Şimdi Ara

COOLER MASTER CMOS RC 1100 ya da COSMOS RC-1000 hangisini almalıyım? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
12.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oda onların görüşü aslında bakarsanız uslubumda hiç ama hiç birşey yok sadece bazıları için mustehak var bazıları için çıkarılacak dersler var acaaba bu arkadaş neden böyle diyor diye dinleyen varmı yada düşünen o zaman düşünün biraz tamam o onların görüşüdür beni alakadar etmez.

sizin yorumlarınızda benim canımı sıkıyor ben insanlara iyilik yapıyorum ne demişlerdi iyilik yap bilmem ne bul demişlerdi aynen öyle vallaaslında hiç karışmıcaksın (bu kezde arkadaşa yazık olacak konuyu açana)

siz ve sizin gibi kasayı kullanmayanların kasa hakkında yorum yapmaları yüzünden adam gidecek belki istemediği bir kasayı alacak bu daha mı iyi??

o yüzden arkadaşım arkadaşlar kendinize gelin kullanmadığınız bişey için yorum yapmayın.kullanmadığınız bişi için yapılacak yorumlar bunlar değil. arkadaşın biri daha kasayı kullanmamış kasadan haberi yok kasa hakkında bişiler yazıyor diğer başka topiktede buna benzer bi konu açılmıştı ordada en basit örnek rc 1000 de diyo tepede 1 tane 12 lik fan var başkada takılmıyo diyordu halbukı 2 tane var istersen 14 cm takarsın benim gibi.ama rc 1100 de 14 cm takacak hiç bir yer yok bu en basit örnek ben size öyle bi açıklarımki ağzınız açık kalır.

olur olmaz şeyleride şikayet etmeyin lütfen.ben bu forumda en çok çalışanlardan ve insanları görmesenizde özel olarakda uyaran yardım eden biriyim.

oki lütfen gereksiz yorumlardan ve eğer yapılıyorsa kıskançlıklardan kaçınalım hepimiz kardeşiz.
    quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Hatukay zaten bişeyler anlatmaya calişmak suc. sadece ben demiyorum yukarda AurorAbeam da demiş uslubunuzun kotu oldugunu. bircok kiside size cm fani gozuyle bakiyorsa bu sizin kendinizi oyle gostermenizdendir.benim sizin kasanizla veya tercihlerinizle sorunum yok. ancak yaptiginiz yorumlar insanin canını cok sıkıyor. benım kasam ne rc1100 nede thermaltake. ama orda burda thermaltake alanlarla rc1100 alanlarla dalga yemiş senin kasa teneke rc1100 kazik cop kasa vs gibi yorumlarinizdan rahatsiz oldugumu soyledim. buna karsilik olarakda benim kasami beyenmemen umrumda degil baskalarina saygili ol vs. yaziyorsn. saygili olmasi gereken kisi sen oldugun icin bircok kisi bunlari yaziyor. herneyse zaten bende uzunca bişeyler yazip anlatmaya calismakla hata ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 19 Ağustos 2009; 6:31:53 >

• İyilik yap denize at demişlerdi herhal. RC-1100 den vazgeçtim zaten eledim yani. Niye dersek:

1:O kadar para vereceğim ama 4 adet HDD yuvası var.Öyle harici bezel mezel uğraşamam kasayı orjinal haliyle kullanmak istiyorum.
    2:Yan kapataki Devasa fan canımı sıktı bozulursa nabarız hakikaten.
    3:Reset tuşunun olmaması da çok can sıkıcı.

Böylelik le RC 1000'e daha sıcak bakıyorum,RC1000'in daha sessiz olması ve tozu içeriye daha az alması aşikar.Artı RC 1000'de HDD sayısı 6 adet ki bu yeterli benim için öyle bezel filan uğraşmıcam.Yalnız HDD demişken RC 1000'de hdd ler çekmecelere yan giriyor bu hdd çaılışırken yan durması zarar olurmu acaba normal de biz hdd lerin yatık yatayda durmasına alışkınızda ondan yani.Birşey daha RC1000 soğutması hakikaten iyi mi?benim kuzey köprüsü ısınıyorda ondan sordum.Soğutma da önemli.Hatukay cevabını bekliyorum RC1000 kullanan birisi olarak.

NOT:Bu kasa hakkında da herkeze düşüncelerini belirtebilir mi?(Thermaltake XaserVI Siyah FullTower).Kızmak yok ama!!! Teşekkürler...

