Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.057
Cevap
215
Favori
490.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim ev 24e ayarly 24 saat en fazla 23.5a dü?üyor en çokda 25 oluyor .

21 derecede donmuyormusunuz evde

çoluk çocuk oldu?undan bu ?ekilde yapyyorum.

evin yalytymy çok iyi oldu?undan maximum 200 geliyor.

böyle bir ürün iyi olmu? generalin kablosuzunu kullanyyordum ama hafta sonu falan bir yere gidince ayarlamak iyi olurdu .
  • aribederçi A kullanıcısına yanıt
    :)

Hocam farklı bir konu olduğundan çok uzatmadan yazayım ama 24 derece sağlıklı bir sıcaklık değil. Yoksa ben de dahil herkes daha sıcağı seviyordur eminim, keşke çocukluğumuzdaki o soba sıcağı olsa bile diyorum bazen :)

Birkaç derece daha düşük sıcaklığa uyum sağlamak kısa süreli bir alışkanlık olayı... Her şeyin olduğu gibi ortam sıcaklığının da insan yapısına en uygun olanı bilimsel olarak tespit edilmiş durumda. "Acaba en doğru sıcaklık kaç derece?" diyen herkese sağlık açısından şunu okumasını öneriyorum:http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25298078/
  • quote:

Orijinalden alıntı: aribederçi

böyle bir ürün iyi olmu? generalin kablosuzunu kullanyyordum ama hafta sonu falan bir yere gidince ayarlamak iyi olurdu .

merhaba hocam evin net m2 evin yerini toplam metrajları yazabilirmisiniz?
  • Biraz saçma gelebilir ama oda termostatı ile Cosa arasında fark görenlere şunu önerebilirim. İstasyonu tam tersine çevirip ışık yere delikler yukarı bakacak şekilde en az 6 saat denermisiniz. Ben bir arkadaşın evinde öyle denettim olumlu sonuçlar aldım. Kesin bişey söylemiyeyim ama bi deneyin bakalım sizlerde ne sonuç olacak
  • Bu ürünü nereden ne kadara alabiliyoruz.
  • iogurer İ kullanıcısına yanıt
    Buna sevindim
    Ben de daha 19 derecenin üstüne çıkarmadım. Sebebi, 18-19 dereceler bize yeterli oluyor, birazda zorunluyuz zira ev müstakil.
    Fakat ilk kez termostat kullandığım için şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Her eve oda termostatı şart. Hem kombiyi kendine getirdi adam gibi çalıştırıyor, hem de tasarruf etmeye başladım. Bu arada Cosa almasaydım amazon'dan Nest alacaktım. Yerliye destek
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    Buderus Gb 042 bilmem ama ben buderus gb 012 de sorunsuz kullanmaktayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xpress34 X kullanıcısına yanıt
    aha ilk defa buderusta çalışan başka marka bir ürün görüyorum.

bir de kablolu oda termostatı falan kullanıyor muydunuz daha önce?
    valla bende de çalışırsa çok sevineceğim ya. buderusun orjinal kablosusu 600 tl. başka marka da olmaz dediler. diğer marka kombilere uyumlu çok var ama buderus a bulamadıydım.
    firmaya da mail attım. cevap gelmedi henüz.
    uyumlu ise gb042 ile kesin alıcam

edit : siteden kombinizle uyumlu değildir diye cevap geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 7 Ocak 2015; 13:48:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacayali

quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

Orijinalden alıntı: karacayali

Merhaba,

Vaillant turboTEC plus VUW TR 242/3-5 kombim için Cosa oda termostatı aldım. Dün ürün elime ulaştı. Kombiyi açtım, ancak oda termostatını nasıl bağlayacağımdan emin olamadım. Kombinin resimleri aşağıdaki gibi. 3 ve 4'e mi bağlamak gerekiyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

evet ordaki kırmızı kabloyu çıkarcan 3 ve 4 e bağlıyacan elektriği kesmeyi unutma.

Ayrıntılı bilgi için burdan bakabilirsin:http://www.odatermostati.org/termostat-u%C3%A7lar%C4%B1/vaillant-baglanti.pdf

bugün montajı yaptım. başta çalışmadı sandım. meğer test butonuna çok kısa basıyormuşum. 1 sn gibi bir süre basılı tutmak gerekiyormuş. yeni kurulum yapacaklar buna dikkat etsin. test çalıştıktan sonra kurulama devam ettim. istasyonu salona koydum. şu an sorunsuz çalışıyor gibi. kombiyi 55 derece yaptım. sıcaklıkları da evde 21, uyku 19, dışarı 17 şeklinde ayarladım. kullanım deneyimlerimi de zamanla paylaşırım.

