Here are the first pictures of the Cooler Master Cosmos II, the next major version of the iconic PC case that solidified its maker's brand in the premium casing segment. The Cosmos II retains its trademark rail-suspended box shape of the original, and combines it with a wealth of features that became industry standards towards the end of the last decade. The Cosmos II is mostly black in color, and is curvier than the original. It's about the same size as Cosmos 1000. From the pictures, we can see that the case is airier, with gill-shaped intakes on the side panels.
The front features a feature-rich utility panel on the top, that includes USB 3.0 ports with standard headers, eSATA, and feather-touch buttons and LEDs. A sliding visor covers the external drive bays, once slided down, three 5.25" and two 3.5" bays are exposed, the bays have tool-free covers. Don't let the fact that there are just five exposed bays for a full-ATX case disappoint you, inside the case you will find no less than 11 internal drive bays arraged along two groups. Each of the bays take 3.5" drives, the tool-free drive trays can accommodate 2.5" drives such as SSDs, too. The lower group of bays is compartmentalized with a lid that can hold two 120 mm fans, while the upper group relies on the front-intake fans.
quote:
The PSU bay is roomy, padded to absorb vibrations, has a large intake for the PSU fan, and valved cutouts at the right spots to guide cables through. Then there's the spacious motherboard tray, which can even hold XL-ATX form-factor motherboards with 10 expansion slots. There is a wide opening behind the CPU socket area, suggesting that the board is game for even dual-socket motherboards such as the EVGA SR-2. There are plenty of holes to guide liquid-cooling tubes. The case has a number of spots you can install fans in, apart from the usual front intakes, rear exhaust, and top exhausts, there are side intakes, and intakes for the drive bays.
Şahsi fikrim biraz fazla plastik kullanılmış,ayrıca ön USB portlarının açıkta kalması çirkin bir görüntü oluşturuyor.Ama henüz seri üretime geçilmediğine göre birkaç değişiklik yapılabilir.
perfprmanslı olacagına eminim.cosmos sonuçta.ama çok çirkin olmuş yahu.gerçi resimler profesyonel çekim değil,uygun ışıkla falan güzel gözükebilir fotolar.ama çirkin çirkindir.
Güzel bir şeye benziyor fakat dediğiniz gibi USB bağlantı yerleri gizli olabilirdi.Bilseydim bekler Cosmos S almazdım yav.Neyse Cosmos S de iyidir
Güzel gibi duruyor ancak dediğiniz gibi biraz fazla plastik kullanılmış. Seri üretime geçilmeden düzeltilmesi gerekiyor.
güzel.. bi tanesi gün yüzüne çıktı. bi tane de haf var bekleyen. o da çıksın bakalım. güzel bir kasa olmuş ama hdd yuvası çok fazla. o kadar hdd yi taşıyabilcek anakart var mı?
arkadasa bende katiliyorum gerek yok o kadar hdd ye... ilk ic goruntuden bakinca dedim corsair 800D ye benzetmisler guzel olmus dedim radyatör icin guzel yer ayni 800d oldugu gibi ama 2. resimde hdd yuvalari çikti ordan hapswap koymamislarmi bu kasaya eger koymamislarsa yazik olur tonla para isterler birde
öndeki kilitlenebilen 2 yuva yüksek ihtimal hotswap bence.
öndeki kilitlenebilen 2 yuva yüksek ihtimal hotswap bence.
ins. öyledir yoksa yazik olur... eger dedigin gibi haswap varsa alttaki hdd yuvalarida cikartilabiliyorsa çok guzel olur sivi sogutma kullanicilari açisından
Fotoğraflara dikkatli bakarsanız hot-swap özelliği olduğunu ve alttaki hdd yuvalarının çıkarılabilir olduğunu görebilirsiniz
Bu kasa tip olarak beni çok cezbediyor. Bazen diyorum keşke haf932 yerine cosmos s falan mı alsaydım. Sonra şüpheye düşüp vazgeçiyorum. Modlama yada fan eklemesi yapmadan soğutmada Haflar kadar başarılı olamazmış gibi geliyor. Fiyatı da az değil. Ama tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. Çok oturaklı ve yakışıklı bir görüntüsü var. Haf kaslı yapıcaz diye antin kuntin çıkıntılarla doldurmuşlar.Harika soğutması olmasa alacağım bir kasa değildi. Bir de CM kalitesi tabiki. Haf ı satıp bunun niyetine girsem mi diye düşünmüyo değilim. HDD slotlarına kesinlikle katılıyorum abartı olmuş. Network sunucusumu koyacaz sanki bu kasaya. En çok üst seviye takılan ev kullanıcıları alacak bu kasayı.
