Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haklisiniz hocam... Yarın bi rölanti devrini yükseltip durumu gözlemleyeyim..

Yağ konusuda da geçen gün yaşadığım.bir olaydan bahsedeyim ben düzenli aralıklarla yağı kontrol ederim. Bir sabah çalıştırdım bir yere gittim aracı kapattım sanırım kapattıktan 20 25 dakika sonra dönünce yağına bir bakayım dedim çubuk 2 diş eksik gösterdi.. Neyse belki yag tam suzulmemıştır dedim sonra bir daha ölçeyim dedim öğleden sonra benzinli ge gittim motoru kapattım.benzin aldım daha sonra arabayı hava basmak için hava bölümüne ittim ( motoru açmadan) hava bastım suyunu tamamladım derken yine bi 20 dakika geçti yine ölçüm yine2 dış eksik gösterdi tamam artik kesin eksiktir dedim ve yağ ekledim eklerken de her doktugumde çubuğa bakarak tamamladim.. Daha sonra araç yolda giderken beyaz duman atmaya başladı bir ara yoğun bir şekild e attı(arka cama bakınca gözüken derecede yoğun beyaz duman)daha sonra azaldı anladimki ben fazla yağ dökmüşüm.. Yanlış ölçüm.yapmışım bu sefer 2 3 saat bekledikten sonra bir ölçüm yaptım ve çubuğun üst sınırının üstünde gördüm yağı..

Hocam.konulan fazla yağ, aracın sürekli yağ yakmasına yol acar mi yoksa fazlalık atılana kadarmi yakar ve bunun dışında diğer aksamlara zarar verir mi? Hatta acaba bu düşük yağ basıncı uyarısının bu zamanında koyduğum (yaklaşık 1 ay oldu) fazla yağın sebep oldgu söylenilebilirmi..

Bu arada tabi daha sonra( bi 300km sonra) fazla yagi tahliye ettim ama o arada olan oldumu acaba.

• Kulübe an itibariyle dahil oldum herkese merhabalar
  • Ben de aranıza 99 model 1.4 gls alarak katıldım. Aracım otomatik vites, vites kolunun yanındaki kar simgesi sürekli yanıyor. Buton şeklinde sanıp bastım fakat sönmüyor ve basılamıyor da. Acaba bozuk mu benim bu tuş.
  • Ustalar bu Corsalar'da hararet problemleri yaşayanlarıniz varmı özellikle bu sıcak günlerde 100'e dayanan ve inmeyen hararet seviyeleri? 102'de açan fanlar GLS'lere özel mi yoksa genel mi anlamadım..
  • sonraki mesajı yazdım bunu sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi studioworks -- 11 Temmuz 2017; 14:52:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E_Aydin35

Ustalar bu Corsalar'da hararet problemleri yaşayanlarıniz varmı özellikle bu sıcak günlerde 100'e dayanan ve inmeyen hararet seviyeleri? 102'de açan fanlar GLS'lere özel mi yoksa genel mi anlamadım..

E_Aydin35 bende 2005-2009 arası 97 model Corsa GLS vardı aynı sorun bende de vardı.
    Klimayı açınca hararet yükseliyordu fan açıyordu filan. Kaç defa servise gittim
    normal dediler. Hatta ağustos sıcağında hararet kırmızıya doğru yaklaştığı için sıcağı
    açıp motoru soğutmaya çalıştığım bile olmuştu =)
    Araba küçük kaputun altı tıka basa dolu ben ondan olduğunu düşünüyordum hava sirkülasyonu
    için yeterli alan yok kaputun altında. Klima ile dikkatli kullanmak lazım o kadar.

Benim asıl sorum tekrar bir Corsa B alsam mı diye düşündüm ama LPG şart tabi ki artık.
    Bahsettiğim arabamda LPG yoktu benzinle bindim. Şimdi alırsam LPG li olması yada taktırmam lazım.
    Bu arabalara LPG uymuyor diye söylüyorlar. Bu doğru mu? Veya uyumlu LPG marka/model varsa nedir.
    Tekrar bir Corsa B almayı düşünüyorum.

• Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar
    Benim aracım 2000 model Corsa B 100. Yıl 1.4 16v.
    Opeller sıcaklığı sever derler ama, benim araçta önceleri hararet ibresi 95-100 arasında fan açılırdı.
    100’e varmadan tekrar 90-95 arasına inerdi. Şimdi 100’de ibre geziniyor ve 105 olunca fan açılıyor, nerdeyse kırmızıya gelecek diye tedirgin oluyorum.
    Fanın iki kademeli olduğunu ve 1.kademesinin açılmadığını, 2. Kademesinin 105 te açıldığını söylüyorlar.
    1. Kademe açılmadığı için hararet 100’ü geçiyormuş. Corsa B Kulübü Aşağıda fotoğraf ekledim.
    Önceleri sarı işaretli yerde açılan fan şimdi kırmızı işaretli yerde açılıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,
    1.4 klimalı corsa arıyorum.Satacak arkadaşlar özel mesaj ile iletişime geçebilirler.Teşekkürler
  • corsa sahipleri selam. bende 97 otomatik ile aranıza katıldım. bu aracın kullanım klavuzu elinde olan var mı ya pdf olarak atabilecek bir babayiğit aranıyor :)
  • kimdi bunlar K kullanıcısına yanıt
    Trigerin en son ne zaman değişti değiştiyse devri daim pompasınıda değiştirdilermi ,triger değişimlerinde yapılan en büyük hata sadece trigerin değiştirilmesi halbuki devri daim trigere bağlıdır ustalar devri daimde bişey yok götürür bu diyerek değiştirmiyorlar bunuda sadce devridaim kolunu elle çevirerek anladığını idda etmeleri halbuki devri daim çıkınca çıkan çamuru görseniz içerde dere yatağı var zannedersiniz ,mutlaka değişmesi gereken elzem parçalardan ,bende zamanında sana bezner bir problem oldu sorun devridaimden çıktı kol sıkıştığı için devri daim dönemiyordu ilginç şekilde fanında açılmasını engelliyordu o kısma anlam veremesemde başıma gelen böyle.
  • E_Aydin35 kullanıcısına yanıt
    Motor yağ yaktığında beyaz değil mavi duman atar ,beyaz duman fazla benzin az oksijen olduğundandır motor zengin çalışmış olabilir.
  • Bulursanız ben de istiyorum :-)
  • geçen hafta 98 model Corsa GLS'imi sattım. aman aman bir daha tövbe allah uzak etsin. çok pişman etti beni. çok masraf çıkardı. zararına sattım. kurtuldum.
  • Herkese selam. Babamın Corsa'sının (B) el freni körüğünü değiştirmek istiyorum, artık sadece derinin altındaki kumaş kalmış neredeyse. Vitesi kolayca hallettim ama el freni körüğünü sökmeyi bir türlü başaramadım, nasıl çıkarılması gerektiğini bilen varsa çok makbule geçecek.

Edit: Hallettim. Hatta eskisini çıkarmadan yenisini kesip direkt eskisinin üzerine taktım, güzel ve sağlam durdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 1 Ağustos 2017; 16:31:12 >
  • Merhaba ,

2000 model 1.2 swing 16V 133000 de satin alip araniza katildim. Araca hic tup takilmamis bende takmayi dusunmuyorum. Suanda yakit tuketim maliyetini hesaplayamadim ama tahminimce 100 liralık benzinle 230-250 km arasi gidiyor gibi. Sehir ici ve disi karisik kullandim yani benzinde 40 kurus civari iyimi kotumu bilmiyorum.

Bu Araci kullanan daha deneyimli arkadaslara bir sorum olucak. Aracin tavan lambadisinin kapi acmak disinda nereden yandigini bulamadim bilen var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirffalas -- 4 Ağustos 2017; 23:14:23 >
  • sirffalas S kullanıcısına yanıt
    direksiyonun sol alt tarafında ki yerde çevirmeli düğmeyi kendinize doğru çekin. sanırım oydu :)
  • arkadaşlar Opel Corsa B Plastik Yan Kapı Çıtası Bandı yapışmalı şekilde mi yoksa vidalı mı?

Corsa B Kulübü
  • Merhaba arkadaslar.

2000 model 112000 de gls em var. Aracı 2 ay once aldim. Aldigim gunden beri lpgde tekleme sorunu yasiyorum. Eski sahibi 4 ay ince taktirmis lpgyi.

Aldigimda ariza lambasi yakiyordu krank sensoru kablosu kopmus. Bujilerim degisti. Atesleme bobini benden once degismis. Buji kablolalari yeniymis.

Ozellikle sogukken daha cok hissediliyor. Lpgci ve tamirci arasi mekik dokumaktan biktim.