21 19 17 farkı fazla eve geldiğinde 17 den 21-22 derecelere yükselteceksin sıcaklığı yani 5C artırmak için ev ısısını kombi fazla yakacak. bu yüzden bence yalıtımın iyi ise 21 20 19 olarak ayarlarsan hem daha az yada 21 19 17 ın yaktığı kadar yakarsın hemde sıcaklık konforun daha iyi olur. ben 21.5 22,5 23,5 olarak ayarlı yorum. Zaten benim evin ısısı dışarı ayarlandığında ben eve gelene kadar 21 in altına düşmüyor yalıtımda iyi olunca haliyle 21,5 yada 22 dışarı sıcaklığına ayarlayınca kombi sabah 08,30 ile akşam 17:00 arasında bir iki defa devreye giriyor. Bence dışarı sıcaklığını evden 3-4 gün ayrı kalmadıkça çok düşüğe ayarlamamak lazım misal sizin durumda 17 den 21,4 dereceye çıkarana kadar kombi tam kapasite yaklaşık 2-3 saat aralıksız çalışacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 7 Ocak 2015; 13:49:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel_666

quote:

155 M2

YERDEN ISITMA

GÜNEY VE BATI CEPHE

3. KAT

ALT VE ÜSTTEKİLER NORMAL YAKIYOR.

HEM İÇ HEM DIŞ yalıtımlı

KUPON EV :)

• quote:

quote:

quote:

155 M2

YERDEN ISITMA

GÜNEY VE BATI CEPHE

3. KAT

HEM İÇ HEM DIŞ yalıtımlı

Sana açık konuşayım en iyisini yapıyorsun. Neden dersen burda kimi arkadaşlar dışarı sıcaklığını 18 ev sıcaklığını 23 e ayarlıyor. Şimdi sıcaklık gün içerisinde 18 e düşüyor eve gelince 23.4 e çıkarmak için kombi sıcaklığı tam kapasite en az 3 saat çalışıyor. Bu şekilde hem tasarruf edemiyorlar hemde sıcaklık konforunu yaşayamıyorlar. hatta bence dahada fazla ödeme yapıyorlar. Oysa ev içi 23 dışarı sıcaklığını 21 yada 22 dereceye sabitleseler hem daha konforlu yaşarlar hemde aynı ödemeyi yaparlar. Bence millet sıcaklığı düşürerek tasarruf etmiyor aksine hem sıcaklık konforunu yaşayamıyorlar hemde daha fazla ödüyorlar. Ayrıca eşyaların soğuması kolaydır önemli olan eşyaları ısısını korumadır örneğin yukarda bir arkadaş 17C dışarı sıcaklığı ayarlamış 17 derecede yorganlar kanepeler mobilyalar soğuyacaktır 22 dereceye çıkarana kadar bu eşyalar soğuk verecektir. Oysa 20 derecelerde bu eşyalar ısılarını korur. Yukardada dediğim gibi Evden uzun süre ayrılınmayacaksa sabah gidilip akşam gelinecekse bana göre sıcaklık farkı ev sıcaklığı ile dışarı sıcaklığı arasındaki fark 2 dereceyi geçmemeli. Dışarı:21 Uyku:22 Ev:23 bence en ideali ingilizler iskandinavlar 18-19-20 ayarlıyor ama biz sıcak ülke insanlarıyız 18 de 19 da totomuz üşür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 7 Ocak 2015; 14:54:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

Ben sürekli manuel modda kullanıyorum geldiğinden beri.İstenen sıcaklık 21.8 eayarlı. 21.7 de devreye giriyor. 22.2 De devreden çıkıyor fakat söndükten sonra oda ısısının 22.6 ya kadar çıktığını görüyorum.

Yani aradaki fark 0.9 derece. Bence çok fazla.Konforu tamamen ortadan kaldırıyor.

istenen ısıyı düşürürsem üşüme hissi oluşuyor. Evde üşünmeyecek bana göre en ideal ısı 21.7 olarak geliyor. 21.8 E ayarlı ve 21.7 de start verdiğinde ise oda ısısının 22.6 ya çıkması gereksiz sarfiyat gaz tüketimi olarak görüyorum.

