Şimdi Ara

COOLER MASTER CMOS RC 1100 ya da COSMOS RC-1000 hangisini almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
12.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HATUKAY

lianli mi alayım dşyede sormamış lianlinin o kasasına 523 tl verilmez o kadar etmez ve cm cosmosdan iyi değil

sen rc 1000 al gel sana color mod yapalım ben aldım tüm fanları değiştirdim hala uğraşıyorum en güzelde mavi oluyor.

RC 1100 ÇOK Kullanışsız benim eski kasam stc01 di oda yaramaz artık stackerda rc 1100 gibi bezel kullanıyor yani hdd bezele giriyo bezel çok toz oluyor

rc 1000 kapak kapalı kullanırsan toz riski neredeyse yüzde 10 a kadar iniyor.

al bak resimlerede gözün biraz cosmos görsün

COOLER MASTER CMOS RC 1100 ya da COSMOS RC-1000 hangisini almalıyım?

bu cosmos 1000 öndeki fan ile nerden hava çekiyor anlamadım,mesh design da değilki?

• hangi öndeki fan?
  • quote:

hangi öndeki fan?

hdd leri soğutmak için en öndeki olan...
  • Peki arkadaşlar RC1000 soğutması nasıl iyi mi?ve sanırsam 6 adet HDD yuvası var ve hdd ler yatay da değilde yan olarak monte ediliyor herhal dolayısı ile hdd ler çalışırken zarar görme yada perfornmanstan eksilme gibi bir durumu olabilirmi?
  • RC 1100 gerçekten çok kötü gözüküyor. Kalite olarak birşey diyemem üst seviye zaten. Ama her teknoloji mağazasına gittiğimde rc 1000 görürsem okşamadan geçemem Yalnız hala kapağını açabilmiş değilim mağazadakilerin. Yapıştırıyorlar mı ne? Kırarım diye korktuğumdan ellemiyorum çünkü oldukça pahalı Ama ilk fırsatta kesinlikle alacağım. Teneke kasamdan bıktım

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

RC 1100 gerçekten çok kötü gözüküyor. Kalite olarak birşey diyemem üst seviye zaten. Ama her teknoloji mağazasına gittiğimde rc 1000 görürsem okşamadan geçemem Yalnız hala kapağını açabilmiş değilim mağazadakilerin. Yapıştırıyorlar mı ne? Kırarım diye korktuğumdan ellemiyorum çünkü oldukça pahalı Ama ilk fırsatta kesinlikle alacağım. Teneke kasamdan bıktım

Bu arada iyi hatırlattınız!!! Rc1000 kapağı sağlammıdır acaba ? benim şu anki tene kasa da kapaklıydı lakin kapak elimde kaldı halbuki hiç zorlama da yapmamıştım.Amma dandik kasam varmış yahu...

• quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

RC 1100 gerçekten çok kötü gözüküyor. Kalite olarak birşey diyemem üst seviye zaten. Ama her teknoloji mağazasına gittiğimde rc 1000 görürsem okşamadan geçemem Yalnız hala kapağını açabilmiş değilim mağazadakilerin. Yapıştırıyorlar mı ne? Kırarım diye korktuğumdan ellemiyorum çünkü oldukça pahalı Ama ilk fırsatta kesinlikle alacağım. Teneke kasamdan bıktım

http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Cosmos/images/caseunboxed.jpg

Bu arada iyi hatırlattınız!!! Rc1000 kapağı sağlammıdır acaba ? benim şu anki tene kasa da kapaklıydı lakin kapak elimde kaldı halbuki hiç zorlama da yapmamıştım.Amma dandik kasam varmış yahu...

Valla açamadım bilmiyorum Ama böyle bir kasanın kapağının elimde kalacağına kesinlikle inanmıyorum(aradan bakıp menteşeleri inceledim biraz). Ayrıca internette kapakla ilgili sorun yaşayan birini göremedim şimdiye kadar ya da aramasını bilmiyorum Ve son olarak, kapağın açılış yönünü değiştirebiliyoruz.

• yok orda fan yok o led mavi led öylesine soktuydum oraya mod yapıorum color mod adını kendim koydum. o kablonun ucunda uzun menzilli ledler var mavi led fan değil orda delik yok dediğin gibi daha once 2 üste 2 de alta koydum üflüyorlar belki birazda etkililerdi aa ses yapıyolardı söktüm hava alcak delik yok ses yapıyolar istersen delik açarsın ama kasaya yazık.

quote:

Orijinalden alıntı: wormhole

quote:

hangi öndeki fan?

hdd leri soğutmak için en öndeki olan...

