Şimdi Ara

---->COWON D2 ANA KONU<----(İNCELEME,YORUMLAR,TAVSİYELER..) (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.227
Cevap
4
Favori
241.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kelomar

Tolga kardeş ben jetmallden alışveriş yapmak istedim ama Türkiye'ye gönderim yok anladığım kadarıyla sadece amerika sınırları için geçerli.Biri vasıtasıylamı getirttin yoksa direk jetmall mi kargoladı?Yardımcı olursan çok mutlu olucam.

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

http://www.jetmall.net/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=489

Buyur hocam

Kusura bakma şimdi gördüm hocam. Benim bi tanıdık sayesinde getirtiyorum. Amerikada satışı baya mevcut.

Fakat benim bi sorum var. Misal alet geldiğinde bozulursa filan garanti durumunda Amerika'ya PTT kargo ile yolladığımı varsayıyorum, o adamlar geri gönderebilecek mi Türkiye'ye?

• Cowon D2 (ve hemen hemen diğer tüm MP3 çalarlar) için en az 32 ohm olmak üzere yüksek empedanslı kulaklıkları tercih etmenizde fayda var (örneğin 60 ohm'luk Koss KSC75) ya da kulaklıklarınızın 32 ohmun altında olması halinde kulaklıklarınızın empedansını yükseltin.

Zira 32 ohmun altındaki kulaklıklar MP3 Player'larda bass roll-off fenomenine neden oluyor; yani, örneğin 16 ohm'luk kulaklıklarda, alçak frekanslar kesiliyor ve bas seslerin verimli alınamamasına neden oluyor. Daha da açarsak, 16 ohm'luk bir kulaklıkta alçak frekansları kabaca 100-200 Hz seviyesinden itibaren hissedilir bir şekilde duymaya başlıyorsunuz, bu da bas sesleri "muddy" tabir edilen biçimde duyulmasına neden oluyor. 48 ohm'luk kulaklıklarda ise bu 30-50 Hz'e kadar inebiliyor.http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Comparison%20-%20Cowon%20D2%20-%2012%20-%2048%20Ohm.htm adresindeki grafikleri inceleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Birçok kaliteli MP3 Player'ın frekans tepkisi yüksüz halde iken (kulaklık kullanılmıyorken) genelde düz bir çizgi halindedir; yani tüm frekanslar aynı güçte verilir. Ancak düşük empedanslı kulaklıklarda bu eğri özellikle alçak frekanslarda eksi yönde bozulur (bass roll-off sorunu). Ayrıca crosstalk performansı da bozulur ve "hiss" sesi güçlü duyulur. Kulaklık amplileri MP3 Player'ların bu yüksüz haldeki performansından yararlanır. Dolayısıyla kaliteli olmak şartıyla kulaklık amplileri MP3 Player'lardan daha iyi ses alınmasını sağlar. Ampli kullanımındaki amaç da budur.

Bu yüzden yüksek empedanslı kulaklıkları tercih edin veya düşük empedanslı kulaklıklar için (32 ohm'un altındaki) bir empedans adaptörü yapın (empedans adaptörünü 30-40 ohmluk iki direnci, birbirinden bağımsız olarak sağ ve sol kanallara seri bağlayarak yapabilirsiniz - Amerika E-Bay'de hazırları da satılıyor ancak gerek yok, yapımı oldukça basit). Belki ses gücünden bir miktar taviz vermiş olacaksınız, ancak D2'nin ses gücü zaten epey yüksek. Diğer MP3 Player'larda veya daha yüksek değerli direnç veya daha yüksek empedanslı kulaklıklar kullanmanız halinde (örneğin 300 ohm civarı) kulaklık amplisine ihtiyacınız olabilir.

Empedansı yükseltme veya yüksek empedanslı kulaklık kullanma sadece alçak frekansları (bas sesleri) güçlendirmiyor, aynı zamanda crosstalk (stereo ayrımı) performansını da iyileştiriyor ve rahatsız edici "hiss" sesini azaltıyor/yok ediyor.

Bu çözüm sadece Cowon D2 için değil, diğer tüm MP3 çalarlar için de geçerli.

Deneyin ve lütfen sonuçları paylaşın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 26 Eylül 2009; 11:16:57 >

• @icemanigation-2

32 Sennhe. markasının 32 ohm kulaklığını bulamadım yav? Varsa link atabilir misin baktıklarımın hepsinde 16 ohm empedans yazıyor.
  • film dönüştürmek için link verebilirmisiniz? bitürlü izleyemedim....
  • İçinde convert programı gelmiyor mu da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemanigation-2

Cowon D2 (ve hemen hemen diğer tüm MP3 çalarlar) için en az 32 ohm olmak üzere yüksek empedanslı kulaklıkları tercih etmenizde fayda var (örneğin 60 ohm'luk Koss KSC75) ya da kulaklıklarınızın 32 ohmun altında olması halinde kulaklıklarınızın empedansını yükseltin.