Akıllı kombi kiti olarak satışa sunuldu fakat şu ana kadar aklını henüz kullanamıyor.

Cosanın start stop arasındaki 0.5 derecelik açı benim evde üzerine % 80 i kadar daha ısının artmasına neden oluyor. Fark ısısı 0.1 olsa min ve max. Arasındaki oda ısısı 0.2 kadar olacağını düşünüyorum.

Bende bir süre daha bekleyip ona göre kararımı vereceğim.

0,5 yerine 0,2 olarak ayarlanınca kombi çok fazla devreye gireceğinden(kombi her devreye girdiğinde ateşleme yaptığında en fazla tüketimi yapar) tüketiminiz artacaktır. Esasında 0,4 yada 0,5 açısı en ideal açıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 7 Ocak 2015; 15:01:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

155 M2

YERDEN ISITMA

GÜNEY VE BATI CEPHE

3. KAT

HEM İÇ HEM DIŞ yalıtımlı

Sana açık konuşayım en iyisini yapıyorsun. Neden dersen burda kimi arkadaşlar dışarı sıcaklığını 18 ev sıcaklığını 23 e ayarlıyor. Şimdi sıcaklık gün içerisinde 18 e düşüyor eve gelince 23.4 e çıkarmak için kombi sıcaklığı tam kapasite en az 3 saat çalışıyor. Bu şekilde hem tasarruf edemiyorlar hemde sıcaklık konforunu yaşayamıyorlar. hatta bence dahada fazla ödeme yapıyorlar. Oysa ev içi 23 dışarı sıcaklığını 21 yada 22 dereceye sabitleseler hem daha konforlu yaşarlar hemde aynı ödemeyi yaparlar. Bence millet sıcaklığı düşürerek tasarruf etmiyor aksine hem sıcaklık konforunu yaşayamıyorlar hemde daha fazla ödüyorlar. Ayrıca eşyaların soğuması kolaydır önemli olan eşyaları ısısını korumadır örneğin yukarda bir arkadaş 17C dışarı sıcaklığı ayarlamış 17 derecede yorganlar kanepeler mobilyalar soğuyacaktır 22 dereceye çıkarana kadar bu eşyalar soğuk verecektir. Oysa 20 derecelerde bu eşyalar ısılarını korur. Yukardada dediğim gibi Evden uzun süre ayrılınmayacaksa sabah gidilip akşam gelinecekse bana göre sıcaklık farkı ev sıcaklığı ile dışarı sıcaklığı arasındaki fark 2 dereceyi geçmemeli.

hafta sonu tatile giderken bile ben 21 e ayarlayıp bırakıyorum .

bir keresinde kapatmıştım uzun kalabilme ihtimali vardı .geldim yaktım 8 saatte anca ısındı ev.full yandı bu arada.allahtan klima vardıda onu yaktık .yoksa kesin hasta olurduk.ondan sonra hiç kapatmadım kombiyi.

kombide araba gibi.

sürekli 80 le gidenmi az yakar.

yoksa 150 ye vurup arada dur kalk mola verenmni :)zaten arabada en çok enerjiyi kalkışta harcar.birde aşırı yüklemede.

• quote:

quote:

quote:

155 M2

YERDEN ISITMA

GÜNEY VE BATI CEPHE

3. KAT

HEM İÇ HEM DIŞ yalıtımlı

valla hocam en iyisi yerden ısıtma ama bunu ev alırken eve girmeden yapacaksın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

155 M2

YERDEN ISITMA

GÜNEY VE BATI CEPHE

3. KAT

HEM İÇ HEM DIŞ yalıtımlı

Sana açık konuşayım en iyisini yapıyorsun. Neden dersen burda kimi arkadaşlar dışarı sıcaklığını 18 ev sıcaklığını 23 e ayarlıyor. Şimdi sıcaklık gün içerisinde 18 e düşüyor eve gelince 23.4 e çıkarmak için kombi sıcaklığı tam kapasite en az 3 saat çalışıyor. Bu şekilde hem tasarruf edemiyorlar hemde sıcaklık konforunu yaşayamıyorlar. hatta bence dahada fazla ödeme yapıyorlar. Oysa ev içi 23 dışarı sıcaklığını 21 yada 22 dereceye sabitleseler hem daha konforlu yaşarlar hemde aynı ödemeyi yaparlar. Bence millet sıcaklığı düşürerek tasarruf etmiyor aksine hem sıcaklık konforunu yaşayamıyorlar hemde daha fazla ödüyorlar. Ayrıca eşyaların soğuması kolaydır önemli olan eşyaları ısısını korumadır örneğin yukarda bir arkadaş 17C dışarı sıcaklığı ayarlamış 17 derecede yorganlar kanepeler mobilyalar soğuyacaktır 22 dereceye çıkarana kadar bu eşyalar soğuk verecektir. Oysa 20 derecelerde bu eşyalar ısılarını korur. Yukardada dediğim gibi Evden uzun süre ayrılınmayacaksa sabah gidilip akşam gelinecekse bana göre sıcaklık farkı ev sıcaklığı ile dışarı sıcaklığı arasındaki fark 2 dereceyi geçmemeli.

