Şimdi Ara

Core 2 Duo ya geçeceğim, yardım ederseniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemimle tanışın:

Intel Pentium 4 2.80GHz /1MB/533
    GIGABYTE GA-8I865GME-775-RH REV: 2.0 DDR+AGP+VGA 775PİN ANAKART
    2 tane Kingston 1 GB DDR 400 RAM PC3200
    ATI HD3450 AGP Ekran Kartı

Ben işlemcimi 'Intel Core 2 Duo E6420 2.133GHz/4M/1.066' yapmak istiyorum. Acaba bu sistemle bir sorun olur mu? Ram veya ekran kartıyla ilgili.

• ram ve ekran kartıyla ilgili sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kodex_ll

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemimle tanışın:

Intel Pentium 4 2.80GHz /1MB/533
    GIGABYTE GA-8I865GME-775-RH REV: 2.0 DDR+AGP+VGA 775PİN ANAKART
    2 tane Kingston 1 GB DDR 400 RAM PC3200
    ATI HD3450 AGP Ekran Kartı

Ben işlemcimi 'Intel Core 2 Duo E6420 2.133GHz/4M/1.066' yapmak istiyorum. Acaba bu sistemle bir sorun olur mu? Ram veya ekran kartıyla ilgili.

Sorun olur. Anakartiniz desteklemiyor dual core islemcileri cok eskide kalmis bir sisteminiz var. Islemci degistirseniz de ekran kartiniz geride kalacak. Kaldi ki agp oldugundan onu da gincelleme imkani pek yok.

Hoc bosuna para harcamayim. 500 750 lira gibi para toplarsaniz 2. Elden ufak capta bir kasa toplanir su anki sisteminizinden 5 kat filan fazla performans alirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartım destekliyor, şu siteden baktım:http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-8I865GME-775-RH%28rev._2.0%29.html
    Ancak bana darboğaz falan yaşatır mı?
    Sistemimim eski olduğunun farkındayım ancak şuan için 1000TL altı bile olsa sistem toplayamam. Ancak bu işlemciyi 2. el, 30-40 tl ye bir yerden buldum. Onu takarım, biraz da oc ile kurcalarım, beni biraz daha idare eder. Öyle çok yüksek bir performan artışı beklentisi içinde değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodex_ll -- 19 Kasım 2015; 2:03:53 >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum en azından 700 800 civarı bi birikiminiz olsun Skylake giriş seviyesi bi sistem toplarız işlemcinin içinde dahili ekran kartıda var elinizde olan ekran kartından çok daha iyi performans sağlar
  • http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2449# Cpu supporttan kontrol et.

Destekliyor gorunuyor.Ram ve ekran kartiyla ilgili sorun olmaz.Bu arada asiri performans artisi bekleme ekran kartindan dolayi.
  • İkinci elden baştan bir sistem toplamak daha mantikli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O anakartta core extreme serisi bile çalışır... Sıkıntı olmaz gene de deneyerek al belki işlemci biraz yenidir e5000 serisi gibi çalıştırmayabilir...Ama kesinlikle sıkıntı olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

O anakartta core extreme serisi bile çalışır... Sıkıntı olmaz gene de deneyerek al belki işlemci biraz yenidir e5000 serisi gibi çalıştırmayabilir...Ama kesinlikle sıkıntı olmaz..

Peki fsb de bir sorun olmaz mı?
    Anakartın özelliklerinde 800/533 MHz FSB yazıyor. Buna 1066 veya 1333 fsb lik bir işlemci takılır mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

O anakartta core extreme serisi bile çalışır... Sıkıntı olmaz gene de deneyerek al belki işlemci biraz yenidir e5000 serisi gibi çalıştırmayabilir...Ama kesinlikle sıkıntı olmaz..

Peki fsb de bir sorun olmaz mı?
    Anakartın özelliklerinde 800/533 MHz FSB yazıyor. Buna 1066 veya 1333 fsb lik bir işlemci takılır mı?

ÇAlışmayabilir o anakartlar modlanmış anakartlar bazılarında 4 çekirdekli core serisi bile çalışıyor..1066 belki çalışır ama 1333 çalışmaz...

• hachiko kullanıcısına yanıt
    4 çekirdeklileri desteklemiyor gibi. Dün akşam gigabayt'ın kendi sitesinden bu anakart için işlemci destek listesini buldum. İştehttp://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2449
    Ancak bu anakartın modlanmış olup olmadığını nereden bilebiliriz. Modlanmış ne demek onu da bilmem ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodex_ll -- 21 Kasım 2015; 11:04:29 >
  • quote:

Evet dediğiniz gibi 4 çekirdeklileri de destekliyormuş. dün akşam gigabayt'ın kendi sitesinden bu anakart için işlemci destek listesini buldum (http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2449).
    Ancak bu anakartın modlanmış olup olmadığını nereden bilebiliriz. Modlanmış ne demek onu da bilmem ya.

Hayır firmalar modluyor bunu anakart üreticileri yoksa 865 çipseti 478 pinli işlemciler için üretilmiş çok eski çipsetler üreticiler modlayıp bu hale getiriyor ve satıyor..1066 fsbli işlemciler çalışabilir ama 1333 çalışmaz..
  • Yapacağın harcamaya değmez. Bu devirde e serisi işlemci mi kaldı? Kaç paran varsa 100-200 ekle düzgün birşey yap.
  • kodex_ll K kullanıcısına yanıt
    Na yazan islemcileri desteklemiyor 4cekirdek destekte yok yani kaldiki 1066 fsbleri bile oc ile destekliyor dogal destegi max 800 fsb cok beklentiniz olmasin o karttan o 1066 lar bile coj duzgun calismiyor fsb dusuyor yuk altinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 21 Kasım 2015; 11:08:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

Na yazan islemcileri desteklemiyor 4cekirdek destekte yok yani kaldiki 1066 fsbleri bile oc ile destekliyor dogal destegi max 800 fsb cok beklentiniz olmasin o karttan o 1066 lar bile coj duzgun calismiyor fsb dusuyor yuk altinda

O listedeki FC, FB ve FA' ların anlamlarını biliyor musunuz? Ve ayrıca o listedeki bu anakart için alınabilecek en iyi işlemci hangisi?
  • kodex_ll K kullanıcısına yanıt
    Onlar bios versiyonlari hangi modelin yaninda yaziyorsa o islemci icin biosun orda yazan ve ustu olmasi gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *666*

O listedeki FC, FB ve FA' ların anlamlarını biliyor musunuz? Ve ayrıca o listedeki bu anakart için alınabilecek en iyi işlemci hangisi?

E2xx serisi ve 800 mhz core2 serisi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.