Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.058
Cevap
216
Favori
490.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev sicakligi 21 dereceye ayarli. Kombi yanip 21'i gecince sonuyor. Sonra uygulamayi her actigimda baska sicaklik gosteriyor. Bir ara 22.4 dedi yuh dedim daha neler :))) sanirim benim wireless unitenin sicaklik sensoru nanay olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketimi hesaplayan var mı? Eski haline göre ben günde 10 kredi (metreküp) yakıyordum şimdi 2 haftadır test ediyorum cosayla bazı günler 6 bazı günler 7 metreküp çıkıyor. Sanırım sıcak su kullanımına göre değişiklik oluyor.

• Bu arada uygulama appstora gelmiş haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arenwap -- 6 Ocak 2015; 20:45:57 >

• Evdeki Termometreler arasında en düşük değeri cosa ölçüyor.diger termostadlarda kalibrasyon özelliği olduğunu okumuştum.cosa yada böyle bir özellik eklene bilir mi.

• -0,1 +0,4 'C aralığını az bulanlara lafım.

Ne kadar mantıklıymış talebiniz ;)

Cosa teknik ekibinin en kısa zamanda halletmesini diliyorum. Özellikle yalıtımı iyi evler için bu değerler gerçekten çok yüksek. Kombi yeniden çalışana kadar psikolojik baskı oluşuyor, ev ısısı çok düşmese bile buz gibi peteklerle Cosacılar evlerde sıkıntı yaşayabilir. :)

Genel olarak iyi iş çıkarmışlar... Cosa
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

Orijinalden alıntı: karacayali

Merhaba,

Vaillant turboTEC plus VUW TR 242/3-5 kombim için Cosa oda termostatı aldım. Dün ürün elime ulaştı. Kombiyi açtım, ancak oda termostatını nasıl bağlayacağımdan emin olamadım. Kombinin resimleri aşağıdaki gibi. 3 ve 4'e mi bağlamak gerekiyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

evet ordaki kırmızı kabloyu çıkarcan 3 ve 4 e bağlıyacan elektriği kesmeyi unutma.

Ayrıntılı bilgi için burdan bakabilirsin:http://www.odatermostati.org/termostat-u%C3%A7lar%C4%B1/vaillant-baglanti.pdf

bugün montajı yaptım. başta çalışmadı sandım. meğer test butonuna çok kısa basıyormuşum. 1 sn gibi bir süre basılı tutmak gerekiyormuş. yeni kurulum yapacaklar buna dikkat etsin. test çalıştıktan sonra kurulama devam ettim. istasyonu salona koydum. şu an sorunsuz çalışıyor gibi. kombiyi 55 derece yaptım. sıcaklıkları da evde 21, uyku 19, dışarı 17 şeklinde ayarladım. kullanım deneyimlerimi de zamanla paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttoygar

-0,1 +0,4 'C aralığını az bulanlara lafım.

Cosa teknik ekibinin en kısa zamanda halletmesini diliyorum. Özellikle yalıtımı iyi evler için bu değerler gerçekten çok yüksek. Kombi yeniden çalışana kadar psikolojik baskı oluşuyor, ev ısısı çok düşmese bile buz gibi peteklerle Cosacılar evlerde sıkıntı yaşayabilir. :)

Söz konusu android yazılım olunca çok şey yapılır gibime geliyor.cosa kombiye çalış komutu verince tlf.larimiz ufak bir bildirim sesi bile calabir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

quote:

Orijinalden alıntı: ttoygar

-0,1 +0,4 'C aralığını az bulanlara lafım.

Söz konusu android yazılım olunca çok şey yapılır gibime geliyor.cosa kombiye çalış komutu verince tlf.larimiz ufak bir bildirim sesi bile calabir.

evet bildirim sesi benim de aklıma gelmişti. uygulanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: iogurer

Ev sicakligi 21 dereceye ayarli. Kombi yanip 21'i gecince sonuyor. Sonra uygulamayi her actigimda baska sicaklik gosteriyor. Bir ara 22.4 dedi yuh dedim daha neler :))) sanirim benim wireless unitenin sicaklik sensoru nanay olmus.

