Şimdi Ara

CPU Sorunu ve Performans düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 haftadır bilgisayarımda sıkıntı var fps artırmak için araştırma yaparken bir program buldum oyun hızlandırmayla ilgili bir programmış adı Speedgear denemek amaçlı kurdum ( bunun yanında GameFire GameGain Vista Services Optimizer kurdum 1 2 program daha vardı onları hatırlamıyorum ) toplamda 3 kere kullandım ve gerçekten oyunun akıcılığı acaip bir şekilde hızlandı oyuna tıklayıp menüye gelip oyuna girmem saniyeler içinde oluyordu gel gelelim böyle birşey makineye zarar verirmi diye bir araştırayım dedim makinenizi gözden çıkarıyorsanız kurup kullanın demişler bazılarıda hiç bir zararı yok demiş ben yinede programı hemen kaldırdım ama gel gelelim makine resmen sapıttı çalışması kararsızlaştı diğer kurmuş olduğum programlarda birşeyler yaptı 1 2 kere makine kilitlendi ve bir çok hata ve sorun çıkardı bende makineyi direk formatladım ama makine bu sefer cpu kullanım sorunu çıkardı cpu yüzde 40 - 50 lerde çalışıyordu tarama felan yaptım virüs programıyla ve malware programlarıyla virüs ware trojan felan çıkdı bunları temizledim makine bir nebze rahatladı cpu kullanımı düştü ama makine yine çok yavaştı bir kaç kez dondu kilitlendi tekrar format atmak zorunda kaldım şuan makine düzeldi gibi ama cpu hiç birşey yapmıyorken yüzde 2 ila 10 arasında gidip geliyor ama en ufak bir şey yapdığım zaman birden yüzde 30 35 oluyor en basit bir müzik dinlemek istediğim zaman media player açıldığı an cpu yüzde 20 lerde seyir ediyor ve dünden beri makine 5 kez windows bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerek hatalar hakkında bilgi toplandıktan sonra yeniden başlatılcak diyip resetleniyor ve 2 kerede makine kilitlendi açma kapama tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım ve makine her açıldığında werfault.exe hatası alıyorum ve bir kaç sürücü ve driverlerde sorun oluştu durduk yerde ilki ekran kartı yanıt vermeyi kesti bu durumdan kurtarıldı diğeri ise intel RST hizmeti çalışmıyor ve makinede bir yavaşlık söz konusu lütfen arkdaşlar bi yardım edin kafayı yemek üzereyim hani diyorum programın ayarları takılımı kaldı dicem ama format attım öyle olsa bile formatta gitmezmi programın yapdığı düzenleme ayar vs. mesela o programı açınca cpu kullanımı belli bir seviyelere geliyordu oyun açık değilken oyun açınca zaten cpu kullanımı artıyordu.

Bu arada Aida64 ile cpu ya stres testi yapdım ilk yaptığım testte 90 derece ikinci teste ise 92 dereceyi buldu 65 75

dereceyi geçmemesi gerekiyor deniliyor bazılarıda 100 dereceye kadar yolu var diyorlar bu konudada kafam karıştı.
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. şu an bile sadece internet sayfası açık cpu yüzde 8 ila 21 arasında gidip geliyor.

Makinem Lenovo G570 işletim sistemim Windows 8 64 bit.

Tarama yaptırdığım programlar

ComboFix
    iExplore
    rkill
    tdsskiller
    AdwCleaner
    Malwarebytes Anti Malware
    IObit Malware Fighter
    IObit Security 360 (sürekli kullandığım program)
    Microsoft Kötü Amaçlı yazılımları Temizleme Aracı
    Micsoroft Anti Malware Safety Scanner
    Advanced SystemCare Ultimate (sürekli kullandığım program)
    Ashampoo WinOptimizer 10
    PC Tools Performance Toolkit
    PC Tools Registry Mechanic

• Son sınırı 100 müş evet doğru bilgiyi intelin sitesinden alabilirsiniz.
    http://ark.intel.com/products/52224

Laptopdaki yavaşlık yada cpu kullanımı her türlü %10 %15 lere fırlar örneğin touchpad sürekli mouse hareket edin %15 leri bile görebilirsiniz bu sayede bunda anormallik yok çünkü siz bir işlem yapıyorsunuz işlemcide bunu yorumluyo en hızlı şekilde. Bir program pc ye zarar verebilir mi tartışılır. Kullandığınız bir laptop ve sınırları bellidir programla geçebilinecekmiş gibi görünsede sadece teoride geçilebilir oc yapmadan bu sınırları geçemezsiniz bu durumda pc ye zarar veremez.

Eğer laptopda virus vs gibi şeyler varsa bu hatrı sayılır bir yavaşlık hissettirecektir. Bunu düşündüğünüzü varsayıyorum.