Eski Cosmos'un yanında sizce de çirkin değil mi ? Fonksiyonel olarak özellikleri daha iyi olmus olabilir ya da hava akımı daha iyi sağlanmış olabilir ama çirkinleşmiş yahu
@born2bemad Taktir edersinizki Haf serisinden yakışıklı bir kasa.Hatta Cooler Master'ın ürettiği en yakışıklı seri desek yanlış olmaz sanırım Haf serisi kullanmadım yada kullanan arkadaşım yok o yüzden soğutma konusunda yorum yapamıcam ancak Cosmos S'in soğutma performansı da bence oldukça başarılı.Aynı donanımları uzay sistem ve kasa içinde kurulu hali arasında çok bir fark yok.Max 1-2 derece oynadı.Fazladan fan da eklemedim,bence oldukça başarılı.Bir kasa bunu başarabiliyorsa zaten iş bitmiştir
Haf ve Cosmos serisini "Nascar arabası ile Ferrari" arasındaki ilişkiye benzetebiliriz.İkisi de performanslı ve hızlı ancak Nascar arabasının hoş görünme gibi bir ihtiyacı yok sadece performans ve hız için üretilmiştir.Fakat Ferrari hız,lüks ve göze hoş görünmek için üretilmiştir.Görsellik Ferrari için performans kadar önemlidir.Nascar arabasını kullanan adam için yalnızca hız önemlidir,Ferrari kullanan adam için ise hız ve görsellik önemlidir.İkisi ayrı kulvarların arabası ancak kısmen benzetebiliriz.Biraz ilginç bir örnek olabilir fakat benim kafamda bu şekilde canlanıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: HiqhWoltage
Eski Cosmos'un yanında sizce de çirkin değil mi ? Fonksiyonel olarak özellikleri daha iyi olmus olabilir ya da hava akımı daha iyi sağlanmış olabilir ama çirkinleşmiş yahu
+1 Öndeki kapak kapalıyken çok hoş fakat açılınca resmen eksilere düşmüş kasa.Keşke ön taraf full mesh olsaymış.Altta meshin bittiği yer çok agresif bir hava katmış.Aynı çizgiler dahilinde sürücü kapakları aşağı doğru sivrilen tarzda olsa belki daha güzel olurdu. Gerçi okuduğum kadarıyla bu gördüğümüz beta büyük ihtimal.Piyasaya başka bir tasarım ile çıkarılacaktır,umarım
quote:
Orijinalden alıntı: torque89
@born2bemad Taktir edersinizki Haf serisinden yakışıklı bir kasa.Hatta Cooler Master'ın ürettiği en yakışıklı seri desek yanlış olmaz sanırım Haf serisi kullanmadım yada kullanan arkadaşım yok o yüzden soğutma konusunda yorum yapamıcam ancak Cosmos S'in soğutma performansı da bence oldukça başarılı.Aynı donanımları uzay sistem ve kasa içinde kurulu hali arasında çok bir fark yok.Max 1-2 derece oynadı.Fazladan fan da eklemedim,bence oldukça başarılı.Bir kasa bunu başarabiliyorsa zaten iş bitmiştir
Haf ve Cosmos serisini "Nascar arabası ile Ferrari" arasındaki ilişkiye benzetebiliriz.İkisi de performanslı ve hızlı ancak Nascar arabasının hoş görünme gibi bir ihtiyacı yok sadece performans ve hız için üretilmiştir.Fakat Ferrari hız,lüks ve göze hoş görünmek için üretilmiştir.Görsellik Ferrari için performans kadar önemlidir.Nascar arabasını kullanan adam için yalnızca hız önemlidir,Ferrari kullanan adam için ise hız ve görsellik önemlidir.İkisi ayrı kulvarların arabası ancak kısmen benzetebiliriz.Biraz ilginç bir örnek olabilir fakat benim kafamda bu şekilde canlanıyor.
Evet örnek çok yerinde olmuş.Düşününce bana da öyle geldi. Bu cosmos 2 yi nette biraz daha araştırdım ve eski cosmoslardan daha az beğendim nedense. Beni asıl cezbeden cosmos, pure black olan versiyondu. O kasayı hala istiyorum fakat fiyatı çok yüksek. Sırf siyah olduğu için 100tl gibi bir fark var normal cosmosla arasında. Birde ekran kartı rüzgar tüneli aparatı var başka da pek farkı yok. Çok istiyorum ama fiyat çok yüksek
Bu cosmos 2 yi beklesem bu da en az onun kadar pahalı olacaktır.