Hocam bit onceki msjinizida cevaplamistim.termostat 21.de kapatmiyor 21.4 de kapaniyor.21 e ayarlayinca 0.4 ustune cikinca kapaniyor.termostatin calisma prensibi bu.sorun yok herkesin ki ayni.sik devreye girmemesi yalitimla alakali.belki ev modundaki isiyi 22 olarak ayarlamis olabilirsiniz.bir kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engindmn -- 7 Ocak 2015; 0:12:46 >
  • engindmn E kullanıcısına yanıt
    Hocam anladim ama sicakligini 21'e ayarladigimiz bir cihazin ortam sicakligini 22.4'e yukseltmesi mantiksiz degil mi sizce de? Ustelik bu bir "akilli cihaz". Yani birkac saatte bile evin isinma ve soguma surelerini ogrenip ona gore hareket edebilir. Kombi su sicakligini 60 yapin dedi Cosa ekibi. O arada petekler oyle isiniyor ki Cosa kombiyi kapatsa bile icerisi 1 derece daha isiniyor :)

Belki de yeni gelecek aralik ayari ile manuel hallederi bunu. Ben evin isisi 20.9 ile 22.5 arasinda oynasin istemiyorum. Zaten termostatsiz kulanirken de boyleydi. Amacim en azindan 20.7 ile 21.3 arasinda tutabilmek.

• iogurer İ kullanıcısına yanıt
    21.0'a set ettiğinizde 21.4'te devreden çıkıp en bu soğuk havalarda en fazla 21.9 u görüyor. Dediğiniz gibi 1.4 dereceye hiç rastlamadım. Acaba istasyon yeri ile alakalı olabilirmi. Sıcağın peteğin yakın çevresinde mi? Aklıma oda büyüklüğü ve iyi yalıtım geliyor. Avantajınız tekrar devreye girme süresi uzayacaktır. Dezavantaj da sıcak soğuk çok hissedilir. Tepki aralığı yakında gelecektir. Herkes evine göre doğru ayarı bulur. Belki de dediğiniz gibi olur kendi hesaplar ama ben manuel - + girilmesi taraftarıyım.
    Sizin istediğiniz nokta atışı olsun hiç şaşmasın. Rev24te var sanırım öğrenme modu ile hedef şaşmıyor.
    Hasanemmii hocam san-tek için -1 +0 yapmıştı 21.9 22.0 enfazla oynasa peteklerin ısısıyla 22.2 olur sanırım. Ama bu sizde 1.4 farkı +0.4 lük kombi çalışmasıyla ile yaptığını düşünürsek 21.9 22.4 e yakın bişey olabilir. Dediğim gibi ya oda küçük ya istasyon kuytuda veya peteğe yakın yada cihaz arızalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 7 Ocak 2015; 1:00:09 >

• Bu hafta pencere yi daraltmazlarsa devre dışı bırakacam termostatı programlama sistemime geri dönecem. Sıcaklık kolay düşmüyor bu da haliyle kombi kapalı radyatör soğuk üşüme hissi veriyor evdekilere.
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    lamettrie
    Termostat kullanıldığı sürece petekler soğuyacak. Komşum petekler soğuk üşüyoruz diye benim termostatı kapatmış. Ayıp olur diye de benden gizlemiş. Ben görünce dedim ki niye kapattın? Petekler buz gib üşüdüm dedi. Evin sıcaklığına baktım 20,5C termostata baktım 21C ye ayarlı. 20,5C de üşümüyor çünkü petekler ılık. 21C de üşüyor çünkü petekler soğuk. Tabi bazen de sıcak. Ama o hep soğuk zamnına gelmiş.

Diyeceğim o ki termostat kullanılıyorsa peteklere yaklaşılmamalı. Programlıya da geçsenpetekler yine soğuyacak. Tabi aralık daha az olduğundan bu kadar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 7 Ocak 2015; 2:05:01 >

• hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Komşunuzun ki biraz farklı. hayatında ilk defa oda termostatı kullanmış. Benim 3. senem :) Benim evde yalıtım var o yüzden düşmesi bir kaç saat sürüyor bu arada kombi çalışmıyor. Aslında tüketim açısından on numara bu olay :) Ayrıca sizdeki termostatın hassasiyet penceresi 0.2 bizdekinin 0.5. Tecrübelerime dayanarak çözüm olarak kombi derecesini düşürebilirim mesela geç ısınır ev. Su eskisi gibi sıcak olmadığından sıcaklık çabuk düşer. Ama bu seferde akşam eve ilk gelişte ev istediğim gibi sıcak olmayabilir. :)

Yanında nimomed termometre var. Onunla başabaş gidiyor bazen 0.1 fark oluyor arada. Süpürge filan çalıştığında nimomed hemen alıyor sıcaklığı cosa çok etkilenmiyor.

