Şimdi Ara

cpu kulannımı %100 aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 2 üç gündür compaq marka dizüstü bilgisayarım aşırı ısınıyor ve yavaşlıyor cpu kullanımını %100 gösteriyor ve 2gb ram kullanıyor bu süre zarfında extra birşey yüklemedim virüs olma ihtimali görmüyorum. sorun sizce nedendir.

• işletim sistemini ve işlemciyi yazarmısınız
  • ccleaner la çerezleri ve internet önbelleğini temizlemeyi deneyin. bazı çerezler buna neden olabiliyor. aşağıdaki linkteki arkadaşında buna benzer bir problemi vardı.

http://forum.donanimhaber.com/m_47365158/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47365158
  • Aynı sorunu eski hp laptopum ile yaşadım.100lerce cevap gelmişti hiçbiri olmadı.en sonunda hddde bad sector olduğunu farkettik.garantiye gönderip yeni hdd talep ettim ve yeni hdd takıp gönderdiler.geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkayboys

Aynı sorunu eski hp laptopum ile yaşadım.100lerce cevap gelmişti hiçbiri olmadı.en sonunda hddde bad sector olduğunu farkettik.garantiye gönderip yeni hdd talep ettim ve yeni hdd takıp gönderdiler.geçmiş olsun
    yaklaşık 1 senedri kullanıyorum bunu ama hiç böyle yapmazdı bad sektör şimdiye kadar karşıma çıkmazmıydı.

dual core işlemci 2 ghz 15-20 gün önce vistadan 7 ye geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bring to front

yaklaşık 1 senedri kullanıyorum bunu ama hiç böyle yapmazdı bad sektör şimdiye kadar karşıma çıkmazmıydı.

benimde 1 yıl olduktan sonra ortaya çıkmıştı ama bad sectörün oluşma sebebi laptopu düşürürsen falan oluşabilir. ben çok alçak bir mesafeden düşürmüştüm ama genede badsector olmuş. hdtune kurarak taratın bakalım bir badsectör varsa o bulacaktır. Sorun ya badsectör'den yada svchost.exe'den
  • quote:

quote:

benimde 1 yıl olduktan sonra ortaya çıkmıştı ama bad sectörün oluşma sebebi laptopu düşürürsen falan oluşabilir. ben çok alçak bir mesafeden düşürmüştüm ama genede badsector olmuş. hdtune kurarak taratın bakalım bir badsectör varsa o bulacaktır. Sorun ya badsectör'den yada svchost.exe'den

Alıntıları Göster
    merhaba biliyorum başlık ile soracağım soru çelişkili ama lütfen yardım edin.

bilgisayarım hp pavilion dv2500 cdsini kaybettim ve format attırtım bilgisayarcı dell in driverlarını yazdı bende yanlışlıkla ses driverını sildim yenisini ve benim bilgisayarımınkini nerden bulabilirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeus15

bilgisayarım hp pavilion dv2500 cdsini kaybettim ve format attırtım bilgisayarcı dell in driverlarını yazdı bende yanlışlıkla ses driverını sildim yenisini ve benim bilgisayarımınkini nerden bulabilirim ?

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/ProductList.jsp?lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3369414

bu linkten bilgisayarının modelini seçerek driverlerden ses driverini ve diğer driverları indirebilirsin

• quote:

quote:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/ProductList.jsp?lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3369414

bu linkten bilgisayarının modelini seçerek driverlerden ses driverini ve diğer driverları indirebilirsin

Alıntıları Göster
    işte tam ğstğne bastınız oraya 1000 lerce kere girmişimdir benim product ta dv2500 yazıyor sadece ama orda sadece dv 2500 yok ?

• quote:

işte tam ğstğne bastınız oraya 1000 lerce kere girmişimdir benim product ta dv2500 yazıyor sadece ama orda sadece dv 2500 yok ?

Alıntıları Göster
    Kaspersky,Combofix ve antimalwarebytes ile tarama yaptırın zararlı varsa silecektir.Bunlar size yardımcı olmaz ve sorun çözülmesse HDtune ile badsector taraması yaptırın badsector bulursa Hdd değişir.Düzelmesse pc nin içini açıp fanları ve hava yollarını temizleyin.Düzelmesse format atıp güncel driverlar ile kullanmayı deneyin.Ondada düzelmesse ramlar çift slot ise tek tek birini çıkarıp deneyin.

