Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ. İŞLEMCİ SICAKLIĞIM NORMAL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kardeşimin bilgisayarının işlemci sıcaklığı sizce normal mi ? Boşta iken 38-40 derece aralığı, prime ile yüzde yüz yük altındayken 68-71 aralığındadır. Zalman kule tipi işlemci soğutucusu kullanmaktayız.
    Sadece sıcaklıktan bir şüphe etmemin sebebi, 1 ay önce serviste anakart değişirken işlemci soğutucusunun yönünün farklı takıldığı fark ettim. 2 adet ram ilave edecektim takamıyordum. Olduğu yerde çıkartıp, döndürüp yan olarak taktım. 4 ayaklı ve ayakları da her yöne aynı uzunlukta olduğu dikkatimi çekti. Tamamen oturduğuna eminim yoklayınca kasa oynuyor ve hiç bir esneme ya da kıpırdama yok. Kapanma, reset, donma vs. sorunlarda hiç yaşamadık. Sizce her şey normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinedremitli -- 12 Ağustos 2014; 22:57:46 >

• MERHABA
    TCASE 66.8°C
    TCASE - Kasa Sıcaklığı, işlemci Entegre Soğutucusu'nda (IHS) izin verilen maksimum sıcaklıktır.
    http://ark.intel.com/tr/products/70845/Intel-Core-i7-3970X-Processor-Extreme-Edition-15M-Cache-up-to-4_00-GHz

sitesinde verilen ısıdan daha yüksek derecede kullanmamalı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1471 -- 13 Ağustos 2014; 18:41:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1471

MEHABA
    TCASE 66.8°C
    TCASE - Kasa Sıcaklığı, işlemci Entegre Soğutucusu'nda (IHS) izin verilen maksimum sıcaklıktır.
    http://ark.intel.com/tr/products/70845/Intel-Core-i7-3970X-Processor-Extreme-Edition-15M-Cache-up-to-4_00-GHz

sitesinde verilen ısıdan daha yüksek derecede kullanmamalı diye düşünüyorum

hocam yani 66,8 in üzerine boştayken çıkmamalı mı diyorsun ? yoksa yük altındayken mi çıkmamalı ?

• Bu sıcaklarda gayet normal bence. Zaten hava 30 derece boşta bunun altına düşemezsin. Yükte ise oyunlardaki sıcaklık primede olandan daha düşük olacaktır. Normal şartlarda işlemciyi prime testindeki gibi kullanmazsın.
  • afsinedremitli kullanıcısına yanıt
    yük altında dedim de (her durumda)
    fazla intel tecrübem yok ("Turuncu Sakal"a güvenebilirsin) intel sitesinde verilen ısıların 3-4 derece üzerinde kullanılabiliyor zannediyorum
    ----------------------------------------
    Daha yüksek hızlar (ben 1.4 V altında kalmaya çalışıyordu) daha agresif gerilimleri kullanmak mümkün, ancak daha sonra termal ısı hakkında endişelenmeniz gerek. Çekirdek hızını i7-3970X yükseltmek amacındaysa 91 derecenin altında tutulması gerekir ve bu daha yüksek voltaj seviyelerinde gittikçe zorlaşmaktadır.

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-3970x-sandy-bridge-e-benchmark,3348.html&prev=/search%3Fq%3Dcore-i7-3970x%2Bmaximum%2Bthermal%2Bdegree%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DuhW%26rls%3Dorg.mozilla:tr:official%26channel%3Drcs%26biw%3D1280%26bih%3D822

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-3970x-sandy-bridge-e-benchmark,3348.html
    -----------------------------------------
    benim amd Phenom II x4 970'in max temps değeri 62 derece ben sadece birkaç saniye 65 dereceye kadar çıktığımı hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1471 -- 12 Ağustos 2014; 14:58:34 >

• arkadaşlar termal macunu iyi kalite alıp yeniledim. Soğutucu çok rahat tamamen oturdu. Sıcaklık sadece 1-2 derece fark etti. Hiç bir problemim yok. Bence değerler normal. Ayrıca satın aldığım yerin teknik bölümüne mail attım. Bileşenlerimi sıraladım. Sıcaklığın çok iyi deninebilir diye mail yoluyla cevap geldi. Herkese yardımları için teşekkür ederim.
  • benimde amd athlon II x2 7750 dual core işlemcim var boşta min 46 dere chrome açıkken 49 derece oyun oynarken 60 dereceyi geçmiyor sizce normalmi???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Firiki F kullanıcısına yanıt
    Gayet normal

amd athlon II x2 7750 dual core ÖZELLİKLERİ LİNKİ
    . . .
    Voltages1.05-1.325V
    Max Temps (C)73'C
    Wattage95 W -
    . . .

tüm amd masaüstü işlemcilerinin özelliklerine ulaşmak isterseniz LİNK
    AMD Processors for Desktops

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1471 -- 14 Ağustos 2014; 7:55:29 >

valla hocam hiçte normal değil zaten asus ai suite yüklediğiniz zaman 65 derece sıcaklıkta warning veriyor üstü sakıncalı yani bende kasayı dizeli 1 ay oldu hiç amd kullanmadığım için buraya konular açtım herkes normal diyordu şu an sıcaklığım bu demekki normal değilmiş bide stok soğutucu kullanmıyorsanız hiç normal değil

kasa içi 4 fan var 2 üstte 1 önde 1 arkada işlemci soğutucu t2 gerisini siz düşünün buda sıcaklık prime95 ile gördüğü sıcaklık 50-52 arası takılıyor 54 ü geçmiyor normal mi sizce ? bence normal anormal olan 71