• soğutma bomba sen al sanada benım yaptığım gibi yaparız air duckta bıle fan taktım ben.ama ben kasanın kendı fanlarını değiştirdim soğutma daha iyi oldu çok iyi ama sadece içerdeki fanlar ayıptır söylemese 300 tl yi geçiyo ona göre :)

hddlerin montesı süper hiçte kayıp yok yani öyle bir durum söz konusu değil benımkinde 6 hdd de takılı hdd soğutma arttırmak için 2.ve 3. resimde gördüklerini yapman şart. aksi halde biraz hdd lerin ısınabılır gerçi ben 6 tane kullanıyorum ısınması normal alımnyum malzeme içine takıldıkları için alimnyum ısıyı çabuk çekıyo belli edıyo.

ben 2 kapaktada bulunan sessizleştirme pedlerinden arka kapaktakini komple çıkarttım kutusuna koydum söktüm yani biraz zorlaman gerek. kablo saklama olayına yardım etmek için mecbur söküyorsun.yani isteyen sökmez ama arkadan çok kablo geçirdim ben o yüzden söktüm yoksa kapak hayaatta kapanmaz.zaten ön kapağa side panel pencereli kapak gelecek süper olacak.

ben üst tarafada içeri taktığım lambanın tesisatını çektim açarsam resmini çekerim en tepesi varya siyah kısım onun vidası var plastik parça çıkabiliyor ortası boş oraya öndeki switc usblerin oldugu kutunun arasından elektrik çektim lamba var kasada açmamıştım resimde gözkmüyor sanırım o lambanın tesısatı yukarda ve ben en tepeye 12 cm likleri söküp 14 cm led cooler master fan koydum soğutma baya fark etti onlar zaten eksoz.ve 14 cm lerin elektrik olaylarınıda yukarı çektiğim tesissattan sağlanıyor

kapaklara gelince istersen kapaksız kullan benım yerim geniş kapak takıyorum zaten rw çıkart dediğinde kapağı itip kapağı açabiliyor.kağaı ister sağa ister sola alabilirsin.soracağın bişi varsa anlatayım.

quote:

Peki arkadaşlar RC1000 soğutması nasıl iyi mi?ve sanırsam 6 adet HDD yuvası var ve hdd ler yatay da değilde yan olarak monte ediliyor herhal dolayısı ile hdd ler çalışırken zarar görme yada perfornmanstan eksilme gibi bir durumu olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 17 Ağustos 2009; 4:35:11 >

• @HATUKAY; sürücü bile kapağı açabiliyor mu? Öyleyse mağazadakileri kesinlikle yapıştırmış ya da vidalamışlar
  • quote:

@HATUKAY; sürücü bile kapağı açabiliyor mu? Öyleyse mağazadakileri kesinlikle yapıştırmış ya da vidalamışlar

Zırt pırt kimse bızıklamasınlar diye iyice bantlamışlardır herhal.Sonuçta yarım milyarlık kasa eski para tabiriyle
  • quote:

quote:

@HATUKAY; sürücü bile kapağı açabiliyor mu? Öyleyse mağazadakileri kesinlikle yapıştırmış ya da vidalamışlar

Zırt pırt kimse bızıklamasınlar diye iyice bantlamışlardır herhal.Sonuçta yarım milyarlık kasa eski para tabiriyle

Ama açıp iç kısmınıda okşamak isterdim
    Ya başka biri açmaya çalışırken kırarsa?

• quote:

hayır kapağı vidalayamaz mavi bir bant var sen görmemişindir.kasaya bakarken aynı zamanda biri bana bakıyomu diye etrafa bakarsan görmessin tabi

kasanın kendi bantlarını sök bak incele istediğin gibi.

ewet dvd rw gücü bile kapağı açıyor. ben daha kapak önündeki bantları kulpların üzerindeki poşetleri bile sökmedim kasa eskimesin diye 1 sene oldu kasayı alalı :) 1 seneyei geçti bile hala 0 gibi :)

• quote:

quote:

hayır kapağı vidalayamaz mavi bir bant var sen görmemişindir.kasaya bakarken aynı zamanda biri bana bakıyomu diye etrafa bakarsan görmessin tabi

ewet dvd rw gücü bile kapağı açıyor. ben daha kapak önündeki bantları kulpların üzerindeki poşetleri bile sökmedim kasa eskimesin diye 1 sene oldu kasayı alalı :) 1 seneyei geçti bile hala 0 gibi :)

mavi fanlar güzel durmuş.Yan kapağa pencere açtırdın mı peki?