• yani sonunda gerçekleri gördün bravo

yok kardeşim bende 6 hdd takılı sorun problem yok bak bu kasa mühendislik harikasi cooler masterin münedisleri çok itinalı çalışmış güzel bi kasa çıkarmış meydana öyle bi durum olsa koca mühensiler yapmaz herhalde şu ana kadar hiç bir sıkıntı görmedim.ayrıca mühensiler perfeckt hava akışı sağlamışlar bu kasada üst eksoz alt eksoz yan eksoz bunun resmi vardı süper mühendislik harikası diye bulursam koyarım.

bende 6 tane hdd olduğu için 2.ve 3. resimlerdeki gibi fan koydum daha öncede yazmıştım sende koyarsan iyi olur.8cm 2 adet fan hdd lere üflüyor ciddi işe yarıyor kasayı alırsan fanı nasıl takacağıını anlatırım baya uğraştırıyor.

Thermaltake XaserVI den uzak dur hatta mümküsnse tharmaltake markasından uzak dur.sen toz diyorsun xaser diyorsun

cosmos rc 1000 de toz derdin olmayacak bak biraz size açıklayıcı yazı yazayım gayet sakinim belki ozaman bazı kişilerinde fikri değişir.

rc 1100 çok toz alıyor içeri çoook toz almasada kasadaki filtrelerin öbek öbek toz dolması bile bence çok can sıkıcı rc 1000 de arkadaa bile toz filtresi farken küçük ama işe yarıyor rc 1100 de o bile yok hemen arkadaki 12 cm eksoz fanın solunda iyi bakan görür. 1. 2. si power hdd switchlerde aşırı sıkıntı çıkıyor en son arkadaşım aldı sorun çıktı kafayı yedı mail attı cooler master a öyle ciddi firmaki 1 ay sonra isviçre zürih den 0 switch yolladılar değiştirdik falan pişman ama arkadaşta beni dinlemedi pişman oldu.bak forumda nesimdural var onada söyledim eski rc 1000 kullanıcısı yakında konuya ağırlığını koyacak kasa ile ilgili söyleyecekleri var (sen zaten şimdiden vazgeçmişsin bile bravo zaten bunu okuyunca iyce vaz geçeceksin.) rc 1100 ile ilgili yazacakları var.satın aldı alma dedim yazdım msnde de konuştuk aldı ertesi gün satılığa çıkardı dedi sen haklıymışssın dedi.bunun gibi bir çok örnek var.

kapaktaki fan o kadarda sessiz değil.bozulursada yapacağın bişi yok o boyda fan bulamassın kasa bezel sistemi kullanıyor ben daha önce stacker da bezel kullandım hemde çift bezel bezel çok toz çeker hdd ler için pek iyi olduğu söylenemez hdd rahat edemiyor içinde bezellerdeli toz çeken fanı temizlemesi bile ızdırap hatta bezelin fazlasını forumdan stacker kullanan bi arkadaşa satmıştım kasada oturaklı olan bişey yok kendini tok göstermiyor kaliteli bir kağıt gibi aynı. malzemesi güzel kaliteli önceki serilerde ön kapakta çıt çıt sorunu vardı onu mıknatıslı yapıp sorunu çözmüşler oda kullanıcı mesajlarından dolayı cm yeni kasa üretti yanı üretimi henüz devam eden kasalarına çıt çıt takmaktansa mıknatıs taktı eskilerinide unutmadı o çıt çıtlar değişebiliyor onlarada yedek parça üretti isteyen mıknatıslı parçayı alabildi hatta bedava dağıtıldı tabi türkiye bu söylediklerimden mahrum. Rc 1100 ün – lerini daha fazlada sayarız ama başkaları üzülmesin bu kadarı yeterli diye düşünüyorum.kendi kasamdaki eksiklikleride söyledim nasıl gidereceğinide yazdım örneğin sessizleştirme padını sökmem gibi.