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m5-e39 -- 13 Ağustos 2014; 11:00:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m5-e39

valla hocam hiçte normal değil zaten asus ai suite yüklediğiniz zaman 65 derece sıcaklıkta warning veriyor üstü sakıncalı yani bende kasayı dizeli 1 ay oldu hiç amd kullanmadığım için buraya konular açtım herkes normal diyordu şu an sıcaklığım bu demekki normal değilmiş bide stok soğutucu kullanmıyorsanız hiç normal değil

kasa içi 4 fan var 2 üstte 1 önde 1 arkada işlemci soğutucu t2 gerisini siz düşünün buda sıcaklık prime95 ile gördüğü sıcaklık 50-52 arası takılıyor 54 ü geçmiyor normal mi sizce ? bence normal anormal olan 71

Hocam direk satan firmanın teknik bölümü ile yazışma yaptım. Aldığım cevap

"Selam Afşin,
    O işlemcinin verilerine göre max. 89 dereceye kadar normal değerlerdedir,yani 70 derece mükemmel denebilir :)

Saygılarımla,"

Bu sebeple beni yanlış yönlendiriyorsunuz. Bilgi sahibi olmadan yazıyorsunuz. Bir çok tekniklerden aynı cevabı aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

öyle teknikerlerin taa................ o zaman vatan bilgisayarın aynı soğutucuları kullanıp üstüne yorumlar kısmına 25 derece 30 derece görüyom diye yazanlar kendileri o zaman milleti kandırıyorlar dicem ama hiç sanmıyorum aynen bende gittim vatana benim de işlemcim 60-70 den aşağı inmiyor macun aldım kardeş dedim bu pc yanıyor dediğimde amd yse ısınır kardeş problem yok dediler ama şu an 30-35 de geziyorum benim demek istediğim bu amd bu ısı değerlerine katlanabiliyor ne diyim güle güle kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: m5-e39

öyle teknikerlerin taa................ o zaman vatan bilgisayarın aynı soğutucuları kullanıp üstüne yorumlar kısmına 25 derece 30 derece görüyom diye yazanlar kendileri o zaman milleti kandırıyorlar dicem ama hiç sanmıyorum aynen bende gittim vatana benim de işlemcim 60-70 den aşağı inmiyor macun aldım kardeş dedim bu pc yanıyor dediğimde amd yse ısınır kardeş problem yok dediler ama şu an 30-35 de geziyorum benim demek istediğim bu amd bu ısı değerlerine katlanabiliyor ne diyim güle güle kullanın..

Hocam oradaki bu yazışmayı yapan kişi ile 2007 yılından beri arkadaşlığım var. Zaten bir şey olursa teknik servis sorunu olursa ben çözerim firması ile dedi. Garanti işlerine de kendisi ilgileniyor.
  • Arkadaşlar fx6300 (4.5 ghz o.c. li) ile h75 sıvı soğutma kullanıyorum kasada toplam 5 fan var . (işlemci soğutma 120mm x 2 - ekran kartı 80mm x 2 fan hariç tabiki)

Fanlar : 120mm x2 üste 120mm x2 önde 120mm x 1 altta .... 2 adet 120mm fan sıvı soğutma radyatörü soğutuyor egzos kısmında.

*Cpu Isı değerleri boşta : 34 - 50 arası (burada core tempde aşırı dalgalanma oluyor nedenini anlamış değilim.)
    *Cpu Isı Değerleri yükte : 54 - 60 arası ( 60 dereceye 10 saatte 1 kere anca çıkıyordur. Ya da yine core temp in saçmalamasıdır.)

*Gpu Boşta : 37 - 40 derece
    *Gpu Yükte : 69 - 78 derece

*Odamın sıcaklığı boşta : 26-30 derece
    *Odamın sıcaklığı yükte : 30-35+ derece

görüldüğü üzere oda sıcaklığının altına inmek pek mümkün değil bu sıcaklarda. Kışın ise bu değerler 10 ile 15 derece arası düşüyor. Isıya etki eden sebepler ; m2 olarak küçük bir odada iseniz ve havalandırma yetersiz ise yaklaşık 2 ile 10 derece arası fark çok normal. Fanların tozlanması ya da eskimesi, macunların zamanla özelliğini yitirmesi v.s.

m5-e39

Sizin değerlere normal denmiş ,evet bencede normal ama, anaormal olan kısım cpu fanının o rpm de dönmesi. 2295 rpm de 35 derece tuhaf yani. Bence fan expertten cpu fanı user moda alıp 45 derecelere kadar 1500 rpm lere çekin derim ben. Aşırı ses yapar 2295 rpm de. Ben yaklaşık olarak şöyle ayarladım asus al suit - fan expertten (resim ekleyemiyorum ama)

Cpu için:
    0 - 20 derece RPM:%40 civarı
    0 - 45 derece RPM:%65 civarı
    0 - 60 derece RPM:%100 böylece en fazla ısındığı 55 derecede % 65 e yakın bir hızla dönüyor fan.

Chasis fan için:

0 - 40 derece RPM:%40 civarı
    0 - 50 derece RPM:%65 civarı
    0 - 79 derece RPM:%100 burada 79 olsa bile fanlar kendini gazlıyor ve tekrar 78 77 lere düşürüyor kendini.. (not rpm ve dereceleri yaklaşık olarak yazdım tam aklımda değil şu an ama buna yakın değerler.)

Zaten sizin anakarta bağladığınız diğer fanlar gayet sessiz 703 ve 933 rpm . 1000- 1200 sonrası ses başlıyor.

(Not: odamın sıcaklığı yükte ve boşta olayı şakadır oda sıcaklığı 26-35+ arasıdır bu zamanlarda..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 18 Ağustos 2014; 12:28:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.