Şimdi Ara

Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
2
Favori
71.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bursaspor™

Kasa çok fazla toz yutuyor,o yüzden tercih etmiyorum diyenler için bir kaç şey yazmak istiyorum.

Ben bu kasayı almadan önce forumda herkes '' çok fazla toz yutar,toz filtresi yok,kasa içi parçalar toz içinde kalır v.s '' diyorlardı.Benim odam balkona açık olduğu için balkon kapısı 24 saat açık ve yol kenarı,siz düşünün eve giren tozu,o kadar fazlaki her gün dolabı falan silmek zorunda kalıyorum.Bunlara rağmen kasayı aldım ve inanın 4 aydır kasa içini hiç silmedim ve inanın kasanın içinde toz yok,evet toz yok.Hava akımı o kadar iyi ki inanın içinde toz kalmıyor giren toz aynı şekilde dışarıya çıkıyor.

İyi geceler derken,sırf bu kasayı toz alır diye almayacak arkadaşlara da selam olsun.

Bu arada soğutma işlemini fazlası ile yerine getiriyor yani parasını fazlası ile hak ederken ''yahu bu kadar para buna verilir miydi ? '' sorusunu kendinize hiç sormayacaksınız.Ve sessiz bir şekilde işini yapıyor.Yeğenlerim falan geldiğinde kasa çalışıyor mu diye kasaya doğru kafalarını yaklaştırıyorlardı.

Arkadaşın söylediklerine harfiyen katılıyorum. abartıldığı gibi gibi bir toz dolması söz konusu değil kasayı 1 haftadır kullanıyorum kasanın içini açıp baktım sadece fanların kenarları tozlanmıştı oda doğal çünkü toza çıkacak yer kalmıyor. tabiiki kasanın içi tozlanacak her kasanın içi tozlanır çünkü ya fan deliklerinden ya bir yerden giriyor. ayrıca bu kasa için 300 lira gayet iyi bir fiyat

• Arkadaşlar peki bu kasanın kardeşi haf 922 nasıldır ? Herhalde herkes memnun arıyorum satan yok ..
  • arkadaşlar genel bi soru olucak ama , bu kasaların içini temizlemek için ne kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zGr.

arkadaşlar genel bi soru olucak ama , bu kasaların içini temizlemek için ne kullanıyorsunuz ?

Ben kasanın dışını siliyorum sadece bez ile,elbet kasa içi toz alıyor ama öyle ciddi bir tozlanma görmedim ben ne yalan söyleyeyim(HAF-932 için söylüyorum).

Ben eski kasamın içini temizlerken elektrikli süpürge ve bez kullanıyordum.
  • quote:

quote:

arkadaşlar genel bi soru olucak ama , bu kasaların içini temizlemek için ne kullanıyorsunuz ?

Ben kasanın dışını siliyorum sadece bez ile,elbet kasa içi toz alıyor ama öyle ciddi bir tozlanma görmedim ben ne yalan söyleyeyim(HAF-932 için söylüyorum).

bende dedim acaba süpürgenin daha küçük bir çeşidi gibilerinden birşey varmı , bu tarz ufak yerlerdeki tozları toplamak için şarjlı gibilerinden die

bez , süpürge devam ozaman

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar peki bu kasanın kardeşi haf 922 nasıldır ? Herhalde herkes memnun arıyorum satan yok ..

valla 270 lira 922ye vereceğine bence vatandaki %20 lik indirim bitmeden 300 liraya 932 al daha karlı çıkarsın.
  • quote:

quote:

quote:

bende dedim acaba süpürgenin daha küçük bir çeşidi gibilerinden birşey varmı , bu tarz ufak yerlerdeki tozları toplamak için şarjlı gibilerinden die

bez , süpürge devam ozaman

Süpürge değil de kompresör var... Kasa temizlemek için iyi midir bilmiyorum; ancak buna benzer ödünç aldığım aletle temizlemiştim kasayı... Balkona çıkartıp temizlemiştim... Çok da iyi üflüyordu...
    Zararı falan olur mu hava üflerken bilmiyorum...
    http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-slx-bl800-s-link-slx-bl800-800w-kompresor/productdetails.aspx?I_ID=37034

Kasam HAF932 değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 6 Eylül 2010; 20:21:59 >

• Kasa dışını bezle iyice sildikten sonra tüm parçaları ve fanları söküp boş iskelete kompresörle hava sıkıyosun meshler tertemiz oluyor.Fanlarıda elle iyice temizlemek lazım tazyikli hava balansı bozabiliyor.
  • arkadaşlar full tower kasa almayı düşünen birisi olarak 9 sayfadır yazılanları takip ediyorum. Anlıyorumki bu kasayı daha ziyade mod ile uğraşan arkadaşlar tercih ediyor. bu nedenle bir iki arkadaş dışında sıcaklık değerlerinden bahseden olmamış.