Peki hocam sizdeki cosmos hangi model bilmiyorum ama, alttaki destek bacakları çıkıyor mu? Eğer çıkıyorsa yerine tekerlek takma yeri var mı? Tekerlek çıkıyor mu kutudan? Hafta var bu ve benim inanılmaz işime yarıyor da o yüzden soruyorum.
Bence de çok fazla plastik var, kalitesiz görünüyor. Umarım piyasaya sürmeden farkına varırlar.
quote:
Orijinalden alıntı: born2bemad
quote:
Evet örnek çok yerinde olmuş.Düşününce bana da öyle geldi. Bu cosmos 2 yi nette biraz daha araştırdım ve eski cosmoslardan daha az beğendim nedense. Beni asıl cezbeden cosmos, pure black olan versiyondu. O kasayı hala istiyorum fakat fiyatı çok yüksek. Sırf siyah olduğu için 100tl gibi bir fark var normal cosmosla arasında. Birde ekran kartı rüzgar tüneli aparatı var başka da pek farkı yok. Çok istiyorum ama fiyat çok yüksek
Bu cosmos 2 yi beklesem bu da en az onun kadar pahalı olacaktır.
Peki hocam sizdeki cosmos hangi model bilmiyorum ama, alttaki destek bacakları çıkıyor mu? Eğer çıkıyorsa yerine tekerlek takma yeri var mı? Tekerlek çıkıyor mu kutudan? Hafta var bu ve benim inanılmaz işime yarıyor da o yüzden soruyorum.
Yukarıda arkadaşın dediği gibi çok fazla plastik malzeme kullanılmış.O yüzden biraz kalitesizmiş gibi görünüyor olabilir.Mesela önceki Cosmosların yan kapağındaki alüminyumdan yapılabilirmiş ön ve yan kapaklar.Belkide kasa boyanmadığından böyle duruyordur.Cosmos Pure gereğinden fazla pahalı bence.Aynen katılıyorum size,sırf siyah olduğu için ve o aparat için 100 TL fark ödemeye değermi bence değmez.Tabi bu benim kişisel görüşüm.
Cosmos II en az 550-600 TL gibi bir fiyat aralığında piyasaya sürülecektir.Cosmos Pure o fiyatta iken eminim bu kasa belki daha pahalı olacaktır.
Bende Cosmos S modeli var.Destekler şasiye vida ile monte edilmiş ve sağlam olması için sağ ve sol bacak arasında metal bir parça var.Şasiye ağırlık bindirmesin diye desteklemişler.Akıllıca buldum doğrusu.Aynı parçadan 4 tane mevcut.Ön alt,arka alt,ön üst,arka üst.Bacakları vidalarında sökebilirsiniz fakat o zaman kasa yandaki plastik çerçeve üzerinde kalır.Hem dengesiz olur hem de çerçeveyi kırabilirsiniz.Yani mantıklı bir hareket olmaz.Kutunun içinden tekerlek ne yazıkki çıkmıyor.Ama kasa bacaklar üzerinde rahat bir şekilde sürüklenebiliyor.Gerçi evin zemini beton ise sıkıntı olabilir.Bacakların altı deforme olur fln,evdeki zemin parke olduğundan ben henüz bir sıkıntı yaşamadım.Zaten kasa devamlı yer değiştiricek bir şey değilki.
Bu da bahsettiğim metal parça,fotoğrafı telefonla çektim kalitesiz olabilir.
büyüklüğüne göre çok hantal duruyor Xıgmatek Elysıum gibi sade olsa epey beğeni toplayabilir
Başka fotoğraf kareleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm-@ -- 18 Temmuz 2011; 18:26:52 >
quote:
Başka fotoğraf kareleri
ah rat 9 ah... paranın gözü kör olsun... 1.5 sene bekle ve sonra Türkiye'ye geldiğinde paran olmasın :(
ben kasayı şahsen biraz beğendim ama sanki bu kasada 5.25 sürücü kullnılması yasaklanmış gibi..
@torque89 Hocam bilgiler için teşekkürler. Ben bu cosmos a gerçekten kafayı takmış durumdayım fakat fiyat herseferinde caymama sebep oluyor. Şimdi sizden hava soğutmanın da gayet iyi olduğunu öğrenince iyice pişman oldum haf aldığıma. İyi soğutma için görüntüden ödün veririm diye düşünüyodum hafı alırken ama gerekte yokmuş meğersem.Keşke cosmos alsaymışım. Şeytana uyup pure black alasım var bir yandan da normal cosmos alıp kendim siyahamı boyasam diyorum. Birde hafı elden çıkartma derdi var tabi. Gözü körolsun şu donanım manyaklığının