Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
228.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar. opel corsa b hakkında küçük bir sorum olacaktı. ön ve arka hoparlör ebatları hakkında bilgiye sahip arkadaşlar var mıdır? ne bir şekilde hiçbir yerde bulamadım. önler 16 lık mid olursa cama değer diyen de var önlere hiç 16lık olmaz diyen de... arkalara 10 cm diyen de var, 13 cm diyen de..
  • pazatesi yazacam demistim araci tup taktirdigim yere goturdum baktilar 10000km bakimini yaptilar ama arizayi gideremediler yan tarafinda oto ustasina gonderdi bilgisayarla bakti; depo havalandirma valfi arizasi cikti once sildi ariza gitti 1 dakika sonra tekrar yandi yine cihaza baglayip kablolari falan kontrol etti ariza ciddi bir sikinti yapacak cinsten degil dedi sonra bilgisayarla tekrar kodlama yapto suan ariza isigi sondu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustteki mesajda 1000km olacakti

• Corsa 2000 Model 1.4 GLS 16 Valf sahibiyim. Aracımda Lovata tüp takılı. Sizlere sorum yakıt tüketimi:
    70 Türk Lirası Shellotogaz ile 265 KM yol yapıyorum. (Lpg fiyatı 2,34 iken) Yani Km'ye 0.26 Krş yakıyorum. (Tabi benzinden tüpe geçerken de içinde 265 KM)
    Bu yakıt tüketimi normal mi?
  • Merhaba arkadaslar.

Bende 97 model 1.4 Gls var. Aracim 1 2 gündür 3.ve 4. Viteste seyir halindeyken tekleme yapıyor. Yarım debriyaj yapıp gaz verince tekleme gidiyor. Bu sorun olmadan once Sol tekerin hemen arkasında az bi su birikintisi olmuştu. Bi yerden kaçak var ama anlayamadim. Tekleme ile alakası olabilir mi. Yardimlarinizi bekliyorum

• Arkadaşlar merhaba,

1998 model, 1.4 otomatik vites bir corsa b aracımız var. Aracımızdaki sorun ise şu, araç ile sıkışık trafikte düşük kilometreli hızla belirli bir süre ilerledikten sonra, trafik durunca, vitesi "D" konumundan "N" konumuna alınca, sesler gelmeye başlıyor. İlginç olan trafik açıldığında belirli bir süre yüksek kilometre hızla seyredince bu ses ortadan kalkıyor. Motor ilk ısındığında bu seslerden eser yok, ısındıktan sonra ve sıkışık trafikte kalınca oluyor bu durum.

Babam egzos dan olduğunu düşünüyor, hatta arabayı göstermiş bir yerlere ve, bir yerlerdeki aparat düşmüşmüş, egzoscu yeniden sabitlemiş. Ancak bence durum bu kadar basit değil. Şanzımandan şüpheleniyorum.

Daha önce başına böyle bir durum gelen yada konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Şimdiden teşekkürler..
  • İzmir'de temiz corsa gls arıyoruz arkadaşlar, satmak isteyenler varsa ulaşabilir.
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Corsa B sahibiyim ve ilk şehirler arası tecrübemi araç hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için paylaşmak istedim.
    1998 wcup corsa 1.4 benzinli. Motor kodu X14XE

Güzergah Ankara-Kdz. Ereğli-Ankara
    Yük 2 kişi ve 1 bavul
    conti t 850 kışlık lastikler (yanılmıyorsam)
    Depoda sanırım 5 litre benzin vardı. Uyarı ışığı henüz yanmamıştı.
    Opetten litre fiyatı 4.41(yanlış hatırlamıyorsam)*41=180 tl lik benzin aldım.
    Yol boyunca klima 2. kademede çalıştı (Yarım saatlik bir ara hariç).
    Yine yol boyunca 90'ı ve 3000 deviri geçmedim ve yine 5 litre benzin kaldığını düşündüğüm noktada 620 km yol yaptım.

Yola çıkarken mont giymek istemedim fakat 2 saat sonra baya bi üşüdüm ve bir yerde durup montumu giydim. Sanırım benim klimada sorum var çünkü 5. kademeye kadar getirdim ama bir türlü ısınamadım yada ben bir şeyleri yanlış yaptım. Elimi yaklaştırdığımda klima ısıtıyordu fakat 20 cm uzaklaşana kadar sanırım tekrar soğuyordu. Yüzüme sürekli soğuk hava geldi çünkü.

Araç ilk yarım saat baya bi gürültülü çalışıyordu sonra ya motor ısındı ve ses azaldı yada ben sese alıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morcadillac -- 26 Şubat 2015; 23:03:00 >

• betew kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaslar..bende 2000 model 1.4 gls corsa sahibiyim
    soru sormak fikir alisverisi yapmak icin eski uyeligimi aktif ettim
    betew arkadasin sorusuna kendi yakit degerlerimle ilgili paylasimda bulunarak baslamak istedim.
    bende atiker simit tank lpg var. 32 litre yakit aliyor. bazi istasyonlarda 1.93 liradan bazi yerlerde ise 2.1 lira dolduruyorum ortalama alirsak 64 liraya 275 km yol yapiyorum.buna lpgye gecene kadar gidilen kisa mesafeler de dahil.
    senin tuketim degerleri benimkiyle ayni
    ben memnunum durumdan

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

Arkadaşlar merhaba,

1998 model, 1.4 otomatik vites bir corsa b aracımız var. Aracımızdaki sorun ise şu, araç ile sıkışık trafikte düşük kilometreli hızla belirli bir süre ilerledikten sonra, trafik durunca, vitesi "D" konumundan "N" konumuna alınca, sesler gelmeye başlıyor. İlginç olan trafik açıldığında belirli bir süre yüksek kilometre hızla seyredince bu ses ortadan kalkıyor. Motor ilk ısındığında bu seslerden eser yok, ısındıktan sonra ve sıkışık trafikte kalınca oluyor bu durum.

