Şimdi Ara

Continental vs Falken ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
1
Favori
10.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Falken bayii ile görüstüm. ''Balans sorunu kesinlikle olmaz, sözümün arkasındayım. Balans yapmayı bilmiyorlar '' Diyor. Falken hakkında cok iddalı konusuyor. Yarın yüzyüze görüşeceğiz, hayırlısı bakalım ...

• fofer kullanıcısına yanıt

Contiden daha yumusak ve sessiz olacagını düşündüğüm için muhtemelen falken tercih edeceğim. Teşekkür ederim..

• Ben falken 205 55 r 16 kullanıyorum ve çok memnunum . Yol tutuşu sessizliği ve özellikle ıslak zemin performansı çok iyi. Tam f/p ürünü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mojaverok kullanıcısına yanıt

Evet XL.

Benden sonra bi arkadaşım daha aldı. O biraz detaycidir. Olumsuz hiç bir geri dönüş yapmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Conti Sport Contact, Premium Contact falan çok iyi olduğu söyleniyor.

Ancak genelde etraftan hep duyduğum, 2-3 sene sonra özelliklerini kaybetmeleri. Eco Contact vs olanlara hiç bulaşmayın deniliyor zaten.

Bu arada Falken'in bu bahsedilen Ziex 310 muydu neyse işte sanıyorum 2 modeli var, biri EcoRun, diğeri düz. Eco meco olanları tercih etmeyin :)

Şu sıralar çok övülüyor bu Ziex serisi.

Bir de Petlas Velox Sport var. Aynı muhabbetler onun için de geçerli. Kimisi diyor ki çok güzel lastik, kimisi diyor ki çöp.

Yalnız bu lastik işi biraz sinema filmi zevki gibi. Çok afaki kalıyor. Birisinin memnun olmadığı lastiği diğer acayip övüyor. Kullanım stillerinden, kullanılan yollar, şehirlerden kaynaklı olarak bile acayip değişiyor.

Dergi testlerini de çok sallamayın. Hangi ülkede ise o ülkenin ürünlerini 1. çıkarmaya çalışan dergiler sonuçta.

Ya Alman dergilerden birisi Alfa Romeo Gulia QV ile M3'ü karşılaştırırken "bagajı küçük" diye puanlamayı etkileyecek şekilde kriter getiriyordu. Bagajı küçük ne lan... Sırf geride kalabilsin diye.

Eco meco olanları tercih etmeyelim :) Peki oldu. Fikirlerinizi belirtmeden önce keşke kısa bir araştırma yapsaydınız. Falken ze310 serisinin ecorun diye ayrı bir modeli yok. Bütün ze 310'larda ecorun ibaresi var. İşte üreticinin Web sitesi:

https://www.falkenlastik.com.tr/lastikler?search_type=1&car_type=1

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Eco meco olanları tercih etmeyelim :) Peki oldu. Fikirlerinizi belirtmeden önce keşke kısa bir araştırma yapsaydınız. Falken ze310 serisinin ecorun diye ayrı bir modeli yok. Bütün ze 310'larda ecorun ibaresi var. İşte üreticinin Web sitesi:

https://www.falkenlastik.com.tr/lastikler?search_type=1&car_type=1

Alıntıları Göster

Ben de "sanıyorum" dedim zaten.

Conti'de de Eco ibaresi var, bu yüzden "genel" bir tanımlama yaparak yazdım. Energy, Eco, yok bilmemne-save tarzı ibareler olunca lastikler "ekonomi" odaklı oluyor ve genellikle bir takım özelliklerinden kırpıyorlar bu yüzden de tercih etmeyin deniliyor dedim. Sırf Falken'e özgü konuşmadım.

Ha Falken fiyat/performans olarak tercih edilebilir bir lastik olabilir ama Conti ile ben de pek karşılaştırmam.

Ona bakarsak 225 45 18 ölçüsünde 600 TL'ye Petlas Velox Sport da var, 1.400 TL'ye Michelin PS4 de... Bunların ikisi de A-C etiketli, ancak 2 senede Petlas'ın özelliğini kaybetmesinden bahsediyorlar.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Falken ze 310 serisini 2 yıldır kullanıyorum. Lastikte performans düşüşü yok. Hata bu lastikte yeni bir hamur teknolojisi kullanıldı. Normal lastiklerden hamurunun çok daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor. Hatta lastikçi takarken de, bu lastiğin hamuru çok farklı demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Falken ze 310 serisini 2 yıldır kullanıyorum. Lastikte performans düşüşü yok. Hata bu lastikte yeni bir hamur teknolojisi kullanıldı. Normal lastiklerden hamurunun çok daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor. Hatta lastikçi takarken de, bu lastiğin hamuru çok farklı demişti.

Hmmm anlıyorumm...

