Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
228.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam biraz piyasa açılsın bende aracı satıp astraya geçmeyi düşünüyorum nasip
  • arkadaşlar anadolu yakasında bostancı ümraniye sanayiler olur corsa b den çok iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntonioMontana

arkadaşlar anadolu yakasında bostancı ümraniye sanayiler olur corsa b den çok iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz?

Küçükyalı'da Yaşar Usta'ya gidebilirsiniz.
    Kavşağa gelmeden E5 kenarında tabelası görünüyor sağda.
    Birkaç hafta içinde ben de uğrayacağım inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: AntonioMontana

arkadaşlar anadolu yakasında bostancı ümraniye sanayiler olur corsa b den çok iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz?

Küçükyalı'da Yaşar Usta'ya gidebilirsiniz.
    Kavşağa gelmeden E5 kenarında tabelası görünüyor sağda.
    Birkaç hafta içinde ben de uğrayacağım inşallah.

tavsiyenizi dikkate alacağım sizce gitmeme değecek bir usta mı, gerek fiyat gerekse aracı bozmayan usta olma konusunda...
  • Serdar Abi'nin eski ustasıdır,ben de başka arkadaşımı da götürdüm memnun kaldılar.
    Ben de normalde yetkili servise gidiyorum ama bu sefer oraya gideceğim bazı işlemler için.
  • tamam hocam bi uğrayalım, teşekkür ederim, başka tavsiye olursada dikkate alırım...

• Arkadaşlar corsamın 165/65r14 olan lastiklerimi 175/65r14 olan kış lastikleriyle değiştirdim (kumho kw21). Araba inanılmaz dercede dengeye sahip oldu.Yakıt tüketiminde çok önemli bir değişiklik olmadı.Tavsiye ederim..
  • Corsa B Beyaz 1.4 8v tek nokta 100 binde benzin katili bu araçtan kurtulamıycam ben galiba para acil bir yere gitti hayalimde yeni kasa astra vardı bu bana hayat tecrübesi oldu asla düşük beygirli araç almam artık ,deli gibi benzin yakıyor ne konfor var ne birşey ,ayrıca araba akü bitiriyor 5-6 gün yatarsa özellikle soğuk havalarda kutup başını sökmekten başka çare bulamadım.Ama motor ve yürüyende hiç bir sorun vs yok tek tessellim bu.
  • BP yerine Shellden aldım araba bariz bir şekilde rahatladı. Sağır arabanın gaza tepkisi değişti
    Yaza doğru da bi egr valfine baktırıcam bakalım arabanın sorunları bitecek mi

Bu arada dün akşam okuma lambasını açarken anahtar elimde kaldı, kırılıp çıktı yerinden. Bakalım buna kaç para kitleyecekler
  • 60 kuruş yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 15 Nisan 2012; 17:34:10 >
  • slm mileet ben adanadan ahmett. 2 senedir 97 1.4 16v 90 bg corsa benzinli .kullanıyorum surekli formu okuyorum bugun yazmak nasip oldu benide listeye eklereniz sewinirim

benim aracta direksiyon hidrolik hortumunu 2 kere yaptırdım ve yıne yag kacırıo.
    suan tum agır bakımlarını yaptırmayı dusunuyorum
    baskı balata
    direksiyon hidrolik hortumu
    bujiler.
    öncelikle ilk işim lpg taktırmak olacak artık yeter benzine güç yetmiyor ben 10 tl lil benzinle 20 km gidio
    araba rolantide çalıştıgında motordan bir degişik ses gelio devir dayım dan diye düşünüorum
    triger 2 sene oldu degişeli olursa onuda degiştirecem
    aklıma gelmeyen bi kac seyde war

ama corsadan cok memnunum bırazda az yaksa yoksa taş gibi..iyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: engobe

Corsa swing 1.4 i (C 1.4 Se) 1994 model aracım var. Otomobilimi seviyorum ve zevkle kullanıyorum. Eski olmasına rağmen hem tasarım hem konfor olarak yeni arabaları aratmadığını düşünmekteyim. Fakat aracımda aşağıda bahsettiğim motor arıza ışığının ara sıra yanması canımı sıkmaktadır. Diğer corsa b kullanıcılarında da aynı sorun var mı bilemiyorum ama görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Aracımın motor sıcaklığı 90 dereceye kadar gelene kadar rölantisi 800 ile 900 arasında seyrediyor. Fakat motor sıcaklığı 90 ve 90 derecenin üstüne çıktığında rölanti 900 ile 1000 arasında seyretmeye başlıyor. Bu sıcaklıkta bir dakika rölantide çalışınca da motor elktronği arıza ışığı yanmaya başlıyor. Motoru kapatıp açınca bu ışık sönüyor fakat motor sıcakken gene rölantide beklenirse ışık tekrar yanıyor. Işık yandıktan sonra sürüş dinamiklerinde herhangi bir değişiklik fark edilmiyor.Sorunun rölanti ayarlayıcısından kaynaklandığını düşünüyorum. Motor elektroniği arıza ışığının yanması beni ileride zor durumda bırakır mı bilemiyorum. Yaklaşık 4 ay öncede tamirciye gittiğimde bu arıza ışığını söylemiş ve usta motorun rölantisinin yüksek olduğunu söyleyip rölantiyi düşürmüş ve ışığın yanmaması içinde sensörleri temizlemişti. Tamirden sonra 3 ay arıza ışığı yanmadı.

