Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
228.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanmanız dileğiyle...
  • teşekkürler.
  • benim sorum olucaktı arkadaşlar gövdede bulunan 2 tane düğme var bi tanesinde rakamlar var bitanesi sıcaklık

rakamlar olanı kendime doğru çekince ne ifade ediyo çektiğimde sis işareti gibi ışık yanıyo diğeri klima diye biliyorum onunda düğmesini kendime doğru çeksem ne olur

benim derdim arabam hemen ısınmıyor bide buğusu gitmiyor

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzurasd

benim sorum olucaktı arkadaşlar gövdede bulunan 2 tane düğme var bi tanesinde rakamlar var bitanesi sıcaklık

rakamlar olanı kendime doğru çekince ne ifade ediyo çektiğimde sis işareti gibi ışık yanıyo diğeri klima diye biliyorum onunda düğmesini kendime doğru çeksem ne olur

benim derdim arabam hemen ısınmıyor bide buğusu gitmiyor

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim tşk

Arka cam buz çözücü
  • Buğuyu gidermek için :

1. Üfleme yönünü cama çevirin.
    2. Klimayı açın (sıcak-soğuk ayarı pek farketmez, klima açık olsun yeter)
    3. Fanı 3 veya 4 konumuna getirin.
    4. İç hava sirkülasyonunu kapatın (Dışarıdan temiz hava alsın)

Dışarıdan gelen temiz havanın nemi klimanın evaporatörü tarafından alınarak kurutulacak, direkt camlara üflenen kuru hava da buğuyu kısa sürede giderecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Buğuyu gidermek için :

1. Üfleme yönünü cama çevirin.
    2. Klimayı açın (sıcak-soğuk ayarı pek farketmez, klima açık olsun yeter)
    3. Fanı 3 veya 4 konumuna getirin.
    4. İç hava sirkülasyonunu kapatın (Dışarıdan temiz hava alsın)

Dışarıdan gelen temiz havanın nemi klimanın evaporatörü tarafından alınarak kurutulacak, direkt camlara üflenen kuru hava da buğuyu kısa sürede giderecektir.

hocam

fan düğmesi kendime doğru çekikken dimi yapıyorum bu işlemi

resim ekledim sayıların olduğu tuşu kendime doğru çekiyorum

vede klimanın tuşunu kendime çekmeden en sağa kırmızıya getirip yapıyorum doğrumudur

Corsa B Kulübü

• Fan hızı düğmesini, yani sayıların olduğu düğmeyi kendinize doğru çekmeniz arka cam rezistansını açar, buğu çözme ile bunun bir bağlantısı yok.

Esas kendinize çekmeniz gereken düğme diğeri, yani en soldaki sıcak-soğuk ayar düğmesi. Onu çektiğinizde klima açılacak.

Önceki mesajımda yazdığım gibi sıcak-soğuk ayarının pek bir önemi yok, ortada da olabilir, en sıcakta da.
    (Hâtta en soğukta bile durabilir ama kış günü bunu istemezsiniz tabii )
    Fan hızını 3 ya da 4'e getirin.
    Üfleme pozisyonunu camlara çevirin.
    İç hava sirkülasyonu kapalı, yani dışarıdan temiz hava alacak konumda olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 11 Şubat 2012; 22:11:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Fan hızı düğmesini, yani sayıların olduğu düğmeyi kendinize doğru çekmeniz arka cam rezistansını açar, buğu çözme ile bunun bir bağlantısı yok.

Esas kendinize çekmeniz gereken düğme diğeri, yani en soldaki sıcak-soğuk ayar düğmesi. Onu çektiğinizde klima açılacak.

Önceki mesajımda yazdığım gibi sıcak-soğuk ayarının pek bir önemi yok, ortada da olabilir, en sıcakta da.
    (Hâtta en soğukta bile durabilir ama kış günü bunu istemezsiniz tabii )
    Fan hızını 3 ya da 4'e getirin.
    Üfleme pozisyonunu camlara çevirin.
    İç hava sirkülasyonu kapalı, yani dışarıdan temiz hava alacak konumda olsun.

tşk ettim arkadaşım ilgine
    klima açıkken yakıtı çok etkilermi zira şu durumda bile şehir içi trafikte 50 tl ile 150 km gibi yol gidebiliyorum buda 0,33 kuruşa tekabül ederki gerçekten çok gibi geliyo bana sizin araçlar ne kadar yakıyo merak ettim bunu bi göstersem mi diye danışayım dedim

• Benzinli bir aracin 33 kurus yakmasi gayet normal
  • Şehiriçinde 33 kuruş,benzinliyse daha ne istiyorsun hocam
    Ha LPG'liyse o zaman yakın o arabayı
  • Arkadaslar merhaba.
    Opel Corsa 1.5 TD Eco 2000 model.
    Bu arac hakkindaki dusunceleriniz nelerdir acaba ?
    Kullanan birisi varmi bu modeli? Genel olarak nasil?
  • 1999 (centenial) corsa b sahibiyim. Şehir içinde çok rahat ama şehir dışında fazla hızlı kullanılmamasını öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: colsuwin

Arkadaslar merhaba.