Babam egzos dan olduğunu düşünüyor, hatta arabayı göstermiş bir yerlere ve, bir yerlerdeki aparat düşmüşmüş, egzoscu yeniden sabitlemiş. Ancak bence durum bu kadar basit değil. Şanzımandan şüpheleniyorum.

Daha önce başına böyle bir durum gelen yada konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Şimdiden teşekkürler..

Tahminimce alt korumalıktan ses geliyor arkadaşım. Benim aracın alt korumalıgını ne zmn carpsam hafiften bir tümsege yada taşa falan yamuluyor. Cok adi bir malzemedenmi yapılmış bilemiorum hemen gidiyor. Yamuldugu zaman egzoza yakınlaştığı için belirli bir devirdeyken ses geliyor altından birbirine çarpıyor. Bunu her yaptıgında tamirciye götürüyorum her seferinde 20 lira param gidiyor. Bende artık götürmüyorum sadece kalkışta yapıyor sesi. Başka bir çözüm yolu bulmaya calişiyorum suanda altına girip levyeyle düzelticem ama cok alcak altı bi cagresine bakıcam artık...

Umarım dediğim gibi bir problemin vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler..

Tahminimce alt korumalıktan ses geliyor arkadaşım. Benim aracın alt korumalıgını ne zmn carpsam hafiften bir tümsege yada taşa falan yamuluyor. Cok adi bir malzemedenmi yapılmış bilemiorum hemen gidiyor. Yamuldugu zaman egzoza yakınlaştığı için belirli bir devirdeyken ses geliyor altından birbirine çarpıyor. Bunu her yaptıgında tamirciye götürüyorum her seferinde 20 lira param gidiyor. Bende artık götürmüyorum sadece kalkışta yapıyor sesi. Başka bir çözüm yolu bulmaya calişiyorum suanda altına girip levyeyle düzelticem ama cok alcak altı bi cagresine bakıcam artık...

Umarım dediğim gibi bir problemin vardır

• knidos kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece kalkışa iken yapmıyor maalesef, motor ısındıktan sonra vites "d" veya "n" konumunda iken frene basınca bu ses ortaya çıkıyor, ayağımı frenden kaldırdığım an bu durum ortadan kalkıyor.
  • selam arkadaşlar bende opel b serisine katıldım.opel corsa b 2000 model gls aldım.şuana kadar memnunum sorun çıkmadı.soru ve görüşlerim için yardımcı olursanız sevinirim.iyi günler.
  • Merhaba arkadaşlar yaz sonu bir araba almak istiyorum öğrenci olduğum için 3 veya 5 kapı bir araba istiyorum ilk olarak tipo düşünüyordum dün 98 1.6 gsı corsa keşfettim 2 airbag sanruf abs klima 105 bg güç bunlar ve bir alman aracı olması beni etkiledi nasıl bir arabadır + ları ve - leri nelerdir lpg ile şehir içi ne kadar yakar kronik sorunları var mı parça ve bakım fiyatları neler bilgilendirirseniz sevinirim

• Beni de yazın 1997 opel corsa gsi 16 valf

• Merhabalar bizde de 2000 corsa 1.2 16v swing var. rengi kırmızı boya ön çamurluklarda var kaputunda sağ köşesinde var. eşimin kazası olmuştu o zaman komple boyanmadı kaput. boya mevzusunu da diğer yerler solmuş biraz ordan anladım. belki de yanlışımdır. Geçen ekimde pasta cila ile biraz renklendi araba. arabanın mazisini bilmiyorum pek. atiker marka lpg var. geçen ekimde taktırdım 126bindeyken. şimdi 129binde.sahibindende 14-17 arası geziniyor. gerçek piyasası nedir. alan satan oldu mu bu aralarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nzmgl

Merhabalar bizde de 2000 corsa 1.2 16v swing var. rengi kırmızı boya ön çamurluklarda var kaputunda sağ köşesinde var. eşimin kazası olmuştu o zaman komple boyanmadı kaput. boya mevzusunu da diğer yerler solmuş biraz ordan anladım. belki de yanlışımdır. Geçen ekimde pasta cila ile biraz renklendi araba. arabanın mazisini bilmiyorum pek. atiker marka lpg var. geçen ekimde taktırdım 126bindeyken. şimdi 129binde.sahibindende 14-17 arası geziniyor. gerçek piyasası nedir. alan satan oldu mu bu aralarda.

Aracın piyasası bu bende 2000 kasa 1.2 swing aldım 15.500 e pazarda 17 idi siki pazarlıkla aldım.piyasası bu aracın 14 olanlar da bir sıkıntı olabiliyor şans isi birazda temizleri 16-17 arası değişiyor.

• sevgili corsa b liler...94 swingim var. ruhsatta model 1994, ama ilk tescil tarihi 1998. bu ne anlama geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar,

ilandaki aracı almayı düşünüyoruz.Opel Corsa Swing hakkında pek bilgim yok,ne dersiniz?Başımızı ağrıtır mı?
  • ARKADAŞLAR BENDE CORSA GLS ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.TAVSİYE EDERMİSİNİZ
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.