Bildirim
CPU sıcaklıgı yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hiçte normal değil,bir an önce cpu fanını değiştir,kaliteli birşeyler al(Thermaltake,Artic Cooling,Zalman vs) -
Buyuk ihtimal,cPu da sorun yoksa fani iyi takamamisindir veya macun surmemısındır.quote:
Orijinalden alıntı: Code X
Hiçte normal değil,bir an önce cpu fanını değiştir,kaliteli birşeyler al(Thermaltake,Artic Cooling,Zalman vs)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 23 Aralık 2006; 7:02:42 > -
70 derece üzeri fazla P4 serisi için termal macun (artic silver serisi) sür ve fanı değiştirebilirsin kasa havalandırması konusunda eklemeler yapabilirisinquote:
Orijinalden alıntı: @uiKSilveR
Buyuk ihtimal,cPu da sorun yoksa fani iyi takamamisindir veya macun surmemısındır.
Alıntıları Göster -
tesekkur ederım cvplarınıs ıcın terman macun almayı dusunuodum zaten oda olmassa funı degısttırırım artık saolsun..quote:
Orijinalden alıntı: ilker_inside
70 derece üzeri fazla P4 serisi için termal macun (artic silver serisi) sür ve fanı değiştirebilirsin kasa havalandırması konusunda eklemeler yapabilirisin
Alıntıları Göster -
valla ben yeni bilgisayar aldığımda işlemci fanı düşmüştü fan çalışmıyodu (p4 3,00 ghz prescot 531) valla oyun oynadığım halde 70 dereceyi geçmiyodu.quote:
Orijinalden alıntı: fears87
tesekkur ederım cvplarınıs ıcın terman macun almayı dusunuodum zaten oda olmassa funı degısttırırım artık saolsun..
Alıntıları Göster
işlemcide bi sorun olabilir. -
acaba dıorum cpu fun ımı bosuk beyler yavasmı calısıo 2700 rpm ıle calısıo 75 derece ıken 50 derecede ıken gene ayı rpm de donuor normal mı hısı?quote:
Orijinalden alıntı: rahmanonurergen
valla ben yeni bilgisayar aldığımda işlemci fanı düşmüştü fan çalışmıyodu (p4 3,00 ghz prescot 531) valla oyun oynadığım halde 70 dereceyi geçmiyodu.
işlemcide bi sorun olabilir.
Alıntıları Göster -
hayır fan normal çalişio 2700 rpm gayet normal bence işlemcinde bir dorun olabilirquote:
acaba dıorum cpu fun ımı bosuk beyler yavasmı calısıo 2700 rpm ıle calısıo 75 derece ıken 50 derecede ıken gene ayı rpm de donuor normal mı hısı?
Alıntıları Göster -
önselikle iyi geceler diyerek ilk mesajı atmanın sevincini paylasalım.bahsettigin sıcaklık pek normal bi sıcaklık değil thermaltake tavsiye ederim buna ek olarak termal macun alıp kullanman bi fayda verecektir fakat bu fayda 3-5 derenin ustune cıkmaz ilk fırsatta guzel bi sogutucu alman guzel olur buarada 2700 rpm yuksek sıcaklık için yavas kalabilir alacagın fanın rpm değişkenliğini iyi öğren bi cok marka yazan gucu vermemektedir parana kıyman tavsiyemdir max30-40$ guzel bi sogutucu
-
termal macun alıp denıycem bıde bakalım sorunu gıderıcekmı..quote:
Orijinalden alıntı: j.c ferhat
hayır fan normal çalişio 2700 rpm gayet normal bence işlemcinde bir dorun olabilir
Alıntıları Göster
bıde psu almak ıstıorum ama fasla para veremem su anda
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81553&productid=bd48255
su gosume carptı en basta ucus olarak 480w kasanın ıcındekınden daha ıı oldugu kesınde napcagımı da sasırdım para olsa komple atcam makınayı elımde kalcak zaten yakında sınırlerımı cok bosuo..
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1225&productId=bd60343
cpu ıcınde suna baktım ucus ama cokmu dandık sısde??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fears87 -- 24 Aralık 2006; 1:40:15 >
-
Bence fanı falan kirlenmişse temizle ve macun kullan işlemci fanının iyice oturup oturmadıgına bak orjinal fanını kullansanda işelmcin 50 dereceden fazla olmaması lazım havalarda...quote:
termal macun alıp denıycem bıde bakalım sorunu gıderıcekmı..
bıde psu almak ıstıorum ama fasla para veremem su anda
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81553&productid=bd48255
su gosume carptı en basta ucus olarak 480w kasanın ıcındekınden daha ıı oldugu kesınde napcagımı da sasırdım para olsa komple atcam makınayı elımde kalcak zaten yakında sınırlerımı cok bosuo..