1. 932 ile 922 arasında bir arkadaşımızın mesajında göre neredeyse fark yok 22*54*57 haf 932, 25*50*57 haf 922 ama buna rağmen 932 full tower, 922 mid tower olarak geçiyor benim gözden kaçırdığım bişey mi var?

2. şu an bu kasanın en ucuzunu 321 tl'ye buldum 922 ile 265 tl aradaki farka değermi özellikle boyutlar açısından?

3. kasa değiştirmeden önceki sıcaklık değerleri ile 932 aldıktan sonraki sıcaklık değerleri arasındaki farklılığı verebilecek arkadaşım var mı?

4. 932 deki kablo saklama yapısı çok hoşuma gitti 922^de bu yapının olmadığını söylemiş bir arkadaş doğrumudur?

5. 932 yanında akasa infiniti, turuvatek gibi full tower kasalarda var ve fiyatları çok daha uygun daha estetik olduğu bir gerçek bunun dışında neden 932 tercih edilmeli

sorularıma vereceğiniz yanıtları merakla bekliyorum çok mesaj okudum direkt alıntı yapamadım yanıt veren herkese teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

arkadaşlar full tower kasa almayı düşünen birisi olarak 9 sayfadır yazılanları takip ediyorum. Anlıyorumki bu kasayı daha ziyade mod ile uğraşan arkadaşlar tercih ediyor. bu nedenle bir iki arkadaş dışında sıcaklık değerlerinden bahseden olmamış.

1. 932 ile 922 arasında bir arkadaşımızın mesajında göre neredeyse fark yok 22*54*57 haf 932, 25*50*57 haf 922 ama buna rağmen 932 full tower, 922 mid tower olarak geçiyor benim gözden kaçırdığım bişey mi var?

2. şu an bu kasanın en ucuzunu 321 tl'ye buldum 922 ile 265 tl aradaki farka değermi özellikle boyutlar açısından?

3. kasa değiştirmeden önceki sıcaklık değerleri ile 932 aldıktan sonraki sıcaklık değerleri arasındaki farklılığı verebilecek arkadaşım var mı?

4. 932 deki kablo saklama yapısı çok hoşuma gitti 922^de bu yapının olmadığını söylemiş bir arkadaş doğrumudur?

5. 932 yanında akasa infiniti, turuvatek gibi full tower kasalarda var ve fiyatları çok daha uygun daha estetik olduğu bir gerçek bunun dışında neden 932 tercih edilmeli

sorularıma vereceğiniz yanıtları merakla bekliyorum çok mesaj okudum direkt alıntı yapamadım yanıt veren herkese teşekkürler

3. Haf 932den önce Feel Hurricane kullanıyordum stock haliydi ekleme yoktu.Haf932de de ekleme yok stock hali ile beklemede 7 dereceye varan fark oluyor.
    5. Marka faktörü.CoolerMaster isim yapmış bir marka olduğu için aynı segmentteki ürünlerini rakiplerine göre daha pahalıya satabiliyor.

• cevabınız için teşekkürler diğer sorularıma cevap verebilecek olan arkadaşlarımı bekliyorum
  • quote:

arkadaşlar full tower kasa almayı düşünen birisi olarak 9 sayfadır yazılanları takip ediyorum. Anlıyorumki bu kasayı daha ziyade mod ile uğraşan arkadaşlar tercih ediyor. bu nedenle bir iki arkadaş dışında sıcaklık değerlerinden bahseden olmamış.

1-
     Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.)
    Gördüğün gibi aralarındaki full ve mid farkı açıkça belli oluyor.

2 - yukarıdaki resme ve yanımda duran 932 ye bakarak söylüyorum kesinlikle değer çünkü benim bundan önceki kasam feel typhoon du kablolar tamamiyle anakartın üzerinde ve dağınık şekilde duruyordu ki bu içerideki hava akışını oldukça etkiliyordu ayrıca bu kablo saklama bölmesi sayesinde kasanın içi çok ferah görünüyor işlemci fanından çıkan sıcak hava hiç bir engele takılmadan yan kapaktaki 230 mmlik fandan rahatça süzülüp gidiyor.

3- Baştan söyliyeyim işlemcim overclockludur(Feel typhoon'da işlemci: 46-65 arası ; 932'de işlemci : 38-50)yani aman aman bi sıcaklık düşüşü bekleme sadece bu kasadan değil bütün kasalardan 7-10 derece arası oynayabiliyor tabiiki odanın sıcaklığıda göz önünde bulundurulmalı.

