Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.057
Cevap
215
Favori
490.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle haklısınız benim dediğim cihaz interneti elektrik hattı üzerinden taşıyor yani bir hız kaybı söz konusu değil ayrıca bu benim varlığından yeni haberdar olduğum bir cihaz paylaşmak ve bilgilendirmek istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

quote:

Orijinalden alıntı: kybele85

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar
    Benim Cosam da inşallah yarın elime ulaşıyor :) çok heyacanlıyım ...
    Bu arada forumda gün içindeki paylaşımları okurken bir konuya rastladım ve bu konuda geçen günde şikayetçi olan bi arkadaş vardı o yüzden sizlerle paylaşmak isterim.Şu interneti alt kattan üst kattan kulanan ve iyi çekmediği için kablo çekmeyi düşünen arkadaşlar .... Kablo çekmeye hiç gerek yok. Belki de biliyorsunuzdur ama yine paylaşayım sizlerle . HOMEPLUG diye bir cihaz var. basit olarak şöyle anlatayım internet hattınızı kablo kullanmadan alt kata üst kata yada evin diğer odalara prize takacğınız bir cihaza taşıyabilirsiniz. Ben kullanıyorum çok memnunum. İlgili olan arkadşlara hertürlü yardımcı olabilirim.
    Kusura bakmayın cosa yı direk ilgilendirmeyen bir konu ama internet yüzünden cosa yı verimli kullanamayan arkadaşlar için paylaşmak istedim ..

Bu homeplug nasıl çalışır modememi bağlanır prize mi takılır ayrıntı verirmisiniz

2 tane cihaz aliyorsunuz.birini modemin oraya kablo ile digerinide ayni elektrik sebekesinden cekme problemi olan yerde prize takiyorsunuz.elektrik hattindan interneti yayiyor bu sekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engindmn -- 6 Ocak 2015; 0:15:28 >

• Kısaca açıklamaya çalışayım homeplug karşılıklı iki cihaz prize takılıyor bir tanesine modeminizin ethernet çıkışından bağlantı yapıyorsunuz diğer cihazı da nereye taktiysaniz yine ethernet kablosuyla çıkış alıyorsunuz yani bu cihaz sizin internetinizi elektrik hattını kullanarak istediğiniz diğer noktaya taşımış oluyor

• homeplug aynı daire içinde çalışır. iki farklı dairede çalışması çok zor. mantık basit. elektrik kablosundan data taşıyorsunuz ama bununda bir sınırı var. belli bir metrajdan sonra veri kaybı oluyor ve bağlantı sağlanmıyor.
    benim evime gelen elektrik kablosu. apartmana gelen ana kablodan sonra zemin kattaki sigorta panelinden evimdeki sigorta kutusuna ulaşıyor. bu panelden çıkan kablo sadece benim evime gidiyor ve benim evimde tekrar dağılıyor. benim evimdeki prizlerin ortak bağlantısı evimdeki sigorta kutusu ama alt komşum ile ortak bağlantısı binaya gelen ana kablo. o yüzden mesafe uzun ve bağlantı imkansıza yakın.
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Metraj belki kurtarırda taşıyacağınız dairenin fazı ila sizin fazın aynı olması lazım. Binaya genelde 3 faz gelir yüke ve daireye bölerler. Bizde merdivenide sayarsak 4-4-3 daire olarak bölünmüş şekilde. Örneğin alt kattaki ile benim faz aynı değilse olmaz. Yinede iyi fikir daire arası değil de büyük evlerde interneti taşımak için mükemmel olay.

• İnterneti koşudan, alt kattan, üst kattan vs kullanıpta cosa bağlantı problemi ve sık sık kopma yaşayıp kalıcı çözüm arayanlar elinizde cihaz yoksa TP-LİNK 740 N tavsiye ederim.

DD-WRT desteği olan komşudaki internete kablosuz olarak bağlanıp bulunduğu ortama kablosuz yayın yapabilen en ucuz ve çekim mesafesi başarılı bir ünün. Birkaç gün önce teknosa da 39 tl olarak gördüm.

• Şimdiye kadar hiç gaz tüketimini ölçmemiştim.Evim 90 metrekare,izolasyonsuz.Bu soğuk günlerde 8 m3 harcıyor.Kombi su ısısı 60 C de.Oda 22 C de.Eskiden hiç ölçüm yapmadığımdan iyi mi kötümü bilmiyorum.Alış amacım zaten tasarruf değil,konfordu.Hava soğudu kombiyi aç,ısındı kombiyi kıs derdim yok.O dert Cosa'nın artık :)
  • Bu arada Cosa web sitesinde App Store için uygulama linki belirli ancak "istediğiniz öğe şu anda Türkiye mağazasında yok" uyarısı veriyor. İlginç.

Gerçi sağolsun hizlial.com 30/12'de sipariş verdiğim Cosa'yı henüz göndermedi. Sizin mesajlarınızı okuyarak iktifa ediyoruz an itibariyle.
  • bende ayın 31 nde aldım.hala gelmedi.en azından şu yapılabilir.bir mail atarak ürününüz şu tarihte yola çıkacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cglynfrk

Bu arada Cosa web sitesinde App Store için uygulama linki belirli ancak "istediğiniz öğe şu anda Türkiye mağazasında yok" uyarısı veriyor. İlginç.

Gerçi sağolsun hizlial.com 30/12'de sipariş verdiğim Cosa'yı henüz göndermedi. Sizin mesajlarınızı okuyarak iktifa ediyoruz an itibariyle.

