Şimdi Ara

Cpu Kullanımı %100 (ödüllü sorun çözme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
73.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pc açıldıktan kısa bir müddet sonra Cpu kullanımı garip bir şekilde %100 lere kadar dayanmakta ve pc kilitlenme aşamasına gelmektedir.
    daha önceleri birden çok programı aynı anda %2-3 lerde rahatca kullanabilirken şimdi bu siteye girerken bile baya bi kastırdım.

Şimdi bu sorunu çözmek için birkaç yol denedim. o yüzden lütfen klasik format at düzelir cevabı vermeyin. hatta bilmiyorsanız hic cevap vermeyin ki
    benim gib aynı sorunla karşılaşanlar sizin verdiğiniz yanlış bilgilerden dolayı vakit kaybetmeden sonuca ulaşsınlar.

Sistemim:
    p4 3.0 işlemci ,
    gigabayte anakart üzerinde
    1gb 667 Mhz + 1gb 667 mhz olmak üzere 2 adet ram
    256mb ekran kartı ve 160gb Hdd den oluşmaktadır.
    2 adet yazıcı bilgisayara halihazırda bağlıdır.
    işletim sistemim xp sp3 dür.
    Kullandığım virüs tarama programı nod32 dir

(problem ortaya çıkmadan önce sistemde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. dediğim gibi 10 hatta 20 adet programı aynı anda çalıştırabilmekteydim.)
    hic bir iş yapmasam aynı anda çalışan standart programlarım
    2 adet msn
    ms outlook express
    ms office excel
    internet explorerden en az 5 adet sayfa
    yahoo messenger
    nod32
    voip raider
    akınsoft muhasebe programı
    acrobat raider
    internet download manager
    bu programlar aktif halde iken
    -hdd'den hdd'ye
    -hdd den usb ye veya tam aksine
    -hdd den mmc ye veya tam aksine
    devamlı surette veri alışverişleri olmaktadır.
    sabah 09:00 da başlayan pcnin çalışması gece 00:30 lara kadar devam etmektedir.
    sürekli kullanılan bir bilgisayardır. tüm bu işlemleri hicbir sorun yaşamadan aynı anda yapabilmektedir.

Bu problem başgöstermeden önce içinde bir kac portatif programın bulunduğu bir program paketi yükledim. tam emin değilim fakat sanırım sorun burdan bulaştı.

şimdi tüm bu açıklamalarım cerçevesinde pc hakkında bir bilginiz olmuştur sanırım.
    sorun başladığında öncelikle
    görev yöneticisi (taskbar) daki tüm programlar kontrol edilmiş fakat aşırı derecede göze çarpan bir program veya sistem kullanımı görülememiştir.
    görev yöneticisine tekrar tekrar bakılmıştır. tek tek çalışan programlar sonlandırılıp denenmiştir sonuc bulunamamıştır.
    ve
    nod32 ile virus taraması yapılmıştır. sonuc bulunamamıştır.
    avast home ile virus taraması yapılmış sonuc bulunamamıştır
    combo fix ile virus taraması yapılmış sonuc bulunamamıştır.
    advantage windows care ile sorun çözülememiştir.
    ve
    msconfigdeki başlangıc öğeleri olsun sistem dosyaları olsun tek tek defalarca incelenmiş sonuc elde edilememiştir.
    iexplorer ve tüm dosyalar başlangıc ayarlarına çekilmiş tüm register ayarları incelenmiştir.

sonuc yine sıfırdır. son çare olarak format atılmıştır. bilin bakalım ne olmuştur sorun devam etmektedir.
    sonra sıfır hdd alınıp takılmış ve yeniden format atılarak sistem yüklenmiştir ama yine aynı sorun devam etmektedir.

-ramlar değiştirilmeden tek tek denenmiştir. yani bir ram takılı iken diğer ram sökülmüş sistem başlatılmıştır. sonra diğer ram takılıp tek denenmiştir. o da sonuc getirmemiştir.
    -işlemci değiştirilmemiş hic ellenmemiştir.
    -anakart değiştirilmemiş hic ellenmemiştir.

Ben bilgisayar kurduyum diyenler hadi bakalım !!!
    sorunu direkt olarak çözmeye yardımcı olacak bilgiyi veren arkadaşa istediği hattına direkt 250 kontör yüklenecektir.
    sorunu çözmede dolaylı olarak yardımcı olabilecek bilgiyi veren arkadaşa istediği hattına direkt 100 kontor yüklenecektir.
    dilerseniz sorunu çözen arkadaşawww.duruiletisim.net den 8gb usb flash bellek hediye yollanacaktır. dilerse kendisine alacaği herhangi bir üründen kalaylı bir iskonto yapılacaktır.

bilgi için info@duruiletisim.net mail adresini
    05355604999
    02362343080
    02362390999 nolu telefon numaralarını arayabilirsiniz.

