Şimdi Ara

Corsair ssd bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CORSAIR 120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD aldım geçen gün fakat içinden kablo falan çıkmadı.

Anakarta bağlamak için sata 3 kablo mu almam gerekiyor. Almam gereken kablo örneği için link verebilir misiniz?

EDIT : Daha önceki Hard diskin bağlı olduğu kabloyu ssd ye bağladım ve öyle çalıştırdım.(Kablonun üzerinde 6gb/s yazıo). AS SSD die bir benchmark programı kurup çalıştırdım.

Aşağıdaki gibi sonuçlar geldi. Normalde ssd nin üzerinde okuma hızı 560 mb/s yazma hızı da 535 mb/s diyor. Problem tam olarak nedir?

Corsair ssd bağlantı sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamolsunbolubeyine -- 7 Eylül 2013; 18:50:23 >

• Bu konu ile ilgili forumda birçok konu mevcut. Sata3 kablo diye birşey yok. Sata2 ile aynı.
  • SATA 3 kablo diye birşey var, anakart kutularından hiç mi çıkmadı karşınıza.
  • quote:

Daha önceki Hard diskin bağlı olduğu kabloyu ssd ye bağladım ve öyle çalıştırdım.(Kablonun üzerinde 6gb/s yazıo). AS SSD die bir benchmark programı kurup çalıştırdım.

Attobench yapıp görebilirsiniz o vaad edilen hızları orada görebilirsiniz. ASSD gibi programlar epey düşük çıkarıyor yada ssdler başarılı olamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

SATA 3 kablo diye birşey var, anakart kutularından hiç mi çıkmadı karşınıza.

Daha önce açılan kapsamlı konular var. Sata3 kablo diye bir kablo çıkmadı karşıma, genelde çıkan kablolar üzerinde sadece değerler yazıyor.
    (26 AWG SATA cable) gibi..
  • Sata 2-3 konnektörleri farklı mı ki sata2 ile sata3 kablo farklı olsun yapmayın bunu donanım forumundasınız.

Kabloların iletim ve direnç kapasiteleri farklılık gösterebilir ama sata kablosu sata kablosudur.
  • Benim ASUS anakartımın kutusundan Sata 3 / Sata 6gb/s yazan sata kablosu çıktı.

Sata kablosuna su borusu diyen yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Eylül 2013; 22:06:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Benim ASUS anakartımın kutusundan Sata 3 / Sata 6gb/s yazan sata kablosu çıktı.

Sata kablosuna su borusu diyen yok zaten.

İşte birşey daha öğrenmiş oldunuz, yazanlara göre değil bildiklerimize göre yorum yapmalıymışız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.