4- valla hiç 922 yi çıplak gözle inceleme fırsatım olmadı o yüzden ne desem yalan olur ama benimde duyduğuma göre kullanan arkadaşlar keşke 932 deki gibi kablo saklama bölmesi olsaydı diyorlardı.

5- şimdi born2bemad arkadaşımızında dediği gibi coolermaster isim yapmış bunun yanısıra hiç bir kasada 230 mm lik fan yok (bildiğim kadarıyla). açıkçası bu kasayı baştan çıkaran özellikler her tarafının delik deşik olması; hava akımı çok güzel , 3 adet 230 mm lik fan bulunması bunlarda çok etkili ve gerçekten hoş bir kasa bana göre bunu yanında olunca anlıyorsunuz ayrıca fanlarının bu kadar büyük olmasına rağmen çok sessiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerryMore -- 9 Eylül 2010; 9:24:08 >

• quote:

Ben kasanın soğutması için şöyle bir örnek vereyim;

Ben HAF-932 almadan 2 hafta önce ATI HD 5850 ekran kartı almış idim ve o zaman elimde 50 Liralık küçük bir kasa vardı ki ekran kartım zor sığıyordu içine :) O sıralar ekran kartımın sıcaklığı boşta iken inanın 50+ derecelerde dolaşıyordu ve en düşük 45 derece ancak görmüşümdür belki.Ama HAF-932'i alıp kartımı taktığım zaman bu ekran kartı boşta iken 27-29 dereceleri rahat görüyordu.Ve genel sıcaklığı boşta iken 30-35 arası idi.

• Bu alet inanılmaz bir soğutma sisteminin olduğunu tekrar kanıtladı.Benim acer aspire 5230 marka laptopum var ve işlemci fanı ve deliği aletin alt kısmında kaldığı için biryere koyunca ısınıp kapanıyordu. Bugün format atmam gerekti ve daha kur biçimlenirken sıcaklıktan kapanıyordu. fakat aklıma bir fikir geldi ve haf932 nin üst kısmına koymayı düşündüm çünkü orada 230mm lik fan var ve bol delikli . neyse oraya koydum ve tık diye hiç kapanmadan rahatça formatımı attım artık laptopa altlık alana kadar orada kullanacağım cooler masterden şaşmam artık Alın birde resim koyayım :

• quote:

Orijinalden alıntı: TerryMore

Bu alet inanılmaz bir soğutma sisteminin olduğunu tekrar kanıtladı.Benim acer aspire 5230 marka laptopum var ve işlemci fanı ve deliği aletin alt kısmında kaldığı için biryere koyunca ısınıp kapanıyordu. Bugün format atmam gerekti ve daha kur biçimlenirken sıcaklıktan kapanıyordu. fakat aklıma bir fikir geldi ve haf932 nin üst kısmına koymayı düşündüm çünkü orada 230mm lik fan var ve bol delikli . neyse oraya koydum ve tık diye hiç kapanmadan rahatça formatımı attım artık laptopa altlık alana kadar orada kullanacağım cooler masterden şaşmam artık Alın birde resim koyayım :

Bende kasasın üst arka tarafına modemimi koyuyorum,24 saat açık kalsa zerre kadar ısınmıyor.

• kasanın üstü tam soğutma yeri :D:D
    bende alıyorum en yakın zamanda :D
  • bende 922 siparişi verdim bakalım hayırlısı
  • arkadaşlar soruma kendim cevap vereyim

3. aynı sistemde aynı odada 3-4 derece fark etti normalde 33-34 iken şu an 28-29 tüktede 57 idi (prime 95) şu an 53

4. kablo saklama sistemi çok başarılı ve 922^dede mevcıt

5. gerçekten çok kaliteli bir işçiliği var kaç defa sakarlık yaptım ama elimde çizik bile yok. iç hatları çok iyi yuvarlamışlar malzeme kalitesi çok iyi

sonuç: 932 alamayanlara 922 tavsiye edilir
  • hayırlı olsun ben hepsini arkadan geçişrdim süper oldu bu kablolar için uzatıcılar mevcutmuş onlardan alabilirsiniz inventustakiler ellerinde olduğunu söylemişti
  • bende başka bir konuya değinmek istiyorum , bendede bu haf 932 lerdeki led sorunu vardı bazı konularda arkadaşlar cooler-master forumunda bölüm moderatörüne ürünün seri numarasını adresinizi falan göderirseniz yenisini gönderdiklerini söylemişlerdi açıkçası pek inanmamıştım ama bi heves deniyeyim dedim gerçektende hiç bir ücret almadan bozuk parçayıda almadan yenisini gönderdiler gıcır gıcır küçük de bir kutu yapmışlar bir kaç resim koyayım eğer led sorunu olan arkadaşlar varsa bu yolu seçebilirler kesinlikle yenisini gönderiyorlar ücretsiz bir şekilde :

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.