Cevabınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.Lastik beni 3 yıl götürsün yeter. Merak ettiiğim conti sert mi yumuşak mı. Ses durumları nasıl? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Continental vs Falken ? (2. sayfa)
-
-
Fiyat/performans açısından Kumho da düşünebilirsiniz. Falken de taş sıçratma sorunu olduğu da söyleniyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MojaverokGörüştüğüm Bir lastikçi, o testlerdeki falken yerli üretim olan değil diyor. Ne kadar doğru bilmiyorum
Falken Avrupaya lastikleri ülkemizden ihraç ediyor, isterseniz fabrikaya mail atabilirsiniz.
-
Dayanıklılık ve konfor için michelin primarcy 4 ü kesinlikle tavsiye ederim. Primarcy 3teki eksik yanları kat kat gidermiş gayet iyi bir lastik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses durumu güzel hocam, kafam şişti dediğim olmadı ama tabi 3'üncü senede bu çatlakları görünce ve lastiğin artık geç ısındığını göz önüne de alınca hamur sertleştiği için ses konusunda yorumum yararlı olur mu bilmiyorum.
Ama dediğim gibi lastik performansını anca ısınınca gösteriyor ve bu da uzun sürüyor. Uzun yolda hiç sıkıntı çekmedim. Akıyor araba çok iyi, virajlara falan korkmadan girerim. Ama şehir içinde kısa mesafede özellikle serin havada yağmurda falan kaydığını gördüm. Bursa'da bazı yollarda çok kaydı geçenlerde. Hele Gökdere diye geçiyor sanırım, izmir yolundan yıldırıma saptığımda yukarı çıkan bir yol var 3 şerit. Birinci viteste bir kalktım patinaj, ikiye attım patinaj devam etti üç'de geçti anca.
Cuma günü kışlıkları taktırdım artık. Kışlıkta goodyear kullanıyorum. İki takım da artık komple eskiyince belki nokian 4 mevsim alırım Eskişehir'de de. 4 mevsimde de baya erge var artık, eskisi gibi değil. Bir şans veririm belki :)
Çünkü Yazın sıcak memlekette taş çatlasa 2 ay kalıyorum. Eskişehir'de de sıcak havalar yazın 3 ay sürer en fazla. Haziran ve Eylül'de geceler birden soğumaya başlar. Gündüz dışında geneli soğuk ve serin geçer. O yüzden 4 mevsim uyabilir diye düşünüyorum. Karda da eskisi kadar maceracı dolaşmadığımdan çift takım lastiğe gerek var mı diye düşünmeye başladım.
-
1.5 yıldır cpc6 225 45 17 kullanıyorum çok memnunum ıslakta özellikle acayip güven veren bir lastik tek sorunum aracım zaten sert üstüne biraz daha sert oldu sanki onun dışında maşallah ray gibi gidiyor araba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 3 Kasım 2020; 22:34:43 > -
Döviz kurunun etkisiyle gelen zamlardan sonra hayatımın birçok noktasında f/p tek kriterim oldu hocam. :) Kumhoyu da incelicem sağolun.
Şu anki Bridgestone kampanyasını da düşünürsek Blizzak LM005'i de göz önünde bulundurun. 2020 testlerinde ses hariç tüm alanlarda Bridgestone, Continental'in önünde.
Falken'in üstüne biraz koyup daha iyi lastikler alabilirsiniz.
Nasıl araba kullanıyorsunuz hayret ettim açıkçası :) Patinaj hiç yapmadım mesela. Cpc5 kullanıcısıyım ve yazdıklarınızdan sadece yıpranma mevzusuna katılıyorum. Üç seneyi devirdim(+30000 km), resimdeki kadar olmasa da çatlaklar mevcut. Continentalin en büyük sorunu bence, yıpranması. Bizim yollara uymayacak kadar hamuru şahane ama konfor için güzel, güvenilir bir lastik. Islakta frenlemesi, virajda yola tutunuşu, ses sorunu olmaması, keyif vermesi ve en önemlisi arabada lastik olduğunu hissettirmesi çok iyi. Gözümde premium lastiktir.
Türkiye yollarına uygun lastik bakıyorum derseniz adres Bridgestone olmalı. Ses yapabilir ama çok dayanıklı ve her açıdan memnun edebilecek lastiktir.
Kendi tercihimin continental olmasının sebebi biraz da konfor. Yumuşak-orta arası bir hamura sahiptir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vallahi normal kullanıyorum Bu durumu sürekli yaşamıyorum tabi. Sanki sürekli kayıyor patinaj çekiyor gibi yazmışım. Ama bu genelde yokuş yukarı yollarda oluyor. Özellikle yazın kuru ve asfalt tozlu ise sürekli oluyor. Hele bursa da çoğu yerde patinaj çektim bu sene gittiğimde. Şehirde düz yer yok :D
Bursa'da bir sokak var Yıldırımda. Adını unuttum, orada da frenlerde bile çok kayıyordu. Anlamadım gitti yani bu işi, ya Bursa'da asfaltlar çok dandik ya da lastik eskiyor.
-
Hankookdan sonra falkene gectim 205 55 16 cok fenaydi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar aramızda kalsın falken Türkiye'de üretilen japon malı bir lastik f/p ürünü fazlada övmek istemiyorum biliyorsunuz Türkiye'de övülen bir ürün fazla dayanmıyor hemen zamlanıyor (motul, nokian vb.)
Ayrıca Continental değil "Michelin primacy 4" tavsiye ederim eğer Michelin alamayacaksınız falken alıp geçin hocam.
Aynen hocam hangi siteydi hatırlamıyorum ama bir avrupa lastik kıyaslama sitesinde falken üretim yeri Türkiye geçiyordu ve test değerleri gayet iyiydi.
https://www.thetirelab.com/215-55-R16/summer/
Falken'e alt-orta lastik diyen arkadaş iyi baksın bu testlere 678 lastik arasında 34. Lastik %5'lik dilime girmiş bir lastik
Lastikçiler kendi işine geleni söyler bu lastiğe çöp diyen iyi niyetli birisi değildir.
Ayrıca bu yorumu aktif olarak birçok araçla içli dışlı olan birisi olarak yorum yapıyorum geçende işyerindeki araçlara 20 adet lastik aldım. Bu forumda bir takım kullanıpta yorum yapanda var 5 takım kullanıpta yorum yapanda..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bridgestoneda hangi kampanya var? Blizzak lm005 tercihlerim arasında olan bir lastik. Uygunsa değerlendirmek isterim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopol
Bridgestoneda hangi kampanya var? Blizzak lm005 tercihlerim arasında olan bir lastik. Uygunsa değerlendirmek isterim.Kendi sitesindeki satışta 17 jant için %27, 16 jant için %22 görünüyor, hala bitmediyse.
Bizim forumda pek tutulmuyor ama şu an 2020 yılının lideri olan lastik bu. Blizzak tercih etmesem bile Michelin Alpin6 alırdım çünkü Continental güncel modeli hala tanıtmadı.
bunlarin alternatifleri daha başarılı lastikler bence.
- conti yerine goodyear
- falken yerine hankook bakılabilir.
Paran varsa Continental.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X