RC 1000 DE SOĞUTMA SIKINTIN OLMAZ iyi soğutuyor ben rc 1100 den daha iyi soğuttuğunu idda ediyorum.ama dediğim gibi ben daha fazla fan koydum özellikle yazın gerekli ister rc 1100 olsun ister rc 1000 olsun yqazın yapacak bişi yok ısınmalara o yüzden bende fanla besledim kışın belki fazla elktrik gitmesin diye bide soğutma yettiğinden dolayı fanları ya sökerim yada senbeam fan kontrolcu ile tamamen kapatırım.oda sana kalmış.dediğim gibi ben tüm fanları değiştirip extra fanlar ekkedım resimlerde var sırf içerdeki fanlar vs masrf 300tl idi orası sana kalamış senin yapacağın sadece hdd ler için 2 adet 8cm fan belki ewinde bile vardır.onu takacksın o kadar.

rc 1000 hdd lerin duruşu ihtişamı kullanılan malzeme kalıtesı 6 hdd takabilme yetmesse üst tarafa 1 adet daha takabilme altta air duckt yanda plastik aır duckt içlerine fan koyabilirsin ben 3 tane koydum üst tarafa 14 cm lik 2 fan takabilme imkanı ki bu imkan rc 1100 de yok. süper bir kapak ister sağa tak ister sola tak yerim dar dersen eğer çıkar kullanma kullanma dersen önden toz yiyebilir tabi rc 1100 kadar yemez önde fan yok. sessizleştirme padleri her iki kapaktada oldukça işe yarayan padler var ben arkadakini söktüm sebebi ise kablo saklama olayının daha iyi yapılabilmesi için ben çok fazla arkadan kablo geçirdim padi sökmezsen kablo geçiremesin yada çok az geçer.

süper ihtişam süper asalet süper duruş üst taraftakı plastik içine en tepedeki vidayla aç içi boş içine hafızanı canlandırıp güzel şeyler yapabilme imkanı.adam demiştiki radyatör nereye koyacaz oraya koyabilirsin mesela sonra biri dediki sen mavi fan takmışın ben hiç beğenmedim luna park gibi o yüzden senın kasa ii değil ister takayım ister takmayım fan orjinal fanıda olsa kasa güzel diğerinden daha güzel gelde adama bunu anlat sen renklendirmişssin güzel diyorsun iyi diyorsun dedi. Cosmos rc 1000 ile ilgili daha çok yazarım ama yok arkadaş artık sıkıldım yazmaktan bide kimseye yaranamamaktan.!!! O yüzden bu kadar yeterli olmuştur umarım açıkla şöyle yap böyle yap diyenlerede büyük bi cevap olsun.sende inşallah rc 1000 alırsın güzelce hayırlı olsun derimhatta rc 1000 fan club açacam başkalarına inad.

hele rc 1000 black label çıktıkı o daha hoşuma gitti.

kasa ile ilgili daha bi çok güzellik sayabilirim ama bu kadarı fazla bile diyorum.bu kasaya aşık olmamak imkansiz insanlarda o ruh yok onu görecek göz yok.bence bi mağazaya gidin hatta kasaları yan yana koyun :) ve söylediğiniz kasaları çokkkkk derin bi şekilde inceleyip biraz hafızanızda canlandırın belki ozaman ne demek istediğimi azda olsa anlarsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

İyilik yap denize at demişlerdi herhal. RC-1100 den vazgeçtim zaten eledim yani. Niye dersek:

1:O kadar para vereceğim ama 4 adet HDD yuvası var.Öyle harici bezel mezel uğraşamam kasayı orjinal haliyle kullanmak istiyorum.
    2:Yan kapataki Devasa fan canımı sıktı bozulursa nabarız hakikaten.
    3:Reset tuşunun olmaması da çok can sıkıcı.

Böylelik le RC 1000'e daha sıcak bakıyorum,RC1000'in daha sessiz olması ve tozu içeriye daha az alması aşikar.Artı RC 1000'de HDD sayısı 6 adet ki bu yeterli benim için öyle bezel filan uğraşmıcam.Yalnız HDD demişken RC 1000'de hdd ler çekmecelere yan giriyor bu hdd çaılışırken yan durması zarar olurmu acaba normal de biz hdd lerin yatık yatayda durmasına alışkınızda ondan yani.Birşey daha RC1000 soğutması hakikaten iyi mi?benim kuzey köprüsü ısınıyorda ondan sordum.Soğutma da önemli.Hatukay cevabını bekliyorum RC1000 kullanan birisi olarak.