Baktım şimdi ev modu 21.5 ayarlı. 23.00 de dışarı moduna geçti. Saat 02.25 sıcaklık 21.6 derece. 02.51 hala 21.6 derece. Normal şekilde çalıştığını düşünürsek 21.4 e düşecekte kombi çalışmaya başlıycak. 4 saati geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 7 Ocak 2015; 2:51:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iogurer

Hocam anladim ama sicakligini 21'e ayarladigimiz bir cihazin ortam sicakligini 22.4'e yukseltmesi mantiksiz degil mi sizce de? Ustelik bu bir "akilli cihaz". Yani birkac saatte bile evin isinma ve soguma surelerini ogrenip ona gore hareket edebilir. Kombi su sicakligini 60 yapin dedi Cosa ekibi. O arada petekler oyle isiniyor ki Cosa kombiyi kapatsa bile icerisi 1 derece daha isiniyor :)

Belki de yeni gelecek aralik ayari ile manuel hallederi bunu. Ben evin isisi 20.9 ile 22.5 arasinda oynasin istemiyorum. Zaten termostatsiz kulanirken de boyleydi. Amacim en azindan 20.7 ile 21.3 arasinda tutabilmek.

Eger ev modunda 21 ise kontrol edin derim.22.4 e cikmasi normal degil tabi.ama 60 da cok bence.ben 50 de kullaniyorum.ayrica gokhan arkadasimin da dedigi gibi istasyon isi kaynagina yakin ise bundan da kaynaklaniyor olabilir.istasyonun konumu nasildir.etrafinda ne var mesela

• Ben sürekli manuel modda kullanıyorum geldiğinden beri.İstenen sıcaklık 21.8 eayarlı. 21.7 de devreye giriyor. 22.2 De devreden çıkıyor fakat söndükten sonra oda ısısının 22.6 ya kadar çıktığını görüyorum.

Yani aradaki fark 0.9 derece. Bence çok fazla.Konforu tamamen ortadan kaldırıyor.

istenen ısıyı düşürürsem üşüme hissi oluşuyor. Evde üşünmeyecek bana göre en ideal ısı 21.7 olarak geliyor. 21.8 E ayarlı ve 21.7 de start verdiğinde ise oda ısısının 22.6 ya çıkması gereksiz sarfiyat gaz tüketimi olarak görüyorum.

Akıllı kombi kiti olarak satışa sunuldu fakat şu ana kadar aklını henüz kullanamıyor.

Cosanın start stop arasındaki 0.5 derecelik açı benim evde üzerine % 80 i kadar daha ısının artmasına neden oluyor. Fark ısısı 0.1 olsa min ve max. Arasındaki oda ısısı 0.2 kadar olacağını düşünüyorum.

Bende bir süre daha bekleyip ona göre kararımı vereceğim.

• Odalar çok ısınıyorsa üniteyi farklı yerlere koyup deneyin,hatta başka odada deneyebilirsiniz.Daha soğuk odada daha düşük ısıda deneyip,oturma odası kaç dereceye geliyor gözlemleyin ??? KOmbinin su ısısını kısın.Çok farklı kombinasyonlar yapılabilir.
  • pikalos kullanıcısına yanıt
    Ünite yeri ile alkalı belki olabilir. Ama benim ev yerden ısıtmalı. Raryatör yok. Evin heryerinre ısı hemen hemen aynı. Tüm zeminde 40 cm ara ile tamamen boru döşeli.

İstasyon tv ünitesinde ahşap zemin üzerinde duruyor.

Belki yerdeki kalebodur üzerine koyarsam değişiklik olabilir. Bu seferde oda ısısı yerine zemin ısısını algılayabilir.

dediğinizi deneyeceğim.

• (buderus gb 042 22)

bu üründe kullanabilir miyim? şu anda kablolu oda termostatı kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 7 Ocak 2015; 10:31:28 >

• engindmn E kullanıcısına yanıt
    istasyonu peteklerden uzağa, odanın köşesine koydum özellikle ama dediğim gibi kaç dereceye ayarlıysa 1 derece kadar üzerine çıkıyor. belki de petek suyu sıcaklığı çok fazla dediğiniz gibi, bu sebeple petekler çok ısınıyor ve kombi dursa da içerisi ısınmaya devam ediyor. bu sıcaklığı 50 dereceye düşürüp deneyebilirim ancak cosa ekibi üstüne basa basa "kombinizin verimli ve tasarruflu çalışması için tesisat suyu sıcaklığını 60 derece yapın" diyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.