Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]SIFIR ALDIĞIM SİSTEMDE ANLIK FPS DROPLARI !!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba daha önce yaşadığım problemi tekrar yaşıyorum başka bilgisayarda yine yaşamıştım.
    Tüm parçaları sıfır topladığım sistemi dün tüm parçaların gelmesiyle kurdum çalıştırdım.
    İşlemci : i3 8100
    Anakart : Asus prime h310m-k
    Ram : Corsair 8gb 3000mhz
    Psu : fsp hyper 500 80+
    Ekran kartı : sapphire Rx570 4gb
    Ssd : james donkey 240gb
    Hdd : Seagate 1tb

Oyunlarda anlık kasmalar droplar yaşıyorum.Mesela normalde fps ortalama 150-200 arası bi anda 30 olup geri normale dönüyor.Sebebini hala çözemedim kafayı yemek üzereyim.Problemi çözene küçük bir hediyem olcak.İşlemci kullanımı görev yöneticisini ilk açtığımda %100 gözüküyor sonradan normalde dönüyor.Sebebi nedir? Güç kaynağı gayet yeterli kalıyor sisteme göre.Diğer sistemimde psudan olduğunu düşünüyoduk dandik bir psu vardı.Şuan tüm parçalar sıfır geldi.Ona rağmen yaşıyorum.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum.İstediğiniz testleri yapıp atabilirim.

EDİT:SSD'den kaynaklı olduğunu düşündüğüm için ssd'yi bilgisayardan komple çıkartıp,hdd'ye temiz kurulum yaptım.Problem aynı şekilde devam ediyor.
    EDİT2:Windows defenderi kayıt defteri aracılığıyla kapattım.Arka planda çalışan uygulamaları kapattım.Bilgisayarı performans moduna aldım.Ekran kartını performans moduna aldım.Problem devam ediyor
    EDİT3:8Gb daha ram aldım.Totalde 16gb oldu problem devam ediyor.
    EDİT4:Ekran kartı başka bir bilgisayarda test edildi donma drop yok kesinlikle.Sorun muhtemelen ssd ve hdd'nin bozuk olmasıyla alakalı garantiye gönderdim gelince sonucu yazacağım.
    EDİT5:BİLGİSAYARA GELEN PRİZ HATTININ ZAYIF OLMASINDAN KAYNAKLANIYORMUŞ.SORUN ÇÖZÜLDÜ.İLGİ GÖSTEREN YORUM YAZAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axelw0w -- 25 Mart 2019; 9:29:34 >

• Sıcaklık olduğunu zannetmiyorum muhtemelen işlemci darboğaz yapıyor. MSI Afterburner yükle tüm bileşenlerin değerlerinin gösteriyor geriye dönük de grafiksel görebilirsin, tam fps drop olduğu anda Afterburner'dan değerlere göz at ama dediğim gibi muhtemelen işlemci.
  • Lovelorn Rhapsody kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam öncelikle yorum yazdığınız için teşekkür ederim.
    Bottleneck.com'dan yaptığım teste göre %1.53 darboğaz yapma şansı sistemin.Rx 580 8gb olsa haklısınız ama Rx570 4gb'ı rahat rahat besler diye düşünüyorum.
  • Axelw0w kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin peek yaptığı noktalar olabilir.Dm de mi bu sorunu yaşıyorsun?

"Cs go, pubg (başlama ekranı),karakterlerin yoğun olduğu yerler."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boragungoren -- 24 Şubat 2019; 13:15:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Pubgde ateş ederken, cs de dmde normal zamanda hep oluyor ve oyun çözünürlüğünü değiştiremiyorum sabit 1920/1080 cs go da .