NOT:Bu kasa hakkında da herkeze düşüncelerini belirtebilir mi?(Thermaltake XaserVI Siyah FullTower).Kızmak yok ama!!! Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 19 Ağustos 2009; 17:05:44 >

• SAHSEN BIRDAHA ASLA CM URUNU ALMIYACAGIM SANADA TAVSIYE ETMIYORUM
  • @HATUKAY
    CoolerMaster RC 1100 çokmu kullanışsız yada senmi kullanmayı bilmiyosun
    1.Şık ve karizma bir yapıya sahip
    2.Vgaların üzerine vuran 22 cmlik 1200 rpm direk büyük bir fan
    3.iç hacminin büyüklüğünü anlatmaya gerek yok zaten
    4.Su soğutma için
    *120'lik,
    *240lık
    *360lık 3 radyatörü aynı anda kullanabilme kapasitesine sahip
    5.Kablo saklama özelliği
    6Hava soğutma ile kullanacaklar için;
    *3x120 üst
    *1x120 arka
    *1x220 yan panel
    *1x120 taban
    *2x120 ön
    şekilde soğutma özelliğine sahip
    7.Kolay montaj ve modlamak için biçilmiş kaftan

bilader sana tavsiyem yakın zamanda sen bi doktora git;
    deki böyle bi kasa çok kullanışsız geldi bana oda sana bi reçete yazsın bikaç haftaya iyi olacaksın eminim

COOLER MASTER CMOS RC 1100 ya da COSMOS RC-1000 hangisini almalıyım?

edit:Bizde kasanın içini dolduramamaktan şikayetçiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 19 Ağustos 2009; 17:37:17 >

• bende bundan 1.5 ay önce bilgisayar toplarken cosmos ve cosmos s arasında kalmıştım o zamanda böyle rc 1000 rc 1100 konuşmaları vardı forumda :D

rc 1100 aldığımda tek korkum sesli çalışıcağını düşünmemdi 7 tane fan ile gayet sessiz biçimde çalışıyor..

Performans olarak elbette yan kapaktaki fanın etkisi olucak 20 cm lik bir fandan bahsediyoruz katkısı olmucak demek saçma olur zaten iki model arasındaki en belirgin farkta budur.. 20 cm lik fan bulamayan arkadaşlar vtan bilgisayar yazıcıolu gibi yerlerde bulunabilcek bi fan..

İçeri üfleyen fanların hepsinde(3 adet) fan filtreleri mevcut ve toz sorunu gibi bir durum sözkonusu değil (1.5 ay gibi bi sürede)

dezavantajlarına gelirse dokunmatik kapama tuşu karizmatik olmasına rağmen dikkatsizce elini koyarsan kapanıyor :)
    bunun dışında çok güzel kasa performans açısından rc1100 ses açısından rc1000(kullanmadım ama çok sessiz kasa olduğunu heryerde duydum) öneriyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meku -- 20 Ağustos 2009; 2:08:28 >

• Cosmos RC 1000'in ön kapağı dandik plastikten üretilmiş bu açma kapama menteşeleri nerdeyse kıralacak gibiymiş.Yabancı bir site de incelemesini okudum da bu da benim canımı sıktı yaw o kadar para vericez dandik plastik.Sanki yolsa buluyoruz parayı az para mı yaw.Ha tabi ki çok para da olsa az olsa eksileri olacak ama göze batmayan eksileri olacak.Tabi ki RC1100'e göz attım incelemek için her iki kasanın da eksileri var tabiki
    inceleme için:http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=1&limit=1&limitstart=5
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Cosmos RC 1000'in ön kapağı dandik plastikten üretilmiş bu açma kapama menteşeleri nerdeyse kıralacak gibiymiş.Yabancı bir site de incelemesini okudum da bu da benim canımı sıktı yaw o kadar para vericez dandik plastik.Sanki yolsa buluyoruz parayı az para mı yaw.Ha tabi ki çok para da olsa az olsa eksileri olacak ama göze batmayan eksileri olacak.Tabi ki RC1100'e göz attım incelemek için her iki kasanın da eksileri var tabiki
    inceleme için:http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=1&limit=1&limitstart=5

Hocam belki kullanan kişi, kişi değildir; hayvandır

O kadar para vereceğiniz kasayı görmeden almamanızı tavsiye ederim. İmkanınız varsa mağazaya gidin, kasayı mıncıklayın.

Doğru söylüyorsun aslında birebir görmek en mantıklısı fakat ben ilçe de yaşadığım için maalesef görmek mümkün değil.Bir aralar istanbuldaydım ne güzel vatanbilgisayara ya da gold'a gidip inceleme imkanım oluyordu başka kasalardan yada başka ürünlerden bahsediyorum şimdi nerdeee ilçede offf.

