Şimdi Ara

Core 2 duo e 7500 le q 9400 arasındaki fark.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistemi oyun icin kullanmasamda eski oyunlari bazen oynuyorum su anda e 7500 kullanıyorum. Q 9400 gecsem cok fark olurmu verdiğim paraya değermi. sistemde ekran karti olarak 6770 1 gb var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemciler hakkında bilgisi olan yokmu.

• Cvp icin sagol dostum onu bende biliyorum ama degermi gecis yapmaya. Cok performans farki vami q 9400 su andaki guncel ilemcilerden hangisine denk olur yada yaklasyr.
  • Cvp icin sagol dostum onu bende biliyorum ama degermi gecis yapmaya. Cok performans farki vami q 9400 su andaki guncel ilemcilerden hangisine denk olur yada yaklasır.
  • Guncel oyunlarda fark olurda sen eski bir oyun oynuyorsundur,elindeki zaten işini goruyordur.haliyle gecmene degmez yada islemxi kaynakli yavaslama vardir oyunda o zaman 4 çekirdek dusunursun.deger degmez kismi buradan cikacak sonucta.alacak olursan q9000 serisi pahali gelirse q8000 de dusunebilirsin ,anakart neye uygunsa.elindekiyle sıkıntın yoksa eski 775 sokete masraf yapmanida onermem.yine secim senin tabii
  • favorimps4 F kullanıcısına yanıt
    Bir Tanesi Cift Cekirdekli Bir Taneside 4 Cekirdekli.

• Tek çekirdekli işlemlerde E7500 %9 daha iyi iken çoklu çekirdekli işlemlerde Q9400 %46 daha iyidir. Genel olarak ise Q9400 %17 daha iyidir.

BKZ:http://www.cpu-world.com/Compare/705/Intel_Core_2_Duo_E7500_vs_Intel_Core_2_Quad_Q9400.html

Anakartınız nedir ? İlle de değiştirmek isterseniz Q9450, Q9550 veya Q9650 alabilirsiniz veya Xeon'lara bakabilirsiniz. Yalnız fiyatları yüksek olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ViperSRT kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartim bu.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g41m-comborev_13/advantage/

• quote:

Orijinalden alıntı: favorimps4

Merhaba arkadaşlar sistemi oyun icin kullanmasamda eski oyunlari bazen oynuyorum su anda e 7500 kullanıyorum. Q 9400 gecsem cok fark olurmu verdiğim paraya değermi. sistemde ekran karti olarak 6770 1 gb var.

q9500/q9505/q9550/q9650 düşünseniz daha iyi bence. Soğutucu alıp, overclock işine de girersiniz öğrenmek isterseniz. @3.8ghz'de bir q9550 (ben yapmıştım, çoğu q9550 bu hıza ulaşır stabil) i3 3220 kadar iyi performansı sunar. Bu da günümüz oyunları için bile fena değil. Ama tabii bütün bunlarla uğraşmak yerine yeni sistem/soket de toplamak isteyebilirsiniz. Çünkü ikinci elde bu işlemcilerin fiyatları genelde çok yüksek oluyor.

Eğer elinizdeki anakart ile gidecekseniz q9500 ve ötesini tavsiye ederim, yapabilirseniz o.c yapın. Ekran kartını değiştirin, 6770 yeterli bir kart değil. Eğer işlemciyi standart hızlarda kullanacaksanız gtx 750/hd 7790 gibi kartlar alın ikinci elden. Hatta riske girip gtx 750ti/hd 7850/gtx 650ti boost da denenir.. Evet işlemciye o.c ile darboğaz riski sıfıra iner ama standart hızlarda da çoğu oyunda faydasını görürsünüz bu kartların. Ram de 6gb yapın, sisteme uyumlu olur. 8 de yapsanız olur ama şart değil. Ayrıca psu'ya dikkat edin, sistemi besleyebilecek güçte olmalı.

q9550 vs fiyatları yüksek gelirse q9400 düşünebilirsiniz, genelde daha uygun fiyata satılır ve üst modeli olan q9500'den %15 kadar daha zayıftır. Yani aşırı bir fark yok. Ama o.c kabiliyeti düşüktür. Ona göre seçim yapın. Ekran kartı olarak yine üstteki gibi yeni bir ekran kartı alın ki değişimi daha iyi hissedin. Ram 6gb olsun.

Not: Xeon işlemciler de düşünülebilir, ama işlemi anlayan biri yapmalı, sokette ufak bir farklılık var ve teknik işlem yardımıyla lga 775 board'a uygun hale getiriliyor. Ekonomik oluşuyla tercih sebebi. Ayrıca q9550 gibi işlemciler ile muadil Xeon işlemciler çok daha ucuza gidiyor.

Son olarak, eğer yeni sistem/soket toplayacaksanız, dolar 3 lira civarında bugünlerde, onu da hesaba katarak bir başlık açın arkadaşlar yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 28 Ocak 2016; 11:30:03 >

• favorimps4 F kullanıcısına yanıt
    Anakartınız Xeon işlemcileri de destekliyor. 2. Elden uygun fiyata Xeon E5400 serisinden birini alabilirsiniz. E5450 bulabilirseniz işinizi görecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.