Zira 32 ohmun altındaki kulaklıklar MP3 Player'larda bass roll-off fenomenine neden oluyor; yani, örneğin 16 ohm'luk kulaklıklarda, alçak frekanslar kesiliyor ve bas seslerin verimli alınamamasına neden oluyor. Daha da açarsak, 16 ohm'luk bir kulaklıkta alçak frekansları kabaca 100-200 Hz seviyesinden itibaren hissedilir bir şekilde duymaya başlıyorsunuz, bu da bas sesleri "muddy" tabir edilen biçimde duyulmasına neden oluyor. 48 ohm'luk kulaklıklarda ise bu 30-50 Hz'e kadar inebiliyor.http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Comparison%20-%20Cowon%20D2%20-%2012%20-%2048%20Ohm.htm adresindeki grafikleri inceleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Birçok kaliteli MP3 Player'ın frekans tepkisi yüksüz halde iken (kulaklık kullanılmıyorken) genelde düz bir çizgi halindedir; yani tüm frekanslar aynı güçte verilir. Ancak düşük empedanslı kulaklıklarda bu eğri özellikle alçak frekanslarda eksi yönde bozulur (bass roll-off sorunu). Ayrıca crosstalk performansı da bozulur ve "hiss" sesi güçlü duyulur. Kulaklık amplileri MP3 Player'ların bu yüksüz haldeki performansından yararlanır. Dolayısıyla kaliteli olmak şartıyla kulaklık amplileri MP3 Player'lardan daha iyi ses alınmasını sağlar. Ampli kullanımındaki amaç da budur.

Bu yüzden yüksek empedanslı kulaklıkları tercih edin veya düşük empedanslı kulaklıklar için (32 ohm'un altındaki) bir empedans adaptörü yapın (empedans adaptörünü 30-40 ohmluk iki direnci, birbirinden bağımsız olarak sağ ve sol kanallara seri bağlayarak yapabilirsiniz - Amerika E-Bay'de hazırları da satılıyor ancak gerek yok, yapımı oldukça basit). Belki ses gücünden bir miktar taviz vermiş olacaksınız, ancak D2'nin ses gücü zaten epey yüksek. Diğer MP3 Player'larda veya daha yüksek değerli direnç veya daha yüksek empedanslı kulaklıklar kullanmanız halinde (örneğin 300 ohm civarı) kulaklık amplisine ihtiyacınız olabilir.

Empedansı yükseltme veya yüksek empedanslı kulaklık kullanma sadece alçak frekansları (bas sesleri) güçlendirmiyor, aynı zamanda crosstalk (stereo ayrımı) performansını da iyileştiriyor ve rahatsız edici "hiss" sesini azaltıyor/yok ediyor.

Bu çözüm sadece Cowon D2 için değil, diğer tüm MP3 çalarlar için de geçerli.

Deneyin ve lütfen sonuçları paylaşın...

Çok teşekkür ediyorum, hiç bilgim olmayan bir konuda biraz bilgim oldu sayende fakat burada da bütçe sorunu ortaya çıkabilir mi? Yani bahsettiğin empedans değerine ya da daha fazlasına sahip olan kulaklıkların fiyatlarından eminim büyük çoğunluğun haberi yok. Bahsettiğin KOSS KSC75'in fiyatı 75 TL ve makul görünüyor fakat bu kulakiçi kulaklık değil malesef.

Bu konuda biraz yardımcı olabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Çok teşekkür ediyorum, hiç bilgim olmayan bir konuda biraz bilgim oldu sayende fakat burada da bütçe sorunu ortaya çıkabilir mi? Yani bahsettiğin empedans değerine ya da daha fazlasına sahip olan kulaklıkların fiyatlarından eminim büyük çoğunluğun haberi yok. Bahsettiğin KOSS KSC75'in fiyatı 75 TL ve makul görünüyor fakat bu kulakiçi kulaklık değil malesef.

Bu konuda biraz yardımcı olabilir misin?

Rica ederim.
    Aslında yeni bir kulaklık almanıza gerek yok.
    Kulakiçi kulaklıkların birçoğu 16 ohm civarında empedansa sahip. Bunların empedansını yazımda da bahsettiğim empedans adaptörünü yaparak kolaylıkla yükseltebilirsiniz.

Kulaklığınızın 16 ohm olduğunu varsayarsak, öncelikle 32 ohm yapmak için 16 ohmluk veya 48 ohm yapmak için 32 ohmluk ya da 60 ohm yapmak için 44 ohmluk (değerlerin aynı olmasına gerek yok, arada herhangi bir değer de işinizi görür) iki direnç satın alın. Yalnız ohm değeri yükseldikçe MP3 Player'ınızın ses gücünden kaybedeceğini unutmayın. Web'de D2 için 50 ohm civarının ideal olduğu belirtiliyor.

Bu dirençleri elektronik mağazalarında bulabilirsiniz ve fiyatları çok çok ucuz. Sanırım tanesi 20-25 kuruş civarında (hatta belki daha da ucuz). Ayrıca bir de bir ucu erkek diğer ucu dişi 3.5mm kulaklık jaklı bir ara kablosu alın. Ara kablosunu her iki uçtan yaklaşık 5-10 cm civarında kesin ve uçlarını açın. Üç kablonun biri ortak uç (toprak) diğerleri ise sağ ve sol kanallardır. Ortak ucun hangisi olduğunu bilmeniz gerek.