• quote:

quote:

quote:

Cosmos RC 1000'in ön kapağı dandik plastikten üretilmiş bu açma kapama menteşeleri nerdeyse kıralacak gibiymiş.Yabancı bir site de incelemesini okudum da bu da benim canımı sıktı yaw o kadar para vericez dandik plastik.Sanki yolsa buluyoruz parayı az para mı yaw.Ha tabi ki çok para da olsa az olsa eksileri olacak ama göze batmayan eksileri olacak.Tabi ki RC1100'e göz attım incelemek için her iki kasanın da eksileri var tabiki

Hocam belki kullanan kişi, kişi değildir; hayvandır

O kadar para vereceğiniz kasayı görmeden almamanızı tavsiye ederim. İmkanınız varsa mağazaya gidin, kasayı mıncıklayın.

Doğru söylüyorsun aslında birebir görmek en mantıklısı fakat ben ilçe de yaşadığım için maalesef görmek mümkün değil.Bir aralar istanbuldaydım ne güzel vatanbilgisayara ya da gold'a gidip inceleme imkanım oluyordu başka kasalardan yada başka ürünlerden bahsediyorum şimdi nerdeee ilçede offf.

Bence kullanan başka kişilerede sor kapağın sağlamlığını, özellikle @hatukay. Sağlamlık bile göreceli kavramdır. Neye göre, kime göre? Benim kanaatime göre taş gibi kapak(açamadım henüz, bir daha gidersem açtırıcam ).

• quote:

sahur sahur hiç güleceğim yoktu senin okumasını bilmediğin kesin anlamasını bilmediğinede şüphe yok

Senin okumayı bilmediğin kesin, anlayamadığına da şüphe yok.Komik insan.
  • İnsanları aşağılamayı ne kadar da seviyorsunuz! Aferin, çok güzel, devam edin böyle!
    Bir kişi hatan şu, bu, düzelt dememiş...
  • haklsın kardeş. ama görüyorsun işte nasıl insan olduklarını.yapacakda bişi yok bu kişiler için hata söylesen ne olurki bunlara.senin dediğin gibi bi hatan varsa uyarmazlar üstüne giderler
    ama çok güldüm bu ikisine

quote:

İnsanları aşağılamayı ne kadar da seviyorsunuz! Aferin, çok güzel, devam edin böyle!
    Bir kişi hatan şu, bu, düzelt dememiş...
  • ARKADAŞLAR BEĞENİ VE MEMNUN KALMA GÖRECELİ BİR KAVRAM. KİMİNE GÖRE BEYAZ GÖRÜNEN YÜZEY BAŞKASINA FARKLI GÖRÜNEBİLİR. O YÜZDEN HER İKİ KASAYIDA KULLANMIŞ BİRİ OLURAK YAZDIKLARINIZI OKUDUKTAN VE KENDİ TECRÜBELERİMDEN AKTARMAK İSTERİM...

COLLER MASTER RC 1000 EKİPMAN VE DONANIM VE KULLANIŞLILIK OLARAK RC 1100 DEN DAHA FAZLA ÖZELLİĞE SAHİP. BUNUN GÖRECELİ BİR TARAFI YOK ÇÜNKÜ KUTU İÇİ DONANIMDAN BAHSEDİYORUM. AYRINTIYI YAZMAMA İNŞAALLAH GEREK YOK. KÜÇÜK BİR ARAŞTIRMADAN SONRA ZATEN KASA İÇİ EKİPMANLARINI BULABİLİRSİNİZ.

DIŞTAN BAKINCA RC 1100 DAHA İHTİŞAMLI GÖRÜNSEDE BU KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR RC 1000 DAHA ASİL DURUYOR METALİK GRİ RENGİNDEN OLSA GEREK BUDA KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR. KENDİME AİT YORUMUM

RC 1100 ÖN AÇMA KAPAMA TUŞU O KADAR KULLANIŞSIZKİ TEK DOKUNUŞTA İSTESİZDE İSTEMESİZDE AÇILIYOR ÖZEL KORUMAYA ALMANIZ LAZIM. RESET TUŞUNUN OLMAYIŞI ZATEN AYRI BİR SORUN.

