Şimdi Ara

Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor... (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.027
Cevap
24
Favori
208.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bide kapağa illa 14o mmlikmi istiyor 12 lik olmazmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ungood20

Bide kapağa illa 14o mmlikmi istiyor 12 lik olmazmi

Hangisini istersen onu takarsın. Ama hiç gerek yok bence, kasanın üstünde gelen fanlar fazlası ile yetiyor.
  • quote:

Yukarda verilen silverstone marka kontolcu linkinden baktimda haf 912 nin önüne monte ediliyor dimi inventus iyidir ordan birde 200mm likde bir fanda alicam kontolcu ve birde kasa tabiki..stoklarda gozukuyor.başka yerde biraz ucuzda inventusdaki memnuniyet yok

birde şu takıldı : )
  • Merhaba arkadaşlar kasamın yan kapağına hangi fanı alsam bilemedim size danışmak istiyorum.

1.AKASA "Viper" 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

2.Akasa Apache S-Flow Kanatlı 12cm Kasa Fanı (Siyah)
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-apache-s-flow-kanatli-12cm-kasa-fani-siyah.html

3.SilverStone FM121B 12cm Ultra Performanslı Sessiz Fan
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-fm121b-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html

şimdiden herkese teşekkür ediyorum..

aksesuarları çok hoşuma gittiği için bu üç fandan birini almayı düşünüyorum.

Ayrıca 4-pin veya 3 pin arasında ki fark ne, 4 pin li veya 3 pin li bir fan alsam fark eder mi? Mesela akasalar 4 pin li silverstone 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukyo_ -- 30 Mayıs 2011; 16:09:25 >

• 3 pin 4 pin arasında ki farkları açıkca anlatan kısa bir video ve site.. ;)

http://intel.pclabs.com.tr/449/islemci-faninin-uc-ya-da-dort-pin-olmasi-ne-demektir/

http://www.izoelektronik.com/pwm-pulse-width-modulation-nedir.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukyo_ -- 30 Mayıs 2011; 16:06:55 >

• Ben bunu aldım;
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/thermalright-ty-140-14cm-fan.html

kasa ve fan daha elime ulaşmadı fakat netten izlediğim videolarda gayet sessiz ve hava akışının iyi olduğunu gördüm.
  • aldığın fan gerçekten çok kaliteli bir fan yalnız tozlanınca biraz ses yapıyor kulağını fanın önüne dayarsan vuuuu diye bi ses duyacaksın. Silver arrow cpu soğutucusu ile birlikte gelmişti gerçekten sessiz ve harika işler başarıyor. Sanırım bende en sonunda bu fandan alacağım diğer fanların aksesuarları hoşuma gitmişti hatta silverstone fanda hem fan kontrolcüsü var hemde fan griller vardı egzos fana takınca güzel görünebilir diye düşünmüştüm neyse artık sanırım başka bahara kaldı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukyo_ -- 31 Mayıs 2011; 14:06:43 >
  • Her ne kadar toz filtresi de olsa, kasada tozlanma kaçınılmazdır malesef. En iyisi ufak bir kompresör edinip, en az ayda bir defa temizlik yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Örnek kompresör linki:http://www.sanalmarketim.com/urun/c129c6500b96707f96314f1bec661213/S-LINK-SLX-BL1000-1000W-Kompresor
  • Compresr gerek yok evde halı yıkama varsa No problem 2yonlu çalışmak zorunda o makina
  • quote:

Compresr gerek yok evde halı yıkama varsa No problem 2yonlu çalışmak zorunda o makina

Aynen.. Benim elektrikli süpürgem de iki yönlü çalışıyor (Hatta sırf bu yüzden bu şekil bir makina aldım) ve onu kullanıyorum.
    Yalnız fanların tozunu alırken, ya anakarttan fişini çekmeli veya fanın yapraklarını elle tutup, döndürmeden temizlemeli. Sağlam biryerde okumuştum, fanlara basınçlı hava verilince elektrik üretiyormuş (Ben bizzat denedim, fanın ledleri yanıyor) ve bu elektrik anakarta gidip, istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebiliyormuş.

