Şimdi Ara

COROLLA İÇİN???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.araba almayı düşünüyoruz.2001 kasa corollalardan.bu modeller hakkında bilgimiz olmadığından araştırma aşmasındayız.bilenler varsa bir kaç sorum var.
    1-)Öncelikle bu modeli kullanma koşullarımıza uygun olduğu için seçtik.fakat araştırma yaparken bu kasalardaki bazı motorlarda yağ yakma sorunu olduğunu öğrendim.aldık diyelim,bunun giderilmesi için yüklü bir masraf mı gerekir yoksa segman değişimiyle hal olurmu?
    2-)Motor olarak 1.4 mü 1.6 mı uygun.Yalnız Şöyle Bir Durum Var!1.6 alırsak kesin bir süre sonra lpg taktırırız.sorum eğer 1.4 alırsak ondada lpg mecburiyetine girebilirmiyiz? (Bu Arada arabayı senede az-orta km arası kullanıyoruz.)
    3-)Geçenlerde 209.000 kmde bulduk 2001 1.6 terra spc'di.13.500ytl istedi.vazgeçtik.(Kmsi çok geldi bize)Bizim 89şahin bile 170.000de.
    4-)Son sorumda doğru yoldamıyız.illaki corolla değil.2004-2005 accent,2000 cıvıcte olabilir.başka marka yada model düşünmüyoruz.yada önerileriniz varsa yazın isterseniz ama yazdıklarımdan anlaşılacağı ölçüde ekonomik boyutta olan alabileceğimiz ve kullanabileceğimiz tarzsa olsun.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendigibi -- 1 Ocak 2008; 15:58:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kendigibi

Merhabalar arkadaşlar.araba almayı düşünüyoruz.2001 kasa corollalardan.bu modeller hakkında bilgimiz olmadığından araştırma aşmasındayız.bilenler varsa bir kaç sorum var.
    1-)Öncelikle bu modeli kullanma koşullarımıza uygun olduğu için seçtik.fakat araştırma yaparken bu kasalardaki bazı motorlarda yağ yakma sorunu olduğunu öğrendim.aldık diyelim,bunun giderilmesi için yüklü bir masraf mı gerekir yoksa segman değişimiyle hal olurmu?
    2-)Motor olarak 1.4 mü 1.6 mı uygun.Yalnız Şöyle Bir Durum Var!1.6 alırsak kesin bir süre sonra lpg taktırırız.sorum eğer 1.4 alırsak ondada lpg mecburiyetine girebilirmiyiz? (Bu Arada arabayı senede az-orta km arası kullanıyoruz.)
    3-)Geçenlerde 209.000 kmde bulduk 2001 1.6 terra spc'di.13.500ytl istedi.vazgeçtik.(Kmsi çok geldi bize)Bizim 89şahin bile 170.000de.
    4-)Son sorumda doğru yoldamıyız.illaki corolla değil.2004-2005 accent,2000 cıvıcte olabilir.başka marka yada model düşünmüyoruz.yada önerileriniz varsa yazın isterseniz ama yazdıklarımdan anlaşılacağı ölçüde ekonomik boyutta olan alabileceğimiz ve kullanabileceğimiz tarzsa olsun.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

corolla sağlam bi arabadır..
    özellikle şu model sağlamdır diyemem hemen her modeli uzun ömürlüdür..
    1.4 ile 1.6 arası kalmışsın ama tasarruf olarak 100 km de 0.5 ile 1.0 lt arası bi tasarruf söz konusudur ayrca 1.4 lt pek tutulmaz..
    ancak sıralı sistem bir tüple tam tasarruf sağlarsın ayrıca performans yönünden de bi sorun yaşamassın.
    birde yotota corolla ülkemizde uzun süre üretildiği için yedek parça fiyatı diğer araçlara göre nispeten ucuzdur..
    7 senedir toyota corolla kullanıcısıyım ve rütin bakımlar haricinde bi arızası olmadı..
    bence hiç hyundai ye girme..