RC 1100 ÖN KONSOLU TUTAN İKİ ÇITPIT O KADAR BASİT YAPILMIŞKİ HAFİF ZORLARSANIZ KIRILABİLİYOR. VE BİREBİR UYUMLU O APARATTAN BULMAKTA ZOR.

RC 1100 ÜN EN BÜYÜK PROBLEMLERİNDEN BİRİDE TOZZZZZZ. HER TARAFININ AÇIK OLMASI VE HELE HELE HAVA SOĞUTMA İLE SOĞUTULMAYA ÇALIŞILAN BİR SİSTEMDE KULLANIYORSANIZ AYDA BİR TEMİZLİK GEREKTİRİYOR.

RC 1000 BÖYLE SIKINTILAR YOK.....MALUNUMUZ ÖN TARAF KAPAĞI AÇMANIZ DIŞINDA TOZUN GİREBİLECEĞİ FAZLA BİR YER YOK...

ŞİMDİ HOCAM İKİSİ ARASINDA SICAKLIK FARKI VAR DİYECEKSİNİZ. KESİNLİKLE SICAKLI FARKI YOKKKKK.GEREKLİ VE UYGUN FAN SEÇİMİ YAPILDIKTAN SONRA SICAKLIKLARDA GÖZLE GÖRÜNÜN 5 DERECE FALAN FARK YOK...

BU İKİ KASADA HAVA SOĞUTMA İÇİN UYGUN DEĞİL TAMAMEN SU SOĞUTMA SİSTEMİ İÇİN DÜŞÜNÜLMÜŞ ÇÜNKÜ EBATLARI O KADAR BÜYÜKKİ MASA ALTINA SIĞDIRMAK ÇOK ZOR.....

BİR ÇOK KİŞİ RC 1100 MERAK EDİPTE ALIYOR AYNI BENİM GİBİ FAKAT BENİM BU KASAYI KULLANMA VE KASA HAKKINDA YORUM YAPMAMA FAZLA SÜRE GEREKMEDİ ÇÜNKÜ O KADAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIMKİ 12 SAAT İÇERİSİNDE SATTIM.........

SONUÇ OLARAK ARKADAŞLAR KENDİ YORUMUM OLARAK SÖYLÜYORUM RC 1000 KESİNLİKLE DAHA KULLANIŞLI DAHA KARIZMATİK VE DAHA GÜZEL..

SAYGI VE HÜRMETLERİMİ SUNARIM.........

• kasanı alınca yaz kardeş ok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 25 Ağustos 2009; 8:54:42 >
  • @kyle007

üstad hakikaten süper olmuş senin kasavallahi baya emek ve para vermişsin sanırım ama sonuç muhteşem olmuş
  • RC 1100 Al kafan rahat olsun arkadaşlar zaten gerekli bilgilendirmeyi yapmışlar
    Mezar taşı gibi kasayı napıcaksın yazın kasanın içindeki parçalar boğulur hava sirkilasyonu iyi olana bakıcaksın bu durumda RC 1100 farkla öne çıkıyor hiiiç bilmeyenden incelemeyendende tavsiye almayacaksın birebir kullanan ve GERÇEKTEN OBJEKTİF olarak inceleyen adamdan tavsiye alacaksın dediğim gibi RC 1100 al kafan rahat olsun
  • Arkadaşım bende senin gibi bu iki kasa arasında kararsız kalmıştım.. Özellikleri arasında öyle çok büyük bir fark olmadığı için de yan yana görüp hangisini beğenirsem almaya karar vermiştim.. Şimdi iki kasa da ayrı ayrı incelediğinde çok güzel durmasına rağmen, yine de topkapı vatan'a gidip iki kasayı kutusundan çıkartırıp yan yana koydurttum (kolay olmadı tabi :) ve bir arkadaşımla 5 dakika kadar her açıdan bakarak inceledik.. Yan yana ikisini gördüğüm anda Cosmos S'in ne kadar farklı ve güzel göründüğü bariz ortaya çıkıtı (en azından benim için öle oldu), Cosmos resmen silik ve sıradan kaldı onun yanında.. O seçim esnasında yanıma gelen bir takım elbiseli elinde kağıt kalem notlar alan bi adam da olaya dahil oldu.. :) Aramızda çöyle bir diyalog geçti..