Ben kullanıyorum. ankara şehir içi 25 kuruş yakıyor. şu kış aylarında.her gün 20 km gidip 20 km geliyorum. sabahları beyaz duman atıyor çalışırken onun etkisi vardır yakıtta.yazın 20 kuruştu.

neyse motora gelelim onlların üzerinde ısuzu motor var ender bulunan ara model bi corsadır.parça sıkkıntısı var elden çıkarmak zor.67 beygir olmasına ragmen kalkışı ve gidişi güzeldir.tabi 1.5 olmasınında etkisi var. Klimasızdır. sırf kliması hatrına satmayı düşünüyorum. masrafım oldu yeni motor yaptırmak zorunda kaldım. 270.000 km de benimki... ne kadar sağlam olduğun kanıtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnhjkl

quote:

Orijinalden alıntı: colsuwin

Arkadaslar merhaba.

Ben kullanıyorum. ankara şehir içi 25 kuruş yakıyor. şu kış aylarında.her gün 20 km gidip 20 km geliyorum. sabahları beyaz duman atıyor çalışırken onun etkisi vardır yakıtta.yazın 20 kuruştu.

neyse motora gelelim onlların üzerinde ısuzu motor var ender bulunan ara model bi corsadır.parça sıkkıntısı var elden çıkarmak zor.67 beygir olmasına ragmen kalkışı ve gidişi güzeldir.tabi 1.5 olmasınında etkisi var. Klimasızdır. sırf kliması hatrına satmayı düşünüyorum. masrafım oldu yeni motor yaptırmak zorunda kaldım. 270.000 km de benimki... ne kadar sağlam olduğun kanıtı.

anladim hocam. cok tesekkur ediyorum bilgilendirme icin.
    Corsalar arasinda modeli en yuksek, fiyati en makul arac modeli td eco oldugu icin dikkatimi cekti.
    klima olmamasi evet baya bir dezavantaj ama sehirici kullanim icin yakit tuketimi cok uygun geldi bana.
    bende hergun en az 70 km. yol yapiyorum sehirici. 2ayda 1de sehirlerarasi yol yapiyorum 1000km.
    klima onemli tabii ama benzin fiyatlari ucmus oldugu icin olabildigince ekonomik yakit sarfeden dizel bir arac almayi dusunuyorum.
    ikinci tercihim lpg. hic lpgli arac kullanmadim. biraz korkuyorum acikcasi. aile arabasi olacak cunku, tek basima degilim.
    onun icin lpgden ziyade dizel olmasi beni biraz rahatlatiyor.

ankarada bir 1.5 TD eco var 11.000 TL civari istiyor.
    ben istanbuldayim, gidip bakmayi dusunuyorum ama havalar birturlu firsat vermedi. bugun yine kar yagiyor burda.
    genel manada tavsiye eder misiniz?

• hocam 1.2 swing var bende genel izlenimimi anlatayım araç hantal 1.2 ve 3. vitesler lag halinde kalkışlar çok zayıf 1.3 getz çok rahat sizi yer yolda.

şehir içi rahat artistliğe gelmicek bi araba

iyi yönü kaporta çok sağlam ve iyi yol tutat clio ve getze göre viraja girseniz beraber onlar diğe taraftan çıkar siz şeridinizden çok denendi.

ben bin lira kadar masraf yaptım biniyorum şimdilik sorunsuz Allah kaza bela vermesin
  • quote:

hocam 1.2 swing var bende genel izlenimimi anlatayım araç hantal 1.2 ve 3. vitesler lag halinde kalkışlar çok zayıf 1.3 getz çok rahat sizi yer yolda.

iyi yönü kaporta çok sağlam ve iyi yol tutat clio ve getze göre viraja girseniz beraber onlar diğe taraftan çıkar siz şeridinizden çok denendi.

ben bin lira kadar masraf yaptım biniyorum şimdilik sorunsuz Allah kaza bela vermesin

Tesekkur ediyorum yorumunuz icin. Insallah, sorunsuz kazasiz, belasiz binmeye devam edersiniz.
  • quote:

hocam 1.2 swing var bende genel izlenimimi anlatayım araç hantal 1.2 ve 3. vitesler lag halinde kalkışlar çok zayıf 1.3 getz çok rahat sizi yer yolda.

1.4 motor 90 bg aracım var.

kalkışlarda hızlanmalarda çok memnunum üstelikte lpg li olduğu halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

ben memnun değilim kardeşim kullanıcısına göre değişir arabadan ne istediğine bağlı dediğim gibi efendi gibi gidersen adam olana çok bile
    rahat iş görür he artistlik yapıcam dersen bu model arabada ne işimiz var farklı marka farklı araç benim görüşümm

• Benide ekleyin 94 Gsi tek kapı,az tuningli
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

ben memnun değilim kardeşim kullanıcısına göre değişir arabadan ne istediğine bağlı dediğim gibi efendi gibi gidersen adam olana çok bile
    rahat iş görür he artistlik yapıcam dersen bu model arabada ne işimiz var farklı marka farklı araç benim görüşümm

senin aracının motoru ve beygiri küçük sana yetmez bizim arabada astra motoru var ayrıca 670 kg bir araç ben gayet memnunum kişisel değil senin 1.2 arabaların hepsi hantal.

ayrıca uçuyum kaçıyımlada işim yok evli barklı adamım o işler çoktannn geçti

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.