Şimdi Ara

CPU fan aldım ama sorun var. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemi kullanıyorum. amd stok fan çok ses yapıyordu bende Thermaltake ISGC-300 aldım. Fanın güç girişi 3 pinli benim anakartta eski fan 4 pinli girişe bağlıydı bende 3 pinli diğer fan girişine taktım ama bu seferde bios açılışında cpu fan error veriyor. Biostan bi ayarmı yapmam gerek? Bide fanı taktıkdan sonra açılırken gelen bip sesi gelmiyor bilgisayar bi garipleşti yardımlarınızı bekliyorum

• ayar da çekebilirsiniz bios tan "halt on cpu fan error" seçeneğini "disabled" yaparak veya
    eski fan' ı çıkardığınız (anakarttan) yere 3 pin lik yeni fanı takarak
    1 tane pin boş kalacaktır, bu pin PWM içindir...

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/img/4pin.jpg

http://forum.donanimhaber.com/m_32621831/tm.htm

• 3 pinli de olsa CPU fan girişine tak. Zaten o soğutucu PWM özellikli boşta kalan RPM özelliği sanırım. CPU girişine takmazsan işlemci sıcaklığına göre fan hızı ayarlaması yapmaz.
    O nedenle CPU fanı takılı görünmediğinden fan error veriyor.
    Hangi girişe taktıysan ( kasa, güç kaynağı vb) onun sıcaklık değerine göre hız ayarı yapacaktır.

Thermaltake ISGC-300
  • 3 pinçıkışı 4 pinli girişe linkte verilen resimdeki gibi taktım fan çalıştı uyarıda çıkmadı çok teşekkürler. Yalnız hala açılıştaki bip sesine ne oldu çözemedim :), Thermaltake 300 gelince sessiz bir fan ama yüksüz stok fanla 40 derece olan işlemcim bu fanı takdıkdan sonra hala 40 derece ben daha performans beklerdim bu kadar paraya, en azından sessiz onla yetinecez yoksa stok fan çekilecek gibi değil.
  • hala 40 derece olması garip ben aynı iş
    lemciyle 92mm fanlı bir soğutucu kullanıyorum ve yüksüz 32-33 derece civarında.
    Cool&Quiet aktif mi ve eğer yine de düşme olmuyorsa Vcore düşürerek undervolt yapabilirsin. 1,175' e kadar düşürülebiliyor bu işlemciler ve stabil kalıyor. Bu işlemle bile epey ısı düşer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.