Şimdi Ara

Corsair RMA Açmak, Ürün Değişimi, Detaylı Bilgiler, RESİMLİ ANLATIM ! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
49
Favori
41.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba h100i soğutucum var. Garantisi 5 yıl mı ? Rma kaydı eskiden açabiliyordum, ama artık site mi değişti ? Beyaz sayda da öylece kalıyor. Bir yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Bu garanti sadece yurt dışı 5 yıl dimi ? Vektron sitesinden sorgulama yapayım dedim hata verdi. Türkiye'de de 5 yıl ise olmadı vektrona göndereyim mi ? Nasıl bir yol izleyeyim. Zamanında zarar görmüş parçalar vardı ticket atmıştım. Rma kaydı açmıştım. Ama şimdi rma kaydı sayfasını dahi açamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corsair.com sayfasına gir hocam ordan customer support var. Oradan hesap aç. Konunu ilk mesajındaki link açılmıyor. Bende de h100 soğutucu var 1hafta önce pompası arızalandı muhtemelen. Corsair ürünlerini kabul etti ama şimdi benim bir kaç sorum var. Bunu ptt ile mi göndereyim. Çünkü ups yada dhl barkod numarası vermediler. Bunu gönderemenin parasını alıcı ödemeli yaparsak sorun olurmu yoksa kargo ücretini ödeyelim mi? ikincisi bu pompa sorunu bu tarz ürünlerin direk kronik sorunu. Bunu kendimiz yapabilir miyiz yada yapan oldumu? Kutum ve içeriği kullanma klavuzu filan tam duruyor hepsi bu arada. Sadece shipping label çıktısını alıp göndermemiz yeterli olur mu?

Corsair RMA Açmak, Ürün Değişimi, Detaylı Bilgiler, RESİMLİ ANLATIM !

• cilekci kullanıcısına yanıt
    Son 1-2 sayfayı okuyun ilk durumla ilgili.

Kargo ücretini siz ödeyeceksiniz zaten.
    H100 kutusu büyük. Büyük olmasa bile UPS ve DHL saçma paralar istiyorlar. Ben EVGA GTX1080TI'ı UPS ile göndermeyi denedim bana o kutu için 255$ fiyat çektiler, PTT ile 87 liraya gönderdim. Değişim oldu şimdi yolda ürün geri geliyor.

Kargo parasını gönderirken siz ödeyeceksiniz, onlar yeni ürünü gönderirken onlar ödeyecek.

Ürünün faturasını, kutulu fotoğrafını ve garanti belgesinin fotoğrafını istiyorlar. Bunları sanırım RMA açarken gönderdiniz. Ürünü düzgünce paketleyip shipping label ile göndereceksiniz.
  • K70'i değiştirdim. Dün değişim ürünü teslim aldım. K70 serisinde p,ş,0 ve enter tuşlarında kronik sorun var corsair forumlarında bu soruna muzdarip insanları gördüm onların denedikleri tüm yöntemleri bende denedim. 6 ayda pert oldu o tuşlara bastığınızda o sırada ki tüm tuşlara basmış gibi yazıyor her şeyi. Şimdi gelende bir şey yok belki güncel son üretimlerde çözmüşlerdir içeride kısa devre oluşturan vida var. İçini açıp halledenler var ama garantiniz yanıyor. Umarım bu yeni gelen ile sorun yaşamam. Hiç poşetini açmadan elden çıkarıp yeni SS Apex M750 almayı da düşündüm aslında hala kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 20 Eylül 2017; 14:6:43 >
  • Corsair sitesi üzerinden bende ticket oluşturdum ve rma işlemine kabul edildi adresi vs. verdiler bunu göndericem ancak sormak istediğim bir soru var ( 2 gündür live chat i online yakalayamadım ) PTT çok geç gönderiyor DHL ise çok pahalı ancak DHL de çalışan bir arkadaşım var kendi ismiyle gönderirse 25 tl civarı bir fiyata gitmiş olacak farklı isimle gönderilse bir problem yaşanır mı sizce ?

Kendi soruma cevap vereyim daha sonradan başına gelen biri olursa bilgilenmiş olur.