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1225&productId=bd60343
cpu ıcınde suna baktım ucus ama cokmu dandık sısde??
Alıntıları Göster
Güç kaynagı güzel ama bence biraz daha gayret et biraz daha sık dişini iyi bir güç kaynagı almaya calıs güç kaynagından yana kısıntı yapman sana ilerde buyuk sorunlar acabilir.
-
öncelikle sıcaklık normal deil tabikide
büük ihtimal fanında tozlanma meydana gelmiş olabilir temziliğini yaptır ve silikon kullan
olmazsa fanında bi probem war demektir orjinal ve kaliteli bi fan almanı tavsiye ederim
zalman'ı dene bence biras paraya kıycan ama verim için
sorun çözlürü büük ihtimal
çözülmesse teknik servise wer -
quote:
Orjinalden alıntı: fears87
Konuyu sadece bılgılenmek amaclı acıorum kusura bakmayın p4 3.0 cpu orjınal fun 2700 rpm ortalama ıle 75 ıle 72 derece arasında calısıor counter strıke da 2 sorum var sıcaklık normalmı ve bu cpu sıcaklıgı oyunda fps dusuklugune neden olurmu??
ben standart bir ev kullanıcısıyım...Konuyla paralel yardımcı olursanız sevinirim...Bilgisayar sabahtan beri açık...gece 02-03 lere kadar...bazen fan sesinin yükseldiğini hissediyorum...yani uğultu fazlalaşıyor... P4 2.66 işlemcim...şu an wındows işletim sisteminde bu ısıyı ölçmek için bir detay varmı...bıos falanda bilmiyorum...sadece bu söylediğiniz ısıyı nasıl öğrenebilirim...tarzanca anlayabileceğim şekilde yazarsanız sevinirim...yani sade bir dille olursa kavrar uygularım...sevgiler... -
Ben everest adında bı program kullanıorum googla dan yazıp bulabılırsın 30 gunluk kullanımı bedeva veya bılgısayarın acılırken bıos a gır pc healt status var ona gırınce ayrıntıları gorursun ama oyundayken ne kadar ısını falan dıe mrk edıosan program kullanmak zorundasın..quote:
Orijinalden alıntı: mete_han9999quote:
Konuyu sadece bılgılenmek amaclı acıorum kusura bakmayın p4 3.0 cpu orjınal fun 2700 rpm ortalama ıle 75 ıle 72 derece arasında calısıor counter strıke da 2 sorum var sıcaklık normalmı ve bu cpu sıcaklıgı oyunda fps dusuklugune neden olurmu??
ben standart bir ev kullanıcısıyım...Konuyla paralel yardımcı olursanız sevinirim...Bilgisayar sabahtan beri açık...gece 02-03 lere kadar...bazen fan sesinin yükseldiğini hissediyorum...yani uğultu fazlalaşıyor... P4 2.66 işlemcim...şu an wındows işletim sisteminde bu ısıyı ölçmek için bir detay varmı...bıos falanda bilmiyorum...sadece bu söylediğiniz ısıyı nasıl öğrenebilirim...tarzanca anlayabileceğim şekilde yazarsanız sevinirim...yani sade bir dille olursa kavrar uygularım...sevgiler...
-
arkadaşlar benim p4 işlemci 3.0 478 pin de 58 derece civarı fakat üstünde thermalrock bakır soğutucu ile beraber (3o dolar vermişitm)termal macunu donmuş resmen sıcaklıktan galiba.sizce ne yapmalıquote:
Ben everest adında bı program kullanıorum googla dan yazıp bulabılırsın 30 gunluk kullanımı bedeva veya bılgısayarın acılırken bıos a gır pc healt status var ona gırınce ayrıntıları gorursun ama oyundayken ne kadar ısını falan dıe mrk edıosan program kullanmak zorundasın..
