Şimdi Ara

Corolla ile Jetta çarpışma testi! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
6.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boşuna yazmaya gerek olduğunu sanmıyorum.

Hala motormus donanımmis diyorsun. Tabi seni de anlıyorum Amerika'da 1.6 atmosferik Crosstrek(XV) satılmıyor. Orada bir motor gücü ile ilgili travmatik bir problem olmuş olabilir.

Konumuz gerçekten motor ile alakalı değil. Burada güvenlik ve guvenirliklik istatistiği sen bahsediliyor, motor arıza istatistiği de olabilirdi konumuz ama değil.

Üretim bandına çıkmadan ve üretim esnasında bazı dizayn unsurları (dizayn sadece görsel tasarım değil) sürekli test ve kalite takibi içerisindesir. Bu ürün geliştirme döngüsünde ve tedarik döngüsünde kalite yaklaşımları sürekli sağlanır..

Doğru kalitede dizayn ve konstrüksiyon en büyük aktif güvenlik önlemleridendir, bunun haricinde airbag'lerden tut fren tasarımı ve otonom sistemler hepsi bu güvenlik pakedinin içerisindedir. Bu paket global özellikler altındadır ve platform ile birlikte gelir.

Platform tasarımları da bir model için hatta bir motor için yapılmaz. Senin dediğin gibi Dizel motora farklı platform koyalım, benzinli motor aracin şasesi farklı olsun denmez.

NCAP testleri de sürekli olarak yenilenen istatistik çalışmaları üzerine kurulmuştur. Ancak nCAP testlerinin başarısı da, markaların NCAP kandırıp kandirmadigi da

Gerçek kaza istatistikleri ortaya çıkar.

Gerçek kazalar NCap testleri gibi saatte 60km/h hızda 180.09cm 80.00kg sürücü 170.33cm 60.0kg yolcu 40.0kg çocuk ile cisime aracın genişliğinin 30% 58.cm olduğu sol bölgesine çarpar şeklinde olmaz. NCAP bir fiction testtir, sentetik test denir. Temelleri elbette sahadan toplanan istatistiklere dayanır.

Ama markalar daha evvel bu konularda dürüst olmadığı kanıtlanmıştır. Örnek Small overlap testte sadece sol test edildiği için, bazı markalarin sadece sol tarafta güçlendirme yapılmasi skandalı gibi...

Ha diyorsan ki Amerika'da insanlara az değer veriyorlar, Türkiye'ye daha kaliteli araçları yolluyorlar ya da Türkiye'nin yerçekimi Amerika'da olanın 1/10 kadar vs.

Onu bilemem.

Corolla ile Jetta çarpışma testi!
    Corolla ile Jetta çarpışma testi!

Subaru XV'de bile SUV olmasına rağmen kullanılan çeliğin dayanımı farklı.

Araçların alt ve ön tasarımında daha az dayanımlı malzeme kullanıldığını görebiliriz.

Tabi bu bir eleştiri değil sadece Corolla'nin olanı bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Ocak 2022; 10:16:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Euro NCAP standart testlerinde ki mankenlerden 10kg daha ağırm boyum da 10cm daha uzun. Aracımın euroNCAP yıldızı düşmüş müdür? :)))

Hocam euroNCAP 'te 1.4 dizel araba test edilmiş, bendeki 1litre.benzinli Aracımın NCAP yildizi artmış mıdır ? :)))

Zeki Müren de bizi görecek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Ocak 2022; 3:15:7 >
  • Bu dediğimi de böyle yorumladiysan helal yani. Kimlere laf anlatmaya çalışıyorum, kendime kızıyorum. Forumu bırakma zamanı geldi.

• Jettanın pek çok ülkede satışı bile yok iken corolla en çok satılanlardan.

Bunun daha degişik ornekleri mazdalarda oluyor sanırım. Anlamak gerçekten zor. Fiyatlar arasında da ucurum yok. Madem obur arac daha iyi. Satışlar neden boyle.

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    MB C seriside Güney Afrika’da üretiliyor, o zaman piyasanın en kötü arabası C serisi, senin yaptığın boş yorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • benim bildiğim en sağlam araçlar eski kasa insignia ve 2010 kasa s80'dir ama tabi bunlar D seğment ve passat'ın rakibi jetta ile ayıp olur bir de zaman makinesi lazım o tarihten bir tane sıfırını getirmek için ki ben kıyamam çarpıştırmaya.öyle volvo bulmuşum sıfır.Corolla ile Jetta çarpışma testi! 

