yakın zamanda araba alacam.tercihlerim arasında corolla sedan ,golf midline ve honda civic elegance vardı.aslında cıvıc ve golfu daha cok begenıyorum ama benzınlı oldukları ıcın eledım.herseyden once aldıgım arabayı rahatca kullanmak ıstıyorum.dizel corollası olan arkadasların fikirlerine ihtiyacım var.şehir içinde bir depo ile kaç km yaptıklarını ve ortalama tüketimlerini yazarsa doğru karar vermeme yardımcı olacaklardır.bu arada corolla içlerinde en kotusu demıyorum.98 yılında ve 2004 yılında sıfır corolla almıştım ve cok memnun kalmıştım.
arabayı aldığımdan bu yana bu yaz 2 yıl olacak şehir içinde depoyu daha hiç fullayıp denemedim ama şehirler arasında 975 km'den aşağı düşmüuoyrum rekorum 1032 km. Daha dün uzun yoldan geldim 1025 km yol yaptım.
Ben genelde İzmir içi ve Manisa-İzmir arası kullanıyorum, 900'ün altına hiç inmedim ve tekrar depoyu fullediğimde 48ltden fazla almadı yani depoda kalan 8lt ile en az 100km daha gidebilir.
Şu an kış lastikleri takılı Bridgestone Blizzak LM25
Bu lastiklerle şehir içi 5.8-5.9 lt/100km yapıyorum. Normal lastiklerimle yazın şehir içi 5.2-5.3 lt/100km yapıyordum. Yaz ve kış aynı yolları gidiyorum ve bu süreç zarfında yol bilgisayarı ortalama hız olarak 38 km/saat civarı oluyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse aracımın yakıt performansı müthiş.