2. sıkıntı hdd olabilir bunun için hdd testi yapmanız yararınıza hdtune indirin healt kısmında renkl bir yazı vs varsa resmini buraya atın yorumlayayım eğer yoksa error scan dan yavaş bir test yapın quick olmasın mumkunse hdd de bad sector olabilir. Bu sistemin aşırı derecede yavaşlamasına sebep olabilir.

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    önceden dediğiniz gibi değildi ama yada ben pek dikkate almıyordum. Bahsettiğim sıkıntılar meydana geldiği için belkide ben şuan evham yapıyorum çünkü gözüm sürekli cpu`da.
    O zaman şuan bir şey yok pc`de ? bu arada söylemiş olduğunuz programı indirdim harddiske baktım healt kısmına sarı renkle işaretlenmiş bir bölüm var buyrun resmi  CPU Sorunu ve Performans düşmesi
    bu arada cihaza bağlı 2 tane daha harddisk mevcut usb olarak biri 1TB diğeri 320GB bu usb harddisklerin aynı anda takılı olması performansı etkilermi hani sonucunda cihazdan güç tüketimi yapıyor ya o bakımdan soruyorum ve bu harddislerden 320GB olanına hdtune ile baktığımda bundada healt kısmında sarı renkle işaretlenmiş bir bölüm var onunda resmi buyrun  CPU Sorunu ve Performans düşmesi

bu arada diğer hatalar neden kaynaklanıyor olabilir
    1 cisi koyu mavi bir ekran çıkıp windows bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerek hatalar hakkında bilgi toplandıktan sonra yeniden başlatılcak diyip yüzde doluyor yeniden başlıyor
    2 cisi werfault.exe hatası

• burakk08 B kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim hatalardan biri size cevap yazdıktan 3 5 saniye sonra gene oldu
     CPU Sorunu ve Performans düşmesi @burakk08
     CPU Sorunu ve Performans düşmesi

• Format atıldıktan sonra hiç problem kalmaması gerekiyor.Problemlerin devam etmesi donanımsal arıza olduğunun işaretçisi.Fakat bilgisayara oc programları haricinde donanımsal bir zarar vermenin mümkün olduğunu da sanmıyorum.Bu yüzden hataların sebebi hakkında net bir fikrim olmamakla beraber ramlerde bir sıkıntı olabileceğinden şüpheleniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki hdd bilgisine göre 44 tane data daha güvenli yerlere geçirilmiş yani hdd de sıkıntı var bu birazdaha yükseldipğinde daha fazla yavaşlıyacak ve hdd ömrünü tamamlayacak.

Cihazın üstündeki sabit disk ise 1 kere bunu yapmış şimdilik korkmaya gerek yok ama ara ara kontrol etmekte yarar var bu sayının yukselmesi riskleri arttırır..

Ramleri test etmekte yarar var ramtest adında bir yazılım bunu yapıyor fakat biraz emek isteyen bi iş iso dosyasını cd ye yazıp bu cd ile boot ediyorsunuz sonra test ediyorsunuz. Eğer ramlerin tek bozulduysa ben 2 tane olduğunu varsayıyorum şuan birini çıkarıp denemekte fayda var aynı hatayı alırsanız diğer rami takın muhtemelen sorunlu rami bulacaksınız.

Ram sorunu biraz gariptir pclerde hiç bir hata sorun yokmuş gibi çalışır ram ustundeki hafıza modulleri simetrik şeklindedir örnek 4 tane chip görüyorsanız ve 2 gb lik bir ram ise her hafıza bloğu 512mb dir. Bunlardan 1 i yandığında ilk 512 sağlam olduğu için çalışır bazen 2. de sağlam olur ama 3. ram modulu yandığı için bu kısıma bir kayıt geldiğinde mavi ekran çıkar.

Ramleri denedikten sonra muhtemelen sorununuz çözülecek buradan bizide bilgilendirirseniz sevinirim..

Kolay Gelsin..

• anladım arkadaşlar peki bu ram testi nasıl bir şey ramtest diye aradım memtest adlı bir program çıktı bunu indirip yapsam olurmu ve nasıl taraması nasıl olucak Programda 9 farklı tarama seçeneği mevcutmuş hangisini yapıcam açıklarsanız memnun olurum ve bu test süreci uzun bir sürecmi? bu arada cihazda 4GB ram var 2+2 olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakk08 -- 15 Eylül 2013; 23:30:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramtest yaptım her birini tek tek hiç bir sorun yada hata çıkmadı. bu sürücülerin hatalı yüklenmesinden dolayı kaynaklanıyor olabilirmi?
    birde ilk önce ve en son hangi sürücüyü yüklersem daha sağlıklı olur? olmadı cihazın üstünde kurtarma tuşu var bide onunla formatlayım bakalım nolucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.