+ Su soğutma kurmayı düşünüyor musun?
    - Olabilir, kurabilirim tabi..
    + O zaman hiç düşünme Cosmos S al, kasanın üst tarafına problemsiz bir şekilde 360'lık radyatörü sığdırırsın ve rahat edersin, ben ikisine de su soğutma kurdum Cosmos S çok daha iyi bir seçim..
    - İyi hoş ta sen kimsin?
    + CM kasaların distribütor firmasında (segment dedi galba şimdi unuttum) kasalardan sorumlu eleman benim, buraya da kasaları ben getiriyorum şimdi sipariş almaya geldim vatan'dan, herkesten iyi bilirim bu kasaları..

Tabi ben zaten şeklini şemalin beğenmişken bir de yetkili ağızdan bunları duyunca hemen Cosmos S alıp evime döndüm ve gayet memnunum.. Toz toplamayla ilgili birşeyler de demiş arkadaşlar.. Ben öğrenci evinde kasayı açmadan 6 ay kullandım, acaba içi ne durumda diye açtığımda sadece tabanda çok küçük toz gurubuyla karşılaştım, onu da selpakla alıp attım bitti olay.. Yani öyle abartılacak birşey yok, kafanı takma..

Son olarak ne amaçla kullanacağına karar ver kasayı.. Eğer ben fazla dokunmam, su soğutma da kurmam dersen Cosmos (Rc 1000) kasayı alabilirsin çünkü daha sessiz olur gibi gözüküyor (kasa kapalı, izolasyın s var).. Yok performans isterim, overclock isterim, su soğutma isterim dersen Cosmos S (RC 1100) daha doğru bir seçim olur.. Zaten bu kasaları araba gibi düşün biri normal modeli, diğeri spor.. Cosmos "S" isminie vermelerini de araba modellerine gönderme olsun diye yapmışlar sanırım.. Sonuçta sessizlik istiyorsan Cosmos, performans istiyorsan Cosmos S alabilirsin gibi gözüküyor..

• Orijinalden alıntı: keykan

Arkadaşım bende senin gibi bu iki kasa arasında kararsız kalmıştım.. Özellikleri arasında öyle çok büyük bir fark olmadığı için de yan yana görüp hangisini beğenirsem almaya karar vermiştim.. Şimdi iki kasa da ayrı ayrı incelediğinde çok güzel durmasına rağmen, yine de topkapı vatan'a gidip iki kasayı kutusundan çıkartırıp yan yana koydurttum (kolay olmadı tabi :) ve bir arkadaşımla 5 dakika kadar her açıdan bakarak inceledik.. Yan yana ikisini gördüğüm anda Cosmos S'in ne kadar farklı ve güzel göründüğü bariz ortaya çıkıtı (en azından benim için öle oldu), Cosmos resmen silik ve sıradan kaldı onun yanında.. O seçim esnasında yanıma gelen bir takım elbiseli elinde kağıt kalem notlar alan bi adam da olaya dahil oldu.. :) Aramızda çöyle bir diyalog geçti..

+ Su soğutma kurmayı düşünüyor musun?
    - Olabilir, kurabilirim tabi..
    + O zaman hiç düşünme Cosmos S al, kasanın üst tarafına problemsiz bir şekilde 360'lık radyatörü sığdırırsın ve rahat edersin, ben ikisine de su soğutma kurdum Cosmos S çok daha iyi bir seçim..
    - İyi hoş ta sen kimsin?
    + CM kasaların distribütor firmasında (segment dedi galba şimdi unuttum) kasalardan sorumlu eleman benim, buraya da kasaları ben getiriyorum şimdi sipariş almaya geldim vatan'dan, herkesten iyi bilirim bu kasaları..

Tabi ben zaten şeklini şemalin beğenmişken bir de yetkili ağızdan bunları duyunca hemen Cosmos S alıp evime döndüm ve gayet memnunum.. Toz toplamayla ilgili birşeyler de demiş arkadaşlar.. Ben öğrenci evinde kasayı açmadan 6 ay kullandım, acaba içi ne durumda diye açtığımda sadece tabanda çok küçük toz gurubuyla karşılaştım, onu da selpakla alıp attım bitti olay.. Yani öyle abartılacak birşey yok, kafanı takma..

