gördüğünüz deformeye gösterdim. kendisi. michelinde bu yanak sorununun kronik olduğunu söyledi.
    michelinin yumuşak lastik olmasının sebebinin yanaklarının ince ve zayıf olmasından ileri geldiğini belirtti.
    ve bu yanaktaki yarık için birşey söyleyemiyeceğini yüksek hızlara çıkmamam gerektiğini söyledi.
    michelinleri ondan almıştım. kendisi 4 lastiği 200 tl ye geri aldı.
    bana 2014 yılının 17. haftası üretimli continental ecocontact 5 serisi 4 lastik verdi.
    bu lastikler nasıldır? fikri olan var mı?
    lastik testlerine baktığımda michelin energy saver dan iyi bir lastik olduğunu görüyorum.
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-5.htm

• Ben de eco contact 5 kullanmaya başladım, fakat lastiğe dokunduğumda özellikle yanağının çok yumuşak olduğunu gördüm ve bu bende soru işareti oluşturdu. Bu lastiğin yanağının bu kadar çok yumuşak olması bir handikap mıdır. Diğer taraftan genelde yorumlar lastiğin yumuşak ama kaliteli olduğu yönünde. Kullananlar ne söyleyebilir acaba...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_tech

Ben de eco contact 5 kullanmaya başladım, fakat lastiğe dokunduğumda özellikle yanağının çok yumuşak olduğunu gördüm ve bu bende soru işareti oluşturdu. Bu lastiğin yanağının bu kadar çok yumuşak olması bir handikap mıdır. Diğer taraftan genelde yorumlar lastiğin yumuşak ama kaliteli olduğu yönünde. Kullananlar ne söyleyebilir acaba...

lastiği kullanalı 200 km oldu.2 hafta sonra tatile çıkıcam. asıl o zaman kesin birşeyler söyleyebilirim. Fakat kullandığım kadarı ile benzin tüketimimi gerçek anlamda etkiledi.
    yol bilgisayar verilerinde 0.4 litre bir azalma oldu. Michelin kullanıyordum. 7000 km de yanaktan gitti.
    8. etap adlı program bu lastikleri Portekiz'de test etmiş zaten.
    videosunu paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabuda -- 15 Haziran 2014; 17:12:46 >

• eco5 205/55 r16 kullanıyorum tavsiye ederim.
  • sabuda S kullanıcısına yanıt
    video için teşekkürler. diğer yorumlarınız da önemli olacaktır. lastikle ilgili kimseden olumsuz görüş duymadım, ama nedense bana özellikle yanak kısmı çok ince geldiğinden ve lastik takılmadan önce üstten bastırdığımda kolayca bükülebilmesi biraz şaşırttı. bu biraz soru işareti uyandırdı sadece..
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_tech

video için teşekkürler. diğer yorumlarınız da önemli olacaktır. lastikle ilgili kimseden olumsuz görüş duymadım, ama nedense bana özellikle yanak kısmı çok ince geldiğinden ve lastik takılmadan önce üstten bastırdığımda kolayca bükülebilmesi biraz şaşırttı. bu biraz soru işareti uyandırdı sadece..

arkadaşlar bugün yine çok can sıkıcak bir durum oldu. konuyu açarken michelin lastiğim ile ilgili bir resim paylaşmıştım.
    o resimde de göründüğü üzere bir kesilme var.

yeni almış olduğum daha 1 aylık ecocontact 5 lastiklerden sol ön lastikte; yine aynı ona benzer bir kesik gördüm.
    kesik derin değildi.

kesen şey ise tazyikli yıkama tabancası....lastikçi; çok yakın su tutulursa jilet gibi keser dedi. hatta elini bile keser,yumuşak lastiğe bu kadar yakın tabancayla su tutulmaz dedi.
    garantiden değiştirdim artık.

aklınızda bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabuda -- 16 Haziran 2014; 23:58:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.