Uygulamanın bir önemi yok. Bende hem android cihaz var hemde ios cihaz. Web adresinden safaridenhttp://kontrol.cosa.com.tr/ girdinmi her işlemi yapabiliyorsun. Uygulama ilehttp://kontrol.cosa.com.tr/ tamamen aynı. Uygulama sadecehttp://kontrol.cosa.com.tr/ e yönlendiriyor. Nasıl N11 in Onedio gibi sitelerin uygulamaları ile safariden açtığınız arayüz aynısı ise cosanın uygulamasıda aynı. O yüzden vayyy ios uygulaması yok diye dertlenmenin bir önemi yok. Aç safari ile iphonedan yada ipaddenhttp://kontrol.cosa.com.tr/ yi kullan herşey aynı uygulamanın bir fonksiyonu yok hatta safari ilehttp://kontrol.cosa.com.tr/ den yapılan ayarlar daha hassas ve daha stabil sıcaklı arttırma eksiltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 6 Ocak 2015; 14:19:18 >

• Merhaba,

Vaillant turboTEC plus VUW TR 242/3-5 kombim için Cosa oda termostatı aldım. Dün ürün elime ulaştı. Kombiyi açtım, ancak oda termostatını nasıl bağlayacağımdan emin olamadım. Kombinin resimleri aşağıdaki gibi. 3 ve 4'e mi bağlamak gerekiyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

• donanımhabere özel kampanyalı fiyat yapılırsa
    mesela 149dan tekrar satılırsa 2 adet alabilirim
  • FATlH kullanıcısına yanıt
    forumu takip ettiklerini sanmıyorum. Firmaya mail atın bence
  • CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    otomatik kontrol tarayıcılarda olmuyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacayali

Merhaba,

Vaillant turboTEC plus VUW TR 242/3-5 kombim için Cosa oda termostatı aldım. Dün ürün elime ulaştı. Kombiyi açtım, ancak oda termostatını nasıl bağlayacağımdan emin olamadım. Kombinin resimleri aşağıdaki gibi. 3 ve 4'e mi bağlamak gerekiyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

evet ordaki kırmızı kabloyu çıkarcan 3 ve 4 e bağlıyacan elektriği kesmeyi unutma.

Ayrıntılı bilgi için burdan bakabilirsin:http://www.odatermostati.org/termostat-u%C3%A7lar%C4%B1/vaillant-baglanti.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 6 Ocak 2015; 15:26:38 >

• @azazel_666 @cglynfrk Ürünleri geciken arkadaşlar; sanırım üretici hızlıal a hızlıal size yolluyor. Üründe stok olmaması gayet normal yok satıyor. Haklısınız sabırsızlıkta ama beklediğinize değecektir

iphone uygulaması yaniyıl tatilinden gecikmiş apple keyfi gelmedi hala sanırım onay için bugün yarın girer düşünüyorum.

@CoMMaNDeRCX arkadaşın dediği gibi şuan hiçbir mağduriyet sözkonusu değil kontrol.cosa.com.tr adresi en güncel uygulamadır.

@karacayali diğer arkadaşın dediği gibi 2 ve 4 teki köprüyü deneyip sonuç yazın buraya lütfen. elektrik olayına aman dikkat!

@FATlH yazacağım bu konuyu destek ekibine en azından forum için bi 10 adet indirim kodu alsak burda takip edenlere dağıtabiliriz

Edit: Şuan için kampanya ve foruma özel böyle bir plan olmadığı gelecekte çeşitli satış sitelerinde ne gibi kampanyalar çıkabileceği belli olmadığından bu durum askıdadır.Zaten anlık kampanyalarda burdan kullanıcılar olarak biz duyururuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 6 Ocak 2015; 16:28:50 >

• hocam bugün geldi:)
  • Arkadaslar basit bir soru da benden... Benim oda sicakligi 21 dereceye ayarli mesela 21 olunca duruyor kombi sonra uzuuun sure calismiyor ancak bu arada cosanin gostersigi sicaklik artiyor. 21.3 oluyor. Petekler soguyor falan ama cosa app 21.3'te kalitoe. 21.2 bile olmuyor. Yani sanki takilmis gibi... Benzer durumu yasayab oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: iogurer

Arkadaslar basit bir soru da benden... Benim oda sicakligi 21 dereceye ayarli mesela 21 olunca duruyor kombi sonra uzuuun sure calismiyor ancak bu arada cosanin gostersigi sicaklik artiyor. 21.3 oluyor. Petekler soguyor falan ama cosa app 21.3'te kalitoe. 21.2 bile olmuyor. Yani sanki takilmis gibi... Benzer durumu yasayab oldu mu?

Evin ısısı uygulamaya gecikmeli olarak yansıyor 30 sn ye kadar.22 ye set ettiyseniz, 22.3-22.4c de kapatir.petek isi ilede bir miktar daha yükselir.geç düşüyor olmasi evin isi kaybının az olduğunu gösterir.ne kadar az devreye girerse o kadar tasarruf saglarsiniz.Su an için çalışma hassasiyeti ayarlanamiyor.ama üzerinde calisiliyormus.yani 22 ye set ettiysek 22 de kapanmali 21.8 de açmalı yara bu ayar evin işi kaybına gore kullanıcıya bırakılmalı.öylece olacak yakında.tek eksik yönü şimdilik bu.

• engindmn E kullanıcısına yanıt
    Anladim, tesekkur ederim. Anladigim kadariyla benim cosa'da bir sorun yok yani herkeste durum bu. Bu arada evet evimiz epey korunaklidir ondan calismiyor demek ki uzun sure. Dogrusu daha once termostatsiz kullanirken kombi ara ara devrete girerdi cok da sicak olmazdi. Simdi petekler buz gibi olup hala calismayinca insan psikolojik olarak usuyor ama alisacagiz artik. Oldukca memnunum simdilik.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.