Şimdi Ara

Cpu Voltajı Yetmeyince...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendi anakartıma uyguladığım yöntemi sizlerede anlatayım. Benim board en fazla 1.70V verebiliyordu biostan. (KT3Ultra2-BR) Bende 1.85V verebilmek için işlemci üzerindeki L11 köprülerinden açık olan birini kapattım. Bios kontrolu kaybetti ve 1.85V seçeneğide seçilebilir oldu.

Ama buda yetmedi bende aldım lehim makinamı elime. Benim anakartımda çoğu anakartta kullanılan bir Voltaj kontürolerü vardı. (HIP6302) Bu chip in 7. ve 9. ayaklarından birer kablo çektim. İkisini bir birine 100K lık bir potansiyometre (şu sesi kısmaya yarayan reosta veya siz araya uygun bir dirençte koyabilirsiniz.) ile bağladım. Şimdi keyfime göre ses açar gibi voltaj artırabiliyorum. 2.0V-2.3V-2.4V

• Hımmm peki sistemi açmadan voltajı kaça getirdiğini nasıl biliyorsun??
  • Tırtıl sisofttan bir cpu voltaj resmi(snagit ile alabilirsin) alabilirsen görebiliriz...böyle birşey yapabildiysen helal olsun doğrusu..
  • Bilgisayarı potansiyometrenin en düşük ayarında açıyorsun ve bios ayarlarına giriyorsun Java orada CPU voltajını görebildiğin pencereyi (HALT MONITORING olması lazım) orada fan hızı felanda 0.5 sn de güncellenerek gösteriliyor. Sonra yavaş yavaş sesi pardon Voltajı artırmaya başlıyorsun. Artık nekadar istersen.
  • http://www.geocities.com/blablabb22/volt.JPG

http://www.geocities.com/blablabb22/410.JPG

Abi senin için site yaptım be hemen :)

Bu arada işlemci için MEDWARE a teşekkürler.
  • Arkadaşım ben o deneyimi yaklaşık 1 ay önce yaşadım ve yaptım ve sitedede yayınlamıştım tüm L11 köprülerini kapamıştım palamino voltaj ayarlarından yola çıkarak ve 1.85v çalıştırabilmiştim diğer voltajlar biosta 51 kağıdında bulunan maça ve kupa gibi resimler olarak gözüküyordu.Ve 1.85Vdefault değeri olarak çalışıyor işlemci ve tam voltajı alıyor ama biraz daha fazla ısınıyor 10 derece kadar şimdiki anakartta öyle bir sorun kalmadı.2v verebiliyorum
  • Kardeş güzel hazırlamışsın galibada...bende çıkmıyor yahoo falan yazıyor resim yok...benmi açamadım bunu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linke sağ tıklatıp save target as yap.
  • Eywallah inter,hakkaten yapmış adam..inanmış genç helal olsun..bu sitenin mazisinde ne voltaj kazazedeleri var geleceği aydınlatmış arkadaş bu konuda
  • Safir niye yalan söyliyeyimki ya sonunda inanmış gençleriz hesap günü var bunun :) Site içinde kusura bakma aceleye geldi.

Evet inter bios voltaj ayarında bendede saçma sapan şekiller çıkıyor. Bende L11 köprülerinden birini kapattıktan sonra 1.85V seçeneeği çıktı. Bir umutla diğerinide kapattım. Ama olmadı benim default volt şimdi 2.2
  • tırtıl işlemcin 1700+ mı 1700+ ise kodunu yazarmısın
  • Yani şahsen ben bu tirtil denen böcüğün evine gittim gördüm, yapmış gerçekten. Bende gittim bunu görünce gaz geldi... 1.8XP+ aldım. 2.0V ile 2160MHZ yaptım yani işin garibi işlemci 45 dereceyi geçmiyo :)
  • Voltaj modda uçan 8KHA+ anakartımın kemikleri sızlamıştır. Ayarlanabilir direnci nerden buldun yada söktün?
  • Police

Bir arkadaşın alet kutusundan yürüttüm. Ama bu alet elektronikçilerde oluyor. Mesela bizim Ankarada "Konya Sokak"da tüm dükkanlarda var. Ama istanbulu bilemem. Ama ararken şöyle demek gerekiyor.

Abi 50K pot varmı?

potansiyometre deyince anlamıyolar. :)

Bu arada bunun yerine 18-20 K bir rezistörde olur yani.
  • Yok yok, pot lazım bana pot :) Rezistans falan da deme bana, rezistans diyorum anlamıyorlar, dirençmiş onun günlük adı. Kafayı yiyodum, alırken en son "şunlardan" 100K Ohm demiştim ehj.
  • Way kx7 yanacak demek 2. olarak tabii forumda ilkini ben yakmıştım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoLicE</i>
    <br />Yok yok, pot lazım bana pot :) Rezistans falan da deme bana, rezistans diyorum anlamıyorlar, dirençmiş onun günlük adı. Kafayı yiyodum, alırken en son "şunlardan" 100K Ohm demiştim ehj.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hocam o zaman neden 8kha+ öldüğünde 8k3a+ almamıştın onda 2,1v yok muydu :)
  • 8KHA'nın Winbond chipini patlatınca gittim 8K3A+ aldım. Sorunlar yaşadım, 2000+'ım yeni anakart üstünde yandı bende 8K3A+'ı iade ettim, KX7-333 aldım. KT333'ler arasında en yüksek performans ve oc performansı veren boarddır da malasef out of box değil, max 1.85 V geliyor.
  • Walla elimdeki dökümana bakarak ben ASUS a7v333 ün üzerinde performans veren ddr333 anakart pek görmedim...http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware/a7v333/7.shtml ...gerçi birçok test var ama genelde 10 üzerinden 9.5 in altında not aldığı görülmedi..ddrv 3.06 vcore 2,24
    kx7 mide voltaj çalışmalarında feda etmiştim...cpu nun lazer delikleri kapatılmadığı içinmi yoksa anakartın direnç takma işinde yanlış ayağımı tutturduk onuda bilemem...Allah tan lehim yapmamıştım...ve maket bıçağı kullanmamıştım...ikisinide değiştirdim
  • Ya benim anlamadığım ben bu board ile 410 fsb yi çıtır çıtır kullanabilirken ramleri ddr400 olan epox marka kt400 board ı bir türlü 380 fsb de çalıştıramadım. Çalıştıran bilmiyorm varmı. Bence kt400 kesinlikle tercih edilmemeli. nforce2 en iyisi gibi görünüyor değilmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.