Lastikçi lafı ile iş yapmak, taksici lafı ile iş yapmaya benziyor. Bu lastik çoh iyi, bu araba çoh iyi. Bilgi düzeyleri belli adamlar, ha bir de lastikçiler de elinde olanı en kötüsü olsa da över, elinde olmayanı da en iyisi olsa bile boklar. Bu yüzden lastikçi lafı ile iş yapacaksak zaten daha yazmama gerek yok Continental vs Falken  ? 

Bugün bi VW satıcısını aradığınızda da kavrama sorunu falan dediğinizde "DSG'de sorun yok, çok efsane şanzıman" diye cevap veriyor Continental vs Falken  ? 

Neyse, memnunsanız ne ala, inşallah 4. senesinde de memnun kalmaya devam edersiniz, de gizli hamur teknolojisini merak ettim, "normal" lastiklerden çok farklı ne yapmışlar diye Continental vs Falken  ? 

• Öncelikle zaman ayırıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Falken tercih ettim. Fiyat farkı, contiye göre daha yumuşak ve sessiz oluduğuna dair yorumlar, yerli üretime destek tercihimde etkili oldu. ( Ne kadar iyi ve isim yapmış bir marka olsa da , Continental'ın Türkiyeyi haritadan silmeleri de bu tercihimde oldukça etkili oldu.)

20 Km lik ilk izlenimlerim :

Eski lastiklerim Prelli p7 ye göre Falken çok konforlu ve sessiz bir lastik. ( Basınçlar aynı ) Araç benzinli , motor sesi yok, yol sesi ve uğultusu da gidince ruzgar sesi kendini belli etmeye başladı.

Prelli yeniyken kalkışlarda sürekli patiye düşüyordu. 6 ay kullandıktan sonra kıvama geldi lastik. Falken da bir kaç deneme yaptım, şimdilik kalkışlarda bir sıkıntı yok. Eskidikçe neler olacak göreceğiz.

Lastikleri biraz kullanınca güncelleme yapacağım. Herkese kazasız sürüşler dilerim ..

İzmirde Lastik almak isteyenlere 1. Sanayi Uzman Lastik Ercan Ustayı tavsiye ederim. Gezdiğim lastikçiere göre daha dürüst ve objectif . Michelin ve Falken Bayii ( Reklam değildir, kendisini yeni tanıdım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 6 Kasım 2020; 15:59:45 >

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Yanlış anladınız. Hamuru çok farklı derken lastiği kötülemeye çalışmıştı. Çünkü o lastikçi bana başka marka bir lastik satmaya çalışmıştı. Ben beğenmeyip, falken getittirdim. Takarken de bu lastiğin hamuru bir tuhaf diğerlerine benzemiyor demişti. Üreticinin ibaresi şu şekilde "Falken mühendisleri tarafından geliştirilen “Nano 4D” hamur bileşimi Ziex ZE310 Ecorun'da da kullanılıyor. Bu teknoloji lastiğin kullanım ömrünü bir önceki modeline oranla %30 arttırıyor." Doğru mu değil mi 4 yılın sonunda göreceğiz. Konu sahibine hayırlı olsun bu arada. Özellikle yerli malı alma konusunda gösterdiği hassasiyet için de tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 6 Kasım 2020; 16:7:28 >
  • Yeni konu açmak istemediğim için hortlattım konuyu.

Lastik alacağım bir iki güne ebat 205/55/16

İki seçenek var Falken Ziex ecorun ze310 ya da contipremiumcontact 6.

Yakıt ve ıslak yol tutuş değerleri aynı ama gürültü continental 71 db falken 67 db. Bu derece fark beni düşündürüyor sadece.

Eski yazlık lastiğim Contipremiumcontact5 idi ve çok memnundum yol tutuş olsun ıslak frenleme olsun fakat gürültülüydü tabi bunda 6 yıllık olmasının da etkisi vardır.

Falken'in tanesi 443 Conti 540 toplamda 400 lira fark olacak 4 lastikte.

Bir de uzun ömürlülük meselesi var. Falken contiden önce salabilir belki de internette öyle şeyler okudum. Yerimde siz olsanız hangisini alırdınız?

• Para sorun değilse Conti, sorunsa Falken.

Ses sorun olacagini sanmıyorum.
    2018de Ziex 914 aldım memnunum. Gerçi çok az km yaptım.

Lastik görsel olarak sıfır gibi halâ.
    Falken güzel lastik yalnız bi Conti değil
    Orta segmentte güzel lastik.

Eğer arabayla çok haşir nesirsem çok km yapiyo olsam Conti alırdım.
    Çok km yapmıyor araba yatıyor olsa Falken alır geçerdim

Ekleyeyim, primacy 3 yüzünden bi daha Michelin almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 1 Haziran 2021; 17:35:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Yeni konu açmak istemediğim için hortlattım konuyu.

Lastik alacağım bir iki güne ebat 205/55/16

İki seçenek var Falken Ziex ecorun ze310 ya da contipremiumcontact 6.