hafta sonu tatile giderken bile ben 21 e ayarlayıp bırakıyorum .

bir keresinde kapatmıştım uzun kalabilme ihtimali vardı .geldim yaktım 8 saatte anca ısındı ev.full yandı bu arada.allahtan klima vardıda onu yaktık .yoksa kesin hasta olurduk.ondan sonra hiç kapatmadım kombiyi.

kombide araba gibi.

sürekli 80 le gidenmi az yakar.

yoksa 150 ye vurup arada dur kalk mola verenmni :)zaten arabada en çok enerjiyi kalkışta harcar.birde aşırı yüklemede.

Aynen Millet anlamıyor. Eğer evin sıcaklığını 17-18 de istiyorsan sıcaklığı 17-18 de bırak ama ben dışardayeken ev 17 de olsun eve gelince 22-23 yada 24 olsun diyorsan kusura bakmasınlar tasarruf vs. edemezler. Yukardada dediğim gibi konforluda yaşayamazlar aksine senin gibi konforlu yaşayan kişiden daha fazla öderler.17 den 23 e çıkarana kadar kombi kimbilir kaç saat çalışacak artı olarak eve geleceksin ev soğuk olacak iki üç saat evin ısınmasını bekleyeceksin. Dışarda buz gibi havada donmuşsun eve geleceksin birde evde üşüyeceksin. Bu yüzden bence Sıcaklık farkları ya sabit bırakılmalı sizinki gibi yada dışarı uyku ve ev sıcaklıkları arasında en fazla 1 derece fark olmalı yani 19 20 21 yada 21 22 23 yada 22 23 24 gibi kombineler yapılmalı yoksa 17 20 22 gibi kombineler tasarruftan çok tüketime ve konforsuzluğa neden olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

aha ilk defa buderusta çalışan başka marka bir ürün görüyorum.

bir de kablolu oda termostatı falan kullanıyor muydunuz daha önce?
    valla bende de çalışırsa çok sevineceğim ya. buderusun orjinal kablosusu 600 tl. başka marka da olmaz dediler. diğer marka kombilere uyumlu çok var ama buderus a bulamadıydım.
    firmaya da mail attım. cevap gelmedi henüz.
    uyumlu ise gb042 ile kesin alıcam

edit : siteden kombinizle uyumlu değildir diye cevap geldi

Ben ilk buderus diye satılan, aslında honeywell firmasının üretimi olan on off sisteminde çalışan mekanik termostat kullandım.

Sonra gittim modülasyonlu diye satılan open therm protokolü ile çalışan OTM-P kablolu termostat kullandım.

Şu an cosa kullanıyorum.

Eğer kombiniz on off mekanik buderus termostat ile çalışıyorsa cosa ile de çalışır.
    Yanlız modülasyon yapmaz. Zaten çokta önemli değil,

Serviten kombinizin on off buderus termostat ile çalışıp çalışmayacağını öğrenin. Modülasyonlu termostat almaya bütçem müsait değil falan deyin.

Mekanik on off destekliyorsa cosa bakarsınız.

dışarda olduğumdan ben bakamıyorum şu an.

• 3 gündür denemeler yapıyorum, şimdiye kadar 18-25 arasında da deneme yaptım birbirine yakın değerlerde de, daralttıkça hem konfor artıyor şüphesiz, hem de yakıt aynı ya da daha az oluyor. Mesela şu an Dışarı-Uyku-Ev değerlerim; 21,0 - 21,3 - 21,5 'C , kombi sıcaklığı 60'C. Ve şu ana kadar yakaladığım en güzel konfor, yakıt da günlük 9-10 m^3 civarı. Coza Oda Termostatı evin en soğuk noktalarından birinde ve çabuk ısınan ve soğuyan bir yerde.
  • quote:

quote:

Ben sürekli manuel modda kullanıyorum geldiğinden beri.İstenen sıcaklık 21.8 eayarlı. 21.7 de devreye giriyor. 22.2 De devreden çıkıyor fakat söndükten sonra oda ısısının 22.6 ya kadar çıktığını görüyorum.