Lütfen gereksiz yazılar yazmayınız. Şimdiden ilginize Teşekkür ederiz.

• hocam burda hediye için yardım yapan bir üye olcağını sanmam, şahsen ben gönüllü olarak yardımcı oluyorum
  • hediye gönlümüzden kopan ufak bir araç şuana kadar kaybettiğimiz vakit kaybı ve işlemlerin aksaması bizim için baya maliyetli oldu. bu onun yanında çok küçük kalır.
    yeterki sorun çözülsün. pazar günü gece bu saatlere kadar burada kalmamın nedeni bu...
  • 1-Portatif programları bulunduğu bir program paketi yükledim demişsin şu Paketi indirdiğin adres varsa yazarsan programları kontrol edebilirim ( Gönüllü olarak )
    2-görev yöneticisi (taskbar) demişsin screenshot alabilirimiyim.
    3-Son Çare Format attım demişsin Peki HD ikiye mi bölünüktü , bölünükse sadece C ye mi format atıldı , D olduğu gibi bırakıldı
    4-Sıfır hdd alınıp takılmış ve yeniden format atılarak sistem yüklenmiştir demişsin bu işlem sırasında eski hdd bağlımıydı . (3 üncü Soruyla bağlantılı)

Şimdi gelelim Diğer Noktalara

1-Windows başlamadan önce yine Pc kasıyormu (Mesela bios ) güvenli kiptedemi aynı sorunu veriyor
    2-İşlemci ve ram'lari kesinlikle değiştirip dene.

Son Olarak memleket eğer ANKARA ise Bilgisayarını görmek isterim
  • madem hediye var o zaman cevap veriyorum
    şaka bir yana aynı durumla ben de karşılaştım
    sisteminizde hatta diger bilgisayarlarınızda sorun yok boşa format atmayın
    hatta bilgisayar parçalarını degiştirmeyin
    sorun şu
    ağdan bulaşan bir virüs var
    başka bilgissayarda yada adslnizde olabilir.
    yapmanız gereken ise
    1 önce tüm sistemin elektirigini kesin (sistem tüm bilgisayar ve cihazlar)
    2 tüm bilgisayarların ağ kablolarını cekin
    3 tüm bilgisayarlara fdisk yaparak format cekin
    4 tüm driverleri orjinal cdlerinden kurun,
    5 diger programları ise virüs olmadıgından kesinlikle emin oldugunuz cdler ile kurun
    6 dikkat tüm bunları yaparken ağ kablosunu takmayın
    7 adslye reset atın (arkasında küçük dügmesi olur kataloga bakarak atarsınız artık)
    8 bilgisayarların ağ kablosunu takın
    9 hediyemi yollayın şaka tabi mutlulugunuz yeter

• screenshot

programın adı usb portablewww.conaxstore.net adresinde portable bölümüne bakın içinde kurulum gerektirmeyen fakat çok kullanılan 8-10 adet program var.
    Starts Portable Apps Menu from a drive's root directory. For additional details, visit PortableApps.com

eski hdd sökülmüştür. hdd sıfırdır. içi tamamen boştur. yeni hdd 3 bölüme ayrılmıştır. ve diğer hdd den virus olabilir gerekcesi ile hicbir program veya dosya alınmamıştır.

bilgisayar biostan window açılışına kadar sorunsuz hatta formattan sonra daha bi hızlı biçimde açılmıştır. fakat açıldıktan 2 dakika sonra kilitlenme olmaktadır. sonra kilitlenme durmaktadır. fakat bir ie acınca veya 1 pro çalıştırınca cpu faaliyete geçmekte ve %100 lere gelmektedir.

manisa dayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekol45 -- 17 Kasım 2008; 1:58:19 >

