Şimdi Ara

CPU Çekirdek Kullanmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İnternetten Knight Online Oynuyorum , Aynı Anda Birden Fazla Clientte Kullanıyorum Fakat Oyunda Aşırı Bir Kasma Yaşıyorum :S

Oyun Kastığındaki GPU RAM ve Ekran Kartı Değerlerim Resimdeki Gibi

Oyun Tamamen 1. Çekirdeğe Yükleniyor Hiç Kullanmadığı 2 Çekirdek Varken Hemde . İşlemler Menüsünden Benzeşmeyi Ayarla İle CPU Seçimi Yaptığımda Biraz Rahatlama Yaşıyor Fakat Belirli Süre Aralıklarıyla HackShild Adlı Programın Kontrol Mekanizması Devrede Girdiğinde Yine 1. Çekirdeği Kullanmaya Başlıyor Ve Client Kitlenip DC Yiyorum . Bi Program Vasıtası İle İşlemci Çekirdeklerini Dengeli Kullatmanın Bir Yolu Varmıdır Acaba ??

PC Özelliklerim

i7 3770k 3.5 GHZ İşlemci
    16 GB Gskill RipjawX 1600MHZ Ram
    Hd 6850 1 Gb DDR5 256 Bit Ekran Kartı
    SSD Disk 550 Read 510 Write
    Gigabyte z77-DS3L Anakart
    High Power 850W PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siliciserkanx -- 10 Ağustos 2012; 0:05:58 >

• SS açmıyor yenisini eklerseniz sevinirim..

Bios resetleyin bakalım çözüm olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 9 Ağustos 2012; 23:44:06 >

• Ekran kartlarında çekirdek mi var? Benim bildiğim tek gpulu ve çift gpulu var
  • Pardon Ya Başlıkta CPU Yazacağıma GPU Yazmışım :) İşlemci Çekirdeklerinden Bahsediyordum Dostum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: siliciserkanx

http://img422.yukle.tc/image.php?id=9506Adsiz.jpg

CPU çekirdekler doğru bir şekilde kullanılıyor da 7.2 GB kadar ramı nasıl kullanıyorsunuz açıklama yapınız ve donma bu yüzden kaynaklanıyor olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

SS açmıyor yenisini eklerseniz sevinirim..

Bios resetleyin bakalım çözüm olabilir..

Dostum PC Daha 2 Haftalık Bios'umu Sıfırlamayımı Deneyim Yoksa Bios Güncellemesimi Çekeyim Ona Göre Bir Yol İzleyeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pardon Ya Başlıkta CPU Yazacağıma GPU Yazmışım :) İşlemci Çekirdeklerinden Bahsediyordum Dostum .

Ben anladım zaten
  • quote:

quote:

CPU çekirdekler doğru bir şekilde kullanılıyor da 7.2 GB kadar ramı nasıl kullanıyorsunuz açıklama yapınız ve donma bu yüzden kaynaklanıyor olabilir..

Totalde 16 GB'lik Ram Var Makinamda Arka planda Oyundan 1 ' den Fazla Açık Olduğu İçin O Kadar Yüksek Ram Kullanımına İhtiyaç Duyuyor :S

• quote:

quote:

quote:

Totalde 16 GB'lik Ram Var Makinamda Arka planda Oyundan 1 ' den Fazla Açık Olduğu İçin O Kadar Yüksek Ram Kullanımına İhtiyaç Duyuyor :S

Oyunların hepsini kapatınca Ram kullanımı 1.5 GB düşüyorsa sorun yoktur.

O kadar oyunu açtığınız zaman tek CPU üzerinde yüklenmeyecektir önemli olan GPU'ya yüklenecektir ve haliyle donma olacaktır.

1 - 2 tane açıkken sorun olacağını sanmıyorum..

• Hepsini Kapattığım Zaman Ram 1Gb Seviyelerine İniyor Onunla İlgili Bir Sorun Yok Sanırım . GPU Kullanım Seviyeside %53 %55 Arasında Dalgalanıyor , Ekran Kartını %100 Bile Kullanmazken Neden Böyle Bir Kasmaya Yol Açtığını Anlayamıyorum :S
  • quote:

Hepsini Kapattığım Zaman Ram 1Gb Seviyelerine İniyor Onunla İlgili Bir Sorun Yok Sanırım . GPU Kullanım Seviyeside %53 %55 Arasında Dalgalanıyor , Ekran Kartını %100 Bile Kullanmazken Neden Böyle Bir Kasmaya Yol Açtığını Anlayamıyorum :S

1 Tane açınca sorun yaratıyor mu siz bana bundan bahsedin ?
    Ekran kartı belleği %50 kullansa bile önemli olan aşağıda koyu olarak yazdığım özellikleridir eğer fazla kullanılırsa yetersiz oyun olursa donma olabilir. Demek istiyorum ki kartın boyutu ne kadar büyük olursa olsun aşağıdakiler önemlidir..

