Merhaba gençler ve genç hissedenler bu yazıyı su an gözüm kapalı yazıyorum h atalar olabilir. HİÇBİR MEDİKAL, SAĞLIKSAL,TIPLA ALAKALI, TIBBI TAVSİYE, ÖNERİ İÇERMEZ. SADECE KENDİ YAŞADIKLARIMDIR. 2018 yılında ehliyet almak icin drye gittiğimde alete koydugunda se n nasıl görüyorsun demişti gözünde hastalık olabilir dedi ve başka bir hastaneye yolladı beni özel hastaneye şu an yaşım 23 orada göz topografisi çekildim ve gözümde keratokonus hastalıgı oldugunu belirlediler bu hastalık korneanın normalden daha fazla dikleşmesiyöe ortaya çıkıyor ve normal göz bozukluguyla karıştırılabiliyor doktorun uzman olması çok önemli en büyük belirtisi çok sık göz numarası değişmesiymiş, bu hastalıkla hem miyop hem himetrop astigmat ne varsa hepsi gözde oluyor makine derecemi 3.5 olarak ölçüyordu geceleri çok zorlanıyordum bu ameliyat görüşümü düzeltmeyecek sadece ilerlemesini durdurup kornea nakline ihtiyacım olmasını önlüyor. ilk gözüm yani sağ gözümü o zaman ameliyat ettiler. Çok kötü ağrılar ve sancılar çektim bir türlü geçmiyordu. Onu bir şekilde atlattım ve sol gözüm sürekli takip altındaydı. 2021 de en son sol gözün ilerlemiş ameliyat olman gerek demişti ve ben bu güne kadar kaçtım. Bir kaçg ün sonra işe başlayacağım ve doktor da artık ilerledi dediği içi daha bir şey yapamam diye korkudan yine ameliyata girdim. Bunu şöyle bi topografla ölçüyorlar Bu ameliyatımda saat 11 de hastaneye gittim ödeme işlemleri yapıldı ve sonrasında tekrar bir aletle şöyle bir şey çektiler daha sonra beni bir odaya çıkardılar üstümü çıkardım ameliyat önlüğü ve bone taktım damar yolu açtılar sandalyeyle ameliyathaneye indirdiler orada bi tekrar daha sandalye değiştim sedyeye uzandım sol elime nabız ölçücü takıp sağ elimle beraber yatağa kelepçelediler ardından gözüme açık tutan bir kelepçe takıp 2 gözüme birden anestezi döktüler ardından sağ gözümü kapatıp gözüme plastik bir örtü serip bantladılar. Anestezi ilk başta çok fazla yaktı ama geçecek dediler 2 tane hemşire vardı odada ardından dr geldi başlıyoruz dedi ve her şeyi görüyordum üstten sivri bir şeyle korneamı kazımaya başladı üstten onun geldiğini görmek çok korkutucu ama hiçbir şey yapamıyorsunuz. Ardından tamamdır damlaya başlayın dedi b12 sarı filtre gibi gözüme damlatmaya başladıar hiçbir şey hissetmeseniz bile ameliyathanedeki ışıkların fazlalılığı oldukça kötü bir şiekilde gözünüzü acıtıyor ve damlatma esnasında kapatabilirler mi diye sordum kapattılar bu şekilde 30dk geçti bir ara anestezi etkisi geçti ve acımaya başlarken uyardım ve tekrar uyuşturdular 30dk boyunca 2kd aralıkla damlaları damlattılar ardından lazer ile güçlendirme aşaması kalmsıtı ama artık ışık hassasiyeti çok artmıştı. Dr geldi gözümdeki ayırıcı aleti iyice gerdiler bu da ayrı bi sıkıntı derken lazeri yemyeşil dayadılar gözüme kıpırdatma diyorlar ama acayip derecede göz acımasa bile kaçırmak istiyorsunuz dayanılmıyor yemin ederim 10 dakika bir ömür gibi geldi derken bir şekilde bitti ardından gözüme 3 büyük şırınga serum boşalttılar sonra koruyucu lens taktılar 1-2dk dinlendikten sonra gözüme siyah gözlük verip odama postaladılar 15-20dk sonra çıkıp eve gititm ve direkt yattım. Acı, batma,yanma sulanma vardı. Sanki gözümde ters bi lens varmış gibi kapatırken takılıyormuş gibiydi verdikleri ağrı kesici pek işe yaramıyordu. Hastaneye döndüm tekrar uyuşturdular eve geldim bir şekilde sızıp kalmışım. Uyandıgımda bir tık daha iyiydim. Buz ilaçlar damlalar derken çok bağırmadan o günü atlattım ikinci gün daha iyiydi ama dokunamamak duş alamamak gözde olusan uyku çapağını alamamk çok rahatsız ettiriyordu gözümde bi fazlalık var gibiydi ışık hassasiyeti çok fazlaydı. Aynı şekilde kapkaranlık odamda yutpta sesleri dinleyerek zaman geçirdim ve şu an 3.günümdeyim ağrım yok ama 5sn ekrana bakıp 5dk gözümü dinlndirmem gerekiyor aydınlığa bakamıyorum. Tabii monitör şu an en az parlaklık ve kontrastta ona rağmen parlak geliyor. BU DA GÖZÜMÜN SON HALİ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 19 Ağustos 2024; 15:52:42 > |
CrossLink Göz Ameliyatı oldum Soru alabilirim detaylı fotolu anlatım KERATOKONUS
-
-
Ameliyatı seni uyutmadan yapmaları ve o an senin her şeyi görmen çok rahatsız edici olmalı . Büyük konuşmak istemiyorum ama ameliyata girmeden önce beni uyutmalarini isterdim .