• bilgisayar ağ olarak hic denenmemiştir.
    sorunlu olan ana bilgisayara 3 adet wireless notebook ve 3 adet de masa üstü kablolu bağlantı vardır. keza gün içinde bu rakamlar artmaktadır. fakat hepsine birden format atıp hepsini silbaştan yapmak şu durumda imkansız görünmekte. çünkü bu tüm verilerin riske edilmesi ve işlerin iyice durması manasına gelir.
    tabi sorunumuzu çözecek kesin tespit bu ise...
    ben buna ihtimal vermedim çünkü diğer pcler sorunsuz çalışmakta. wireless ve kablolu bağlantı paylaşımı dışında veri paylaşımı veya yazıcı paylaşımı yok. fakat gün içinde devamlı usb hdd ve usb flash belleklerle ve maillerle veriler alınıp veriliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işte sorun da bu ya
    hicbir şekilde bilgisayarlar baglı olmayacak
    şimdi inanmassanız deneyin diyecem zaten denemişsiniz
    bilgisayara format atmanız bişeyi degiştirmemiş
    çünkü başka bilgisayardan wireless yada kablolu bir şekilde virüs bulaşıyor
    zaten nerden bulaştıgını bilmiyoruz
    şimdi tekrardan diyorum
    ağ kablonuzu cıkarın
    1 tane masaüstü bilgisayarınıza deneyin wireless yada ağ kurulum kısmını geçin kurulumda.
    c haricindeki sürücülerinize bulaşma riski de teşıdıgından fdisk ederek format atın
    kesinlikle ağ kablosunu takmadan sistemi kurun ve calıştırın
    eminim ki sorun ortadan kalkacaktır
    sonra ag kablosunu takdıgınızda sorunla tekrar karşılaşacaksınız
    ben yatıyorum

• cpu %100 lere ulaşıyor...
    konusunu inceleyin. Konudaki 4. yanıtı inceleyin.

svchost.exe nedir ne işe yarar? neden 90 ram i yer?
    konusunu inceleyin.

Bu konularda birçok konu açılmakta, eski konuları inceleyerek bir çözüme ulaşmanız mümkünsede asıl sorun Anakartta; Gigabyte GA-8I915PL-G (ver 2.0) anakart kullanıyorum 3 ide ve 4 sata girişi mevcut ide ve sata HDD'lerle bir çok konfigirasyonlar denedim ama kart eskidikçe oluşan birçok problemle karşılaştım. GIGABYTE GA-8IG1000-G ve GIGABYTE GA-8IPE1000MK (ver 1.0) anakartlarımda oldu ve Gigabyte anakartlarla fazlaca ilgilendim, Bios update, bios chipini komple değiştirme, anakarttaki kondansatör ve diğer elemanlar, muhtelif PSU'lar vs.. denedim. Bu problemleri genellikle çözebiliyor.
    Bu anakartlar sorun aygıtlarda bir iletişim kopukluğu gibi gözükerek başlıyor. PRIMARY IDE porta HDD ile optik okuyucuyu master-slave bağlandığında 1.44' disket sürücü ve diğer ide portları boşken bu sorun aşılabiliyor. Bilgisayar donanımı doğru yapılandıramıyor. Aygıt sürücüleri veya donanımda sorunlar nedeniyle makine kasıyor.

• evet sorununuz kesinlike svchost.exe dosyasından kaynaklanıyor.. bu dosyalar bir takım servislerin denetlenmesini sağlar.. bir çok svchost görürsünüz görev yöneticisinde.. ancak bir tanesi kastırır bilgisayarın açılıoşında 1-2dk.. bu da update kontroludur.. bu normaldir.. birşey yapmanıza gerek yok.. ancak illaki iptal etmek istiyorum diyorsanız.. internette bir çok çözüm mevcut ancak bazıları işe yaramıyor.. o yüzden bence hiç oynamayın
    daha fazla bilgi:
    support.microsoft.com
    Object moved
    http://support.microsoft.com/kb/314056/tr

• Buna benzer bir sorunla bende karşılaşmıştım.Benim de CPU kullanımı %90'ın altına düşmüyordu ve azıcık kasınca 5 dakika sonra bilgisayar kendini kapatıyordu.Ben nasıl yaptığımı anlatayım size.

Ben de XP SP3 kullanıyordum yanında da Vista Transformation Pack kullanıyordum.VTP ile ilgili ne varsa sildim birazcık düzeldi fakat sorun devam etmekteydi.Ondan sonra kasanın içini elektrik süpürgesiyle bir güzel temizledim çekemediğim yerleri de eski bir diş fırçası ile hallettim.Şu an bir sorun kalmadı.Umarım düzelir.Yalnız içini açıp temizlerken fanları ekstradan temizleyin ne olur ne olmaz.
  • ekran kartın ati mi ? 9600 xt mi bi de ? ve tabiki servise pack 3 :) neyse benzer bi durumla karşılaştımda

sp3 e update ettikten sonra bu srunun başlamadığına emin misin bi de
    ekran kartını çıkarıp monitörü anakart monitör girişine bağlayıp dener misiniz ya d a mümkünse farklı bi ekran kartı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sau_nightmare -- 17 Kasım 2008; 10:02:30 >
  • 1 kere benım basımada geldı bu olay formattan sonra biosun resetledım duzelmıstı
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

cpu %100 lere ulaşıyor...
    konusunu inceleyin. Konudaki 4. yanıtı inceleyin.

svchost.exe nedir ne işe yarar? neden 90 ram i yer?
    konusunu inceleyin.