• arkadaşlar daha önce mesajlarda geçtimi bilmiyorum ama fanların sesini ,hızını azaltmak,artırmakveya tamamaen kesmek için speedfan programı kasamıza süper uyum sağlıyor.
    hızları otomatik veya manuel seçebilyoruz.
    bilmeyenler için burada.
    http://forum.donanimhaber.com/m_27910591/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

abi bu dediğin olayı geçenlerde ben de yaptım benim xigmateklerin led leri yandı. ama tabii kasayı söküp balkonda yapmıştım. yalnız şöyle bir şey daha keşfettim. o olayı yaptıktan sonra özellikle egsoz fan olarak kullandığım 12 lik dandik fanım daha fazla ses çıkarmaya başladı. sinir oldum.
  • @ saintroyo, elimizdeki fanlar 1000 - 2000 rpm seviyelerinde hız için tasarlanmış. Kompresörle hava verildiğinde çok daha yüksek hızlara çıkabiliyor fanlar ve bu da yataklara zarar veriyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Aynen.. Benim elektrikli süpürgem de iki yönlü çalışıyor

Bende yıllar önce kompresör almayı planlıyordum fakat bizimkilerde halı yakıma tarzı temizlik robotu almışlardı o sıralar, kapıdan pazarlama işlerine hiç sıcak bakmıyordum ama o dönemde bu alet hızır gibi yetişmişti imdadıma. Fanları temizlerken oluşabilecek zararları hiç düşünmemiştim bundan sonra dikkat edeyim bende, uyarılar için teşekkürler.

• Merhaba, bu kasa ile ilgili birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

1. Kasanın öndeki çıkıntısı dahil yüksekliği ne kadar?
    2. Ön kısımda kısa sürede toz birikmesi oluyor mu?
    3. PC Labs incelemesinde soğutma değerleri açısından en sonlarda yer almış. Sizler bir sıkıntı yaşadınız mı bu konularda?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SwordsMan

Merhaba, bu kasa ile ilgili birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

3. PC Labs incelemesinde soğutma değerleri açısından en sonlarda yer almış. Sizler bir sıkıntı yaşadınız mı bu konularda?

Teşekkürler.

1. 48-49 cm civarı
    2. 2 gündür kullanıyorum, hiç toz birikmesi yok şu an, uzun zamandır kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler.
    3. Bence bu durumun nedenleri;
    * üstteki hdd kafesinin hava akışını engellemesi. Çözümü ya kafesi komple çıkarmak ya da benim de yaptığım gibi kafesin yönünü 90 derece değiştirmek(hava engellenmemiş oluyor)
    * kasanın tepesinde egzos fan bulunmaması daha büyük bir neden bence o sıcaklıklara. Bu yüzden de kasayla birlikte CM Megaflow 200mm fan aldım yukarıya ve şu an işlemci soğutucusundan(sunbeam ccf) inanılmaz sıcak hava çekiyor(klima açık olmadığında). Aslında öne(işlemci soğutucusunun hizasında) ekstra bir fan daha taksam biraz daha soğuyacak işlemci de gerek yok o kadara da Şu an için sıcaklıklar çok iyi

• Cevaplar için teşekkürler @eLmrCh. Aklımdaki soru işaretlerine ışık tuttun. Yalnız kasayı koyacağım yere sığıp sığmayacağını anlamam için ayaklar ve öndeki çıkıntı dahil tam yüksekliği bilmem gerekiyor. Bu konuda yardım bekliyorum. Son olarak ben de üste 200mm fan alıp almamakta kararsızdım. Bu konuda da bilgi verdiğin için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: eLmrCh

quote:

Teşekkürler.

1. 48-49 cm civarı
    2. 2 gündür kullanıyorum, hiç toz birikmesi yok şu an, uzun zamandır kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler.
    3. Bence bu durumun nedenleri;
    * üstteki hdd kafesinin hava akışını engellemesi. Çözümü ya kafesi komple çıkarmak ya da benim de yaptığım gibi kafesin yönünü 90 derece değiştirmek(hava engellenmemiş oluyor)
    * kasanın tepesinde egzos fan bulunmaması daha büyük bir neden bence o sıcaklıklara. Bu yüzden de kasayla birlikte CM Megaflow 200mm fan aldım yukarıya ve şu an işlemci soğutucusundan(sunbeam ccf) inanılmaz sıcak hava çekiyor(klima açık olmadığında). Aslında öne(işlemci soğutucusunun hizasında) ekstra bir fan daha taksam biraz daha soğuyacak işlemci de gerek yok o kadara da Şu an için sıcaklıklar çok iyi

• quote:

Bu fikir verir sanırım
  • @atakum52, bu resmi daha önce gördüm ama burada 480mm arka tarafın yüksekliği mi yoksa öndeki çıkıntılı yerin yüksekliği mi emin olamadım. Eğer çıkıntılı yerin ise koyacağım yere sığıyor arka tarafın ise sığmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

quote:

Bu fikir verir sanırım

• quote:

@atakum52, bu resmi daha önce gördüm ama burada 480mm arka tarafın yüksekliği mi yoksa öndeki çıkıntılı yerin yüksekliği mi emin olamadım. Eğer çıkıntılı yerin ise koyacağım yere sığıyor arka tarafın ise sığmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

quote:

Bu fikir verir sanırım

48 cm arka tarafın değil, ayak kısmından çıkıntılı yerin tepesine kadar 48-49 cm gibi bir şey (cetvelle ölçtüm, 1-2 cm oynama payı olabilir )

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.