• urugakhina U kullanıcısına yanıt
    VW Jetta’yı ABD’de pazarına özel üretiyor, daha önce Türkiye’ye özel olarak getiemişlerdi fakat artık getirmiyorlar çünkü Jetta Avrupa’ya girerse VAG grubunun diğer tüm C ve D segmenti araçlarının satışları düşecektir. Jetta kaliteli bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FthGTI -- 29 Ocak 2022; 9:5:36 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Aga sen bu japonlarin haysiyetini namus meselesi haline getiriyon anlamiyorum.

Testte ağzı yüzü dağılmış madara olmuş. Bırak toyota dusunsun sen niye tribe giriyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğiniz şey kapitalizmin mantığına aykırı hocam. Firmalar fırsatını bulsa tek bir ürün üretmeyi bir sürü farklı ürün üretmeye tercih eder.

Vag grubu eger jetta satsa digerlerini satamayacağını düşünse neden başka araçlar satmaya çalışsın ki. Hepsine ayrı ayrı üretim maliyeti harcanıyor sonuçta.

Bunu nissan qq piyasayı domine ederken gösterdi mesela. Başka araç üretmiyorlardı neredeyse.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Bu mantık 2000 lerde Bora yerine polo Classic alanlardan kalma.

kendince aracı değerli gösterme çabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 26 Ocak 2022; 13:59:15 >
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt

Önceki kasa Jetta Avrupa'da satılıyordu, kimse tercih etmiyordu. Golfe göre kalitesi çok düşük. Octavia'ya göre de çok düşük.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Commandxciğim peynirden daha çok tenekesini düşünüyorsun sanki.

Corollonun arka koltuğu 16 Eylül 1975’te bağımsızlığını ilan etmiş Papua Yeni Gine bayrağı gibi bir o yana bir bu yana savruluyor yahu.

73 model çorum kaloriferli Toros’un bile arka koltuğu sapa sağlam yerinde durur.

• Ah bu aldığı aracın fabrikasına ortak olan arkadaşlar desene Corolla ile Jetta çarpışma testi! 

• lojistisyen kullanıcısına yanıt

Türkiye'de 2012-2015 yıllarında Jetta Golf'le satış olarak kafa kafaya tercih edilmiş.

Ayrıca Jetta şuan Küba'da kiloyla satılmıyor , Amerika-Kanada pazarında satılıyor.

Aynı modeldeki Jetta ve Octavia'yı ne kadar kullandınızda kalitesi Octavia'ya göre çok düşük yorumunu yaptınız.

• emres37 kullanıcısına yanıt

Ben Türkiye ile ilgili bişey yazmadım, arkadaş Avrupa demiş ben de Avrupa satışından bahsettim.

Kapı içinde kumaş döşeme bile olmayan Jetta tabiki octaviadan daha kalitesiz bir model. Hem eski platforma sahip hem de iç mekan kalitesi geride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Ocak 2022; 18:44:23 >

Bende neresi kalitesiz diye sormadım ne kadar kullandınızda bu yorumu yaptınız dedim.

Size göre kapı iç döşemesi kumaş olan otomobillerin hepsi Jetta'dan iyi o zaman.

Eski platform'a sahip ama 2016 yılında aynı motor donanım, Jetta'nın Yol Tutuşu ve yalıtımıda daha iyi , Koltuklarıda daha rahat , cam açma kapama tuşlarıda daha kaliteli , Apple Car Play destekli multimedya ekranıda daha kaliteli, haberiniz olsun. Aksini söyleyenler ispatlasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emres37 -- 26 Ocak 2022; 19:12:38 >
    :))

İki arabayi da lifte alıp altlarını incele bakalim bi kalite ne demekmiş. Jettada ki arka suspansiyon ve alt takım geometrisi superb te dahi yok birak octaviayi felan...

Keza jetta nin karoser kalitesi de bir gömlek ileride skoda grubundan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Alakasi yok, nasil bir karsilastirma kriteriniz var bilmiyorum ama en temelinden yalitim olarak bile Jetta Octavia’dan ustun

• daswagen kullanıcısına yanıt

VW'nin emisyon testlerini kandırmak için hangi kepazelikler yaptığını insan öğrenince bir markanın bu kadar çok fanatiği olmaz diye düşünüyor insan; ama burası Türkiye tabii ki. Hala yapmaya devam ediyorlar başka yan markalar da dahil ama AB ülkeleri kendi yaramaz çocuklarını cezalandırmaya cesaret edemezler tabii ki.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.