Şimdi Ara

cpu''yu az gpu'yu çok kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soulcalibur 6 oyununda yaşadım bu problemi keza tekken 7 oynarken de aynı problemi yaşadım.Soulcalibur'da etkisi daha çok oldu.Şöyle ki fps konusunda hiçbir problem yokken yani 80 civarı fps alıyorken oyun yavaş bir şekilde akıyordu.Mesela mızrağın sağ elden sol ele geçmesi normalde 2sn sürerken 5 saniye kadar sürmeye başladı fps düşük olmamasına rağmen.

Oyun açıkken görev yöneticisinden kontrol ettiğimde ram %70 civarı, gpu %100,cpu %35 civarı kullanılıyordu.

Sistemim şu:
    laptop
    win 10,
    16 gb ram,
    gtx 1050,
    i7-7700hq 2.80 ghz
    directX 12

yani çok garip bir problemle karşı karşıyayım.Driverlar güncel.Bu arada yaklaşık 1 haftadır böyle bir problem var öncesinde böyle bir şey yaşamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligolge -- 7 Mart 2019; 22:34:21 >

• laptopun kendi bataryası ile oynuyorsanız ondandır prize bağlayıp oynayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güç seçeneklerinden yüksek performansa getirerek deneyin
  • IIBurkiII kullanıcısına yanıt
    en iyi performans ayarında kullanıyorum.
  • pboggm P kullanıcısına yanıt
    prize takılı durumda da aynısı oluyor.
  • Bu sorun genelde yazılımsal olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    driver'lar güncel her iki ekran kartında da.Win 10'da güncel.Sizce nerede yazılımsal bir hata olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:59:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araştırdım ve bahsettiğiniz güncellemenin benim sorunuma benzer bir sorun çıkarmadığını fark ettim.

Yani hala sorun çözülmüş değil.
  • CPU'nun az kullanılması bir problem değil, yeter ki GPU tam kullanılsın (ki sizin durumda kullanılıyor).

Bilgisayarda sadece 1 oyun açıksa 11 GB RAM kullanımı normal gelmedi bana. Gerçi oyunun karakteristik özelliklerini bilmeden pek yorum yapmak doğru olmayabilir bu konu hakkında.

Nvidia bir sistemde eğer kullanabiliyorsanız DX12 değil de DX11 kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

CPU'nun az kullanılması bir problem değil, yeter ki GPU tam kullanılsın (ki sizin durumda kullanılıyor).

Bilgisayarda sadece 1 oyun açıksa 11 GB RAM kullanımı normal gelmedi bana. Gerçi oyunun karakteristik özelliklerini bilmeden pek yorum yapmak doğru olmayabilir bu konu hakkında.

Nvidia bir sistemde eğer kullanabiliyorsanız DX12 değil de DX11 kullanın.
    hocam problemi şu şartlar altında çözülüyor az önce denedim:
    PhysX'i cpu'ya veriyorum, fişe takılı çalıştırıyorum.Bu iki şarttan biri sağlanmadığında problem çıkıyor.
    Yalnız şimdi de şöyle bir problem oldu ben oyunu hdmi ile tv'ye yansıtıyordum,fakat nvidia direkt olarak physX'i gpu'ya veriyor hdmi takılıyken ve ben bunu değiştiremiyorum.Bu yüzden hdmi takılı oynayamıyorum artık.
    Birde bu durumun nasıl bir bağlantısı olabilir anlamadım.
    Özellikle fişe takılı olmadığında yani bataryadan kullanırken performans düşmesin diye güç ayarlarını hep en iyi performansta kullanıyorum.Ona rağmen fişe takıldığında sorun olmuyor sadece.
    Asıl şaşırtan özellik physX'in normalde gpu'da daha iyi performans sağlaması gerekir diye duydum ama Cpu'da sorunumun çözülmesi beni çok şaşırttı.

• güncel
  • Şimdi oyunun yavaş çalışma hissi genelde driverdaki bir sıkıntıdan ortaya çıkabilir veya windowsdan kaynaklı olabilir.Bu tür sıkıntılar genelde yazılımsal olmaktadır.
  • ekran kartın işlemcine göre güçsüz kaldığından olabilir mi ?

işlemcin üst sınıf i7 , ekran kartın orta sınıf. laptop için iyi sayılır aslında ama yine de orta sınıf bir ekran kartı 1050.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.