• yan kapağa pencere açtırmak istemedim bu işi yapan fazla kimse yok ben kendim açarim ama bide malzemeye para vercem uraşcam falan

orjinal kapak gelecek satılıyo ya kapak o süper ozaman zaten herşey full tam olacak sonra bı kaç düzenleme daha yaparım tamam

işte şu kapak

bide lambaları göstermemiştim

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

quote:

mavi fanlar güzel durmuş.Yan kapağa pencere açtırdın mı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 17 Ağustos 2009; 17:52:23 >

• http://www.segment.com.tr/product.asp?numPageStartPosition=1&P_ID=2081&strPageHistory=cat&strKeywords=&strSearchCriteria=&PT_ID=191

Peki arkadaşlar bu kasa hakkında görüşleriniz nelerdir.Artıları ya da eksileri?Bir yere fiyat sordurdum bakalım yarın haber verecekler fiyatı hakkında yine cevap yazacağım tabiki.
  • valla beğeni kişiye göre değişir tabi ama ben beğenmedim,çok basit duruyor ve kalite namına bişey yok gibi

para varsahttp://www.vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-p80b-aluminyum-super-full-tower-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=39734 hem bu söylediğin kasa tarzında hemde dünyanın en kalitelisi belkidedaha ucuza bulunabilir sanıyorum,örnek olsun diye vatan dan gösterdim...

• aman xcilio sana yaramaz boşber kasa malzemesi kalitesiz soğutma çok güzel ama başka iş için alıyolar onu boşver hem 369 dolar fiyatı var onun

lianlı p80 de eskidei artık boşver onuda oda fonksiyonel değil kullanamassın önde kilit falan var 3 tane fan var güzel ama kapak hoş durmuyo ben bizzat ikisinide inceledim zamanında sattığım kasalar kafanı yorma sen beni dinle.

• quote:

YA O DERT DEĞİL 1 ADET BEZEL DAHA AL 8 ADET HDD KOYARSIN.

3 ŞIKTAKI GİBİ TOZ ALMAYACAK DIYORSUN DEMİ YA BU KONU KAÇ KEZ AÇILACAK ARKADAŞLAR KAÇ KİŞİYE DEDİM

RC 1000 yani benim kullandığım kasayı alacaksın o daha iyi diğeri kazık gibi bir kasa

inanmayanlar forumda o kasayı alma dediğim halde o kasayı alan ve haklıymışssın deyim geri satan nesimdural nikli arkadaşa sorabilirler..

DOSTUM BEN YAZMAKTAN BIKTIM TAABİKİDE RC 1000

BU ARADA LEON X BAŞLIĞI İYİ OKU ÖYLE CEVAP VER ANTEK Mİ RC 1000 1100 MÜ DİYE SORMAMIŞ. ANTEK DE NERDEN ÇIKTI ASIL BEN O KASAYA KIL OLUYORUM BİDE 470 TL YAZMIŞ BİRAQQ YA ONA 100 LİRA VERMEM BEN.

quote:

Arkadaşım, RC1100 de 4 adet HDD yuvası varmış az inceledim de canımı sıktı biraz yani demek istediğim 500 tl gibi para vereceksin ama 4 adet HDD yuvası olacak ne bileyim peki sizin düşünceniz nedir?İlginiz için çok teşekkür ederim bu arada saolun.

Okuma yazma biliyorum kardeşim merak etme sen...

Ben de dedim ki bana göre ikisi de değil bunu öneririm senin beğenip beğenmemen önemli değil burada. Bana kalırsa bu kasalar da tamamen bavuldan ibaret bir kasa bu seriler bende bunlara KIL oluyorum napalım şimdi...

Demek ki zevkler ve renkler farklı olabiliyor bunda ters birşey yok bana göre...

Kendi yorumunu yaparsın iş biter sanane ki benim zevkimden yani, konu içinde konu yaratıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 17 Ağustos 2009; 19:30:47 >

• Arkadaşlar,bu kasa nasıl:Cooler Master Cosmos ESA (RC-1010) piyasa da yok herhal bu kasa yani rc 1000 den yada rc 1100 den farkı nedir ESA nın?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.