Yani aradaki fark 0.9 derece. Bence çok fazla.Konforu tamamen ortadan kaldırıyor.

istenen ısıyı düşürürsem üşüme hissi oluşuyor. Evde üşünmeyecek bana göre en ideal ısı 21.7 olarak geliyor. 21.8 E ayarlı ve 21.7 de start verdiğinde ise oda ısısının 22.6 ya çıkması gereksiz sarfiyat gaz tüketimi olarak görüyorum.

Akıllı kombi kiti olarak satışa sunuldu fakat şu ana kadar aklını henüz kullanamıyor.

Cosanın start stop arasındaki 0.5 derecelik açı benim evde üzerine % 80 i kadar daha ısının artmasına neden oluyor. Fark ısısı 0.1 olsa min ve max. Arasındaki oda ısısı 0.2 kadar olacağını düşünüyorum.

0,5 yerine 0,2 olarak ayarlanınca kombi çok fazla devreye gireceğinden(kombi her devreye girdiğinde ateşleme yaptığında en fazla tüketimi yapar) tüketiminiz artacaktır. Esasında 0,4 yada 0,5 açısı en ideal açıdır.

Yok hocam ev yerden ısıtma olduğu için çok devreye girmiyor kombi . duvarlar ytong.
    Çünkü yerler sıcak olduğu için kolay kolay soğumuyor.

Dün gece dış sıcaklık - 9 dereceydi, gündüz - 5 in üzerine çıkmadı. Bu soğuklarda bile 24 saatte en çok 6 kez devreye giriyor.

-0.1 İle +0.1 olsa en çok 10 kere girsin günde devreye, çok etkilemez bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttoygar

3 gündür denemeler yapıyorum, şimdiye kadar 18-25 arasında da deneme yaptım birbirine yakın değerlerde de, daralttıkça hem konfor artıyor şüphesiz, hem de yakıt aynı ya da daha az oluyor. Mesela şu an Dışarı-Uyku-Ev değerlerim; 21,0 - 21,3 - 21,5 'C , kombi sıcaklığı 60'C. Ve şu ana kadar yakaladığım en güzel konfor, yakıt da günlük 9-10 m^3 civarı. Coza Oda Termostatı evin en soğuk noktalarından birinde ve çabuk ısınan ve soğuyan bir yerde.

bu bilgi önemli işte... ben en son 19-20-21 ayarlamıştım o zaman biraz daha kısmak laızm aralıkları?

bu arada dün yayınlanan iphone uygulamasında android uygulamasındaki gibi dışarı değerini set etmek mümkün değil. onu otomatik ev değerinin 3-4 derece altına ayarlıyor sanırım. zannedersem iPhone uygulaması için güncelleme gelecek...

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam ev yerden ısıtma olduğu için çok devreye girmiyor kombi . duvarlar ytong.
    Çünkü yerler sıcak olduğu için kolay kolay soğumuyor.

Dün gece dış sıcaklık - 9 dereceydi, gündüz - 5 in üzerine çıkmadı. Bu soğuklarda bile 24 saatte en çok 6 kez devreye giriyor.

-0.1 İle +0.1 olsa en çok 10 kere girsin günde devreye, çok etkilemez bende.

Yalnız günde 6 yerine 10-11 defa devreye girerse kombi tüketiminiz daha çok artacaktır. Çünkü kombi en çok devreye girdiği zaman yakar. Yinede Siz bilirsiniz ama bence 0,4 0,5 gibi fark en iyisi. Sonuçta Kombi ısınmışken 0,5 derece fazla ısıtması daha iyidir. Şöyle Düşünün 21,7 den 22,2 ye çıkardı kombi sıcaklığı evinizin derecesi tekrar 21.7 ye düşene kadar 2 saat geçti diyelim bu şekilde kombi 12 defa eteşleme yapacak 21,7 den 21,9 a çıkardığında diyelimki sıcaklığınız 1 saatte 21,7 ye düşecek bu şekildede 24 defa kombi devreye girecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 7 Ocak 2015; 16:54:57 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.