Corsair kesinlikle başka bir isimden kargo istemiyor kargo üzerinde ticket sahibinin ismini görmek istiyorlar ancak DHL kargo ile gönderim yaparken kargo üstüne iki isim yazılabiliyor bu sayede gönderi sağlanabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BC75F4E3A -- 21 Eylül 2017; 16:35:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethcius

Corsair sitesi üzerinden bende ticket oluşturdum ve rma işlemine kabul edildi adresi vs. verdiler bunu göndericem ancak sormak istediğim bir soru var ( 2 gündür live chat i online yakalayamadım ) PTT çok geç gönderiyor DHL ise çok pahalı ancak DHL de çalışan bir arkadaşım var kendi ismiyle gönderirse 25 tl civarı bir fiyata gitmiş olacak farklı isimle gönderilse bir problem yaşanır mı sizce ?

Kendi soruma cevap vereyim daha sonradan başına gelen biri olursa bilgilenmiş olur.

Corsair kesinlikle başka bir isimden kargo istemiyor kargo üzerinde ticket sahibinin ismini görmek istiyorlar ancak DHL kargo ile gönderim yaparken kargo üstüne iki isim yazılabiliyor bu sayede gönderi sağlanabilir .

Ben geçenlerde psu gönderdim ptt ile tupex yapmışlar 77 tl para ödedim. 2 günde ellerine geçti ürün şimdi RMA sürecinin sonucunu bekliyorum.

• Yurdışından Ebay'dan alınma Corsair AX1200i PSU arızalandı. Ticket açtım ama fatura ve garanti belgesi istiyorlar. O belgelerde yok. Bu durumda ne önerirsiniz? Ürün 10 yıl garantili ve üretileli 10 yıl olmadı bile.
  • sebo61 S kullanıcısına yanıt
    Aldığınız kişiye ulaşmaya çalışın, diğer türlü garanti kapsamına almayacaklardır ürünü.
  • Corsair bana yeni psu gönderdi fakat ürün gümrüğe takıldı dhl'e ürünün değerinin olmadığını bozuk psumun değiştirildiğini söyledim ama pek oralı olmadılar . Ücretleri corsair oduyormus zaten.

• Corsair RMA Açmak, Ürün Değişimi, Detaylı Bilgiler, RESİMLİ ANLATIM !

Şu vidayı nereden bulabilirim ya da bulabilir miyim ? :D
  • Ürünü amazon.com dan almıştım ama kargo adresi The Netherlands'a. Hollandaya mı göndermem gerekiyor. Ben amerikaya gondereliyor diye biliyordum.

Corsair RMA Açmak, Ürün Değişimi, Detaylı Bilgiler, RESİMLİ ANLATIM !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekci -- 5 Ekim 2017; 12:37:28 >
    Evet, sana gönderilen belge ne ise o genellikle hep Hollanda olur zaten orası Avrupa toplama bölgesi olabilir.
    Hollanda hocam. Shipping label bu attığınız, ortadaki çizgiden kesin, üstteki kısmı yapıştırın kargonun üzerine. Benim SSD'm de Hollanda'ya gitti, geldi.
  • Arkadaşlar merhaba benim şöyle bir problemim var amazondan siparişle corsair vegeance 16 gb ram aldım ram ın biri arzalı çıktı amazon bize yollayın dedi şimdi ben corsaire yollamak durumundayım yada amazona yanlız sıkıntı şurda fatura adresi amerika ismide amerikan bir vatandaşın yani ben oraya sipariş geçmiştim o bana türkiyeye getirmişti. Ben bunu nasıl garantiye sokucam faturada adress amerika gözüküyor ve ad soyad da bana ait değil ne yapmam ?
    Teşekkürler şimdiden
  • Son zamanlarda RMA için Hollanda'ya PTT ile ürün gönderen oldu mu? Ayın 14 ünde PTT Sirkeci şubesine teslim ettiğim ürün 17/10/2017 tarihinden beri hala yurt dışına sevk edildi olarak gözükmekte. Genel bir yoğunluk mu var anlayamadım.
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutucu gitti geri geldi güzel ülkemize. Fedex ile anlaşmalı Özdemir gümrük müşavirlik şirketinden aradılar beni dün. Ürününüz gümrüğe takılmış dediler. Mail adresimi alip paketteki bilgileri evraklarin kopyasini gonderdiler. Bana sonra Fedex müşteri hizmetleri numarasını verdiler. 4449339 aradığımda çıkan bayanda Fedex gümrük bölümünü araman gerektiğini söyledi. Gümrük bölümündeki arkadaşa durumu izah ettim. Bu ürünü 18 ay önce amazondan aldım şimdi tamire gitti 75TL ödeyerek diye. Amazonda 1ay önce almış olduğum faturayı gösterdim. Sizin paketiniz şüpheli dedi. Neden dedim 1$ yaziyor paketin üzerinde dedi. Tamam dedim bende zaten parayla alınan birşey değil şimdiki git gel. Evdeki ürünü göndermiştim. Onlarda bana bu sabah bu maili attılar.