Alıntıları Göster -
klasik olcak ama intelin cpu ısıları genelde yuksek ama sen arkadasların önerilerini kulak arkası etmequote:
Orijinalden alıntı: mehmet_altunel
arkadaşlar benim p4 işlemci 3.0 478 pin de 58 derece civarı fakat üstünde thermalrock bakır soğutucu ile beraber (3o dolar vermişitm)termal macunu donmuş resmen sıcaklıktan galiba.sizce ne yapmalı
Alıntıları Göster -
termal macun almaya gitmişken yanında birde kasa fanı(yan fan) almanı öneririmquote:
Orijinalden alıntı: OpsMuDeDiN
klasik olcak ama intelin cpu ısıları genelde yuksek ama sen arkadasların önerilerini kulak arkası etme
Alıntıları Göster -
kasada şuan 2 tane 12 lik bi tane 9 luk bitanede lc power ın 12 cm lik silent fanı var dostum. :Dquote:
Orijinalden alıntı: enis1024
termal macun almaya gitmişken yanında birde kasa fanı(yan fan) almanı öneririm
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: mete_han9999quote:
ben standart bir ev kullanıcısıyım...Konuyla paralel yardımcı olursanız sevinirim...Bilgisayar sabahtan beri açık...gece 02-03 lere kadar...bazen fan sesinin yükseldiğini hissediyorum...yani uğultu fazlalaşıyor... P4 2.66 işlemcim...şu an wındows işletim sisteminde bu ısıyı ölçmek için bir detay varmı...bıos falanda bilmiyorum...sadece bu söylediğiniz ısıyı nasıl öğrenebilirim...tarzanca anlayabileceğim şekilde yazarsanız sevinirim...yani sade bir dille olursa kavrar uygularım...sevgiler...quote:
Orjinalden alıntı: mete_han9999
quote:
ben standart bir ev kullanıcısıyım...Konuyla paralel yardımcı olursanız sevinirim...Bilgisayar sabahtan beri açık...gece 02-03 lere kadar...bazen fan sesinin yükseldiğini hissediyorum...yani uğultu fazlalaşıyor... P4 2.66 işlemcim...şu an wındows işletim sisteminde bu ısıyı ölçmek için bir detay varmı...bıos falanda bilmiyorum...sadece bu söylediğiniz ısıyı nasıl öğrenebilirim...tarzanca anlayabileceğim şekilde yazarsanız sevinirim...yani sade bir dille olursa kavrar uygularım...sevgiler...
Anakart'ın CD'sine bak . Eğer CD'in yoksa , üretici fimanın sitesine bak , anakartla beraber bu işi yapan programlar geliyor (mesela Asus Probe) . Voltaj giriş çıkışlarını , fan çalışma hızlarını , işlemci ve anakart yonga seti sıcaklığını takip edebiliyorsun bu programla .
-
DOSTUM BENİM PC SICAKLIĞIDA 58-60 ARASI GİDİP GELİYORDU..BAZEN RESETLENİYORDU..SON ZAMANLARDA PC KENDİNİ KAPIYORDU ANİDEN..PC KENDİNİ ANİDEN KAPADIKTAN 10 SANİYE SONRA FALAN PC Yİ AÇIP ACILIŞTA BİOS SETUP DAN PC SICAKLIĞINA BAKTIĞIMDA ŞOK OLDUM..94 DERECEYİ GÖSTERİYORDU..ZATEN SONRA GENE KAPANDI HEMEN...ACTIM KASAYI FAN TOZDAN PİSLİKTEN GECİLMİYOR ..PAMUK PECETE FALAN ALDIM 10 DK TEMİZLİK YAPTIM...ÖYLE PİSLİK ÇIKTI Kİ...EKRAN KARTININ FANINIDA TEMİZLEDİM ODA TOZLANMIŞDI PİSLENMİŞTİ BAYA...SONRA PC Yİ ACTIM SICAKLIK NORMALE DÖNDÜ...O GUNDEN BUGUNE SICAKLIK 34-38 ARASINDA GİDİP GELİYOR....quote:
Orijinalden alıntı: Norman Cookquote:
Orjinalden alıntı: mete_han9999
quote:
Anakart'ın CD'sine bak . Eğer CD'in yoksa , üretici fimanın sitesine bak , anakartla beraber bu işi yapan programlar geliyor (mesela Asus Probe) . Voltaj giriş çıkışlarını , fan çalışma hızlarını , işlemci ve anakart yonga seti sıcaklığını takip edebiliyorsun bu programla .
Alıntıları Göster
SANA TAVSİYEM HEMEN GİDİPTE FAN ALAYIM DEME..ÖNCE TEMİZLİĞE DİKKAT ET..İNTEL İŞLEMCİLERİN FANI YETER DE ARTAR....30-40 DOLAR NE DİYE FANA VERECEKSİN...BENİM DEDİĞİMİ YAP..EĞER PİSLİK TOZ YOKSA ROTANI DİĞER ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİNE ÇEVİREBİLİRSİN....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X