Son olarak ne amaçla kullanacağına karar ver kasayı.. Eğer ben fazla dokunmam, su soğutma da kurmam dersen Cosmos (Rc 1000) kasayı alabilirsin çünkü daha sessiz olur gibi gözüküyor (kasa kapalı, izolasyın s var).. Yok performans isterim, overclock isterim, su soğutma isterim dersen Cosmos S (RC 1100) daha doğru bir seçim olur.. Zaten bu kasaları araba gibi düşün biri normal modeli, diğeri spor.. Cosmos "S" isminie vermelerini de araba modellerine gönderme olsun diye yapmışlar sanırım.. Sonuçta sessizlik istiyorsan Cosmos, performans istiyorsan Cosmos S alabilirsin gibi gözüküyor..

Son paragraftaki benzetmelerle hakikaten noktayı koymuşsun ağızına sağlık "keykan"

Yalnız seni uyarayım yazındaki (kasa kapalı, izolasyın s var) kısmını izolasyon olarak değiştir bence el sürçmesinden doğan bir basım yanlışlığı burada kendi aldıkları ve sırf o kadar para verdikleri için arkalarında durmaya çalıştıkları sistemleri övmeyi bile beceremeyip senin o yanlış yazdığın kelimeye takıp konuyu saptırmaya çalışırlar benden söylemesi İznin ile cümlelerini çalıp yazmak istiyorum tekrar çünkü gerçekten bu anlamayanlar için ve bu iki kasa arasında kalanlar için açıklayıcı ve tek cevap olabilir

[\quote]

• 2 gün önce HDD almak için vatana uğradığımda gördüm ki cosmos 1000 ve cosmos S yanyana koyulmuş(kim yaptırdı bunu ). Tip olarak cosmos S'in ön kısmı çok kötü gözüküyor ama yan tarafı hoş. Zaten yukarıdaki arkadaşın dediği gibi "S" daha fazla soğutma demek çünkü çoğu yeri açık. Bir de gözüme "S" daha ufak gibi geldi. Ayrıca şöyle bir tavsiyem olacak; madem ki açık olunca daha iyi hava girişi vs. sağlanıyor öyleyse STACKER 831 alınmasını daha mantıklı buluyorum.

9 adet fan takılabiliyor. Yan kapağa ister 4x12cm fan isterseniz radyatör takabilirsiniz.

Konu çok fazla dallanıp budaklandı, ben üstün soğutma performansı diyerek 831 ya da sessiz ve yine soğutma performansı 831'den birazcık düşük olması nedeniyle rc 1000.

• @keykan

söylediklerine katılmıyorum.kasaların tek disti segment deği metro elekronik de getirtiyor ayrıca 3. distte var

herneyse konumuz bu değil.segmentteki elemana selam söyle beni tanır

o kasaları sipariş almaya gelen elemandır ama bizde haf 932 gibi bir kasanın gelmesini sağlayan kişiyiz(amakonumuz gene bu değil) kimseye hesap yada açıklama yapmama gerek yok ben kendimi biliyorum benide bilen bilir.) geeçlim asıl konuya.cosmos cosmos s den çok daha yakışıklı su soğutma yapacaksan cosmosda kullanabilirsin-fark etmez.tears of ice nında psu yada kasa yada dsiğer bileşenler için nasıl kıvrandığını iyi biliyorum yanı kararsız kaldığı falan ayrıca hangi kasayı aldığıda beni bağlamaz.

segmentte çalışan arkadaş sanırım sadece siparişten anlıyor kasalardan pek fazla anlamıyor ve kullandığınıda hiç sanmıyorum.yani, kasaları herkesten iyi bilemez sipariş alıyor olması yada distte çalışıyor olması bunu asla göstermez. özelliklede benden heleki cosmosu benden iyi bilmez bu mümkün değil.

son paragrafatki su soğutma yapacaksan s al demesi mantıksız adam cosmosda boşa koymamış hortum deliklerini oyüzden buna biraz güldüm sana cosmosa su soğutma yapmış kişilerden bir çok örnek gösterebilirim.

performasn isterım o.c isterım su soğutma isterım dersen rc 1100 al demiş mantıksız söylemiş her ikiside bu iş için uygun cosmos s in olmsuz yönlerini bir daha yazmaya gerek yok.

cosmos s s harfi arabalara gönderme olsun diye konmadı lütfen iyi araştırıp doğru yorum yapalım :) s neden kondu biliyormusun=?? neyse sana bunu söylemeyeceğim araştır bulabiliyorsan bul.

iyi forumlar hoşçakalım cosmos kullanıyorum mutluyum :) yakında black perl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 30 Ağustos 2009; 19:13:44 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.