Şimdi Ara

Corsa D geri vites sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cora d kasa aracım var geri vitese takarken gııırç diye bir ses çıkıyo.Debriyaja tam basıyorum ama yine de bu ses oluyo.Ama geri vitese takmadan önce 1e takıp sonra geriye taktığımda bu sesi yapmıyo.Corsalarda bu kronik bi sorun mu daha önce yaşayan veya sorunun neden kaynaklandığını söyleyebilecek biri var mı?
    Teşekkürler

Edit : 1.3 CDTI ecoflex ve düz vites şanzımanlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfettyy -- 19 Nisan 2012; 12:23:40 >

• aynı sorun fiestada da var, ama bende tam durmadan daha giderken 3-4 kmlerde geri vitese takarsam o zaman oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

aynı sorun fiestada da var, ama bende tam durmadan daha giderken 3-4 kmlerde geri vitese takarsam o zaman oluyor
    geri vites dişlisinden kaynaklanıyor diye okudum şanzıman inmeli diyolar bunun için çok uzun bi iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfettyy

geri vites dişlisinden kaynaklanıyor diye okudum şanzıman inmeli diyolar bunun için çok uzun bi iş

Alıntıları Göster
    arabanın altını falan vurdunuz mu ?

vites ayarlarına baktırın... tam nereden yapılıyor bilmiyorum ancak benim eski aracımın baskı balata degistikten sonra vitesler tam geçmiyordu ... arabanın altında vites kutusunun altında bi yerlerden ayar yapmışlardı.

Bide geri geri giderken geri vitese takarsanız geçmemesi normaldir. Araç durmadan geri vitese takılmaz.

Ama geri geri giderken 1-2-3 her vitese araç geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

arabanın altını falan vurdunuz mu ?

vites ayarlarına baktırın... tam nereden yapılıyor bilmiyorum ancak benim eski aracımın baskı balata degistikten sonra vitesler tam geçmiyordu ... arabanın altında vites kutusunun altında bi yerlerden ayar yapmışlardı.

Bide geri geri giderken geri vitese takarsanız geçmemesi normaldir. Araç durmadan geri vitese takılmaz.

Ama geri geri giderken 1-2-3 her vitese araç geçer.

Alıntıları Göster
    Kaç km de ve kaç model acaba? Şanzıman yağından yapıyordur belki..

• quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

Kaç km de ve kaç model acaba? Şanzıman yağından yapıyordur belki..

Alıntıları Göster
    ben uno ile 2. vitese geçerken duyuyorum o sesi araç soğukken
  • quote:

Orijinalden alıntı: redred1001

ben uno ile 2. vitese geçerken duyuyorum o sesi araç soğukken

Alıntıları Göster
    Kullandığım tüm D kasa dizel Corsa'larda bu vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

Kullandığım tüm D kasa dizel Corsa'larda bu vardı.

Alıntıları Göster
    C kasa corsa kullanıyorum ve aynısı benim aracımda da var. Önemsemiyorum ama umarım başıma bir çorap örmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

C kasa corsa kullanıyorum ve aynısı benim aracımda da var. Önemsemiyorum ama umarım başıma bir çorap örmez.

Alıntıları Göster
    Senkromeç denen şeyle alakal sanırım.
  • benim corsa'da da vardi ayni sorun. yalniz debriyaja tam basip ve yavasca vitese gecirince ses gelmiyordu. aracin hareketsiz olmasi lazim.
  • 65 bin D kasa 1.3 cdti kullandim bu sikinti vardi.
    2005 model corsa C cdti aracimdada bu sikinti vardi
    1997 model corsa B gsi aracimdada bu ses C veD kasaya gore daha seyrek olarak mevcuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

