Teşekkür ederim . XL extra load anlamına geliyormuş. Biraz daha güçlendirilmiş bir lastik. Ama daha sert oluyor doğal olarak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Continental vs Falken ? (4. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: MojaverokAnladığım kadarıyla, Falken Dunlop ve Petlas piyasayı biraz sarsmış. Bu grubu satanlar, öve öve bitiremiyor. Satmayanlar da karalıyor.
Petlası ayırmak lazım, teknolojisi tamamen farklı, birbirine ait teknolojileri içermiyor.Falken ile aynı fabrikada üretilmiyor. Falkenin Çankırı fabrikasının %80'i Sumitomo gruba % 20 'si petlasa yani Ako gruba ait.Bu fabrikadaki Lastiklerin % 80'i yurtdışına avrupaya ihraç ediliyor. Kalan %20 nin Türkiye distribütörü Ako grubuna ait.Yani dağıtım ve pazarlama bizim ülkemizde petlasta.
-
Şu an kendi aracımda Hankook ventus prime 3 var.Konfor ve kuru frenlemesi çok iyi.Ancak lastikte yanal tutunma yok.Lastik çok eski olmamasına rağmen sırf bu yüzden lastikleri değiştireceğim.Bundan önce Falken daha öncede Nokian marka kullandım.Tekrardan Falken almayı düşünüyorum.Benim kullandığım 185 taban lastikte Hankook prime 3 berbat bir lastik.Islakta kayar, kuruda araç arkadan savurur.Continental iyidir ancak o da bizim yollarda çabuk deforme oluyor, fiyat perfromans olarak Falken ve Nokian diyorum ben.
-
Sava intensa uhp2 bulursan al...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lastikçilerde denk gelmedim. İnternette var benim ölçülerde .
Continental Premium contact 6 Kullanıyorum gayet memnunum Çukurlarda ve ıslak yağışlı havalarda araç çok farketti Darbe emişi ve yol tutuşu konusunda
-
Primarcy3 te bu sorın vardı ama primarcy 4 3ten çok daha üstün bir lastik olmuş. Dayanaıklılık konusunda şunu da belirteyim primarcy3 ü 60bin km kullandım herhangi bir kopma çatlama yoktu lastikte
Conti Sport Contact, Premium Contact falan çok iyi olduğu söyleniyor.
Ancak genelde etraftan hep duyduğum, 2-3 sene sonra özelliklerini kaybetmeleri. Eco Contact vs olanlara hiç bulaşmayın deniliyor zaten.
Bu arada Falken'in bu bahsedilen Ziex 310 muydu neyse işte sanıyorum 2 modeli var, biri EcoRun, diğeri düz. Eco meco olanları tercih etmeyin :)
Şu sıralar çok övülüyor bu Ziex serisi.
Bir de Petlas Velox Sport var. Aynı muhabbetler onun için de geçerli. Kimisi diyor ki çok güzel lastik, kimisi diyor ki çöp.
Yalnız bu lastik işi biraz sinema filmi zevki gibi. Çok afaki kalıyor. Birisinin memnun olmadığı lastiği diğer acayip övüyor. Kullanım stillerinden, kullanılan yollar, şehirlerden kaynaklı olarak bile acayip değişiyor.
Dergi testlerini de çok sallamayın. Hangi ülkede ise o ülkenin ürünlerini 1. çıkarmaya çalışan dergiler sonuçta.
Ya Alman dergilerden birisi Alfa Romeo Gulia QV ile M3'ü karşılaştırırken "bagajı küçük" diye puanlamayı etkileyecek şekilde kriter getiriyordu. Bagajı küçük ne lan... Sırf geride kalabilsin diye.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MojaverokBiraz önce bir lastikçi falken dükkanıma sokmam dedi. Çöp lastik diyoruz biz ona diyor
Elinde kalanları satmak istemesiyle demiş olabilir.
Soruya gelirsek tabi ki Continental daha iyidir. Ama Falken de kötü değildir.
2 yıldır Falken kullanıyorum 4 mevsim olanından AS-210 ve memnuniyetsizlik belirtecek bir problemi de yok...
-
3.5 sene önce lastik ararken işlerim nedeniyle ailenin farklı bir üyesi lastikçiye gidip Eco contact taktırmıştı. Aklımdaki Premium contact idi. Arabayı bir kullandım lastik kayıyor gibi geldi. Yol tutuşu diye bir şey yok. Lastiği hissedemedim, sıfır lastik üstelik.. Hemen götürdüm aracı Cpc 5 taktırdım ve kafa rahat oldu.. Dediğiniz gibi Ecolara kimse bulaşmasın. Bir de lastikçi övmüş yok kendim de kullanıyorum şöyle böyle. Belli gerçekten..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar clio 4 1.2 benzinli için yaz lastiği tavsiyesi ne olabilir. İzmir şartlarında kullanılacak. Şimdiden teşekkürler. Bütçe lastik başına 400 500 civarı
Bu arada 185/65R15 mevcut ebatlar.
Yol sesi çok yapmayan bir de çok sarsmaması tercih sebebi. 2 çocuk var ufak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarrrrr -- 5 Kasım 2020; 11:47:8 >
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim konu Falken, Continentalden sessiz ve yumuşak mıdır?
Millet kanının parasının sidiğinin son damlasını arabasına harcadı, lastik alacak para yok. falkeni conti ile mukayese ediyor. ne diyelim, hayırlara vesile olsun bari
-
Lastik fiyatları her hafta artıyor, bütçeyi düşünmek zorundayız. Ama yine de ucuz olsun diye güvensiz bir lastik kullanmak istemiyorum. Yumuşak sessiz ve güvenli bir lastik arıyorum. Fakat bunların hepsini aynı anda sunan bir lastik yok anladığım kadarıyla. Falken kıyaslama sebebim yorumlarda yumuşak sessiz ve konforlu denmesi. Bazı test sonuçları baya iyi. Conti nin sessiz ve konforlu olduğundan emin olsam tek tercihim olur. Michelin primacy 4 gibi sessiz ve yumuşak bir lastik arıyorum. Primacy 4 ten memnun olmayan çok tanıdığım var. 1250 tl bir lastiğe verip memnun kalmayıp değiştirme lüksüne sahip değilim. Aldığım lastiği premium ise 3 yıl, falken kalitesinde ise 2 yıl kullanmak zorundayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 5 Kasım 2020; 13:20:48 >
Aynı ebatlarda falken aldım 3 ay önce. 2500 km dir kullanıyorum. Lastikten memnunum daha önce fabrika çıkışı 4 mevsim vardı. Onlara nazaran yumuşak ve sessiz. 420 tl ye almistim. Fiyatına oranla iyi lastik. Haa daha çok butcem olsa tabiki daha iyi lastik alırdım ama şu ana kadar Son derece memnunum.
Teşekkür ederim, lastik XL mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MojaverokLastikçilerde denk gelmedim. İnternette var benim ölçülerde .
Al kullan bana dua edersin.. 18 jantla kullanıyorum cok memnunum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 5 Kasım 2020; 14:24:8 > -
sizin XL mi ? ses durumu nasıl ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mojaveroksizin XL mi ? ses durumu nasıl ?
Evet XL, ses konusunda gayet başarılı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X