Deneyimli arkadaslarin cevaplarini bekliyorum. Lutfen yardim edin
  • Ah şu tekleme sorununun kesin çözümü olsa araba on numara olacak amma işte... Araç 2000 opel corsa b 1.4. Aracımda lpg var ve lpg de iken 2. 3. ve üzeri viteslerde arada sırada olmak kaydı ile1500 devir üstüne çıkarken tekleme yapıyor sanki güç isterken gaz yetmiyormuşcasına ve sonradan 3000 devire yaklaşınca sorun çözülüyor. Bir süre benzinde kullandım fakat sorun ya çok az olduğundan yada hiç olmadığından hissedilecek bir tekleme olmadı. Tüp tankı hariç LPG kitini komple değiştirdim atiker taktırdım bir süre sonra sorun yine nüksetti. Neredeyse her bakımda bujiler ve kablolar değiştirdim şu an usta yine buji kablosu olabilir diyor. Birde lpg yi aldığım benzin istasyonuna görede sorun çok artabiliyor. Şimdi bu konu hakkında ne yaparsam doğru sıralamada olmuş olur.

1-yine bujiler ve buji kablosu değiştir (o allahın emri zaten😁) 2-Bobin değiştir (2010da aldım aracı hiç değişmedi) 3-Lpg kiti beslenmesi bobinden mi kontrol ettir (bazı arkadaşlar bunun bobine zarar vermeyeceğini söylemişler siz ne diyorsunuz) 4-Kelebek boğazı temizlet (aracın teklemesine katkısı nedir) 5-Egr valfini temizlet yada iptal et (mantıklı olan nedir) 6- Kurum bağlama ihtimaline karşı subapları temizlet (Bunu yaptırmak zorunluluğu nedir zira bunu yaptırmak istemiyorum) 7- Benzin Enjektörlerinde sorun olursa böyle tekleme yaparmı (Yarım depo benzine würt enjektör temizleyici ile kullanıldı fakat lpgde teklemede bir değişiklik olmadı) 8-Benzin pompası araçta tekleme yaparmı (sorun benzin kırmızı çizgide bir süre binince başgösterdi diye düşünüyorum) 8-Hepsi 9-Arabayı satamam bir süre daha mecburiyet diyelim. 10-Bu şekliyle binmeye devam etmekte istemiyorum açıkçası Not:Bu halde aracım klima kapalı uzun yolda 170 kuruş yaktı...

• quote:

Orijinalden alıntı: absurde

Ah şu tekleme sorununun kesin çözümü olsa araba on numara olacak amma işte... Araç 2000 opel corsa b 1.4. Aracımda lpg var ve lpg de iken 2. 3. ve üzeri viteslerde arada sırada olmak kaydı ile1500 devir üstüne çıkarken tekleme yapıyor sanki güç isterken gaz yetmiyormuşcasına ve sonradan 3000 devire yaklaşınca sorun çözülüyor. Bir süre benzinde kullandım fakat sorun ya çok az olduğundan yada hiç olmadığından hissedilecek bir tekleme olmadı. Tüp tankı hariç LPG kitini komple değiştirdim atiker taktırdım bir süre sonra sorun yine nüksetti. Neredeyse her bakımda bujiler ve kablolar değiştirdim şu an usta yine buji kablosu olabilir diyor. Birde lpg yi aldığım benzin istasyonuna görede sorun çok artabiliyor. Şimdi bu konu hakkında ne yaparsam doğru sıralamada olmuş olur.

1-yine bujiler ve buji kablosu değiştir (o allahın emri zaten😁) 2-Bobin değiştir (2010da aldım aracı hiç değişmedi) 3-Lpg kiti beslenmesi bobinden mi kontrol ettir (bazı arkadaşlar bunun bobine zarar vermeyeceğini söylemişler siz ne diyorsunuz) 4-Kelebek boğazı temizlet (aracın teklemesine katkısı nedir) 5-Egr valfini temizlet yada iptal et (mantıklı olan nedir) 6- Kurum bağlama ihtimaline karşı subapları temizlet (Bunu yaptırmak zorunluluğu nedir zira bunu yaptırmak istemiyorum) 7- Benzin Enjektörlerinde sorun olursa böyle tekleme yaparmı (Yarım depo benzine würt enjektör temizleyici ile kullanıldı fakat lpgde teklemede bir değişiklik olmadı) 8-Benzin pompası araçta tekleme yaparmı (sorun benzin kırmızı çizgide bir süre binince başgösterdi diye düşünüyorum) 8-Hepsi 9-Arabayı satamam bir süre daha mecburiyet diyelim. 10-Bu şekliyle binmeye devam etmekte istemiyorum açıkçası Not:Bu halde aracım klima kapalı uzun yolda 170 kuruş yaktı...

Hocam aynı sorun bende de var,. Ben bobini değiştirdim,fakat tekleme sizin tarif ettiğiniz gibi hala var. Sorunu bulursanız paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_tuyun48 -- 29 Ağustos 2017; 19:47:18 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.