65 bin D kasa 1.3 cdti kullandim bu sikinti vardi.
    2005 model corsa C cdti aracimdada bu sikinti vardi
    1997 model corsa B gsi aracimdada bu ses C veD kasaya gore daha seyrek olarak mevcuttu.
    Arabam 71.000 de.Altını da vurmadım hiç arabanın hatırladığım kadarıyla sadece ben kullanıyorum zaten.Araba hareketsizken ayağım frendeyken debriyaja tam basıp geçiriyorum vitese yine o ses çıkıyo ama önce 1e atarsam böyle bi sorun olmuyo.75.000 de bakıma verdiğim de bunu da söylicem.Gerçi servisler de bakım bile pahalı buna da bişey bulurlarsa yandık valla =)

Edit : 2009 model araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfettyy -- 19 Nisan 2012; 17:38:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfettyy

Arabam 71.000 de.Altını da vurmadım hiç arabanın hatırladığım kadarıyla sadece ben kullanıyorum zaten.Araba hareketsizken ayağım frendeyken debriyaja tam basıp geçiriyorum vitese yine o ses çıkıyo ama önce 1e atarsam böyle bi sorun olmuyo.75.000 de bakıma verdiğim de bunu da söylicem.Gerçi servisler de bakım bile pahalı buna da bişey bulurlarsa yandık valla =)

Edit : 2009 model araç.

Alıntıları Göster
    Benim araçtada aldığım günden beri var aynı şey (2011 corsa ecoflex) 1. vitesten geçerken bile bazen yapiyor. Çokta önemli değil hızlı geçirmezsenız sorun olmuyor ses gelince boşa alıp tekrar atıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Benim araçtada aldığım günden beri var aynı şey (2011 corsa ecoflex) 1. vitesten geçerken bile bazen yapiyor. Çokta önemli değil hızlı geçirmezsenız sorun olmuyor ses gelince boşa alıp tekrar atıyorum.

Alıntıları Göster
    iyi o zaman ben önemli bi sorun vardır sanıyordum ama herkes de varmış galiba bu sorun.
    Herkese çok teşekkür ederim
  • Kullanma klavuzunda yazan once 1 sonra geri veya once boş sonra debriyaji birak tekrar bas geriye tak.

Benim yaptigimsa once duruyorum sonra 2 kademe halinde geciriyorum ses olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkan33

Kullanma klavuzunda yazan once 1 sonra geri veya once boş sonra debriyaji birak tekrar bas geriye tak.

Benim yaptigimsa once duruyorum sonra 2 kademe halinde geciriyorum ses olmuyor.
    2008 1.3 CDTI Ecoflex D kasa manuel corsa var bende de.1.5 senedir yapıo gacırdamayı geri viteste. Bi problem olmaz heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sukulented

2008 1.3 CDTI Ecoflex D kasa manuel corsa var bende de.1.5 senedir yapıo gacırdamayı geri viteste. Bi problem olmaz heralde

Alıntıları Göster
    benim araç da corsa ve aynı ses arada sırada benim araçta da çıkıyor. Sanırım 1. vitesten geri vitese takmaya çalışırken hareketsiz olmak gerek.
    ( en ufak hareket bile olmadan ) Bu şekilde vitese taktığımda ses gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbro

benim araç da corsa ve aynı ses arada sırada benim araçta da çıkıyor. Sanırım 1. vitesten geri vitese takmaya çalışırken hareketsiz olmak gerek.

Alıntıları Göster
    Benim aracımda da aynı sıkıntı var 2008 Corsa D cdti Enjoy.
    Çözüm basit.3saniye debriyaja basılı tutun sonra geriye takın.
    Kitapçıkta yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: coolbro

Alıntıları Göster
    Aynı sorun Astra'da da var.

Opel'in iki eliyle bir dişliyi doğrultamamasından kaynaklıdır diye düşünüyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Aynı sorun Astra'da da var.

Opel'in iki eliyle bir dişliyi doğrultamamasından kaynaklıdır diye düşünüyorum ben.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun fiesta da da var tam durmak debriyaja sağlam basmak ve yavaşça geçirmek gerekiyor not: corsa hiç kullanmadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.