Bu konularda birçok konu açılmakta, eski konuları inceleyerek bir çözüme ulaşmanız mümkünsede asıl sorun Anakartta; Gigabyte GA-8I915PL-G (ver 2.0) anakart kullanıyorum 3 ide ve 4 sata girişi mevcut ide ve sata HDD'lerle bir çok konfigirasyonlar denedim ama kart eskidikçe oluşan birçok problemle karşılaştım. GIGABYTE GA-8IG1000-G ve GIGABYTE GA-8IPE1000MK (ver 1.0) anakartlarımda oldu ve Gigabyte anakartlarla fazlaca ilgilendim, Bios update, bios chipini komple değiştirme, anakarttaki kondansatör ve diğer elemanlar, muhtelif PSU'lar vs.. denedim. Bu problemleri genellikle çözebiliyor.
    Bu anakartlar sorun aygıtlarda bir iletişim kopukluğu gibi gözükerek başlıyor. PRIMARY IDE porta HDD ile optik okuyucuyu master-slave bağlandığında 1.44' disket sürücü ve diğer ide portları boşken bu sorun aşılabiliyor. Bilgisayar donanımı doğru yapılandıramıyor. Aygıt sürücüleri veya donanımda sorunlar nedeniyle makine kasıyor.

ewet ben geldim:)

şu sıralarda benim pc de ekrn.exe sistem açılışında işlemciyi %100 kullanıyor nod32 3.0 mış kendileri onun için bir çözüm bulamadım ama fazlada şikayetçi değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Independent22 -- 17 Kasım 2008; 16:43:57 >

• Sistemden tüm sürücüleri kaldırın..Hatta mümkünse tekrar format atın, tertemiz windows açıldıktan sonra hiçbir sürücü kurmadan programları çalıştırmaya başlayın..Sorun yoksa teker teker sürücüleri kurun. Her kurduğunuz sürücü yada program sonrasında denemelerinizi yapın..Mutlaka birinden sonra başlayacaktır sıkıntı...
  • ramlar da denendi sorun devam etmekte..
    anakarttaki veri alışverişinden doğan bir sorun olabilir

power supply ve anakart değiştirildi. sorun çözülürse buradan yazıcam
    -format atılacak fdisk ile ag kablosu takılı olmayacak
    -tüm driverler orjinal cd sinden kurulacak..

onun dışında yukarıda gecen tüm yöntemler denendi.
  • donanımlarınızı değiştirmenize gerek yok
    sadece hdd nizdeki bilgileri yedeklemeniz yeter çünkü fdisk yapacaksınız.

Merakla bekliyorum sonucu
  • Sorunu söyleyeyim ;

HDD'niz Uyumluluk Modu'nda çalışıyor . Yani PİO MODE. Aynı sorunu bende yaşamıştım, 10 kez format, bilmem ne... HDD'mi İDE'den SATA'ya çevirerek kurtuldum.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilsisco

donanımlarınızı değiştirmenize gerek yok
    sadece hdd nizdeki bilgileri yedeklemeniz yeter çünkü fdisk yapacaksınız.

Merakla bekliyorum sonucu

hdd deki verileri yedekleyip fdisk yapmıştık...

arkadaslar çözüme cok yaklaştık. tüm parçalar değişti:)
    aksilikler ardı ardına geliyor. sıfır anakart arızalı cıktı o da bizi baya bi oyaladı.
    anakartı değiştirip yenisini taktık şuan xp kuruluyor. tek pc ve ağ bağlantısı yok.
    hdd 500 gb taktık. işlemci dualcore e5200 taktık ram kingston 2gb ve kingston 1gb taktık...
    bu defa da sorun olursa bende bişi var demektir kendimi bi formatlamam gerekecek:)

bundan once 40,80,120,160,160 ve son olarak da 500gb hdd denedik...
    belki de sorun anakarttaydı.. belki ramdaydi.. belkide işlemcideydi. hdd de olmadığı kesindir arkadaslar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.