Bildirim
COVID-19 Virüsünün Dinler Ve İdeolojiler üstündeki etkileri Ne olur ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
o harita üzerindeki rakamları 10 ile çarpın
hökümetler 4 aylık ölüm raporlarını gizliyor
tahmini ölü sayısı 500.000 -
Nasıl bir bağlantı kurdun çok merak ediyorum. -
Kime yazdın belli değil ama,Ben yanıt vereyimquote:
Orijinalden alıntı: Kill or Be Killed
Nasıl bir bağlantı kurdun çok merak ediyorum.
İnsanlar inandıkları dinlerin ruhban sınıfına kendinlerini kurtarmak için tanrıya yada tanrılarına başvurmalarını isteyecekler,Eğer ruhban sınıfından hastalığa çözüm gelmezse ise,ister istemez inançlarını sorgulamaya,tartışmaya götürecektir...
İdeolojileri kurtuluş olarak görenlerde,Hastalık artmaya devam ettikçe,ideolojilerini sorgulayacak,tartışacak,yanıtlar isteyecekler
Ruhbançıların ve İdeologların yanıtları yetersiz veya çözümsüz olursa tartışılmaları kaçınılmazdır.
İnsanlar artarak ölmeye devam ediyor,soru soracaklarıdır,kaçınılmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 25 Şubat 2020; 9:28:5 > -
Çok ilginç bir hayal gücün var.quote:
Orijinalden alıntı: soygar
Kime yazdın belli değil ama,Ben yanıt vereyim
İnsanlar inandıkları dinlerin ruhban sınıfına kendinlerini kurtarmak için tanrıya yada tanrılarına başvurmalarını isteyecekler,Eğer ruhban sınıfından hastalığa çözüm gelmezse ise,ister istemez inançlarını sorgulamaya,tartışmaya götürecektir...
İdeolojileri kurtuluş olarak görenlerde,Hastalık artmaya devam ettikçe,ideolojilerini sorgulayacak,tartışacak,yanıtlar isteyecekler
Ruhbançıların ve İdeologların yanıtları yetersiz veya çözümsüz olursa tartışılmaları kaçınılmazdır.
İnsanlar artarak ölmeye devam ediyor,soru soracaklarıdır,kaçınılmaz
Alıntıları Göster
Dinlerin bir çoğunda "Hastalıklarla imtihan edileceğimiz" belirtilir. Kıyamete yakın hastalıkların artacağı vs. söylenir.
Senin dediğinin tam tersine, insanların inançlarını bilene arttırabilir bu gibi durumlar.
15. yüzyılda olsaydık belki dediğin bir nebze etkili olurdu. Ama bu zamanda kimse ruhbanlardan hastalıklara çözüm bekleyip de, çözüm bulanmadığında "hmm acabe din yelan mı?" demez.
-
Ülkeyi yöneten kişiler saçma sapan sağlık önlemleri alırlarsa ve gerçeği saklamaya çalışırlarsa sıkıntı olur en fazla. İran'da olduğu gibi. Dinlere bir şey olacağını sanmıyorum. -
Merak etme Dünyayı gene Bilim kurtarıcak herzaman olduğu gibi.Dinlerin ve ideolojilerin nekadar işe yaramaz olduğu zaten şimdi bile bilinen bir gerçek bu devirde bile hayla bu boş saplantılarla dolu bu Dünya bunla ne değişecek he devir Sosyel medya iletişim devri Yeni gençler zaten o saçmalıklara inanmıyor çok şükürde şimdi kalıplaşmış beyinlere 5 Milyon tanede kanıt göstersen gene kabul etmez gene etmiyecek o yüzden bir an önce bu Dünyadan temizlenirler hedef yeni doğan yeni kuşak.Müslümanlara kalsa Dünya nasıl olurdu kim bilir zaten kendi coğrafyalarından kan ve göz yaşı mutsuzluk ve huzursuzluk hakimken.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Müslümanlara kalsa demişsin , hernekadar son dönemlerde olumsuz şey olsada ,zamaninda İslam medeniyetinin bilimde ne kadar öncu olduğunu neler bulduğunu hiç bilmediğin o kadar belli ki bu konuda tartışmadan önce iyice bir araştırma yapmani tavsiye ederim ,ayrıca senin dedigin kan gözyaşı İslam düşmanı ve islami yaşamayan sozde müslümanlar yüzünden , eğer dünya GERCEK müslümanlara kalsaydı emin ol hala bilimde cok oncu bir medeniyet olurdu islam medeniyeti
Senin gibi dinsizlere bişey olmaz korkma.
Ulan tıp kitabimi bu dinler kutsal kitaplar senin hastaligina çare bulsun. Kutsal kitaplarda yazıyor ara çalış yan gelip yatma kafayı kullan diye.
Anca dine Allah'a peygamber e her fırsatta saldırın siz gizliden ve açıktan.
