Şimdi Ara

ÇÖZÜNÜRLÜKTE HD ile Düz farkı var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Not : 144 HZ AOC Full Hd monitör kullanıyorum.

Arkadaşlar Nvidia denetim masasından çözünürlüğü değiştir kısmına geldiğimde , ULTRA HD , HD , SD kısmı var bide PC kısmı var .

bunların altlarında hepsinde çözünürlükler var 1920x1080 , 1366x768 gibi . Bu Ultra HD, HD , SD başlığından 1920x1080 (doğal) i seçersem 120hz yenileme hızı oluyor monitörde en fazla. PC başlıgının altındaki 1920x1080 i seçersem 144hz oluyor. Peki bu ikisinin farkı nedir ? 120 hz ile 144hz farkını biliyorum tabikide . yani misal o ULTRA HD , HD , SD ile PC kısmının varkı ne . doğal yazması ne misal

birinde 1920x1080 in yanında doğal diyor , diğerinde bişey demiyor. Görselde koydum.ÇÖZÜNÜRLÜKTE HD ile Düz farkı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drsteteskop -- 29 Mayıs 2020; 13:54:48 >

• aloooooo
  • doğal yazması monitörünün desteklediği optimum çözünürlük olabilir
  • kendinemezun kullanıcısına yanıt
    kesin mi hocam.
  • Doğal dediği senin ekranının çözünürlüğü, 4k ekranın olsaydı 3840x2160 doğal olurdu. Yani ultra hd dden 1080p seçmenin bi anlamı yok, PC 144hz kullanman en mantıklısı.
  • Little Caprice kullanıcısına yanıt
    120 hz 1920x1080p Full hd doğal yerine 144hz 1920x1080p seçiyorum o zaman.
  • Hocam i olan fake 144hz ama göze akıcı geliyor, aynı anda bütün pikselleri çalıştırmıyor, ekranı ikiye bölüyor. Yani 1 sıra pikseller çalışırken 1 altındaki piksel sırası çalışmıyor onun bir altındakiler yine çalışıyor. Böylece 144hz kablo desteklemese bile fake bir akıcılık elde edebiliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Redmi K20 Pro kullanıcısına yanıt
    Peki hangisini öneriyorsunuz . Doğal olam 120hz yi mi
  • up
  • Redmi K20 Pro kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi bu olayı başka yerlerde görmedim. Emin misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drsteteskop

Hocam dediğiniz gibi bu olayı başka yerlerde görmedim. Emin misiniz ?
    Tv'lerde araştır daha çok görürsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.