• quote:

en üstteki 4 şeye baksana ayrıcasen laptopunun modelini önce bi tam olarak öğren sonra biz sana yardım edelim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

Kaspersky,Combofix ve antimalwarebytes ile tarama yaptırın zararlı varsa silecektir.Bunlar size yardımcı olmaz ve sorun çözülmesse HDtune ile badsector taraması yaptırın badsector bulursa Hdd değişir.Düzelmesse pc nin içini açıp fanları ve hava yollarını temizleyin.Düzelmesse format atıp güncel driverlar ile kullanmayı deneyin.Ondada düzelmesse ramlar çift slot ise tek tek birini çıkarıp deneyin.

Hacım arkadaş windows 7 kullanıyorsa combofix falan zararlı olabilir. Combofix tavsiye etmiyorlardı w7 için ben kendimde kullandım kaç kere birşey olmadı ama herkes kullanmayın w7 de diyordu
  • quote:

quote:

Hacım arkadaş windows 7 kullanıyorsa combofix falan zararlı olabilir. Combofix tavsiye etmiyorlardı w7 için ben kendimde kullandım kaç kere birşey olmadı ama herkes kullanmayın w7 de diyordu

Alıntıları Göster
    Son sürümü herhangi bir zarar vermiyor.

• quote:

Son sürümü herhangi bir zarar vermiyor.

Alıntıları Göster
    sisteminizde virüs var işletim sistemini yeniden kurun veya sistemi güvenli mod'da açıp bu sorunu yaşamadığınız son tarihi seçip geri yükleme yapmayı deneyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agresif Pijama

sisteminizde virüs var işletim sistemini yeniden kurun veya sistemi güvenli mod'da açıp bu sorunu yaşamadığınız son tarihi seçip geri yükleme yapmayı deneyin...

Alıntıları Göster
    cevaplar için çok teşekkürler.

genelde virüs üzerinde durulmuş anladığım kadarı ile. sağlam bir antivirüs bulmak gerek, sistem geri yükleme ve bad sektör taraması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bring to front -- 12 Mart 2011; 10:41:10 >
  • quote:

cevaplar için çok teşekkürler.

genelde virüs üzerinde durulmuş anladığım kadarı ile. sağlam bir antivirüs bulmak gerek, sistem geri yükleme ve bad sektör taraması.

Alıntıları Göster
    bu arada hd tune indirdim şanda tarama yapıyor.

harddisk sıcaklığı gözüme çarptı. şuanda 56 derece. fena şeyler oluyor gibi hissdiyorum zira hd tune paso uyarıyor...

edit: 60 oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bring to front -- 12 Mart 2011; 11:00:22 >
  • quote:

bu arada hd tune indirdim şanda tarama yapıyor.

harddisk sıcaklığı gözüme çarptı. şuanda 56 derece. fena şeyler oluyor gibi hissdiyorum zira hd tune paso uyarıyor...

edit: 60 oldu.

Alıntıları Göster
    hdd sıcaklığı en fazla 50 olmalıymış(50 bile çokmuş). daha da artarsa kafa vurması yapıp bad sectör oluşmasına yol açıyormuş. Hocam fanları temizleyin bi. laptopun altına 4 köşesine falan silgi koyun altı açık kalsın havalansın.Bu gidişle bad sectör olacak ya da oldu.

Not: dün benim 51 derece oldu yusuf yusufa bağladım. sonra yükselttim altına soğutucu koydum 46 ya indi azcık rahatladım.

• quote:

hdd sıcaklığı en fazla 50 olmalıymış(50 bile çokmuş). daha da artarsa kafa vurması yapıp bad sectör oluşmasına yol açıyormuş. Hocam fanları temizleyin bi. laptopun altına 4 köşesine falan silgi koyun altı açık kalsın havalansın.Bu gidişle bad sectör olacak ya da oldu.

Not: dün benim 51 derece oldu yusuf yusufa bağladım. sonra yükselttim altına soğutucu koydum 46 ya indi azcık rahatladım.

Alıntıları Göster
    bad sectör taramsında olumsuz birşey çıkmadı şuan 67 derece de

• quote:

hdtune de bad sectör taramasından hariç orada başka bir kısım daha vardı orada gösteriyordu. bendede badsector taramasında bulmamıstı o başka yerde yazıyordu. iyileştir gibi birşey mi ne vardı hatırlamıyorum şuanda.
    Ayrıca 67 derece demişsinde sen o hdd'den ümidi kes
  • quote:

quote:

hdtune de bad sectör taramasından hariç orada başka bir kısım daha vardı orada gösteriyordu. bendede badsector taramasında bulmamıstı o başka yerde yazıyordu. iyileştir gibi birşey mi ne vardı hatırlamıyorum şuanda.
    Ayrıca 67 derece demişsinde sen o hdd'den ümidi kes

Alıntıları Göster
    hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım

garanti de sorun çıkarırlar mı peki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.