Aracımın sorunu ile ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

merhabalar; benim 96 model corsa 1.4 swing aracım var.aracımda hiç bir donanım yok bildiğimiz şahin gibi.4 yıldır biniyorum ve aracımı çok seviyorum ve bu yüzden değiştiresim gelmiyor hiç.benimde aracımda ara sıra motor elektirik arza ışığı yanıp bir süre sonra sönüyor.tamirci bunu fazla önemsemememi ,benzinli araçların lpg li olmasından dolayı bu arzayı gösterdiğini söyledi...izninizle benimde bir kaç sorum olacak.aracımın motoru çok aşırı ısınıyor 1-2 kilometre gidiyorum kaputu kaldırdığım zaman motor hararetini hemen farkediyorum.diğer sorum benim aracım rolentisi 1000 de çalışıyor.engobe arkadaş rolentisi 800-900 demiş,ustası bu rolantiden dahada düşürmesini söylemiş bu doğru bir bilgimi bilmiyorum...3.sorum kontağım aracımı çalıştırdığımda ileride takılı kalıyor bu yüzden marj dinamomu yaktım,tamirciye götürdüm yaptırdım bir hafta sonra aynı sorunu tekrar yaşamaya başladım,bu yüzden her çalıştırmamda elimle kontağı geri pozisyona getirmek durumunda kalıyorum nedeni nedir acaba nasıl çözüm bulabilirim...bunun dışında bir bilgi vermek istiyorum aracımın yağını yeni değiştirdim önceden castrol 10/40 (fiyatı 80tl)kullanııyorudum,bir tavsiye üzerine GM marka yağ kullandım.opelin kendi araçları için ürettiği özel bir yağ ve fiyatı 60 tl.kullanır kullanmaz araç sesinde ve performansındaki farkı hemen farkettim.tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trioaksak -- 27 Nisan 2012; 22:10:45 >

• benide eklermisiniz 96 model 1.4 swing corsa 8 v...ozan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trioaksak -- 27 Nisan 2012; 22:10:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcemanTURK

Benide ekleyin 94 Gsi tek kapı,az tuningli

fotolarını görmek isteriz:) arkadaşlar Facebookta Opel Corsa B Türkiye adında bir grup açsak mı acaba??:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_55 -- 8 Mayıs 2012; 11:21:57 >
  • Merhabalar tüm arkadaşlara bende aranızdayım artık 98 Corsa 1.4 8v swing'imle birlikte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmhwish -- 7 Mayıs 2012; 14:00:09 >
  • arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz.klimalı 1.4 98 model corsa arıyorum temiz,bütçem 10000tl,lpgli olursa tercihimdir malum çok yakıyor araç.fiyatlar inanılmaz dercede uçmuş 13 14 15 diyen bile var,14 yaşında araba ne kadar temiz olsada bu fiyatlar çok geliyor bana siz ne dersiniz?14 15 diyenlerin araçların bazılarında donanım olarakta birşey olmayanlarda var. vicdansızlık bu yaa ticaret değil bence.kim ne tutturursa onu yazoyor. ayıp bence arabanın bir ederi var 98 corsa örneğin kasko bedeli 10200 gibi bir rakam bu yazdıklarım tabii yüksek fiyat yazanlara.satıcının alıcıya ederinden ne kadar fazla kakalarsam dediği alıcınında satıcıyı kandırmaya çalıştığı bi ticaret yerine arabaların ederine ve vicdana göre bir ticaretin olmasını temmeni ederim ama sanırım piyasa hiç öle değil....
  • 14 yazan var ben de 14 yazdım aracımda lpg yok 13.750 verdiler. satmadım çünkü alacağım araba sorunsuzluk yönünden şuankiyle aynı olmayacak biliyorum. bu arada 2000 model bendeki. 98 modellerde 11-13 arası gider.ki gidiyorda:) garip ama corsa b corsa c ile fiyat olarak çok yakın(benzinli)
  • corsa b ye 14 verenin aklından şaşarım.kusura bakmayın ama akla mantığa sığacak bişey değil klasik bir araba olsa modeline yaşına bakmadan fiyatı belirlenebilir bu araba öle bi arabada değil.fiyat aralığı çok bence kasko bedeli 98in 10200-99 10900 fiyatlar bunlar 14 15 ne oluyor acaba?
  • dediğiniz doğrudur piyasa çok yüksek ama opelinki normal diğerlerine göre .. 2000 model honda civic e 20 diyenlerdiyecem de 94 modele bile bunu isteyenler var 2000 model golf 18-19 diyorlar.kmler 180 binlerde.siz 14 verene ne derseniz deyin aracı sahibindene koyduğum gün daha 20 dk geçmeden 3 telefon geldi.her aracın alıcısı vardır yeterki temiz kurcalanmamış olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.