• Sende 98(tutulan kasalardan) var galiba.peki kendi arabandan tavsiye edermisin?Gerçi 2000 üstü istiyorum ama.
  • alacağın bi efsane kasa en 100.000 km dir...
    sonra frneleri berbat, yol tutuş fena sayılmaz, altı çok engin tek başına bile kasistlere vuruyor, torpido gözünde lamba yok..
    bizim arabaların tek özelliği deli bi motoru var o kadar zaten araç tam 1 ton yani benimkisi..
    araç nerdeyse 106 gti lere kafa tutacak şaka değil bu sölediğim ancak frenleri kötü..
    alacaksan bizim kasaların 1998 gli speceal modeli var onlarda abs ve sürücü havayastığı war 15 ile 16 arası bulabilirsin..
    çok memnun kalabilirsin..
    ancak unutulmaması gereken bir nokta da alacağın araç en iyi ihtimalle 10 yaşında olacak..
    biz aracı 2000 haziranda aldık aldığımızda araç 20.000 km de idi o güne göre çok güzel bi araç tı ama artık teknolojinin epey bi gerisin de kaldı diğebilirim..
    arkadaşım karar senin ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kendigibi

Merhabalar arkadaşlar.araba almayı düşünüyoruz.2001 kasa corollalardan.bu modeller hakkında bilgimiz olmadığından araştırma aşmasındayız.bilenler varsa bir kaç sorum var.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

1- 2001 vvti ların yağ yakma sorunu vardır. 2002 ve sonrasında düzeltildi diye biliyorum

2- her zaman 1.6. 1.4 ile 1.6 arasında yakıt farkını hissetmezsiniz bile (Bence)

3- evet km si çokmuş ama piyasada o kadar üçkağıtcı varki. km si 130.000 gözüküyor ama 200.000 lerden düşürülmüş oluyor. en azından sizin ki düsürt gibi gözüküyor. bence aracı baktırın bi derim, eğer bi sorunu yoksa ve fiyatta düşerse alınabilir. (benim aracım 250.000 km de hiçbir sorun çıkarmadı)
    eğer düşük kmli istiyorsanız mutlaka 100.000 km altında bakın, çünkü üstü her zaman şaibeli. yani ya doğru oluyor ya da çok daha yüksek kmlerden düşürülmüş oluyor

4- valla diğer markaları bilmem ama toyota alırsanız periyodik bakım dışında sanayiyi unutursunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: berqo_01

araç nerdeyse 106 gti lere kafa tutacak

ben 106 gti ile kapıştım. ne o geçti nede ben

quote:

ama artık teknolojinin epey bi gerisin de kaldı diğebilirim..

evet gerisinde kaldı ama ikinci el araç alırken sağlamlık çok önemli. daha yeni bi arkadaşım başka marka bi aracına 900 ytl masraf etti. araç 2001 model. o da bana keşke senin araç bende olsa diyor. donanım umrunda bile değil arkadaşın. netice durumu çok müsait olmayan insanlar 10-15 arası araba alıyor

• walla bende geçenlerde kapıştım 106 gti ile adam benden yavaş yavaş uzaklaştı kıl payı geçti diyebilirim 150 ye kadar bastık.
    eğer ben arabama hava filtresi taksam, kat iptal ettirsem ve de son susturucu taktırsam demekki kafa kafa ya gidecez,,
    utku acaba arabalarımızı abartıyormuyuz????
  • quote:

walla bende geçenlerde kapıştım 106 gti ile adam benden yavaş yavaş uzaklaştı kıl payı geçti diyebilirim 150 ye kadar bastık.
    eğer ben arabama hava filtresi taksam, kat iptal ettirsem ve de son susturucu taktırsam demekki kafa kafa ya gidecez,,
    utku acaba arabalarımızı abartıyormuyuz????

valla aracım 250.000 km de ve hiç arıza çıkartmıyor. sence abartılmayı haketmiyor mu?
  • aynen katılıyorum bu ara senin araba kaç model..
    kazasız belasız kullan..
  • quote:

aynen katılıyorum bu ara senin araba kaç model..
    kazasız belasız kullan..

95 model xli
  • Hepinize Çok Teşekkürler.tamam ya kafaya koydum almaya bakacağım.demek 1.4 ile 1.6 arasında yakıt farkı çok değilmiş.neyse bi hesap yapayımda ben öyle seçeyim motor seçeneğini......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendigibi -- 3 Ocak 2008; 13:33:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.