Şimdi Ara

****ÇÖZÜLEMEYEN SIKINTI ****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bianchi TDL 1300 bisikletimin ön jantı fren yapınca jant kendini sol tarafa çekiyor servise götürdim ben bununla ilgilenemem dedi ve beni bsikletin nerede montaj yapıldıysa oraya götür dedi satıcıya sordum bunlar hazır geliyor nerede yapılır bilmem dedi kafayı yemek üzereyim sürekli arazide kullanan birisiyim güvenerek aldım jant kendini çeke çeke maşanın sol tarafında izler çıkmaya başladı yardımınıza çok ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_cocuk_dahi -- 27 Şubat 2015; 5:56:08 >

• bu_cocuk_dahi kullanıcısına yanıt
    belli ki jantınız yamuk kısaca akort ve/veya tamir+akort istiyordur. Bunu en rahat şöyle anlaersınız, bisikletinizi ters çevirin ve ön lastik fren pabuçlarının ikisinida aynı anda görebilecek şekilde tepeden lastiğinize bakın. Eliniz ile jantı çevirin yamuksa jantın pabuça yaklaşıp uzaklaştığını göreceksiniz. Jant örebilen herhangi bir tamircinin buu yapabilmesi gerek siz nasıl bisikletçilere rastlamışsınız anlayamadım. Nerede oturuyorsunuz? Bir bakalım en kötü ön lastiği söker götürürsünüz ayar yaparlar geri alırısnız?

Bu arada satın aldığınızdan bu yana böyle mi yoksa yoldan sert bir darbe falan aldınız mı?
  • Ön tekerin göbeğinde bir sıkıntı olabilir. Yani bilyeleri sabit tutan somun gevşediğinden tekerlek her zorlanmada o açılan boşluğa kayıyor olabilir.
  • xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum Bursa da oturuyorum Bisikletim hidrolik diskli herhangi bir darbe almadı ağustos sonunda aldım 2 ay önce farkettim
  • Merhabalar;

Geçmiş olsun öncelikle. Bisikletinizi bu şekilde kullanmaya devam etmeyin sorun çözülene kadar.

Fren yaptığınızda teker sağa ya da sola maşaya doğru yaklaşıyorsa ya tekeri monte ederken mandallar iyi sıkılmamış ve mil hareket ediyordur ya da göbek vidaları tam sıkılmamıştır ve göbekte boşluk vardır. İlkini kendiniz çözebilirsiniz ikincisi için elinizde somunları kontra sıkacak anahtar olduğunu sanmıyorum, biraz da hassas ayarlanması gereken bir işlemdir.

Bisikleti ters çevirip tekeri sağa sola zorlayın boşluk nerede ise anlaşılır. Bursada çeşitli bisiklet grupları var, sosyal medyadan birine ulaşıp, sorununuzu çözebilecek bir tamircinin bilgisini alabilirsiniz.
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    öncelikle vevabınız için teşekkür ediyorum. Mandalı kontrol ettik azda sıksam çokta sıksam değişen bişey olmadı . Göbeği kontrol ettim boşluk yok. Benim aklıma gelin ihtimal ya mandal hatalı yada maşa. şuanda kullanmıyorum. Kolayabilirsem foto yada video atmaya çalışıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_cocuk_dahi -- 2 Mart 2015; 8:26:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bu_cocuk_dahi

öncelikle vevabınız için teşekkür ediyorum. Mandalı kontrol ettik azda sıksam çokta sıksam değişen bişey olmadı . Göbeği kontrol ettim boşluk yok. Benim aklıma gelin ihtimal ya mandal hatalı yada maşa. şuanda kullanmıyorum. Kolayabilirsem foto yada video atmaya çalışıcam

Koyabilirseniz çok iyi olur, normal şartlarda olması gereken konumda fakat frene bastığınızda konum değişiyorsa bir parça mutlaka esniyor ya da olması gereken eksenden kayıyordur bunu bulmak gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çözülemeyen Paket Kaybı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende de aynı sorun var. Mandalı fazla sıktığımda fren yapınca biraz daha zor kayıyor ama yine de hafif kayıyor ve o konumda devam ediyor teker dönmeye. Mandalı gevşetince tekrar eski hâline dönüyor, sonra yine sıkıyorum. Sürüşe bir zararı yok ama hızlıyken freni çok sert sıkınca göbek parçalanacak diye korkuyorum.
    Ayrıca, mandalı sert sıkınca kayması zorlaşıyor ama tekerin dönmesi de zorlaşıyor.

Göbeği söküp bilyeleri falan kontrol edeceğim.

Bu arada, çözen varsa nasıl çözdüğünü söylerse iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 7 Ağustos 2015; 18:05:30 >
  • Emre D kullanıcısına yanıt
    Sanırım çözen olmadı ve bende çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bu_cocuk_dahi

Sanırım çözen olmadı ve bende çözemedim.

Kardeş video lazım videosuz anlayamayız
  • o degil de ''ben ilgilenemem'' demek ne demek yahu? sanayi ve ticaret bakanligi duzgun calissa su adam turkiye'de bir daha ticari faaliyette bulunamaz hale gelmeliydi. nasilsa tok satici koymaz ona.
    eger yas kucukse bir buyugunle git ve kavga dovus yaptir. normalde yapmasi gereken seyi ancak bu sekilde yapar.
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    öncelikle yaşım şu anda 19 sorunu çözebilmek için baha zaman harcadım aldığım yerden tutun montaj yapan firmaya kadar gittim hepsi birbirine atıyo suçu bende artık bıraktım peşini artık Bianchi alınmayacağını öğrenmiş oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.