Core Speed
    Shader Speed
    Memory Speed
    Memory Bus Width (Bant genişliği)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 10 Ağustos 2012; 0:08:44 >
  • Bunun bilgisayarınızdan kaynaklanacağını sanmıyorum. Çünkü 16 GB RAM'den 8 küsur GB RAM kullanıyor ve geriye 8 GB daha kalıyor ve CPU verdiğiniz linkteki resme göre %50'yi aşmıyor bile. Sorun ne zamandır var. Oyun kaynaklı olabilir çünkü bende bir aralar Silkrad oynarken aynı tarz kasma problemiyle karşılaşıyordum. Forum sitelerine bakınca bir tek benden olmadığını anlıyordum. Oynadığınız oyunun destek forumlarına bakın bence. Ama bazen bilgisayarımdan kaynaklı da kasmalar yapıyordu çünkü 6 gün boyunca aralıksız açık kalıyordu bilgisayar ve reset atınca eski haline dönüyordu hızlanıyordu yani.
    Demek istediğim reset atın ya da oyunun destek forumlarına bakın.
  • 6 Taneye Kadar En Ufak Bir Problem Yaratmıyor Fakat 7. Çalıştırıldığı An Kasmaya Başlıyor . Belki Biliyorsunuzdur knight Online Grafik Kullanmaya İhtiyaç Duymayanlar İçin Edit Clientler Mevcut . Onlar ilede Denedim Doğru Dürüst Grafik Kullanmıyorken Bile Aynı Şekilde Kasmaya Başlıyor . Bu Kasma Olayı 1. CPU'u %100'E Sabitlendikten Sonra Yaşamaya Başlıyorum . İşlemci Kullanımını Bütün Çekirdeklere Ortak Bir Şekilde Yayabilmek İçin Önerebilceğiniz BES Gibi Bir Program Varmıdır Acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Citizen

Bunun bilgisayarınızdan kaynaklanacağını sanmıyorum. Çünkü 16 GB RAM'den 8 küsur GB RAM kullanıyor ve geriye 8 GB daha kalıyor ve CPU verdiğiniz linkteki resme göre %50'yi aşmıyor bile. Sorun ne zamandır var. Oyun kaynaklı olabilir çünkü bende bir aralar Silkrad oynarken aynı tarz kasma problemiyle karşılaşıyordum. Forum sitelerine bakınca bir tek benden olmadığını anlıyordum. Oynadığınız oyunun destek forumlarına bakın bence. Ama bazen bilgisayarımdan kaynaklı da kasmalar yapıyordu çünkü 6 gün boyunca aralıksız açık kalıyordu bilgisayar ve reset atınca eski haline dönüyordu hızlanıyordu yani.
    Demek istediğim reset atın ya da oyunun destek forumlarına bakın.

24 Saat'ten Fazla Açık Bırakmıyorum Günde En Az 1 Kere Yeniden Başlatıyorum Pc'yi . Aynı Anda Birden Fazla Açabilmek için Başka Bir Program Kullanırken Çalıştırdığım Her client İçin Manuel CPU Seçimi Diye Bir Yeri vardı Ordan Çalıştırmak İstediğim CPU Çekirdeğini Seçiyordum . Bu Şekilde Kullanırken Bir Problem Yaşamıyordum . Şuan Kullandığım Program Bu Tarz Bi Destek Vermediği İçin Oyunlar Tamamen 1. Çekirdeğe Yükleniyor . Görev Yöneticisinden Benzeşmeyi Ayarla Dışında İşlemci Seçimi Yaptırabilceğim Bir Program Varsa Onun Benim Sorunumu Çözeceğine İnanıyorum :S

• quote:

6 Taneye Kadar En Ufak Bir Problem Yaratmıyor Fakat 7. Çalıştırıldığı An Kasmaya Başlıyor . Belki Biliyorsunuzdur knight Online Grafik Kullanmaya İhtiyaç Duymayanlar İçin Edit Clientler Mevcut . Onlar ilede Denedim Doğru Dürüst Grafik Kullanmıyorken Bile Aynı Şekilde Kasmaya Başlıyor . Bu Kasma Olayı 1. CPU'u %100'E Sabitlendikten Sonra Yaşamaya Başlıyorum . İşlemci Kullanımını Bütün Çekirdeklere Ortak Bir Şekilde Yayabilmek İçin Önerebilceğiniz BES Gibi Bir Program Varmıdır Acaba ?

Dostum oynadığın oyun nedir ?

Ram kullanımını 7.2 GB kadar fırlıyor bu oyun Ekran kartına da yüklenecektir 6 dan fazla açmak için daha ne uğraşıyon
  • Knight online Diye Bir Oyunda Pazar kuruyorum Sürekli . Ondan Dolayı İhtiyaç Duyuyorum . Bellek Miktarı Önemsiz Diyorsunuz , Ekran Kartının İşlemci Seviyesinin %kaç Kullandığına Nasıl Bakabilirim ??
  • quote:

Knight online Diye Bir Oyunda Pazar kuruyorum Sürekli . Ondan Dolayı İhtiyaç Duyuyorum . Bellek Miktarı Önemsiz Diyorsunuz , Ekran Kartının İşlemci Seviyesinin %kaç Kullandığına Nasıl Bakabilirim ??

AIDA64 Extreme Edition programı yardımcı olur..
  • Hemen Deniyorum Dostum Çok Teşekkürler . Sonuçları Birazdan Yüklerim .
  • Tek klasorlden ayni oyunu 7. kez acmaya calismadiginiza inanmak isterim. Oyleyse klasoruleri coklayip deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.