Neyse geçmiş olsun gözün çok daha iyi görünüyor sanki hiç ameliyat olmamış gibi . -
Galiba öyle bir ihtimal yok çünkü ışığa bak ışığa diyorlar sürekli baygınken göz ne alemde nereye nasıl bakıyor onu bilmiyorum ama evet çok korkutucu
-
O zaman helal olsun diyorum . Zor bir ameliyatı atlatmışsınız. Sadece fiziksel değil psikolojik olarakta zor. Umarım bir daha ameliyatlik işiniz olmaz. Geçmiş olsun tekrardan.
-
Sağ olun hocam
-
up
-
Konu karşıma nasıl çıktı bilmiyorum ama bende de var bu olay. Henüz ameliyat olmadım. Yıllardan beridir takip ediliyorum. Hatta kendiliğinden iyileştiğide oldu. Fakat son 6 aydır, sağ gözümde biraz bulanıklık oluşmaya başladı. Gözlük takıyorum, her şeyi daha iyi görüyorum. Sadece gözlüksüz uzağı biraz bulanık görüyorum. O yüzden sürekli doktora gider, kontrol yaptırırım.
Sizin haritada göz kırmızı renkteymiş.Benim suanda sarıda ortada küçük turuncu.Sol göz full açık yeşil ve normal yeşil. Kenarlar bir şerit mavimsi. Sağ göz 3-6 aylık periyotta bende 0.5 derecelik ilerlemiş gibi, hatta hiç ilerlemedi gibi birşey (göz derecesi gibi değil,farklı.Doktor o şekilde aktardı) .Yarın yine doktora gideceğim. Bakalım ne diyecek. Yaşta çok önemli bu konuda. Ek olarak hangi hastanede ve yaptırdınız? ek ücretler ne kadar?
Benim tek korkum, ameliyat sonrası işe gidebilir miyim? 2 günde azalır mı? Çalışma ortamı ışıklı ortamda. (Havalimanı) Gözünüzün bulanıklığı azaldı mı? çünkü ameliyat sonrası bir bulanıklık artıyor. Sonra azalıyor. Çok ikilemdeyim ve düşünüyorum. Doktorlar da yaş dolayısıyla muallakta kaldı. Çünkü ileri yaşlarda hızlı ilerlemiyor ama küçük yaşlarda çok hızlı ilerliyor. Benim gözlerde hiç kaşıntı vs durumda yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 23 Mart 2023; 23:37:14 >
-
Hocam geçmiş olsun. Benim sol göz de sizin gibi keretakonus. Marmara eğitim araştırmada süreç başlamıştı ve çok ilgili bir dr grubu vardı ama pandemi araya girdi ve kaldı.
Bana özel lens tavsiye ettiler. Lensi takınca oluşan netlik ile nasıl şaşırdığımı hatırlıyorum.
Bana da halkantedavisi dendi ama emin olamadım. Şimdi de bekliyor öyle.
Netlik konusunda da bilgilendirirseniz memnun olurum. -
Göz Tomografisi çekiliyor ve her hastanede bulunmuyor. Gitmeden önce arayıp teyit edin.
-
Benim göz 18 yaşında bozuk olduğu anlaşıldı ehliyet alırken. kaç defa gözlük camı değiştirdim. Biri göz tembelliği dedi diğeri iki göz arasında bu kadar numara farkı çok enteresan dedi. en son 32 yaşımdayken Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde genç bir göz doktoru hanım film falan çekmeden gözünüzde keratakonus var dedi.
Doktorunıza şüphelendiğinizi söyleyin.
Ben size söyleyim. Tv önünde ki minik kırmızı ışık, nokta gibi değil de yıldırım şeklinde dallı budaklı görünüyorsa Geçmiş olsun. Benimki o kadar ilerledi ki o küçük nokta soluk noktalar halinde halka çiziyor.
-
Yarın bende Numune hastanesine gideceğim. Oraya yönlendirildi. Umarım dedikleri gibi iyidir. Geçmiş olsun bu arada
-
Fiyat söylersem, yanlış bilgi veririm. Bilgim yok maalesef.
-
Hocam ben Trabzonda özel bir hastanede 10 bine yaptırdım. Ek ücret ilaçlara 560 lira ödedim, hastaneyle alakası yok eczaneye. Tıp fakültesi de 5 bin fiyat çıkardı ama 40 gün sonraya tarih vermişti.
Ameliyat sonrası sol gözümde görüş yok şu an çooooooooooook sisli. Ama acı ağrı da yok şu an 3.günümdeyim. Sadece ufak bir şey varmış gibi hissi var. Gözümde koruyucu lens var onun etkisi de olabilir bilmiyorum tabii.
İlk ameliyatım çok kötü ağrılar yaşadım ama bunda Allah'tan yaşamadım o kadar yaşamadım, ilkine göre çok iyi geçti.
-
Gecmiş olsun hocam. Koruyucu lensin gözlük etkisi vs yok sanırım. Günlük yaşama etki etmiyorsa sorun yok. Ben sadece sağ göz için doktor ol derse olacağım ama o kadar yoğunum ki, iş yerinde muhakkak olmam gerekiyor. Çok kötü bir durum.
-
up
-
up
Benzer içerikler
- nazi işareti kopyala
- migros depo çalışanları
- ajdar anık telefon numarası
- tek testis olanların yorumları
- migros is başvurusu ne zaman sonuçlanır
- kasım indirimleri ne zaman
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
- telegram indirim kanalları
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X