• Ekran kartını biraz daha yormayı deneyin bırakın fps biraz düşsün ama ekran kartı yavaşlarsa işlemci daha rahat yetişir. Sen yine de önce dediğim gibi Afterburnerdan anlık fps droplarında hemen kontrol et, eğer işlemcideyse veya başka bir yerdeyse hemen anlarsın zaten.
  • Lovelorn Rhapsody kullanıcısına yanıt
    Eve geçince deniycem hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pubg ye 8 gb ram yetmeyebilir o yüzden de drop alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Csgo da aynı şey oluyo hocam

Eve gittiginde birde oyun oynarken görev yöneticinde arka planda başka ne var diye de bak zira güncelleştirme vs varsa onlarda bitene kadar sana drop yaşatabilir yine disk kullanimına da bak herşey normalse darboğaz.. ama korkmayasın darboğaz sistemine zarar vs vermez sadece bir bileşenin o bilesene yetisemiyor ayarları yükseltip ekran kartına daha çok yük bindirmeyi ve en azından ikisini bir şekilde esitlemeyi denersin kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Disk kullanımını %30 lara çekiyor. Antimalware işleme git dediğimde windows defender açılıyor hocam

• Darboğazla ramle ve diğer donanımsal etmenlerden bir sorununuz mevcut değil merak etmeyin, önceki bilgisayarınızda da aynı sorun mevcutsa sorun sizden kaynaklı muhtemelen yazılımsal olarak yanlış yaptığınız işlemler mevcut. Basit bir örnek vermek gerekirse zamanında laptopu yavaş olduğu için defalarca servise gönderen arkadaşım sonunda başka bir model laptop almasına karşın halen aynı sorun mevcuttu, meğerse laptopunu güç tasarruf modunda kullanıyormuş.

Öncelikle şu sorularımı cevaplarsanız size yardımcı olmaya çalışacağım.

Parçaların tamamı sıfır mı alındı hdd vs. eski bilgisayarınızdan kullandığınız parça mevcut mu ?

Windows nereden indirip kurdunuz ?

Kurduktan sonra neler yüklediniz ?

Driverlarınızı nereden edindiniz ?

Korsan uygulama/oyun mevcut mu ?
  • Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
    Ssd hariç sıfır herşey
    Windows kendi sitesinden indirdim.
    Google chrome,steam,pubg,csgo
    Hepsinin kendi sitesinden indirdim.
    Mevcut değil orjinal herşey.
    Msi afterburner kullanarak gpu cpu kullanımı ve sıcaklık değerlerine bakma şansınız var mı oyun sırasında, gerçi ne kadar ısı sorunu da olsa o ekran kartı ile cs go da fps drop almak mümkün gelmiyor bana. (Termal macun vs. Doğru uyguladığınızı varsayıyorum)

Vaktiniz ve sabrınız varsa ssd yi iptal edip hdd ye temiz bir kurulum yaparak sorun devam ediyor mu bakmanızı öneririm. Sorun ssd kaynaklı mı onu görmüş oluruz.

• SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    Isınmadan kaynaklı değil hocam denedim canlı gözlemledim. Dün hddye kurdum windowsu yine aynı muhtemelen yazılımsal

• Yetersiz besleme gibi görünüyor hocam. Darboğaz yaptığı için arada drop yemen gayet normal. Bide ram seçiminde bi yanlışın var anakart 2666MHz desteklerken Ram'i 3000MHz almışsın bu boşa giden bi parça umarım ilerde yükseltme düşünerek almışsındır.
  • Cuitlâhuac kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bilerek aldım arada 20/30 tl oynuyordu ileride yükseltirim diye yüksek aldım. Beslemeyle alakalı bir problem yok canlı olarak afterburner ile izledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axelw0w -- 28 Şubat 2019; 20:32:32 >
  • 8 gb daha ram aldım problem hala aynı güncel..

SSD'in bozuk.
  • Cuitlâhuac kullanıcısına yanıt
    XMP denilen birşey var bütün intel işlemciler native olarak 2666 veya 2166 destekler xmp ile yüksek hız alırsın. Boş bir yorum olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.