Sıktı forumun şu Allahsız tayfası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu söylemleri çok duyduk yıllardır duyuyoruz.Gerçekmi tartışmaya açık hayla.Birkere Dinin kesin hükümleri var bu kuralların dışına çıktımı seni direk cehennemliksin kafirsin diyor sana.Yüzüyılladır bilim insanları o yazılanların dışına çıkarak birçok sorundan kurtuldu.Kendinizle çelişki içerisindesiniz birgün öyle konuşuyosunuz başka birgün farklı konusuyosunuz tabi bunu Siyasal İslamın rolüde var ama genel olarak Dinlerin bütün emirleri bilimle ters Örnek: Alkolün kesinlike haram olduğunu söyler kullanırsan cehennemliksin der ama Alkol sayesinde birçok ilaç üretildi Dünyada Ameliyatlarda Sağlık sektöründe bunların hepsi bilim sayesinde gelişti ve ilerledi.Gerçek Müslüman demişsin Müslümanların kendini savunma mekanizması o İran dio benim müslümanlığım doğru Biz diyoruz bizim müslümanlığımız doğru Sofiler diyor hayır bizimki doğr e hangisi doğru ki koca bir çelişki topluluğu Eskiden böyle olmadığı söyleniyor çıksınlar kanıtlasınlar ozaman bizimde fikirlerimiz değişsin geçmişle yaşamam ben günümüze bakarım ve geleceğe.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
dinler tarihi çok daha ağırını gördü ortaçağda bir cacık olmaz hatta tam tersi maneviyat artar özellikte ateizimden ve deizimden dönen olur sefillik ve acı yaşayacakları için ama 50 yıl sonra yine hayatlar lay lay lom lom lom para para para olursa dinsizlik artar,çin başbakanı komünist dinsiz başbakanı bile dua istedi kuyruk sıkışınca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Şubat 2020; 11:43:2 > -
Dostum oncelikle dediğin gibi bu bolunmusluk herkesin farklı bişey demesi beni de çok rahatsız eden bir durum , diğer dediğin noktalara bakacak olursak malesef tam bir bilgiye sahip değilsin kardeşim ,dinde hicbiryerde bunu yaparsan cehenemliksin yanarsın diye birsey yok din helali haramı gösteriyor helali yapmaya çalışın haramdan kaçının eğer olurda haram işlerseniz ALLAH tan bağışlanma dileyin o bağışlayıcıdır der yoksa senin dediğin gibi yok yani haram işledin git cehenneme diye ayrıca alkol yerine değinecek olursak alkolün uyuşturucunun sağlıkta tıpta kullanılması haram değildir bunları ne amaçla kullandığın önemli olan sen gidip alkol içip kendine zarar verirsen haramdır ama.sen şifa bulmak için kullanıyorsan hiçbir sakıncası yok , İslam bilimsel çalışma yapmayı teşvik eder kadın erkek herkese ilim tahsil etmeyi farz yani zorunlu kılar çıkın araştırın der benim size tavsiyem dini hakkında araştırma yaparken kuran ve sünnete göre hareket etmeniz aksi taktirde ortalık yanlış bilgi kaynıyor yanlis bilgilenirsiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bunu sen söylüyorsun ama işte bu senin söylediklerini tam tersinide çok insan söylüyor başta Diyanetin kendisi biliyosunuz işlerine geldiği gibi Faizi bile güncelleme getirdiler.İslam dünyası çıkası çıkıp ortak birir karar alıcak ozaman İslamın karalanmasına müsade edilmiyecek Dini işlerine geldikleri gibi kullanmalarını engellemek için adım atılacak yoksa benim senin söylediklerine inanmamı bekleme kimsede beklemez.Bu siyasal İslamı bu toplum def edicek ozaman ki nekadar samimi olduklarını görelim yapacak birşey yok.
ateist lerin bağışıklığımı var?
"kansere çare bulunmassa ateistler beş vakit namaza başlasın" -
Hocam yanliz alkol icince haram dokununca haram olmuyor alkolu icince insanlara ne kadar zarari oldugunu sadece muslumanlar degil bbilim adamlari da soyluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fazlası zarar.Suyun bile fazlası zarar Vicuduna dokunuyosa içmiyeceksin.Kaç yıldır rakı içerim ölçülü içerim bir zararını görmedim.
Birincisi,kimseyi dinli dinsiz olarak yargılayamazsın,saygılı ol
İkincisi İslamda Ruhban sınıfı yoktur,Bunu islama Nasıl bağladın açıklaman gerekiyor.Yeni Şafakİslam’da ruhbanlık yokturhttps://www.yenisafak.com/yazarlar/hayrettinkaraman/islamda-ruhbanlik-yoktur-2046620
Üçüncüsü,ruhan sınıfı olan ülkeye örnek İran,virüsle başa çıkamıyor,iranlı her turist'te virüs çıkıyor...
Dördüncüsü ideolojik yönetimlere örnek Çin,Komünist sistemle yönetiliyor,Her 4 yılda bir virüsle başı belaya giriyor
Konuya düzgün yorumların,katkıların varsa paylaş bizde öğrenelim
-
Maalesef bilime gore azi da zararli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çok ilginç bir hayal gücün var.
Dinlerin bir çoğunda "Hastalıklarla imtihan edileceğimiz" belirtilir. Kıyamete yakın hastalıkların artacağı vs. söylenir. Senin dediğinin tam tersine, insanların inançlarını bilene arttırabilir bu gibi durumlar. 15. yüzyılda olsaydık belki dediğin bir nebze etkili olurdu. Ama bu zamanda kimse ruhbanlardan hastalıklara çözüm bekleyip de, çözüm bulanmadığında "hmm acabe din yelan mı?" demez. |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X