Şimdi Ara

Cpu Kullanımı %100 ve Ardından Gelen Ram ve Cpu Görüntülenememe Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba bilgisayar programcılıgı 1. sınıf üniv. öğrencisiyim.
    Sorunum şudur yıllardır uğraşmadıgım problem halletmedigim sorunum kalmadı ancak böylesine ömrümce ilk kez rastladım.

20 kasım 2011 yani dün pc'ye uzun süre aradan sonra yavaşlama gibi bir problemi olmadıgı halde çok fazla program yükleyip denetim'den kaldırdıgım için alt dosyalarının temizlenmesi pc'nin tazelenmesi için format atmak istedim D sürücüsünün kapasitesi 49 GB ve içerisinde herhangi hiçbir dosya yada program yedeklenmemişti gereken fotograf ve müzik gibi ana dosyalarımı flash belleğime kopyaladıktan sonra win7 ile bilgisayarımı formatladım.
    format sırasında bilgisayarı sürekli olarak kontrol ettim hiçbir aksama yada hata mesaj'ı almadan işlemim tamamlandıgında flash bellegimdeki dosyaları masa üstüme kopyalayarak mozilla, team speak 3, IDM (Internet Download Manager), bittorent, CCleaner gibi sürekli olarak kullandıgım programlarımı orjinal sitelerinden indirdim sonrasında pc'ye gereken sistem ayarlamalarını yaptıktan sonra ( Format sonrası otomatik gelen ilk güncellemeler, Performans ayarları [Bilgisayarımdan] ) bir süreligine facebook adresimde paylaşımda bulundum bu sırada açmış oldugum videoların çokça donması ve müzik ile görüntünün aynı anda gelmedigini fark ederek işlemci kullanımıma göz atmak istediğimde acı gerçek ile karşılaştım.
    Cpu kullanımım %100 ile %97 arasında sürekli olarak bir ivme çizdigini aynı zamanda fare ikonunun yanında program açtıgımızda beklememizi söyleyen yuvarlak iconun sürekli olarak bir program sanki aynı anda açılıp kapatılıyormuş gibi bir eylem içerisinde oldugunu gözlemledim.
    Bilgisayarım penceresinde özellikler sekmesini açtıgımda ise diyer acı gerçekle karşılaştım.
    penceremde işlemci tanımım ile Ram hafızamın yazmadıgını (Hiç yokmuş gibi) fark ettim yaptıgım tüm araştırmalara rağmen de çözümü bulamadım umarım bu sorunu siz donanım haber ailesi ile çözebiliriz saygılarımla.

Not : Benden istiyeceginiz gerekli ekran gönderileri eklenmiştir.

Pc özellikleri: Intel Pentium D CPU 3.00 Ghz , 4 GB Ram , Radeon X300,x550,x1050 Series 256 mb ekran kartı.

http://imageshack.us/photo/my-images/819/gorev.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/140/zellikleri.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanEyes -- 21 Kasım 2011; 20:12:34 >

• İLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER !
  • Hangi program kastırıyor yani cpu yiyor bakarmısın bi ayrıca o pc ye windows 7 fazla gibime geldi.
  • işlemci ve soğutucunun temizliğini en son ne zaman yaptınız
  • ocean eyes
    bazen konular gözden kaçıyor..böyle durumlarda konuyu yukarı taşıyabilirsiniz.
    tüm kullanıcıların işlemlerini göstere tıklayın görev yöneticisinde.
    orada cpu kullanımını abartan exeyi söyleyin kardeşim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.