Şimdi Ara

Cpu Kullanımı Düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    GTA 5 oynarken şöyle bir olay oluyor, GPU kullanımı %70'lerde ve CPU kullanımı %50'lerde oluyor ve fps yer yer 50'lere düşüyor. Normalde 60 fps stabil çalıştırması gerekirken CPU'ya yüklenilmiyor ve fps düşüşü yaşanıyor. Sizce problem ne olabilir? CPU kullanımını nasıl artırabilirim?

İşlemci: FX8350
    Ekran Kartı: GTX 780

Grafik ayarlarını en aza bile düşürsem arabayla çok hızlı giderken fps 40'lara kadar düşüyor CPU kullanımı artmadığı için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DespicablePirate -- 19 Haziran 2015; 21:48:53 >

• Sistem ozellikleri nedir göremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Unutmuşum yazmayı kusura bakmayın ekledim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DespicablePirate -- 19 Haziran 2015; 21:50:11 >
  • Forumdan bir arkadaş nvidia ayarlarından önceden işlenen kare sayısını bir yaptırarak gtx750ti ile çok büyük stabillik sağladı onu deneyin ve ayarlarınızı paylaşın 780 güçlü bir kart bile olsa 3gb vrame sahip olması gerekiyor ki bu oyun için yetersiz gelebilir yüksek ayarlarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DespicablePirate kullanıcısına yanıt
    Anakart nedir oc varmi islemcide

• Anakartım Asus M5A 97 R.2.0 ve OC yapmadım.
    Oyunda arabayla hız yapınca fps düşüşü yaşadığımda hemen fotoğraf çektim aşağıda görebilirsiniz, bu durum araba hızı belli yüksekliğe çıkınca hep gösteriyor. Görünürde vram ve ram sıkıntısı yok. Sorunun GPU kullanımından kaynaklandığını hiç zannetmiyorum çünkü GPU'nun %90'ların üzerine çıktığını çok gördüm burada işlemci darboğazı yaşanıyor olmalı.
    Bir de konumu açtıktan 1 dakika sonra kullandığım işlemciyi fps dropları yüzünden şikayet eden arkadaş konu açmış, benim de şikayetim tam olarak bu. -> http://forum.donanimhaber.com/m_106809446/tm.htm
     Cpu Kullanımı Düşük

• DespicablePirate kullanıcısına yanıt
    Hocam o yazıları orda göstermek için hangi programı kullanıyosun, bir de bildiğim kadarı ile işlemci 100 de 100 çalışsaydı darboğaz denebilirdi sizinki tam tersi, yanlışta biliyor olabilirim
  • Msi Afterburner hocam.
    Evet benim sorun darboğaz değil CPU'nun kendini kullanamaması.

• Görev yöneticisi ayrıntılar gta 5 exe sağ tık öncelik ayarla yüksek veya gerçek zamanda dene ve sonucu yaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.