Yakıt ve ıslak yol tutuş değerleri aynı ama gürültü continental 71 db falken 67 db. Bu derece fark beni düşündürüyor sadece.

Eski yazlık lastiğim Contipremiumcontact5 idi ve çok memnundum yol tutuş olsun ıslak frenleme olsun fakat gürültülüydü tabi bunda 6 yıllık olmasının da etkisi vardır.

Falken'in tanesi 443 Conti 540 toplamda 400 lira fark olacak 4 lastikte.

Bir de uzun ömürlülük meselesi var. Falken contiden önce salabilir belki de internette öyle şeyler okudum. Yerimde siz olsanız hangisini alırdınız?

Aynı ebat cpc6 kullanıyorum. Uzun yolda 110 120 giderken arabadaki bazı arkadaslar biraz uğultu yapıyor dediler. Benim dikkatimi hiç çekmemişti. Sürekli müzik çalmasının da etkisi vardır. Ama öyle pirelli, bridgestone gibi sert değil bu lastikler. Ayrıca öncekiler de 9 sene 90 bin km kullandıgım kütüğe dönüşen cpc2 ler olduğu için uğultuyu pek farketmemiş olabilirim ben

Performans olarak söylenecek pek bir şey yok. Yurtdışı farklı kaynaklardan çok test inceledim. Hep ilk sıralara oynuyor bu lastik. Kendi deneyimlerime göre, beklentimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim.
    Özellikle kuru zeminde hem yol tutuş hem frenleme muazzam.

Falken ile karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Falken fiyatına göre iyi bir lastik. 205 55 R16 uygun fiyatlı bir ebat olduğu için Falken tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
    Hadi ebatlar farklı olsa (215 55 16, 205 60 16 veya büyük jant) continin tanesi 1.000-1.200 lira olsa belki..

Bir de araçların facebook fan gruplarında falken kullanıp lastiğine sürekli çivi batan bir çok insan gördüm. Bir de genelinde taşları mıknatıs gibi çekiyor söylemi var. Bazılarında da balans problemi falan filan.
    Continental PremiumContact 6 da pek bu tarz yorumlar görmedim, kendim de yaşamadım çok şükür.
    İzmir'deyseniz gelin bir tur atalım

• PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Ebat en yaygın ebat, o nedenle aradaki fark fazla değil. Bu durumda kesinlikle conti derim. Benim ebat 205 60 16 olduğu için fark fazlaydı (lastik başına 250 tl civarı) o nedenle falken almıştım.

• PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Hocam falken ziex 310 kullanıcısı olarak çok sessiz ve yolda güvenli hissettiren bir lastik herhangi bir sorun yaşamadım yaklaşık 3 bin kmdir kullandım. Lakin burda ben ekonomi ve sessizlik istedim 40-45 bin ise ömür benim için kafi zaten yaz kış ayrı kullanıyorum. Ses sorun değil yol tutuş ve konfor istersen Continental tabiki para sorun değilse 😉

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler hocam. Sizin yorumunuza göre conti daha mantıklı. 400 liradan kaçmam üstüne arabayı da yılda nerdeyse 20.000 km kullanırım

• Aracımda sıfır aldığımdaki lastikler vardı conti premium contact5 2012 üretimi.Lastikçi continental bayisiydi premium contact 6 aldım 4 lastik.4400 tl tuttu.Ford c max aracım.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt

Nazik davet için teşekkür ederim hocam. İzmirde değilim malesef 😁

Aslında gereksiz kafamı karıştırmışım gibi oldu cidden conti ile falkeni karşılaştırmaya gerek yok gibi

Contiye daha yakındım zaten 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Nazik davet için teşekkür ederim hocam. İzmirde değilim malesef 😁

Aslında gereksiz kafamı karıştırmışım gibi oldu cidden conti ile falkeni karşılaştırmaya gerek yok gibi

Contiye daha yakındım zaten 😀

Hayırlı olsun şimdiden. Kazasız belasız sürüşler dilerim

• arkadaşlar falken konusunda şu noktayı netleştirebilecek arkadaş var mı aramızda? 205/60r16 92h ziex310 yaz lastiği bakıyorum. üretim yılı 2020 ve öncesi olanların yakıt tüketimi "E" olarak belirtilmesine rağmen resmi sitedeki etiket üzerinde bu değer "C" olarak belirtilmiş. acaba yeni üretim 2021 olanlarda tüketim olarak iyileştirme yapılmış mı? yabancı sitelerdeki bikaç yerde 2021 üretim olan lastiğin üzerinde de "C" olarak yazdığını gördüm. 2021 olarak son üretimlerde bu lastiğin tüketim değeri E mi yoksa C midir?

2020 üretim;
    Continental vs Falken  ?

resmi sitede yazan;
    Continental vs Falken  ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.