Şimdi Ara

Corolla 1.33 life bakımları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi pazarlar. Corolla 1.33 life araçlar hakkında forumlarda dolaşırken dikkatimi çeken birşey oldu; daha 40 50bin kilometredeki araçlarda fren DİSKİ değişimi yapılıyormuş bu normal mi? Hani ucuz olsa eyvallah diyeceğim ama periyodik bakım ve fren set değişimi 2000 liradan fazla tutmakta.
    Bu değişim 10 aşağı 10 yukarı herkesin mi başına gelmekte yoksa şans mı? Fren gibi hayati öneme sahip bir parça ile ilgili böyle şikayetler görmek aklımı karıştırdı açıkçası.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yetkili servisse yapar doğrudur, gereksiz herşeyi değiştirirler
  • Fren balata-disk değişimi kullanıma bağlı farklı km'lerde olabilir. 45000 km'de bende değişim yaptım. 20000 km'de balata degistirenleride biliyorum.

Yalniz 2000 TL buyuk rakam bukadar pahali olmamali.

• Balata kısmına yorumda bulunamam dediğiniz gibi kullanıcıya bağlı ama disk değişimi garip geldi

• 0 aldigim aracta 30.000 kmde yani 2. bakimda on disk ve balata degistirdim.Kullanima bagli biraz.
  • o araba 120 km hıza zor çıkıyor,

nasıl zorlayıpta kullanıp fren yapıyorlarsa balatayı geçtim diski bile değiştirtiyor

enteresan
  • O araba gidiyormu ki dursun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corollalarda fren disk problemi çok oluyor. Servis genelde ücretsiz değiştiriyor ilk zamanlarda. İlk aldığı zamanlarda problemi farketmeyenler ya da umursamayanlar 40 50binde değişiyor olabilir.

Onun dışında da sert kullanımda 40 50binde değişmesi normal. Araçlar eskisi gibi kaliteli değil, parça değişiminden büyük kar elde ediyorlar. Neden kaliteli, uzun ömürlü yapsın?

• Disk fren her araçta benzer km lerde değişiyor. Sanayide kaliteli markalarla değişim yapılabilir.bayaa ucuza gelir.

Gerçi serviste bile söylediğiniz fiyatlar çıkması imkansız gibi.

Böyle basit bakımlar için ,araç tercihi yapmak bana mantıklı gelmedi

• 40-50 bin kilometrede disk değişimi hiç mantıklı görünmüyor. Eğer kullanıcı hatası durumu yoksa çok kısa mesafe 40-50 bin. Aracım toyota değil ama ben 40 binde daha ön balata değiştiriyorum. Bence kullanıcılar haklarını arasınlar. Ya servisler adamı çarpıyor ya da fren sisteminde bir gariplik var. Fren sisteminde problem varsa Toyota'nın gerekli güncellemeyi yapması lazım. Bence kullanıcıları haklarını arasınlar.
  • balatayı anladıkta 40-50 binde disk nedir yahu
  • Allahtan 2.0 motor değil.
  • 1.33 aracim var. 55bin km. Diski bırak daha balata değişmedi.

Kullananla alakalı.

Konu troll konusu gibi geldi. Sırf fiyat yükseltmek için bakımla beraber 2000 denmiş.

Ön arka balata değişimi 500 600 TL olması lazım, bakım da 500 civarı. Disk fiyatlarını bilmiyorum. 3 kalem olursa tabiki 2bin tutabilir diskin fiyatına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 28 Şubat 2017; 9:12:15 >
  • 1.33 life almayın da piyasası düşsün. Akraba tanıdık alsın.

Bir rivayete göre aks falan da kırıyormuş, aman almayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.