Ortak (toprak) uca herhangi bir işlem yapmayacağız, dolayısıyla doğrudan birbirine bağlayabilirsiniz. Dirençlerden birini sağ kanalın kabloları arasına seri bağlayın, diğerini de aynı şekilde sol kanala. Bunları lehimlemenizde fayda var. Havyanız yoksa bir TV tamircisinden yardım alabilirsiniz. Ardından fazlalıkları kestikten sonra bu üç kablo birbirine değmeyecek şekilde bantlayın. İşte size bir empedans adaptörü. Kablonun erkek ucunu MP3 playerınıza, kulaklığınızı da empedans adaptörünüzün dişi jakına takın. Kullandığınız kulaklıkların empedansı, kullandığınız direnç değerince artmış olacak (örneğin 16 ohm + 32 ohm = 48 ohm).

Yazılanlar pek açık gelmediyse youtube'da bu işlemin nasıl yapıldığını basitçe ve kabaca gösteren video'yu izleyebilirsiniz:http://www.youtube.com/watch?v=lPZGMCFXJ-c

Ben dirençleri bir elektronik mağazasından aldığım bir dişi kulaklık jakının (2,5 TL) içine yerleştirdim. Böylece izolasyon bantlarının neden olduğu kötü görüntünün önüne geçebilirsiniz. Şu an fotoğraf makinem yanımda değil. Daha sonra kendi yaptığım empedans adaptörünün fotoğraflarını buraya yüklerim. Toplam maliyet 3,00 TL'den yüksek değil.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Sorularınız varsa iletebilirsiniz...

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 30 Eylül 2009; 12:37:38 >

• Çok teşekkür ederim, en kısa zamanda söylediğin şekilde yapmaya çalışacağım. Sonuçları buraya yazarım.
  • d2 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. altyazılı video için total video converter diye bir program önerilmiş bir başka başlıkta. fakat ben o porgram ile çevirince altyazı kaydı, yaklaşık 2-3 saniye sonra geliyor. alet henüz elime ulaşmadığı için içinden program çıkıyor mu bilmiyorum. siz hangi programı kullanıyorsunuz altyazılı video için?
  • arkadaşlar d2 320*240 çözünürlük üstünü açmıyomu yani divx xvid 700mb dosyaların çözünürlükleri 320*240 dan büyük olsa açmazmı converte ile uğraşmak istemiyorum yoksa s9 alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war3z -- 9 Ekim 2009; 2:58:51 >
  • satılık cowon d2 vardır. ilgilinenleri http://forum.donanimhaber.com/m_35031038/tm.htm bekliyorum
  • Fuat satma nedenin nedir sorması ayıptır?
  • beyler türkiyede nereden alınabilir bu ürün ? (yurt dışı güvenilir bir site de olabilir)
    sıfır fiyatı ne kadar merak etmekteyim.. birkaç gündür creative zen ile ilgileniyorum almaya karar vermiştim ama bu cowon d2 konusu benim kafamı allak bullak etti.. anladığım kadarıyla çok daha üstün.. d2 almak istiyorum ama bulamadım.. yardımcı olursanız sevinirim..
  • D2+ 8 GB modelleri (hafıza kartları ile 40 GB'a kadar çıkıyor) 120-125$ filan.
  • Max. numbers 500 folders / 4,000 files

Arkadaşlar bu olay nedir yahu ? 4000'den fazla dosya atamayacak mıyız cihaza ?

http://www.jetmall.net/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=490

• jetmall türkiyeye göndermiyor gibi yorumlar var doğru mudur ?
    100 dolar üzeri gümrükte takılma durumu vs. sıkıntı yaşar mıyım.. daha önce yurt dışından hiç alışveriş yapmamış birine anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.. :)
    birde kargo tutarı nedir ve kaç günde gelir türkiyeye.. şimdiden teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XaNDeR_ -- 10 Ekim 2009; 13:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: war3z_12

arkadaşlar d2 320*240 çözünürlük üstünü açmıyomu yani divx xvid 700mb dosyaların çözünürlükleri 320*240 dan büyük olsa açmazmı converte ile uğraşmak istemiyorum yoksa s9 alıcam

kimse yokmu
  • Hayırlı olsun güzel alet
  • bu kadar ilgi gören bir ürünü türkiyede satan bir yer yok mu yani :S
    inatla arıyorum fakat bulamıyorum.. bulduğumda uçuk fiyatlarla yurt dışından getirenler..

bu konuyu okuduktan sonra creative zen almak çok saçma olacak ama başka alternatif yok gibi.. :)
  • Arkadaşlar Cowon D2+ bugün elime geçti. Bence çok kullanışlı bi ürün.

Arkadaşlar dizileri hangi formatda atmamız gerek ? .avi olarak attım açmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 12 Ekim 2009; 18:53:40 >

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.