İyi günler Yiğit Bey,

Gönderiniz için 79 TL vergi 125 TL ardiye ücreti toplam 204 TL masraf ücretlerini aşağıdaki hesap numarasına yatırdıktan sonra havale dekontunu pdf şeklinde mail atabilirseniz işlemleri başlatabiliriz.

Garanti Bankasi Kavacik Subesi 389-6296724

IBAN NO: TR90 0006 2000 3890 0006 2967 24

Ayrıca daha iyi bir iletişim kurabilmek için size direk ulaşabileceğimiz bir telefon numaranızı rica edebilir miyim ?

Bu arada@Lundy daha önceden amazon faturasını gönderdiğim mailde telefonumu yazmıştım ama ilgi alaka sıfır herzaman ki gibi. Ürünü

Gönder 75TL geri gelsin 205TL etti 280TL. Benim ne yapmam gerekir şimdi? Ürün İstanbulda ben izmirdeyim.

Bu orada Fedex gümrük sorumlusunu aradım iki kere. Sıfır ürün göndermişler. Bizim yapabileceğimiz birşey yok diyor eleman. Bizle alakalı değil diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekci -- 27 Ekim 2017; 13:37:15 >

• Takipteyim bende tam h100i v2 min pompa sorunu için kargolamayı düşünüyordum beklemedeyim approved oldu gümrük olayı düşündürüyor. yani bizim bir şekilde ücret ödemeyip bu olayım çözülmesi gerekiyorda nasıl?

Hocam keşke ürünü hemen 79 tl ödeyip çekseydiniz, orada kalan her gün üzerine ardiye ücreti yatacak. Buna yapabileceğiniz bir şey yok, onların da yapabileceği bir şey yok. Onlar devletin dayattığı vergiyi ödemenizi istiyorlar. Anca mahkemeye taşımanız gerek, oradan da sonuç çıkmaz. Gümrüksüz ödemeniz için Corsair tarafından anlaşmalı ve gümrüğe tabi değildir tipi bir yazıyla gönderilmesi gerekmekte. O yüzden daha fazla vakit kaybetmeden ücreti ödeyip ürünü çekin, yoksa onların depolarında kaldıkça ardiye ücreti binecek üzerine. UPS'teki ardiye ücreti 200 TL idi ben vergisi çıktığı gibi yatırdım 315 TL'yi ekran kartı için. Maalesef Gümrük Kanunları gereği elden bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lundy -- 28 Ekim 2017; 0:30:2 >
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Hocam 79tl seçeneğini hiç bana sunmadilar ki. Direk aradılar yigit bey gümrükte ürününüz var. Takılmış dediler bende evrak gönderdim sonra bukadar para. Zaten 79tl ilk deselerdi hemen Bende tmm dicektim şimdi işte kızdığım nokta burası. Neden ilk aradiğımda ardiye ücreti kesiyor. Ben 79tl vergi ödeme razıyım peki bu saçma sapan keyiflerine göre kimin koyduğu belli olmayan ardiye ücretine itıraz edebiliyormuyuz? Edebiliyorsak nereye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekci -- 28 Ekim 2017; 14:10:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.